- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Projektor topic
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Részletezte a Clearwater Forest felépítését az Intel
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Már az 1,4 nm-es eljárására koncentrál a TSMC
- Mindent kiváltana az UB-Mesh protokollal a Huawei
Aktív témák
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
FixY67 #24234 üzenetére
"gparted felejtős. Nagyon szép a GUI, épp csak... na, inkább ne menjünk bele."
Miért felejtős?Akkor már menjünk bele, ha már említetted...
Nem igazán értem, miért ne lenne alkalmas particionálgatásra az általad említett progikhoz hasonlóan.
Még azóta se volt időm megcsinálni, de akkor most már rászánnám magam.
A lényegi kérdés az volt, hogy nem lesz-e problémám belőle, ha letörlöm a /home-os partíciót, miután kimentem egyszerű másolással a tartalmát, majd létrehozok helyette kettőt, és esetleg az új névnek megfelelően módosítom az fstab-ot.
Vagy Norton Ghost-jellegű programmal kéne egy képfájlba menteni a /home tartalmát? Vagy elég, ha csak simán létrehozom az új partíciókat, és majd az egyikre beállítom a csatolási pontot, meg fstab-ban átszerkesztem a dolgokat, ha kell? Működni fog?Jelenleg fstab-ban ez látható a /home-ra vonatkozóan:
# /home was on /dev/sdb5 during installation
UUID=98b0cde2-0fa7-4e4a-8812-662393b7e309 /home ext3 defaults 0 2(#24235) tomtyi: na ez az átméretezősdi nekem soha nem volt szimpatikus. Az ilyen utólagos partíció-átméretezéseket, tologatásokat mindig is csupán buherálásnak éreztem. Akkor már inkább mentés után letörlöm a korábbi partíciót, majd létrehozom az újakat.
Aktív témák
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Projektor topic
- Autós topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Windows 11
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- EMESE! 16napot futott! MacBook Pro 16 i7-9750H 16GB RAM 512GB SSD RX 5300M 1 év garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X395 - AMD Ryzen PRO 5 I 8GB I 512GB SSD I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B550 Vision D B550 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP EliteDesk 800 G1 TWR brand számítógép garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E5250 - i5-5GEN I 8GB I 128SSD I 12,5"FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest