- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Bambu Lab X1 és P1P tulajok
- Gaming notebook topik
- Milyen széket vegyek?
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- ASUS ROG Azoth: egy ütős mechanikus billentyűzet tesztje
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Jön Magyarországra a BenQ csúcs OLED monitora
Új hozzászólás Aktív témák
-
Strezi
őstag
0 - la hol van rajta?
... Passzív ház klímás fűtéssel, 2011 - | Napelem, 2013 - | Tesla, 2019 - ...
-
Ilyenem biztos nem lesz.
duree54
-
Hmm.. Lehet kapni valahol magyar PBT kupakokat? Olyan, mintha nem is létezne sehol...
Ahogy nézem minimálisan megmoddolva, ez egy elég jó kis klavinak tűnne.Az öröm érzése halványan megcsillanó aranyszem a bánat folyójának fenekén.
-
Sirus86
tag
Nekem egy Rapoo 15054 V500 van sarga gombokkal. Istenien jo vele gepelni, nem hangos. (Van meg 2 masfajta mehanikus, kek es barna kapcsolos bill. is.) Rendes Enter is van rajta. Igaz nem vilagit, es csak game modja van. De eleg jo alternativa lehet szerintem ehhez kepest. Na es csak 22 Euro az egesz.
És mondá az Úr: És legyen immáron a kocka, tetraéder!
-
ceia
őstag
Én nem értem, mire tudja ezt valaki használni. Főleg F-ek nélkül, ha már valakit nem zavar, hogy nincs numerikus pad. Nekem az is nagyon hiányozna. Ha csak nem szociális médiára? Csak ezt tudom elképzelni, és persze azt, hogy annyira trendi mechanikus billentyűzetet használni, hogy sokan inkább szenvednek egy ilyennel is, csak tudjanak venni egy mecahnikust, és ez azok között talán olcsóbb, mert kicsi. Mire jó ez? Szokták emlegetni a kódolást, de a programnyelvek nem használnak F-eket? Pont azok ne használnának? Számomra ez rémálom lenne, a nagy, kényelmes, nem spórolós billentyűzeteket kedvelem.
#5 Sirus86 És jó sötét.. De fehérben a legjobb kisméretű bill. lehetne, amit eddig láttam. Persze nekem nem kéne, csak ha már kicsi, ez még nem eltúlzottan spórolós. Azért a kurzoros tömböt tehették volna legalább annyival jobbra, mint amennyi van a számok és az F-ek között.. Az még elférne az asztalon és úgy jobban is nézne ki.
it's more fun to compute
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Fn + Esc, mint majdnem minden hasonló HU ISO/DE ISO billentyűzeten. Az UK ISO Akko 3068B Pluson például a Backspace után, a Del felett, dedikáltan.
-----------------------------------------------------------------------
(#5) Sirus86: "Rendes Enter is van rajta."
Ez gondolom ISO (kétsoros) Entert takar. Az egysoros az ANSI Enter.
Mindenesetre egy 22 eurós billencset ehhez hasonlítani vicces, mert alma és marhahús.[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
bitblueduck
senior tag
és mi az a meló ahol a 0 hiánya nem zavaró? nem azt mondom, hogy lehetetlen élni nélküle, nekem is fejből megvan hogy az í az alt+161 de az angol kiosztás volt. a tíz számjegyből elhagyni azt már kicsit túlzásnak érzem.
An open mind is like a fortress with its gates unbarred and unguarded.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Bármire. Egyáltalán nem volt annyira zavaró a dedikált funkcióbillentyűk hiánya, pedig amíg nálam volt, mindenre ezt használtam. Meg van is itt pár klavi, és a nagyjuk nem 100 százalékos, szóval valamennyire már megszoktam, leginkább csak az F2-t szoktam nyösztetni. Persze a kedvenc formátumom az a 65 százalékos, amin van külön F1-F12 gombsor, de az sajna elég ritka.
Semmi szenvedés nem volt. Aki meg tudja, hogy sokat használja a funkciógombokat, az vagy vesz egy olyat, amilyet az előző bekezdésben írtam, vagy választ egy TKL-est, esetleg teljes értékűt. Értelemszerű, hogy a cikk tárgya nem őket célozza, választék meg van bőven.
Numerikus padból meg jobb szeretem a külön lévőt, mert oda pakolom, ahová csak akarom. Teljes értékű billencset legfeljebb akkor vennék, ha bal oldalt lenne a NumPad, mert baromi kényelmetlen terpeszteni, de az sem épp gyakori.
[ Szerkesztve ]
SKILLNUDGE - it kinda ownz you.▐ My Quake Live/DOOM PoVs(YT): http://tinyurl.com/oe5zwa2▐ 3dfx / Glide & SGI 4EVER▐Golden '80s-'90s▐▐▐▐▐▐▐▐ SZÁNKÓVAL A GERINCEDBEN NEM VIDÁM A KARÁCSONY.
-
Sirus86
tag
válasz
Synthwave #11 üzenetére
Nem mindig az olcso a rossz. Probaltad mar ezt az olcso almat? Van egy Roccat Suora, es egy Amazon Basics mehanikusom, es eddig a legolcsobb a legjobb szamomra. A nemet sztradakon sem mindig a legdragabb autokkal mennek el a legtobbet
Amugy koszi a korrkeciot, az ISO enterest keresem en szemely szerint, mert az ANSI az tul kicsi szamomra.
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
És te ezt a (vagy más) drágább almát?
Van már valamennyi viszonyítási alapom mechák terén (azért közel sem vagyok még billencs guru), az eddig tesztelteken kívül van itthon hat, anno én is a 13-15 000 forintosokkal kezdtem, és tapasztalatból tudom, hogy sajna az ~50 rongytól kezdődő kategória alatt igen kiábrándítóak tudnak lenni, és ez jó eséllyel addig nem is igazán tudatosul, amíg nincs komolyabb elsőkézbeli tapasztalatod velük.
Sajnos, pedig én is sokkal jobban örülnék, ha nem így lenne, de miután használtál Duckyt/Akkót/Keychront/Varmilót, eléggé illúzióromboló még egy harmincegy-két rongyos Tesoro is (amit amúgy kedveltem, de már ettől is megváltam), nemhogy, ami még ennél is olcsóbb. Olcsó plasztik, csörgés-zörgés, eh. Az egész a felhasznált anyagoknál kezdődik, de az csak a jéghegy csúcsa, és mivel nem csak hobbi nálam, hanem munkaeszköz is...
Jó perifériákra nem szabad sajnálni a pénzt szerintem, és vannak igen jó ár/érték arányú motyók az igényesebb megoldások között is.
Ennél ott a jó csillapítás, a gyárilag megkent stabilizátorok (baromi sokat számít), a hot swap (megint csak nem kétforintos extra, és baromi jó dolog ám), nem magyar esetén a PBT, leválasztható vezeték, platformfüggetlen full programozhatóság, teljes NKRO, extra kupakok és csipeszek. Egyértelmű, hogy nagyon nem egy kategória azzal a Rapooval.
Félreértés ne essék, nem azt mondom, hogy az maximális hulladék, például egy gumidómosnál/membránosnál tutira kategóriákkal jobb. Azt sem tartom kizártnak, hogy pár olcsó mechánál is csecsébb, netán felveszi a versenyt egy-két 20-30 000 forint közti modellel is, de ennyi. Gazdasági képtelenség, hogy azoknál jobb legyen.
[ Szerkesztve ]
-
Sirus86
tag
válasz
Synthwave #15 üzenetére
Egyebkent meg en is keresem a teljesen igazit, mert a mechanikusak a munkamhoz kellenek, kulonben szetmennek az ujjaim. Sajnos nem Magyarorszagon elek, igy nem vagyok kepben mik kaphatoak (ezert is nezem a PH-t), de majd megprobalom meg az elobb emlitett markakat is, aztan viszek haza majd a regebiekbol a csaladom tagjainak. De a munkam vegett mar nem tudok membranosan dolgozni mar. Egernel meg a vertikalis. IT-s elet hatranya. Koszi a tesztet es a kommenteket is!
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
Azokkal a márkákkal, amiket felsoroltam, nagyon nem tudsz mellényúlni. Amúgy ezek sem az über high-end kategória, inkább azt mondanám, hogy ezeknél kezdődnek az igényesebb billencsek.
Persze az igazi az, amikor full custom, és te építed meg elemenként (esetleg a komolyabb készre szerelteket még extenzíven moddolod), de az már tényleg egy kisebb vagyon lehet, a határ meg a csillagos ég. Nem lenne nehéz 150-200 000-ért összeraknom valamit, és megeshet, hogy még ott is lenne egy-két kompromisszum...
-
Sirus86
tag
válasz
Synthwave #18 üzenetére
Egyetertek, de pl a Roccat is 110-120 Euro volt elozo eveben karacsony elott (430-as forintnal), szoval az otvenezret utotte. Es megis a gagyi, olcsonak tuno bill. veri kenyelemben es minosegben. Volt egy masik, amit mar visszakuldtem (valami markas volt az is 100 Euro korul), mert gyarilag hibas volt. Szoval fura ez. Ez olyan kb, hogy en nem tudok VW Sharanban , meg Audi A4, A7 ulni, mert szetmegy a hatam, ellenben a Renaultok tobbsege kenyelmes. Kinek minek mas. Egyebkent en is szeretnek magamnak valami egyedit, mert mindegyiknel van, ami nem tetszik.
-
válasz
Synthwave #15 üzenetére
Mondjuk az tény, hogy azért nem a világ teteje a Rapoo. Főleg az eredeti kapcsolókkal. Félre is volt nálam dobva vagy fél-egy évre, aztán egyszer gondoltam egyet, és szétkaptam. Megláttam, hogy végül is ki lehet cserélni a sziccseket, és gyorsba rendeltem is Cherry-ket. Mikor összeraktam, nem volt kérdéses, hogy sokkal jobb lett a használhatósága. Igazából az eredeti garnitúra csak túl puha volt számomra, 2db 100Ft-ost rárakva lesüllyedtek.
De persze így sem lehet összehasonlítani az otthon használt Fnatic MiniStreak-el, az persze mindenben jobb nála. De azért a melóban sokkal jobb, mint a 2000 Ft-os gumidómos Geniusok... -
Synthwave
HÁZIGAZDA
Igen, azt nem mondtam, hogy minden ~45-50 ezres billencs normális, meg kell válogatni, hogy mit vesz az ember, mert az ár önmagában nem garantál semmit, de ez majdnem mindennél így van.
-----------------------------------------------------------------------------------
(#20) niof: Melyik van? A Silent vagy a Speed?
-
Csandi
őstag
Elsősorban ez játékra vna, ne foglaljon sok helyet az asztalon amit az egér elől vesz el.
Másodsoron ahogy azt már tudjuk a tudomány jelenlegi állása szerint: jobb ha minden a kezed alatt van és bill kombókat használva ütsz le dolgokat mintha mindenhez elkéne mozgatnod a kézfejed. Hiányzik a function sor? FN + számok. Hiányzik a numerikus rész? Azt sosem értettem minek, ott vannak a számok felül. Ennél vannak sokkal sokkal kisebb billek is, ahol már layer váltogatással kell tolni, de minden megtalálható rajta. Én vagy 1 évig egy 60% os billt használtam játékra, sulira és munkára, semmi problémám nem volt vele. Sokan 40% ossal élnek, vagy pár gombos splittel és nem kérdés, hogy ha megtanulja az ember akkor jobb, mint egy 100-110% os. -
Mondjuk az így durva kijelentés, hogy nem érted, minek van a numerikus rész. Tudod, a klaviatúrát nem csak gémerek használják, hanem mondjuk könyvelők pl.. Szerintem sikítófrászt kapnának, ha az egyenes számsoron kellene begépelni a számokat. És mondjuk pont azért, amit te írsz, hogy minél kényelmesebben lehessen használni az eszközt.
Az megint más kérdés, hogy aki javarészt játékra használja, annak gyakorlatilag felesleges, hogy ott legyen. Szerintem akik mégis ilyen bill-t választanak, vagy megszokásból teszik, vagy azt a részt is használják. Vagy pont nem érdekli őket, hogy ott van. -
válasz
klopisemis #3 üzenetére
Igen, a Keychron-nak vannak magyar PBT készletei. Dye-sub kupakok, tehát nem átvilágíthatóak. Én a carbon-t használom, nem igazán hiányzik, hogy nem világít.
“TRUST. PRAY. OBEY”
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
Dr. Akula #25 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy ez kissé zavaros, mert a 87 gombos TKL-est is szokták annak hívni, mert negyedként lemarad róla a numerikus pad.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
(#23) niof: Akkor Cherry MX Silent Red van benne. Nem rossz kapcsoló, jó, hogy nincs kemény bottom out-ja, kicsit olyan "mushy" gumidóm feeling, plusz rövidebb úton jár/regisztrál a sztenderd 4/2 mm-nél, szóval pötyögni és játszani is egész kellemes. A Miya Pro Sakurámban az van, de egy kenés azért ráférne a fémes csengés miatt.
Asszem' a Speed verzióban MX Speed Silver van. Sikerült szotyi árban hozzájutnom egy ilyenekkel szerelt Ducky One 2 Minihez, és szerintem játszani ezek eléggé godlike switch-ek, főleg, ha raksz a kupakok alá 40A/Thick O-gyűrűket, mert sokat puhít a bottom out-on, és még hamarbb aktuál. Mondjuk ha az utóbbit megléped, akkor gépelni már nem biztos, hogy annyira akarsz velük, mert hiperérzékenyek lesznek.
[ Szerkesztve ]
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Synthwave #13 üzenetére
HOgy lehet 65% ha van rajta "F" sor?
Amúgy az "F" sort hiányolóknak írnám: én is 75%-ost használok, de a mai custom és prémiumabb billentyűzetek teljesen szabadon programozhatóak, szóval kisebb méret sem okoz nehézségeket/kényelmetlenségeket. Oda rakod az "F" sort ahova akarod a másodlagos layeren. Sokan Capslock + számsort használják, teljesen kézre áll. Csak megszokás kérdése, aki egyszer megszokja meg nem is akar felnyúlkálni már többé az "F" sorig, legalábbis sok helyen olvasni ilyesmit.
Nyilván amúgy teljesen felhasználás kérdése. Akinek gyakran kell számokat bevinni, annak pl fontos a numpad. De az "F" sort pont szerintem kevés ember hazsnálja amúgy, nyilván ez nem igaz mindenkire, de sokaknak tényleg nélkülözhető, főleg ha szabadon programozhatóság miatt neki kényelmes helyre tudja rakni a másodlagos layeren.
Az már más téma, hogy tulképp. mi értelme van a 65%-os formátumnak. Semmivel sem keskenyebb mint a 75%-os, és a fentiek miatt ugyan nem is okoz funkcióvesztést, azért én továbbra is tartom, hogy értelme sok nincsen egy 75%-kal szemben, de tényleg. Ennek ellenére valamiért sokkal népszerűbbek mint a 75%-osok.
I'm no hero Doc, I'm just your regular US Army Mark 4 cyber commando
-
-
Dr. Akula
nagyúr
válasz
Synthwave #27 üzenetére
A TKL a 80% fedőnéven fut. (Látom dqdb megelőzött.)
#30[Prolixus]: A gond akkor kezdődik, amikor kombózni kell. Ctrl(/Shift)+Insből lesz Ctrl(/Shift)+Fn+Ins, amit 1 kézzel már nehéz nyomni, főleg ha Ctrl csak baloldalra jutott, Fn meg jobbra. Meg játék közben egy F5 quick savehez már el kell engedni a WASD-ot az Fn megnyomásához. Mondjuk ágyba vivős távirányítónak azért el lehet képzelni, csak előtte váltsunk könyvtársat, mert az Alt+F1 se lesz 1 kezes kombó Fn-el.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
klopisemis #31 üzenetére
Először tartottam tőle, hogy sötétben, monitor előtt használhatatlan lesz, de nem. A háttérvilágítás ki is van kapcsolva, mert zavaró. Sőt, még majdnem örülök is, hogy nem a retro-t vettem meg. Azok a fehér kupakok "kiégetnék" a szemem.
“TRUST. PRAY. OBEY”
-
alpihun
senior tag
Hm... Nem adnám érte a szállítással is jóval olcsóbb Keychron V1-em a double shot PBT keycapjeivel, lubeolt switcheivel, volume knobjával, open-source szoftverével s (imo sokkal jobb) 75% kiosztásával.
Bagoly mondja verébnek, hogy nagy a feje, búsuljon a ló.
-
[Prolixus]
addikt
válasz
Dr. Akula #32 üzenetére
Én a full programozható 65%-osokról beszéltem, ahol ott van az Fn ahova rakod, nem a jobb alsó sarokban. Ha Caps a layerváltó (Fn-ként funkcionál, ha lenyomva tartod, ami teljesen jó mert soha senki nem tartja amúgy lenyomva a Capslockot), ugyanúgy nem kell elengedni a WASD-ot F5 eléréséhez (sőt még könnyebb mert közelebb van az 5-ös mint a dedikált F5). AZ említett Ctrl(/Shift)+Ins ugyanez a sztori szerintem, a bal kezed ígyis-úgyis le van foglalva, és akkor már mindegy hogy egy Capst is nyomni kell-e vagy sem. De a ha berakod Y-ra az Insertet akkor meg már minden egy kézzel megvan például. Csak meg kell szokni, mert nem lesz ráírva a billentyűre ugyebár.
De mondom, azt én se értettem soha hogy a 65%osok miért népszerűbbek mint a 75%. Méretben nem kisebb gyakorlatilag, de kevesebb gomb van rajta, hacsak valami teljesen szubjektív esztétikai érvet nem veszünk figyelembe, akkor teljesen értelmetlen formátum egy 75%-kal szemben.
(ja igen kevesebb switch kell, hurrá
)
[ Szerkesztve ]
-
Dr. Akula
nagyúr
válasz
[Prolixus] #35 üzenetére
"Csak meg kell szokni, mert nem lesz ráírva a billentyűre ugyebár."
Magyarul memóriajáték lesz az egészből, mit hova bindeltél. Inkább +1 sor.
-
-
ddekany
veterán
Programozásnál pont nyűg, ha nincsenek dedikált (mi több, rendesen 4-esével csoportosított) F billentyűk, mert a fejlesztő környezetek alapból odatesznek pár gyakran használt parancsot. De gondolom ez igaz szinte minden "pilóta fülke" munka szoftverre.
Amúgy én sem látom miért választaná valaki ezt. A TKL-t (80%) még értem, mert nem ergonomikus, hogy messze van az egér (ami főleg FPS játéknál gond, de amúgy mindenhol hátrányos). De az alatt, akár már 75%-osnál, nem lesz érdemben közelebb az egér, és alig nyersz helyet az asztalodon is... Nem értem az igényt.
-
[Prolixus]
addikt
75%-os picivel keskenyebb azért (de már csak marginálisan), plus a TKL --> 75% váltáskor kihagyott billentyűket nagyon ritkán használja mindenki. Pause/Break, Scroll Lock senkinek sem hiányzik
Vagy a dedikált print screen gomb hiányával is sokan együtt tudnak élni.
-
lujo10
aktív tag
Hát köszönöm szépen, de ez biztos nem az én billentyűzetem
Egy igazi férfi Internet Explorer-t használ -> Kaland, veszély, kockázat. (Ha már nyakig szarban vagy, adj hálát Istennek: "Köszönöm Uram, hogy legalább nem hullámzik!") Navigare necesse est, vivere non est necesse. Ja és Széles Utat!!!
-
Domonkos
Ármester
válasz
Dr. Akula #40 üzenetére
Ennyi erovel persze. Viszont azt en sem vitattam, hogy egy szar beviteli mod kepes sokkal rosszabba tenni a hasznalatot - ellenben egy-egy jol atgondolt es megvalositott kiosztas tenyleg foloslegesse tehet akar 60 billentyut is a normal kiosztasrol. Nem feltetlen lesz gyorsabb a bevitel, ellenben a kenyelmen sokat nyerhetsz. Es ez a hosszabb tavon (szerintem) sokkal fontosabb.
Gender of electrical connectors is defined by the pins.
-
Domonkos
Ármester
válasz
Dr. Akula #46 üzenetére
En is - es szerintem mindenki mas is. Viszont ezt megint nem a hardver rovasara kellene felirni. Ha valami funkciot gyakran hasznalsz, akkor azt erdemes lehet atrakni egy olyan billentyure vagy billentyukombinaciora ami kevesebb leutest igenyel vagy csak kenyelmesebb lenyomast tesz lehetove. Hogy ezt a billentyuzet memoriajaban vagy az adott szoftver konfiguraciojaban erdemesebb megtenni, az megint nem egy hardveres kerdes.
[ Szerkesztve ]
-
Domonkos
Ármester
válasz
Dr. Akula #48 üzenetére
De tenyleg van annyi funkcio? Mert egy billentyuzeten amin van egy Ctrl es Shift (vagy nevezzuk fn1 es fn2-nek, vagy akarhogy) 30 masik billentyu mellett az is mar 90 kombinacio ugy, hogy mindegyikhez max. 2 billentyut kell lenyomni.
Es akkor ez meg csak a "buta" billentyukombinacios (es nem mondjuk a kompozicios) mod. 32 billentyu pedig egy 30%-os billentyuzeten is van.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
ph A hot swap foglalatokat és csillapítást felvonultató perifériától nem szívesen búcsúztunk el a próbakör végén.
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Brutál AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 16/512 FHD
- Új Lenovo Ideapad Flex 5 x360 Érintős Ultrabook Tab 14 -30% Bivaly AMD Ryzen 5 5500U 6Mag 8/512 FHD
- ASUS ROG Strix GeForce GTX 1080 Ti OC edition 11GB GDDR5X
- 3db APC ATS AP4423 Automatic Transfer Switch
- Xbox Series kontroller - Robot White - dobozzal, még garanciális
Állásajánlatok
Cég: Tatabányai Törvényszék
Város: Komárom
Cég: Test Innovation Technology Zrt.
Város: Budapest