Hirdetés
- Saját márkás HDD-ket követel meg az egyes NAS-okhoz a Synology
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Billentyűzet gondom van
- Samsung LCD és LED TV-k
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen házat vegyek?
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Milyen széket vegyek?
- Teljes fényárban: Chieftec Apex Lumo gépház
Aktív témák
-
Proci85
senior tag
hát akkor a folyt köv. a III-asban
Bővebben: link -
Krisz.......
csendes tag
Kb mi féle árban vannak a vizpumpák?Csak azért kérdezem mert én szeretnék összetákolni egy vízhűtést és már csak egy vízpumpa kell hozzá.Előre is köszönöm a segítséget.
-
bim
veterán
lassan nyitni kéne egy vizhütés topic III.-at. ez már eléggé feltelt.nem ugy gondoljátok?
-
t-shirt
veterán
ha a ket blokk sorban van akkor a masodik mar melegebb vizet kap .
egyszer mérd meg a radiátor be és kimenő ága között a hőmérsékletkülönbséget kb 2 fok, kb 1 fokot melegít a vízen az első blokk ennyivel kap melegebbet a második
neked azért vált be a párhuzamos kialakítás a soroshoz képest mert 6mm-es redszert használsz ami túl kis kersztmetszettel rendelkezik, és a pumpád megkönnyebbült a keresztmetszet növeléstől, így jobbnak találtad a sorost,
de ha valaki 8mm-es rendszert használ jobban jár a sorbakötéssel, és a rendszerek nagy része 8mm-es -
bim
veterán
válasz
Viewsonic #2650 üzenetére
ez bizony az!de csak akkor vizkőszürö ha veszel bele specko fehéres átlátszo kavicsfélét amit beleteszel.(ez lágyitja a vizet) kb.1 évig elég egy komplett háztartás vizkőmentesen tartásához.és lehet ezt kicsiben is kapni,amit a mosogépcsapra tekersz rá ,a mosogépet meg ebbe. pár ezerből meguszod és nem kell kalgonizálni
csak azt a mosogépszerelő csávo nem mondja a reklámban
[Szerkesztve] -
aurum
senior tag
válasz
popey37 #2645 üzenetére
abban az esetben igazad lenne, ha ezeknek a szivattyuknak a vegnyomastol fuggetlen lenne a szallitasi kapacitasa. de ez nem igy van.
Bővebben: link
nekem ilyen szivattyum van. ha sorba van kotve a ket blokk 6-os belso atmeroju csovel akkor nagyon zorog, mivel a ket blokk es a csovezes nagyon lefojtja. a kimeneti nyomas megno es lecsokken a szallitott mennyiseg. a zorges megszuntetetsere ki kellett vagnom az elroemeno csovet hogy noveljem a viz elvetelt es lassitsam a rotort. ez igy boven eleg a huteshez.
ha a ket blokk sorban van akkor a masodik mar melegebb vizet kap mint parhuzamos kapcsolas eseten.
a szivattyu .8m max emelo magassaggal bir, itt a vegnyomas 10m vizoszlopnal 1bar -> 1000mbar akkor .8m-nel 80mbar. a max szallitasi kapacitas 450l/h ez nulla nyomasnal ertendo a vegnyomasnal ennek 8..10% realis.
ha a ket blokk sorban van akkor az ellenallasuk osszeadodik es ilyenkor a kifolyo csovon eppen csak csorog a le. szemre 10..15% lehet vagyis a ket blokk ellenallas -80mbar koruli. ha a ket blokkot pahutamosan kotjuk akkor a keresztmetsze a dupaljara no es az eredo ellenallas is a felere csokken.
mivel ezeknek a szivattyuknak eleg meredek a nyomas/szallitott mennyiseg gorbeje, kisebb nyomason nagyobb mennyiseget tudnak szallitani.
tehat elmeletileg az aramlasi sebesseg nem csokken parhuzamos kapcsolaskor inkabb no es a szivattyu nem porog annyira es mind a ket blokk hideg vizet kap.
a fenti szivattyunal parhuzamos koteskor a zorges megszunik es a proci hofok sem valtozik.
ami hiba lehet, az osztoig es a gyujtotol azonos atmeroju cso megy a oszto es gyujto kozottivel. vizhuteskor a legnagyobb ellenallast a hosszu csovek fejtik ki. probalj egy 1m-es es egy 3m-et 6-os belso atmeroju csovon atfujni... szoval ilyenkor tenyleg nem erezheto javulas. ezert ezeket a csoveket sokkal, legalabb 2.5x vastagabra kell meretezni a blokkokhoz meno csoveknel..
van amikor a ket blokk ellenallas nem azonos ilyenkor a bekoto cso hosszaval szepen be lehet hangolni a rendszert. -
bim
veterán
dobtam fel pár képet én is ftp.re
-
popey37
addikt
bocs hogy beleszólok, de nem sok értelme van párhuzamba kötni,kipróbáltam, nekem 3 blokkom van, a megosztások miatt nagyon lelassul a vízáramlás+ a radiban nagyobb az átmérő az is lassít valamennyit, hacsak nincs 1200L/h teljesítmény fölötti pumpád.
egy 400L/h-ás pumpa másodpercenként 10-15-ször cseréli ki a blokkokban a vizet. mérd le, hogy 1 liter vizet mennyi idő alatt tol át a blokkokon, azután kösd párhuzamba őket és így is mérd le, meg fogsz lepődni az eredményen. egy szó mint száz sorban jobban mükszik./bocs a hosszú hsz-ért./ -
aurum
senior tag
a radit ki kell rakni ha nem akarsz ventillatort. ha csak a procit hutod akkor 6m 8-as cso is leeg hutesre.
tartaly kell, mert a viz melegszik es ha nincs hova tagulnia akkor valahogy lerugja magat egy cso elobb utobb.
ha a nagyobb hotermeloket vizezed akkor nem nagyon kell chipset hutes. nekem nf7-s lapon most eppen 27C gyari ventivel bordaval.
a femcso is jo, de nehezebb szereni. ha femcsovet hasznalsz akkro mar csinalhatnal hocsoves hutest is...
az a jo ha nem sorba vannak kotve a cuccok. ugyanis ha sorba kotod minden elemmel no az aramlassal szembeni ellenallas. a pumpa egyre kevesebb vizet nyom ezert egyre gyorsabban porog. elobb utobb kiverodik a csapagy es zorogni fog.
jobb ha parhuzamosan vannak kotve. a legkisebb kaphato pumpa eleg a huteshez, olyan 80..400l/h korulit keress. barkacs aruhazakban 1..2khuf szokott lenni. -
popey37
addikt
hali
T-shirt hozzád szólnék: jönnél-e paintball nov.27-én?
KB: 8-10k-ból kijön
ha igen válaszolj a paintballos topicban
fiuk bocs hogy nem idevág már itt sem vagyok de ha valaki jönni akar ne tartsa vissza magát. -
Bigya
őstag
Hali! Most erre mit mondhatnék....
Hát én!
Az ötlet jó, de az sem rosz, ha a tárhelyet használjuk továbra is és egy topikban megbeszéljük, hogy ki-hogyan/mivel csinálta, kiéről mi a véleménye, szal akár top 10 is lehetne!Csak akkor egységes jelölések kellenének a fájloknak sztem. Szerintem...
(de szőnyeges topik is lehetne
)
ÜDV!
[Szerkesztve] -
t-shirt
veterán
A réz lelőhelyet majd a többiek megmondják, én sajnos nem tudom.
Egy vízhűtés ha jól van összerakva, teljessen zárt és nem tud párologni belőle a víz. Gyakorlatilag az első feltöltés és légtelenítés után semmit nem kell vele csinálni. Nem kell újra és újra légteleníteni. -
t-shirt
veterán
A radiátort ha megoldható érdemes inkább házon kivűlre rakni, hogy a hőleadás kikerűljön házon kivűlre. Az hogy venti nélkül elmegy-e csak úgy derül ki, hogy kipróbálod, de szerintem mindenképpen érdemes rakni rá ventit, egy lassú fordulatú csendes ventit, sokat segít. A víztartálynak több szerepe is van, általában itt lehet feltölteni - légteleníteni, és úgynevezett tágulási tartály is, ha a víz felmelegszik megnő a térfogata és több helyre lesz szüksége. Fontos, hogy a tartály ne legyen teletöltve. Egy tartály néküli rendszer csak akkor müködhet ha nagyon kicsi, kevés benne a víz és így nincs nagy tágulása. Semmi képpen nem javasolnám, nagyon nehéz lehet egy tartály nélküli rendszer légtelenítése, és veszélyes is, a tágulás miatt kialakult nyomás szivárgást okozhat egy csatlakozásnál. A chipset passive hűtése is csak akkor működik ha marad légmozgás a házban, ha igyekszel minden felesleges ventitől megszabadulni akkor érdemes inkább azt is vízzel hűteni, ha marad légmozás a házban akkor nem lesz gond a passive megoldással sem. Bármilyen csövet használhatsz amit nem kezd ki a hütőfolyadék. A fém cső azért nem túl eltrjedt megoldás mert nehezen kezelhező - alakítható és nem túl flexibil megoldás, szinte minden szempontból jobb megoldás egy műanyag cső, de ha akarod fémből is mehet.
A bekötési sorrend majdnem mindegy, ahogy praktikusabb az elhelyezés. -
SzaChe
tag
Lenne 1-2 kérdésem, de nem tom jó helyen teszem-e vagy valami...
Elöször h honnan lehet egytalán Réz tömböt venni...
Illetev 0,5 ös rézcsövel is gondba lennék hol lehet ilyet Shoppingolni...
Na meg Apum tett fel egy kérdést.. a Alkoholnak alacsonyan van a párolgásiforráshője, és hoyga miokr a mikrobunorékok meg minden, tudom-tudom legtelenítő tartály de azt is folyamatosan kell légteleníteni, vagy az hoyg ven megoldva, mert a sima lakásfüttésnél is kell renceresen a radiátoroknál egy kis mértékű légtelenítést véghez vini...
Szal bocs a zavargolódásért.. esteleg Mail-ba kérhetema választ? mert nem gyakrn fogok jönni időhiány miatt -
pjtr
aktív tag
Akkor ezek lennének a kérdéseim
:
A radiátornak kinnt kell lennie, vagy a házban érdemes elhelyezni? elég nagy a felület kb 600 cm2 ezt kell még külön ventikkel fújatni?
Kell víztartály, vagy elég ha a pumpán keresztül folyik át a víz? (a tunningnet.hu láttam tartály nélküli zárt? rendszert)
a chipsetet mindenféleképpen kell hűteni?, vagy megteszi a rajta lévő pasziv hűtő?
csöveknek csak műanyag alapú csövek jók, vagy ''fémcsővek'' is jók?
irjátok le lécci hogy milyen sorrendben kövessék egymást a bekötések. gondolom a proci az első...
az ftp-n lévő képeket köszi hogy megosztottátok velünk -
Finwe
őstag
Bocs nemén küldtem 2x reggel óta ba**akszik a proh..
-
Finwe
őstag
Jajdelóittlenni! Van pumpám egy Hydor s30 II-es nincs is hangja ha bedugom, már csak blokk és cső kell, ezzel viszont az a bajom, hogy a Zalmanhoz 8/11-es csati is van (mintahogy a ''hős topic megmentő'' segített kitalálni de vízcsövet pl innovatek 8/10-eset lehet kapni
szal most mi legyen?
Az ilyen kékhal, akua, mis**al helyeken lehet kapni?
(bár ebben nem bízok a héten bementem az új akuavába és fingjuk sem vót semmiről)
amúgy nagyon ott van ez az ftp! megnéztem, majd rakok én is ha lesz mit! -
Finwe
őstag
Jajdelóittlenni! Van pumpám egy Hydor s30 II-es nincs is hangja ha bedugom, már csak blokk és cső kell, ezzel viszont az a bajom, hogy a Zalmanhoz 8/11-es csati is van (mintahogy a ''hős topic megmentő'' segített kitalálni de vízcsövet pl innovatek 8/10-eset lehet kapni
szal most mi legyen?
Az ilyen kékhal, akua, mis**al helyeken lehet kapni?
(bár ebben nem bízok a héten bementem az új akuavába és fingjuk sem vót semmiről)
amúgy nagyon ott van ez az ftp! megnéztem, majd rakok én is ha lesz mit! -
Viewsonic
aktív tag
válasz
szutyok111 #2620 üzenetére
Van minden hozzá radi is!
Ha minden kell akkor 35-40k ba fogom adni tekintettel arra,hogy nekem anno mennyi volt.... pl : termosztátor 10k,cpu blokk12k,tartály 10k ! ésmég sorolhatnám.... ha kell kép akkor teszek fel itt a számom ha komolyan gondoljátok:70/595-43-98
Ja és Zalman cuccok hoz megvan minden mintha most vennéd!
plCpu blokk jó Intelre/AMDre/A64-re is!
[Szerkesztve] -
Mike 32
aktív tag
ugy látom hogy sokmindenkit érdekel hogy mennyi az annyi
-
pjtr
aktív tag
sziasztok!
Nagy örömmel olvasgatom a hozzászólásaitokat!
Szeretnék én is vízhűtést a gépembe, de a gyári cuccok az áruk miatt nem jöhet számításba nálam.(nem azért mert zsidó vagyok, hanem azért, mert 1 aranygaras + 1 aranygaras az 2 aranygaras)
A hűtőt már megszereztem, merci fütőradiátora blokkokat faterom csinálja majd.....
2,5 barton idle 40-42 terhelve:48-50 c
asus a7n8x-x alaplap idle 35 terhelve: 40 c
fx5900xt videókártya ezt nem tudom sajnos
ezekre szeretnék vizet rakni.
Érdemes lenne? Mert sztem ezek nem olyan vészes hőmérsékletek.
vizzel milyen eredményeket tudnék elérni?
köszi a válaszokat -
asturel
őstag
elso szavaidbol ugyvettem ki hogy 1 enermax clonot csinalsz
en szerintem amugy az nb-t meri.. mivel mikor en levettem a chipsetrol a bordat kapasbo 7-8 fokot ugrot.. azota igyvan
amugy 9800 refhutesnel 1 akarmien szar blokk is jobb nem ?
ya de a tapba van 1 venti ami 6Von megyledes venti raadasul
[Szerkesztve] -
Router
őstag
válasz
Simi121 #2608 üzenetére
nekem is megy a PAT csak jobban visszafogja a rendszert mintha be se lenne kapcsolva ugyanis ha bekapcsolom akkor leszabályozza a RAMot 300 MHz-re és ettől valami iszonyú lassú lesz a cucc ja és mindezt 3GHz-n ha visszaveszem 2,66-ra PATtal akkor meg asszem 260-on mennek a ramok!
-
Router
őstag
Hi emberek csinálok még egy tápot a gépembe!
Terv: bemenő fesz 12V egy molex tápcsatlakozón keresztül
kimenő: 8V/5V és ezek fix feszültségek lesznek tehát mindíg ugyanakkora áramot kapnak a ventik, lesz vagy 5/6 kivezetése azt még nem döntöttem el hogy külön külön vagy egybe lehessen kapcsolgatni hogy 5 vagy 8Voltot kapjanak a ventik és mindezt beletolom egy plexidobozba vagy 3,5 vagy 5,25-ös helyre! -
Viewsonic
aktív tag
figy per pill az irodánkba csücsülök és a gépem otthon van amugy már más alaplapom van szal nemtok sokkal közelebbit!
Zalman van rajta is felraktam elég 1xerűen fogta mint az állat
Mennyibe fájna miis? elsősorban kompletten szeretném eladni amit még kihagytam,hogy van még hozzá 4+db 17cm es fémventi amit az AKO termosztátor vezérel -
Simi121
aktív tag
Úgy 20 perce lekapcsoltam a ventiket. Jelenleg az alaplap 45 a vinyo 39 fokos. Mindenki vonja le a következtetést. Én úgy gondolom igaz, hogy a proci-vga-nb a legnagyobb hőforás egy számitógépben de azért van ott még bőven hőforrás amit azért nem árt hűteni. Szerintem a legjobb megoldás a víz és a léghűtés együtes alklalmazása. Meg kell találni a megfelelő kompromiszumut, legyen megfelelőn halk és hatékony a hűtés. A lap 865-ös de nagyon frankó és megy rajata a PAT.
-
Viewsonic
aktív tag
válasz
szutyok111 #2593 üzenetére
Én lehet eladom az enyémet :
1.kép : Bővebben: link
2.kép :Bővebben: link
3.kép :Bővebben: link
4.kép : Bővebben: link
Ha kell még kép akkor holnap rakok fel
A rendszerbe van 3db Zalman blokk+radi+hydor pumpa+Ako termosztátor+tartály+ a kiegészítők!
Mennyi pénzed volna rá? -
bim
veterán
válasz
Simi121 #2600 üzenetére
csatlakozom t-shirt kolégához a hőmérővel kapcsolatban. az NB. hőfokát kézrátéttel ellenörzöm mindig .ez a teszt eddig bevált . az asus P4C800-on nekem is passziv volt és 2 ora farcry meg D3 után megfogtam és az ujjlenyomatomat közvetlen az asus feliraton rögzitette
amugy minden hőfok rendben volt de mégis gépelésnél egy-két napig nam tudtam azt az ujjamat használni.
Aktív témák
Hirdetés
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Ukrajnai háború
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Path of Exile 2
- Opel topik
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Hobby rádiós topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- www.iking.hu - Eladó Samsung S23 Ultra Phantom Black Használt, Karcmentes
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A14 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Keyboard Folio hibátlan működéssel garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest