Olcsó megoldással frissül a FirePro termékcsalád

Az AMD még májusban frissítette a FirePro családot a V5900-as és a V7900-as termékekkel. Az újdonságok a Cayman GPU-ra épültek, és lényegében mindent támogattak, amire manapság szükség lehet a megcélzott kategóriákban. Hiányzott azonban egy olcsóbb modell a 2011-es termékpalettából, így az AMD bemutatta a FirePro V4900-as jelzésű kártyát, mely a belépőszintet támadja meg. A 40 nm-es technológiával készülő Turks GPU-ra épülő újdonság 480 shader processzorral dolgozik, a 128 bites buszon kapcsolódó, GDDR5 szabványra alapozó fedélzeti memória mérete pedig 1 GB. A maximum 75 wattot fogyasztó kártya támogatja a hárommonitoros Eyefinity technológiát, valamint egy DVI és két DisplayPort 1.2-es aljzatot kínál.


[+]

A FirePro V4900 magórajele 800 MHz lesz, így a termék számítási teljesítménye elérheti a 768 GFLOPS-ot, miközben a memória-sávszélessége 64 GB/s, köszönhetően a 4 GHz-es effektív memória-órajelnek. Az újdonság természetesen támogatja a színek 30 bites megjelenítését, a DirectX 11-es és az OpenGL 4.2-s grafikus API-kat, valamint az OpenCL 1.1-s platformot.

Az AMD a bemutatott termékre 189 dolláros MSRP árat szab meg, ezzel pedig a FirePro V4900 közvetlen ellenfele az NVIDIA Quadro 600 lesz. Az új FirePro szállítása már megkezdődött, így több OEM-gyártó felvette rendelhető opcióként.

Az AMD szintén bejelentette, hogy hamarosan elkészül az MST HUB névre keresztelt termék, mely egy DisplayPort aljzaton keresztül három monitort is képes meghajtani. Két ilyen szerkezettel a FirePro V4900 és V5900 eredetileg három monitorra tervezett Eyefinity szolgáltatása hatmonitorosra bővíthető, amennyiben erre igény mutatkozik. A vállalat a tervek szerint még idén beveti az MST HUB-ot, de a megjelenés pontos dátuma, valamint az ár még nem ismert.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés