Agyturkász kütyü az iPhone mellé

A PLX Devices bemutatta az XWave nevű termékét, mely az ember agyhullámainak érzékelését tűzte ki célul. A vállalat állítása szerint az iPhone-hoz készült eszköz a gondolatok segítségével képes működni, azonban mielőtt a forradalmat kijelentenénk érdemes megjegyezni, hogy a terméket egyelőre csak egyetlen alkalmazáshoz lehet használni. Gyakorlatilag a kitűnő ötlet gépezetébe ezen a ponton kerülhet homokszem. A gyártó egy fejlesztőkörnyezettel védekezik ez ellen, aminek segítségével a fejlesztők alkalmazásokat készíthetnek az XWave-hez. Az eddigi információk szerint már több program is készül, köztük játékok is.

A gyárilag mellékelt XWave alkalmazásban egyébként jól működik a rendszer, bár a program sem állítja különösebb kihívás elé a terméket, hiszen olyan egyszerű feladatokat kell megoldani, mint például a labda lebegtetése. Lényegében erre kell, hogy gondoljunk a siker érdekében. A hardver egyébként 1 darab AAA elemmel üzemel, és az iPhone mellett az iPod illetve az iPad készülékeken is üzemképes.

A várható sikert nagyon nehéz megjósolni. Az XWave ára 100 dollár, ami egyetlen – mondhatni lényegtelen – program mellett nem túl olcsó. Érdekes lehet azonban a helyzet, ha az alkalmazások elkezdenek szállingózni a termékhez, vagy ha a rendszer befogható lesz az iPhone gondolattal történő vezérlésére.

Előzmények

Hirdetés