Acer blog: közelről vetít nagyot a Predator Z850 lézeres projektor

Az Acer játékosoknak kihegyezett Predator termékportfóliója újabb projektorral gyarapodik. A hagyományos lámpás, de rövid vetítési távolságú Z650-et már kipróbáltuk korábban, és a gyártó most bejelentette az ultrarövid vetítési távolságú modellt, a Z850-est. Ennek egyik különlegessége, hogy a vetítendő felülethez (vászon, fal) nagyon közel helyezve is használható, azaz majdnem fél méter elég ahhoz, hogy 300 centiméter (120") képátlójú képet vetítsen. A másik specialitása az egyébként DLP technológiára épülő, vörös és fekete színű készüléknek, hogy az UHP lámpa helyett egyetlen lézer fényforrást használnak. Ebből adódóan az biztos, hogy ennek üzemidejével nem kell majd foglalkozni, hiszen a 30 000 órára taksált élettartam (Eco módban) több mint elég. Az elérhető maximális fényáram egyébként 3000 ANSI lumen, a kontrasztarány pedig 10 000:1-hez.


[+]

A Z850 által megjeleníthető maximális natív felbontás 1920x720 képpont, ami 24:9 képaránynak felel meg. Hátulját jól megszórták csatlakozókkal, két analóg VGA (ebből egyik ki- és bemenet egyben), két HDMI (ebből egy MHL), egy kompozit, RCA és jack audiobemenetek, egy mikrofonbemenet és egy jack kimenet, valamint két USB, egy LAN és egy RS232 port, ami elérhető. Vezeték nélküli úton is képes a jelet fogadni, ha beépítjük az opcionálisan kapható Wireless HDMI kitet. Egy 10 wattos hangszórót is építettek bele, ha éppen nem lenne kéznél más eszköz a hang megszólaltatására.


[+]

A beállítási lehetőségek értelemszerűen a kialakításból fakadóan korlátozottak, így be kell érni a kézi fókusszal. Ami pedig a működés közbeni zajt illeti, normál használatnál legfeljebb 33 dB(A), Eco módban pedig maximum 29 dB(A) zajt csap a készülék. Sajnos a fent leírtaknál többet a gyártó egyelőre nem árult el, vagyis azt igen, hogy mindezért 6000 eurót kell majd fizetni, ami nem kicsi összeg. Az itthoni elérhetőség egyelőre kérdéses.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények