Elképesztő látványvilágot ígér a 120 fps-sel rögzített 3D 4K film

Mi is beszámoltunk arról, hogy Ang Lee, a Pi életének rendezője másodpercenkénti 120 képkockás rögzítési sebességű filmben gondolkodik, ami a világ első ilyen alkotása lenne. Most pedig nagyon úgy néz ki, hogy Billy Lynn's Long Halftime Walk már idén ősszel a mozikba kerülhet.

Billy Lynn's Long Halftime Walk
Billy Lynn's Long Halftime Walk [+]

Az F65 kamerákkal rögzített, 4K felbontású, 3D film állítólag korábban sohasem tapasztalt élményt nyújt, legalábbis Douglas Trumbull, aki például a 2001 Űrodesszeia és a Szárnyas Fejvadász speciális effektjeit készítette, ezt állítja róla.  Pat Griffiss a Dolby Laboratories elnöke szerint, pedig "abszolút látványos" és "olyan, mintha te magad is ott lennél".

James Cameron (Avatar, Titanic stb.) szerint a HFR (High Frame Rate) kombinálva a 4K-val és a 3D-vel egy új minőségi standardot jelent. Ez pedig arra utal, hogy a jövőben tőle is számíthatunk hasonló filmre vagy filmekre. Az viszont még egyelőre jó kérdés, hogy a Billy Lynn’s Long Halftime Walk-t ki és hol nézheti meg ősszel. A készítők ugyan összeállítottak egy speciális ikerprojektoros szettet, amely képes a tartalom megjelenítésére, de a mozikból egyelőre hiányoznak a kompatibilis eszközök.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés