- Gaming notebook topik
- Októberi hardverjátszma
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- OLED TV topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- A Copilot+-ra szabta az új Ryzen PRO sorozatot az AMD
- KODI (ex-XBMC) Android alapokon, Androidos media-boxok
- Milyen monitort vegyek?
- Fujifilm X
- Milyen asztali médialejátszót?
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
szvsz bitang jól néz ki!
GPU/RAM-ról nem beszélnék...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
hapakj
senior tag
rusnya
-
hardzsi2
aktív tag
Belefáradtam már a PC alkatrészek egekbe srófolt és lassan apadó árainak és a teljesítmények nézegetésébe-összevetésébe, így hónapok óta nem követem a 4-es sorozatú Nvidia kártyák teljesítményét sem. Majd visszatérek erre a hobbimra az év végén vagy jövőre, talán akkor egy értelmes (=ár/érték arányban aranyközépút) konfigot össze lehet rakni elfogadható áron.
Kérdezném tehát azoktól, akik képben vannak/maradtak, hogy (megfelelő középkategóriás konfig esetén) egy 4060 Ti 16GB RAM-os kártya most mire elég az új generációs játékok (pl. UE5 motorosak) kihajtásában, max.grafikán RT-vel: 1080p-ben hasít, 1440p-ben so-so, 4K-ban felejtős?
Ugyancsak kérdezném már akkor, hogy u.ezen játékoknál hogy áll a 4070 (Ti) és 4080? Melyikben van elegendő kraft az 1440p-re és melyik elég a 4K-hoz?
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
.mf
veterán
Ez már annyira röhejes, hogy fognak egy akár mITX mérettel is kompatibilis kártyát, majd ráoktrojálnak egy akkora indokolatlan rettenet hűtést, 2.5 slot vastag és extrahosszú, hogy már mATX házakba is passzentos. Egy értelmes méretű, 2-slotos, 2-ventis hűtés már nem elég nagy e-hímtag, vagy mi a baj vele?
Na nem mintha fenyegetne a veszély, hogy ilyen kártyát vegyek, de akkor is...Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Sinesol
veterán
Rrx hasznalata mellett a 4070ti-vel van egy szinten a top amd kartya, nem ertem miert a 4090-hez hasonlitod. Cirka 40-60%al lassabb nàla jatektol függöen…de a 7900xt se tul jo vetel, tekintve, hogy a 4070 joval olcsobb..
Persze mondhatod azt, hogy nem kell rt, de ennyi erövel akkor butitsuk tovabb, nem kell hd se, jo a 720p es akkor az rx 580 a legjobb vga ar/ertek aranyban.
[ Szerkesztve ]
-
hardzsi2
aktív tag
Köszi az eddigi hozzászólásokat, így már látom, hogy számomra a 4070Ti vagy max. 4080 lenne ideális ár/érték arányban, mert ezek 1440p-t és alatta maxon kell tudják, 4K-t pedig régebbi címekkel, ill. újaknál DLSS3-al és kevesebb-több kompromisszummal, de még kiizzadják. Nyilván a beszerzéskori ár függvénye lesz; meglátjuk.
Hogy a cikkhez is szóljak, .mf-el egyetértve a tárgybeli kártyára én is túlzásnak tartom a 3 slotos hűtést, ez kellett volna legyen inkább 2023-ban az olcsó népkártya, amely 2 slotos hűtéssel minden FHD-képes játékgépben muzsikálna, ami ez alatt van (sima 4060 és 8GB-os verziók) pedig annyira kompromisszumosak, hogy kiadni sem szabadott volna...
flood-resistant mirror driller (cuccok: Skylake NUC és Xbox One X)
-
Sinesol
veterán
Az DLSS upscale engem annyira nem erdekel, még ha joval jobb minösegü, mint a konkurrencia, akkor is csak felskalazas, viszont a 4000-es generacioval behozott AI framegeneration az igenis nagy dobás, ott nativ kepkockakkal növeli az fps-t, nem csak felskalaz egy alacsonyabb felbontast.
Elnézést, ha problema hogy dijazom a fejlett technikai megoldasokat.[ Szerkesztve ]
-
Taranti
senior tag
Én általánosságban nem értem az RT meg hasonló grafikai fejlesztéseket, amikor a játékok egyre nagyobb része lényegében a rohanásról és harcról szól, nincs idő észrevenni-csodálni ezeket az effekteket. (Ismerős gépén próbáltam ki pár kedvenc játékát, nekem nincs ilyen GPU-m. A négy játékból egy volt, ahol egyáltalán meg lehet állni hosszabb időre mindenfelé és nézelődni. Tényleg szép. A másik háromnál utólag meg nem tudtam volna mondani, be volt-e kapcsolva az RT.)
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
Predatorr
őstag
Ömámítás, már bocs. Nem csak állásban hasznos a rt. Egészen más a hangulat. RT nélkül minden ilyen játék cheat. Persze, jól jön a csalás, ha olyan dolgokat is látsz, amelyeket valós fényviszonyok között nem láthatnál. Mexodus egészen más élmény, amikor tényleg csak hallod a rémeket, és hirtelen jelennek meg a fényben. De kinek a játék, kinek a csalás.
"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."
-
Teebor9
tag
Ha festményt nézel, akkor se biztos, hogy megfigyeled, hogy hogy kezelte az ecsetet az alkotó és mennyi pluszt vitt bele a látványba az, hogy hogy rétegződik a vásznon a festék. (Persze, ezzel nem is szokás reklámozni az ilyesmit) A lényeg, hogy nem feltétlen kell minden részletet megfigyelni. Lehet, hogy azt a Rembrandt egy fotón láttad és át se tudod élni a valós jelenlétét. (Nem használtaál RTX-et. Olcsóbban is jött ki. Élvezted így is?)
Túl van hype-olva. Persze. Remek, hogy itt tart a technológia és napról napra próbálnak tenni azért, hogy minél egyszerűbben elmerülhess a játék világában? Persze. Attól, hogy a látvány baró, lehet rémrossz a járék? Naná. -
.mf
veterán
válasz Predatorr #15 üzenetére
Ömámítás, már bocs. Egészen más a hangulat. Monitorral minden ilyen játék cheat. Persze, jól jön a csalás, ha olyan dolgokat is látsz, amelyeket nem láthatnál. Mexodus egészen más élmény, amikor tényleg csak hallod a rémeket. De kinek a játék, kinek a csalás.
Tessék, kijavítottam neked. Le a monitorokkal, az csak a köcsög csíterek eszköze!
Wow, ez már egy szint, hogy csípőből lecsíterezed az emberek 99%-át, akik nem kapcsolnak be egy kb nV-only erőforrászabáló eyecandyt. Szép.
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
Geller72
veterán
Ket slotosban, feherben ez bejonne, a power is eleg lenne nekem, a sok ram meg csak elony, csak kerdes hogy mennyibe fog kerulni…egy ilyen, alapbol tul draga kartya..
-
Sinesol
veterán
Azert az sem gyenge szint, hogy szerinted csak egy eyecandy az utobbi evtized kb.legnagyobb dobasa grafikaban es ami egyertelmüen a jatekipar jövöje, út a fotorealisztikus latvany felé. Ennyi erövel a 3D grafika is csak egy eyecandy, hiszen minden atlathatobb volt oldalnezetben.
Na es semennyire sem nvidia only, mivel amd kartyak is tamogatjàk…az mar mas kerdes, hogy joval gyengebb kepessegüek, ezt kerd szamon a pirosakon.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen