Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#1) v-paci

v-paci
(fanatikus tag)

Üdv mindenkinek!

Szeretném kikérni azoknak a véleményét, akik ilyen hűtést használnak.

[Szerkesztve]

(#2) v-paci

v-paci
(fanatikus tag)

Up!

(#3) Veriakilis válasza v-paci (#1) üzenetére

Veriakilis
(őstag)

Mibe kerül egy ilyen borda?

A spagóca a kondenzátor, és az illesztőtrafó nevében térjetek meg. http://www.heatpipes.tk/

(#4) v-paci válasza Veriakilis (#3) üzenetére

v-paci
(fanatikus tag)

Bruttóban 8k körül van. Két ventivel lealázza a Zalmann 7000 Cu-t is :C

(#5) IQ L1ght válasza v-paci (#4) üzenetére

IQ L1ght
(kvázi-tag)

Hol van ez brutto 8 körül?

Abit IS7-E2 , Celeron D 2.4 bika herc @ 3000, Sapphire Radeon 9600XT 256ddr vivo ,512 Kingston + 512 Kingmax Superram 400MHZ (Dual Channel), BMW ház

(#6) MarKoo

MarKoo
(VIP)

Kis kedvcsináló kép:

Ez legalább kifér. :P

Én kipróbáltam, tetszett, de már szét van szedve teljesen. :DD

(#7) v-paci válasza IQ L1ght (#5) üzenetére

v-paci
(fanatikus tag)

Pl Garma boltjában Bővebben: link vagy Tatabányán és Veszprémben Bővebben: link

Tecnikai adatok itt Bővebben: link

Killerman >>> köszi a kisebb képet :))

(#8) v-paci

v-paci
(fanatikus tag)

Nem hiszem hogy senki nem használ ilyen hűtést!!!

Ossza meg már valaki a tapasztalatait!

(#9) MarKoo válasza v-paci (#8) üzenetére

MarKoo
(VIP)

Mondom hogy használtam. 1 napig volt a másik gépen és utána elemeire szedtük. ;]

(#10) v-paci válasza MarKoo (#9) üzenetére

v-paci
(fanatikus tag)

Ok megértettem. Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy A64 tuning mellet milyen értékeket mutat.

Nekem elvileg jövő 7en hozzák meg... az a tervem h leveszem róla a gyári ventit és ráteszek 2 db 9 cm-es Smart Led Fant. Egyrészt azért, mert többet pörög 1500-4000, másrészt, mert a házamban is kék ventik vannak és így faxán fog kinézni. :U

Ha esetleg valakinek ilyen van és kellene még egy gyári venti neki, baráti áron elpasszolnám, mert nekem úgysem kell az :DD

(#11) ngabor2 válasza v-paci (#10) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Én is tervezem egy ilyen hűtő megvételét (br. 8250 Ft Debrecenben a Multimédiatowerben).
Egy hülye kérdés: ha 2 ventivel megy, akkor ugyebár ez 2 független venti, így külön-külön lehet csak a fordulatszámot csökkenteni?
Mindenesetre lehet, hogy érdekelni fog az a ''baráti árú venti''. Többet majd ha meglesz, és lesz mire feltenni. Remélhetőleg már most hétvégén.

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#12) v-paci válasza ngabor2 (#11) üzenetére

v-paci
(fanatikus tag)

A technikai leírás szerint 2500 RPM-en (+/- 10%) pörög folyamatosan tehát nincs szükség ventiszabályozásra. Egyebek mellett az is kiderül, hogy 21dba a hangkibocsátása, ha egy venti van fent. Amire szükség van a két ventis használathoz, az egy Y tápelsztó 3 pines, mert a proci mellet csak 1 tápcsati van.

Szólj, ha aktuális lenne...

(#13) Lajtorja

Lajtorja
(tag)

Nekem ilyen van. br 7500 volt AMP-nél. Tapasztalat:

+annyira nagyon nem drága
+zalmant veri
+hítpájpos
+halk (bár nekem 800 rpm-re van butítva, így 46 fok környékén van a gépem-adataimnál)

-DFI lapom picit görbül alatta, de ez végülis fizika :) nem kellett volna annyira megbikázni
-alapból nem tükör az alja, de 1-2 óra polírozás és igen
-miért fehér a veni?
-ugyan miért nem lehet elforditnai 90 fokkal rajta a kék takarólemezt (az én lapomon nem ugy van a proc socket hogy kifujja a levegőt, hanem a tápra küldi a jó meleget :) (kis moddolással megoldható, amúgy sem minden lap ilyen)

Összeségében nem bánom, hogy ilyet vettem, jó nagyon! (haverom most tört szét egy zalman7700-et, ugy hogy belenyult az ujjával...)

Si vis pacem, para bellum

(#14) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

No, ma én is megvetten a topik hűtőt, fel is tettem nagynehezen a lapra. Csak van talán egy kis probléma: nem fedi el teljesen a procit, egy 2-3 mm-es részről lelóg. A proci magja ha jól tudom, középen van. Ez a kis lecsúszás számít valamit a hűtés során? Eddig még nem tudtam idő híján összepakolni a gépet, úgyhogy a részletekről nem tudok nyilatkozni.

(#15) Imy

Imy
(őstag)

Ez jonak tunik, Bartonhoz is van ilyen?

(#16) ngabor2 válasza Imy (#15) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Ha ez a kérdés arra vonatkozik, hogy jó-e Bartonos procihoz ez a hűtő, akkor abban az esetben igen, ha a foglalat körül van 4 luk. Tehát itt inkább alaplapfüggő.

(#17) voortex

voortex
(kvázi-tag)

ez hogy marad meg a procin? nemszakítja ki a helyéből a súlyánál fogva?:DD

A processzor füstel működik, ha kijön belőle a füst nem működik tovább.

(#18) v-paci válasza voortex (#17) üzenetére

v-paci
(fanatikus tag)

Üdv!

A tesztek szerint nem. Egyik kollega szerint, csak meghajlítja egy kicsit, hiszen ez fizika :DD

(#19) gecz

gecz
(kvázi-tag)

Csáztok!én most rendeltem meg!tényleg nem para hogy begörbíti egy picit a lapot?asus a7n8x alaplapon menni fog?(mondjuk már késő ha nem:) de ha még van valakinek valami tapasztalata az írja még le!thx

(#20) v-paci

v-paci
(fanatikus tag)

Üdv.

Nah végre meghozták Veszprémbe is eme jószágot :C

Eddig azt mondtam: ááá nem lesz sok az a 0.7kg tömeg függöleges hatása + a gravitáció...
De most, hogy a kezembe vettem, hááát kezdek kételkedni ebben a kijelentésben. Ez bizony qrva nehéz :Y

De aztán megnyugodtam, amikor feltettem a processzorra, majd az egész gépet összeszerelve függőleges helyzetbe állítottam a házamat... Az ember nem is gondolná, hogy mennyit bírnak ezek a nyákok (alaplap). Királyság ;]

Szerk: Írásban egy kicsit dikleksziás :DD vagyok...

[Szerkesztve]

(#21) arpi6k

arpi6k
(PH! addikt)

Ilyen van a szobatársamnak. Elég jól néz ki, meg jól is hűt, de a rögzítés/felszerelés pokol.

Intel & ATI

(#22) Sick Boy válasza v-paci (#20) üzenetére

Sick Boy
(őstag)
LOGOUT blog

:Y 70 deka :F basszus...

[Szerkesztve]

Powered By Poppy... | Buksi, Apa kiszökött!!!

(#23) Suni

Suni
(tag)

Nekem van egy ilyen hutom. Eddig egy AMD a64 3000+ Hutott es 100% hajtva a procit nyitott haz mellett 42 fok volt a CPU :)). Az uj lapomra (MSI K8N Neo Platimum) sajna nem jo. :(

(#24) v-paci válasza arpi6k (#21) üzenetére

v-paci
(fanatikus tag)

Jaja szenvedtem éne is vele, nem volt egyszerű... egyszer kétszer csuklottak a felmenői a tervezőnek az biztos, mert emlegettem őket elég rendesen :D

Bizony, bizony ez 700g, főleg hogy nekem két darab Smart Led Fan (90mm) van rajta...

(#25) Sick Boy

Sick Boy
(őstag)
LOGOUT blog

ez tetszik nekem, NF-7-re felmegy?

(#26) v-paci válasza Sick Boy (#25) üzenetére

v-paci
(fanatikus tag)

Ha jól tudom akkor az K7 alaplap. Nézz körül a deszkádon, ha találsz a procifoglalat körül 4 db kis lyukat, akkor fel tudod szerelni. Lásd képek!

(#27) Sick Boy válasza v-paci (#26) üzenetére

Sick Boy
(őstag)
LOGOUT blog

elvileg... kukkants csak ide:

Bővebben: link

elvileg sima NF7-ese nics, nézd csak! Bővebben: link, de nekem NF7-S 2.0 van, ami az első link :)

[Szerkesztve]

(#28) t|-|om! válasza Sick Boy (#27) üzenetére

t|-|om!
(KORREKTOR)
LOGOUT blog

ICQ légyszi!

Már fejből tolom a PH! linkek koordinátáját. Bökkenő csak akkor van, ha változik a felbontás. XD

(#29) Toness válasza Lajtorja (#13) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehet megoldani, hogy 2 ventit tudjak rátenni erre a hűtőre, mert így alapból a tápra fújja a levegőt és jobban szeretém két venivel kifelé a házból, de téglalap alakú a borda felülnézetből, tehát nem tudom, hogy rámenne e 2db 12cm-es venti.

'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair

(#30) Toness válasza Toness (#29) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Valaki? például aki csinált már ilyet? :U

(#31) bci válasza v-paci (#26) üzenetére

bci
(fanatikus tag)

V-paci Te Vp-i lakos vagy és A MTechnikában vásároltad a jószágot?

Intel inside - The POWER is on AMD side

(#32) bci

bci
(fanatikus tag)

Ha valaki tudna adatokat, hogy Celeron D-t esetleg még tuningolva is mennyire tud visszahűteni az közölhetné.

(#33) Toness

Toness
(PH! addikt)

Egy up, mert tényleg jó lenne elforgatni ezt a bordát valahogyan :U

(#34) Toness válasza Toness (#29) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

up

(#35) bci válasza Toness (#34) üzenetére

bci
(fanatikus tag)

Mi az az up???:U

(#36) Toness válasza bci (#35) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

up=fel, följebb viszem a listán a topicot ;)

(#37) ngabor2 válasza Toness (#33) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Elfordítani szerintem nem lehet, de van megoldás. A bordákat borító dobozt leveszed, 90 fokkal elforgatod, bejelölöd, hogy hova esnek a csövek végei. Ezután kiszúrod/kifúrod (vékony dolog), és így teszed rá.
Nekem nem kell ilyet alkalmazni, mert van, hogy így is leáll a venti, annyira nem melegszik a proci, és a gép oldalán és hátulján levő ventik átnyomják a levegőt a bordán...
120-as venti nem fog ráférni, 90-eshez van a külső furat. IMHO az is elég. Ha meg a táp felé forgatod, akkor meg akár felesleges is lehet. Bár ha nagyon húzod, ártani nem árt.

(#38) realist válasza ngabor2 (#37) üzenetére

realist
(senior tag)

gyári A64 hűtőhöz képest hőfokban mennyivel jobb ez a hűtő?

(#39) ngabor2 válasza realist (#38) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Mivel nem volt rajta egy pillanatig se a gyári hűtő, ezért nem tudom. Nem volt kedvem teljesen összeszerelni (min. fél óra), kipróbálni, méregetni, majd ismét szétszedni, átszerelni a hűtőt, összeszerelni. Egyszer feltettem rá a hűtőt, azóta megy.

(#40) Toness válasza ngabor2 (#37) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

A gond az az vele, hogy ha elforgatom 90fokkal, akkor nem tudok második ventit csavarozni a lemezhez, mert nem egyforma mindkét oldala. Ha a táp felé forgatom, akkor azért nem jó, mert csak 1 venti van a tápomban és az nem a proci felől szív :( A második venti azért kéne, mert szeretném ~1500rpm-en járatni őket és akkor csönd is van és biztosan átmegy a levegő a bordák közt. Ezt valahogy azért megoldhatták volna normálisabban a thermaltake-nél. Ja, a proci 1466-ról 2100-ra (1,75V) van húzva úgyhogy elkél neki a hűtés :D

(#41) ngabor2 válasza Toness (#40) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Akkor nem marad más lehetőség, kartonpapír, olló, ragasztó, mérőszalag. Gyártassz magadnak nagy türelemmel és kézügyességgel az eredetihez hasonló palástot, és arra fogatod fel a ventit. Ha a papírban nem bízol, akkor műanyag, vagy vékony alumíniumlemez. Talán modellboltban tudnak segíteni a beszerzésben.

(#42) Toness válasza ngabor2 (#41) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Hát igen, tényleg csak ez maradt, kartont nem szeretnék a gépbe rakni, az olyan igénytelen lenne :) barkácsolok egy aluminium vagy horganylemez keretet neki, már előre látom, hogy mekkora meló lesz vele :D
kösz a tippet

(#43) ngabor2

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Már miért lenne igénytelen egy jól lakkozott karton? Persze a fényes alu tényleg jobban néz ki :C
Én annakidején komplett plexi házat akartam csinálni. A tervek is kész voltak papíron, de mikor átnéztem, beláttam, hogy nem nekem való feladat. Talán nyáron megint nekiesek, mint részeg a kocsmaajtónak, kellene egy igazi saját moddolt ház, a mostaninak az oldala egy kis helyen plexi, és az egész fekete :Y Nem tetszik, de csak ez volt.

(#44) v-paci válasza bci (#31) üzenetére

v-paci
(fanatikus tag)

Üdv.

Bocsee hogy most válaszolok, de ma jöttem vissza Veszprémbe... Mert csak itt tanulok...
Egyébként a segédventiket rendeltem a MT-ben, a hűtőt az itarenaban vettem, mert nekik volt még készleten. De egyébként MT jobb, mert olcsóbb, csak várni kell rá

(#45) bci válasza v-paci (#44) üzenetére

bci
(fanatikus tag)

Köszi a válazt! Jobb később mint soha...;)

(#46) v-paci

v-paci
(fanatikus tag)

Üdv.

Nah végre sikerült ráapplikálnom a bordára 2db Tt Smart Led Fant. Nagyon királyul néz ki a torony kék világítással :D Ez teljesítmény :C és hangnövekedést :O is hozott magával... Most 3DMark alatt is csak 44 °C a max hőmérséklet tuning nélkül... hála a két ventillátornak, meg a ház hátulján lévő 12cm-es légkeverőnek.

''Thermaltake - Cool all your life.''

(#47) _az

_az
(senior tag)

há vázeg! ma vettem ilyet! most szereltem be abit aa8-ra!!! hangos mint a szemét!!!
a zagyam eldurran, ennyivel maradhatott volna a gyári hűtés!!! mi a rákot kell ezzel kezdeni??? ott a dobozán az alvó cica, hogy 21 db, de ez nem 21 db!!!

most szabályozzam le, vagy tegyek rá más ventit, vagy az alaplapom túlpörgeti, vagy mi a rák lehet???

minnyá robbanok...

az

(#48) busman válasza _az (#47) üzenetére

busman
(PH! addikt)

Próbáld a speedfant.Hátha segít!

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿

(#49) Sick Boy válasza busman (#48) üzenetére

Sick Boy
(őstag)
LOGOUT blog

hát a sppedfannal nem mentünk semmire (idegességünkben, vagy nemtom), a logban azt írja felismerte a szenzort, a hőmérsékleteket ki is írja, de a fordulatokat nem és nem is hajlandó azokat szabályozni...

valaki tudna segíteni...?

_az! esetleg nézz be ide [SpeedFan topicok] Bővebben: link