Hirdetés

Arctic Accelero Twin Turbo 690 VGA-hűtő a legnagyobb GeForce-hoz

Szeptember 10-én kerül a boltokba az Arctic Accelero Twin Turbo 690 VGA-hűtő, melynek nevéből sejthető, hogy a legnagyobb, legerősebb NVIDIA GeForce GTX 690-hez szánt megoldást takarja. A dupla, 120 mm átmérőjű, PWM szabályozású ventilátorral megtámogatott, 86 alumínium lamellából és 10 darab 6 mm-es réz hővezető csőből álló termék a gyártó szerint mintegy 400 watt hő elvezetésére képes.


[+]

Az Arctic saját mérései szerint az Accelero Twin Turbo 690-et használva a referencia hűtésnél akár 12 fokkal alacsonyabb kártyahőmérsékletre lehet számítani, miközben a zajkibocsátás a maximális fordulatszámon sem haladja meg a 24 dB-t – szemben a gyári hűtővel, mely teljes fordulatszámon 50-52 dB zajt bocsát ki.


[+]

Természetesen a tekintélyes tömegű, mintegy 805 grammos VGA-hűtő kialakításánál a memória és VRM hűtésére is nagy hangsúlyt fektettek. A szereléshez szükséges minden kellék megtalálható  a csomagban, így az előbb említett komponensek hőátadásához szükséges kiegészítők is. A GPU-kkal érintkező rész előre felhordott MX-4 hővezető pasztával bevonva érkezik, de a csomagban is találunk egy tubussal.


[+]

Az Arctic Accelero Twin Turbo 690 az említett napon 140 eurós áron kerül a boltok polcaira, és tekintettel arra, hogy a gyártók mindegyike a referencia NYÁK-ra épít, ebből kifolyólag minden GTX 690-es kártyára felszerelhető lesz.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés