Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Sk8erPeter

nagyúr

válasz Rolly #11881 üzenetére

Tanulgatáshoz nem baj, ha nem kapsz folytonos segítséget, ahhoz még jó lehet a Notepad++ is. Habár olyankor még akár egy WYSIWYG-szerkesztő és kódnézet párhuzamos használata is segíthet, hogy lásd, mi történik a háttérben, amikor a felületre kerül mondjuk egy gomb, annak mi a markupja. A későbbiek során, amikor az ember már halad, akkor viszont nem értem, minek szopatnia magát az embernek Notepad++-szal, miért is olyan nehéz elindítani a picit lassabban induló és valóban erőforrás-igényesebb fejlesztőkörnyezetet. (E két szempont manapság azért kevéssé kéne, hogy visszatartó erő legyen.) Egyszerűbb oldalnál is lehet persze felesleges dolgokkal sok-sok plusz percet/órát eltölteni, ha valakinek ez örömet okoz.

Én NetBeans-t használok (igen jó, hogy használható C++-ozásra (a C++ plugin telepítése után amúgy shell scripteket és batch-fájlokat is szintaktika-kiemel), Javázásra is a szokásos webfejlesztős nyelveken (PHP, JavaScript, HTML(5), CSS(3), ...) kívül, na meg nem mindegy, hogy ingyenes), van, aki az Eclipse-re esküszik, más a PHP Stormot használja, van, aki a phpDesignert, van, aki Visual Studiót (pl. ASP.NET MVC-hez (amúgy VS-hez is van PHP-kiegészítő)), van, aki a Sublime Textet, és így tovább, lehetne még sorolni, nyilván függ a felhasznált nyelvektől is.

Szerk.:

=======================

(#11885) Jim-Y
    Ja, a WebStorm is JetBrains-termék, akárcsak a PhpStorm, sok jót hallottam már róla, én mondjuk maradok a NetBeans-nél.

=======================

(#11883) fordfairlane:
    "Szerintem egy pár oldalból álló statikus sitehoz fölösleges egy IDE. Bőven megteszi akármelyik syntax highlightos editor."
    Sosem értettem, miért lenne érdemi szempont, hogy mondjuk párórás melóról vagy épp sok hetet igénylő projektről van-e szó, miért kellene, hogy különbséget jelentsen a használt webfejlesztő eszközben. Elindítod az IDE-t, létrehozol egy új projektet pár másodperc alatt, és mehet.

Miért is lenne ennél jobb megoldás egy Notepad++? Nem értem, minek kéne nehézkesebbé tenni a dolgot attól még, mert egyszerűbb feladatról van szó.

Új hozzászólás Aktív témák