Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • galmat89

    tag

    válasz Tuya #8012 üzenetére

    GPU=Graphics Processing Unit

    magyarul a videókártya processzora szabad fordításban. A VGA karira lehet a HD filmek hardveres gyorsítását bízni, így leveszi a terhelést a prociról.
    Amúgy ez nem csak így van így, az Internet Explorer 9 vagy a Mozilla Firefox 4 is tudni fog GPU gyorsítást, ami sokkal gördülékenyebb honlapmegjelenítést tesz lehetővé, meg a legújabb flash verzió (pl youtube videók), szintén mennek hardveres gyorsítással.
    Ez akkor jön jókor, ha a gépet közben másra is használod a háttérben, pl rendszerkarbantartás, konvertálás, tömörítés vagy ilyesmi.

    Amilyen Core i5-ös CPU neked szóba jöhet azok még szintén két fizikai maggal rendelkeznek, azaz azok is "csak" 4 virtuális maggal dolgoznak, viszont a Core i5-nél már magasabb az órajel és nagyobb az L3 cache mérete is.
    Most ezt egyszerűen, meg röviden elég nehéz lenne elmagyarázni, hogy mit jelent, a lényeg, hogy úgy képzeled el ezeket, mint a kocsik motorját, van x lóerő, az erősebbnek meg mondjuk kétszer annyi lóerő. A lényeg, hogy erősebb az i5 proci, de hogy mennyivel, azt a linkelt teszt eredményeket is tartalmazó benchmark lista tartalmazza, aminek az elemzésére nem elég a hely. :DDD

    Egy szó mint mint száz a Core i5 erősebb jóval mint a Core i3 ( itt is két típus van a 3xx széria meg az 5xx széria, utóbbi erősebb (magasabb órajel,nagyobb cache).

    De durva erőkülönbség nem lesz ezek a procik között, max akkor, ha egy 150e ft-os notit hasonlítasz össze egy 250-300e ft-os hardvereivel.

Új hozzászólás Aktív témák