1800 Compact formátumú klaviatúrát villantott az AQIRYS

Az US ANSI kiosztású, hot swapes újdonság számos vonzó tulajdonsággal büszkélkedhet, és talán az ára sem túlságosan durva.

A román illetőségű AQIRYS nemrégiben egy Adara nevezetű, hot swapes mechanikus billentyűzetet mutatott be, aminek van egy-két szimpatikus jellemzője. A 95 gombos, szilikon gasket mountos megoldás ugyan numerikus paddal jön, azonban a dedikált kurzorpozicionáló klaszter hiányzik róla, így kompaktabb alternatívát jelent, mint a teljes értékű modellek.

A műanyagházas konstrukció 3, valamint 5 tűs switch-eket egyaránt fogadó gyorscserés foglalataiban gyárilag megkent, lineáris karakterisztikájú HaiMu Pink kapcsolók tanyáznak, amelyeknek aktuációjához 45 gF erőkifejtés szükségeltetik, és 2 mm-en regisztrálják a leütést. A kettős fröccsöntéssel készített PBT kupakok Cherry profilosak, a plate-hez rögzített stabilizátorok szintén kaptak a kenőanyagból, miközben a nyomtatott áramköri lap alatt egy gumibetét, illetve egy réteg EVA habszivacs található. Ennek folyományaként a csillapítás adekvátnak látszik, és a kenéssel tandemben az átlagosnál puhább/finomabb gépelési élményre számíthatunk, mérsékelt zaj kíséretében.


[+]

A 880 grammos, gombonként címezhető RGB fényekkel megfejelt periféria természetesen fedélzeti memóriával jön, míg az extra funkcióit a szokásos módon, azaz az Fn + [gomb] kombinációkkal hívhatjuk életre. A jobb felső sarokban egy átlátszó díszítőelemen a cégnév pislákol színesben, és a polling rate magától értetődően 1000 Hz. A dőlésszög a két pár kihajtható lábnak köszönhetően három szinten állítható, de alul kábelvezető csatorna is figyel, a 2 méter hosszúságú USB Type-C/Type-A madzag pedig tekercselt kivitelű.

A tasztatúra működtetése remekül megvalósítható Plug and play alapon, ám a picit több mozgástérre vágyók számára a letölthető szoftver garantálja a fokozott flexibilitást. Nem mellékes részlet, hogy a gyártó webshopjából 115 euróért elérhető apparátus doboza az elengedhetetlen csipeszeken és szimpla Spacebaron kívül 20 darab (ugyancsak megkent) taktilis HaiMu Ocean Blue switch-et tartalmaz bónusz gyanánt.


[+]

Előzmények

Hirdetés