Sebességrekordra törő USB4-es külső SSD (ház) a Zike zászlaja alatt

A 4 GB/s-os olvasás csak egy karnyújtásnyira van a mindenféle Type-C-s/Thunderboltos masinával összepárosítható újdonságtól.

A 2021-ben létrehozott Ziketech egy közösségi finanszírozáson alapuló startup cég, ami azt hirdeti, hogy megalkotta a világ első és egyben persze leggyorsabb, USB4-es SSD házát, a ZikeDrive-ot. Az idei CES során az Asmedia standján kiállított termékhez jelenleg Indiegogo kampány keretei közt kalapozzák össze a pénzt, és kampányuk e cikk megírásának pillanatában 122 százalékban teljesítette a kitűzőtt, 10 000 dolláros célt, noha még 30 nap maradt hátra a zárásig.


[+]

Az ütéseknek és karcoknak ellenálló, átlátszó műanyag burkolati elemmel fedett alumíniumház mélyén megtelepedett nyomtatott áramköri lapon egy x4-es PCI Express 4.0 interfésszel kommunikáló meghajtók kezelésére felkészített M.2 2280 slot, illetve egy ASMedia ASM2464PD kontroller található, ami 40 Gbps-os adatáteresztést ígér az USB4 szabványon keresztül.


[+]

A szekvenciális olvasásban/írásban legfeljebb 3763/3146 MB/s-ot produkáló konstrukció rövidke (leválasztható) kábele visszatolható a borításon kialakított bemélyedésbe, így hordozáskor nem kell azon tanakodnunk, hogy hol is hagytuk el a drágát.


[+]

A szerszám nélkül szerelhető, 112 x 67 x 18 mm-es megoldás – 50 százalékos kedvezménnyel – üresen 100 dollárt fog kóstálni a korai támogatóknak, de igény esetén 1, 2 vagy 4 TB-os SSD-vel ugyancsak megvásárolható lesz. Az árak attól is függnek, hogy mikor rendeltük meg a márciusban tömeggyártásba kerülő, legkorábban pedig májusban szállított ketyerét, valamint hogy egyet vagy kettőt szeretnénk-e belőle bezsákolni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés