Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • @Jocó@

    tag

    válasz vargalex #59540 üzenetére

    A hír láttán az alábbi kérdések fogalmazódtak meg bennem:
    1. Az emberek hány százaléka tudja, mi a router-e jelszava fejből, és hogy kell beállítani "a WiFi"-t, hogy az "jó legyen"?
    2. Azok, akik tudják, talán elgondolkodnak egy alternatív firmware telepítésén. Ezek közül hányan vannak, akik nem csak kész megoldásokat (pl.: vargalex, suste) akarnak felrakni az eszközre (next, next finish), hanem egyéni igényeik vannak?
    3. Azok, akik maguk fordítanak firmware-t, mind piszkálni akarják-e a wifi beállításokat (csatorna, jelerősség)?

    Szerintem az össz. user szám elenyészően kicsiny részét teszik ki azok a felhasználók, akik oda-vissza vágják a JTAG kábelezést, firmware machinálást. Valószínűleg ők belenyúlnak a frekvenciák betartásáért felelős kódokba is. De ők nagyon kevesen vannak. Nagyon kevesen vannak (szerintem) az össz létszámhoz képest már a 2. pontban említettek is.

    Ahogy te is mondtad, remélem, hogy a közösség talál módot a lekorlátozott eszközök frissítésére is. Elvégre a "kínai" gyártók csak örülhetnek, ha a közösség felkapja egy eszközük.

    Az összeesküvés elméleteket félre téve - gyári firmware-ben található biztonsági lyukak - már csak azért is szerencsétlennek tartanám, ha egy routert "csak" routernek használhatnék, mert a "mai" eszközök jóval többre képesek. pl.: Korábban leírtam, hogy egy 1043ND v1-essel (64 MB mod) az alábbiakat futtattam egyszerrel: torrent HDD-re, extroot, print server, dlna, rrdtool, samba, QoS. És bírta....

Új hozzászólás Aktív témák