A VTX3D bemutatta első saját tervezésű Radeonját

A VTX3D nemrég szállt be a grafikus kártyák piacára. Az ázsiai piacra koncentráló gyártó már bemutatta az AMD referenciamegoldásaira építő Radeon termékeit, ám most prezentálta az első saját tervezésű videokártyáját. A Radeon HD 4870-re alapozó modell az Arctic Cooling Accelero Twin Turbo Pro névre keresztelt hűtését használja, melynek két 92 mm-es ventilátorral hűtött, robosztus bordájába négy hővezető cső fut be. Az ízléses színezésű megoldás három bővítőhelyet is elfoglal, és a vállalat állítása szerint kellően halkan végzi a dolgát.

Az 55 nm-es technológiával gyártott, RV770 kódnevű grafikus processzorra alapozó kártya a belső tulajdonságok alapján csak a magórajelében tér el az AMD ajánlásaitól, azaz a mag 750 helyett 770 MHz-en ketyeg, ám a GDDR5 szabványú memórialapkák továbbra is effektív 3600 MHz-en üzemelnek.

Az 1 GB-os fedélzeti memóriával szerelt videokártya PCI Express 2.0 csatolóba illeszthető, a hátlapján pedig a két darab DVI, illetve egy tévékimenet található. A DirectX 10.1 API-val kompatibilis termék forgalmazása még a nyáron megkezdődik, az ajánlott fogyasztói árát azonban nem hozta nyilvánosságra a gyártó.

  • Kapcsolódó cégek:
  • VTX3D

Előzmények

Hirdetés