Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#51) Fade_Away válasza _az (#50) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

viddvissza cseréltesd ki egy zalman alcu vagy cu ra azzal még senkinek semmi baja nemvolt és lecsavarva tényleg 21db.

(#52) _az válasza Fade_Away (#51) üzenetére

_az
(senior tag)

lecsavarva... hát ha ráforrasztok egy potmétert, akkor ez is lesz 21 dbl... azt nem értem, hogy alapból miért HANGOS??? ráadásul valaki más is írta már, hogy kicserélte a ventit...
de akkor hogy van pofája a tt-nek 21db-esként hirdetni, ráadásul az oldalukon tele van ''díjakkal'' is a bemutató...:F

az

(#53) B3ny00

B3ny00
(lelkes újonc)

nekem zalmannom van 35 - 40 fokos a procim húzva terhelés alatt
2.4-es 800 fsb nw 3ghz en alap fesszel :D mit tud a ti nagy brutális monstrumotok ???

(#54) Sick Boy válasza B3ny00 (#53) üzenetére

Sick Boy
(őstag)
LOGOUT blog

jó kis hűtő az, azzal gond nincs...
csak _az borzasztó nagyot csalódott, mert ő most összejött neki egy elég jó vas, most halkítani szeretné és azt hitte, ez a Tt cucc telitalálat, aztán mégsem...

_az! 500 forintért van normális Coolink poti, csatlakozóval -> megkímáled magadat (és engem) a forrasztástól, nos...? ebből 3-at veszel, azt le van rendezve a dolog... (táp, prochűtő, VGA)...

bár ez a speedfan lenne igazán ideális, mert akkor 0 forint és 0 utánajárásból meg lehetne úszni a dolgot... persze ezzel csak a ST van letudva (lenne...)

Powered By Poppy... | Buksi, Apa kiszökött!!!

(#55) Fade_Away válasza _az (#52) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

..hát ha veszel potmétert és forrasztasz akkor 21dB azért aludt a cica...

TT sose a hűdehangtalan hűdeminőség hűtőkről volt híres. Az a zalman thermalright privilégiuma...

(#56) _az

_az
(senior tag)

update: legalább hűt... toltam egy kis c&c generalst, meg fps-t, mire kiléptem, megint 41 fokos lett a proci(mintha 47-ről ugrott volna le), mondjuk izzasztással gyárival 55 is volt... prescotthoz képest ez végülis jó...

az

(#57) _az

_az
(senior tag)

vicces, hogy közben itt mókázok az abit cuccaival(softmenu), ki is írja, hogy 2520-on megy a venti, feljebb is tudom tekerni, de lejjebb nem... úgy látszik ez a minimum...

summa summarum: jó kis hűtő, csak épp akkorát hazudnak a hangtalansággal, mint állat, szal a pofátlanságnak is van határa... valszeg rárakok majd valami hangtalan ventit oszt kész...
ahogy elnéztem úgyis minden nagyobb hűtő 7-8 ropi, meg aztán még rohangálhatok is... de tt-t többet valszeg nem veszek...

az

(#58) Fade_Away

Fade_Away
(őstag)

hány mmes a vent rajta?

(#59) _az válasza Fade_Away (#58) üzenetére

_az
(senior tag)

9 centis a ventije, olyan jól megtermett ,de olyan turbina hangja van, mint ágyú :D

az

(#60) Toness válasza Fade_Away (#58) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Pécsi topic??

'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair

(#61) Toness válasza _az (#57) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Én speedfannal leszabályoztam 1500rpm és tök csendes, egyébként kicsit sűvítő/búgó a hangja

(#62) _az válasza Toness (#61) üzenetére

_az
(senior tag)

speedfanben hol lehet prochűtést szabályozni?

az

(#63) v-paci

v-paci
(fanatikus tag)

Érdekes, amiket írtok itt :)
Nekem 6 órányi Warhammer DoW után sem ment a procim 47 °C fölé. Persze közben ment a jetaudio és az rmdc is a tálcán. :C
Ha ilyen magas a proci hőmérséklete, ahogy írtátok, akkor valszeg a heatpipe-ok nem a processzor magja fölött helyezkednek el, értsd elcsúszott a hűtö... Ezt tapasztalatból mondom, mert amikor először felraktam bizony 57 °C -ról bootolt a gépem, terhelés alatt meg felment 75-ig. Aztán szétbarmoltam az egész gépet, és akkor láttam, hogy fél centivel el van csúszva a heatpipe oldalra, mert nem rögzítettem elég erősen tornyot.

(#64) Toness válasza _az (#62) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Ahogy elindítod, bal oldalt középen/alul vannnak fehér mezők és ott lehet %-ban megadni a venti sebességét. Vagy beállítod a configure->temperatures fülön, hogy mennyi az elérni kívánt hőmérséklet és akkor a főablakban kipipálod az automatic fan speed-et.

(#65) Toness válasza ngabor2 (#43) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Elkészültem az aluminium borítólemezzel és így már a házból kifelé fújja a meleg levegőt, nem a tápra és fel tudok most már szerelni 2 ventit is :) viszont kb 3óra munka volt vele, amig mértem, kivágtam egy nagy alulemezből, fúrtam lyukakat meg behajlítgattam a peremeket, szóval hosszú volt, de most 10fokkal alacsonyabb a proci hőmérséklet úgyhogy megérte. Nagyon büszke voltam magamra amikor a hp lyukai meg a rögzíések is pont ugyanott voltak mint az eredetin :)

(#66) ngabor2 válasza Toness (#65) üzenetére

ngabor2
(MODERÁTOR)
LOGOUT blog

Gratula! :C

Látod, csak akarni kell :))

ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

(#67) busman válasza Toness (#65) üzenetére

busman
(PH! addikt)

Lökhetnél képet róla!

¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿

(#68) Toness válasza ngabor2 (#66) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Köszi :)

a képek:
Bővebben: link

(#69) Fade_Away

Fade_Away
(őstag)

Egyébként hamár h-end léghűtőt vásárol vki ennyi pénzért akkor mértnem Thermalright SP 97?
(esetleg olcsobbat akar akkor használt zalman al-cu)

[Szerkesztve]

(#70) Toness válasza Fade_Away (#69) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Mert a Silent Tower a tesztek szerint jobb a zalman alcu-nál :)

[Szerkesztve]

(#71) Fade_Away válasza Toness (#70) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

''esetleg olcsobbat akar akkor használt zalman al-cu''

tehát ha olcsobbat akkor használt zalman alcu ha jobbat ugyanennyiért akkor TR.

(#72) Toness válasza Fade_Away (#71) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

A thermalright-ot még nem láttam tesztekben de majd utánanézek, viszont a silenttower az csak 7k körül van

(#73) busman válasza Toness (#68) üzenetére

busman
(PH! addikt)

Grat hozzá,jó macerás lehetett kifaragni! Ht 101-nél nincs ilyen gond
:)))

[Szerkesztve]

(#74) Toness válasza busman (#73) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Ja, elég macerás volt.Még azon gondolkozom hogy le kéne festeni olyan kékre mint az eredeti :) meg beleütni a Tt logót is :))
Viszont egyetlen gond vele, hogy ezt a borítást kicsit fújja a venti és hangosabb lett mint vol, ezen kell azért még alakítgatnom egy kicsit :(

(#75) Fade_Away válasza Toness (#72) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

Az durva. Talán nemis láttam olyan tesztet ahol hasonlítva van akármilyen léghez és nem ő lenne a legjobb. (ésmár minimális megszakításokkal 3éve)
Szerintem olvass utána és ismerd meg a királyt! :)

TTSnél aszem a csúcs übertáp TR hütő 7eft igaz arra még kell 1 ventillátor.
(Lehetőleg nem egy 200Fts 50dBes hanem egy 12dBes)

[Szerkesztve]

(#76) Fade_Away válasza busman (#73) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

ht101 ha tuningolsz(1.8xV) akkor hogyhűt?

(#77) busman válasza Fade_Away (#76) üzenetére

busman
(PH! addikt)

Adataimnál a gépem,még soha nem volt 50C°-nál melegebb.(1.75V)

[Szerkesztve]

(#78) _az válasza Fade_Away (#69) üzenetére

_az
(senior tag)

elárulom miért: zalmanból csak a legújabb 7700-as megy lga775-re, az a hűtő pedig 17000 forint (pixelnél). igaz a 7000-es szériához is lehet kapni valahol 775-höz való keretet... de a 7000-es széria is 6-8 ezer péz, a tower volt 7600 péz,a tszetek szerint veri a zalmant és halk, hát ennyit a tesztekről...

thermalrightról még életemben nem hallottam :F, de az sem tűnik olcsóbbnak, ráadásul venti nélkül kapom, ahogy elnéztem...

glacialtechet is néztem csak 30 dbl-es hűtői vannak, amik úgy néznek ki, mint a gyári hűtés új ventivel...

azt még mittudomén, miket néztem, a lényeg, hogy ez tűnt a legELÉRHETŐBBENEK és legjobb ár/telj. arányúnak...

de azért ha a mai nap folyamán felírnátok még 1-2 helyettesítő terméket, azt megköszönném, mert hátha valaki tud mégiscsak szebbet-jobbat, oszt akkor holna pviszem vissza 72 órás ''garival''...

szerk: thermalright hol kapható?

[Szerkesztve]

az

(#79) _az

_az
(senior tag)

up, látom a thermalright is 10 rongynál kezdődik...a coolermaster szintúgy... lehet, hogy elszámoltam magam és 7000 helyett inkább 15-öt kéne egy nyavalyás prochűtőre költenem???:F

vazze... :(((

az

(#80) busman válasza _az (#79) üzenetére

busman
(PH! addikt)

Itt :Bővebben: link van egy Ht101 eladó 7K -ért

(#81) Fade_Away válasza _az (#79) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

A hűtő amit minden teszt elsőnek hoz ki. (Mutasson vki olyat amelyik nem! :) )
Thermalright SP 97 tiszta réz, 3 db hőcső, 92 mm-es ventihely
netto 7000 Ft brutto 8750 Ft
TTSnél Bővebben: link

erre ráraksz egy otthoni elfekvő ventit = 8750Ft került
vagy egy 400ftsat = 9150Ftba került
vagy egy 12dBes ultrahalkat(2300ft) = 11050Ft

ezekután nemtudom minek eröltetjük a thermaltaket amikor 5-6Cvel rosszabb&hangosabb

(#82) Toness válasza Fade_Away (#81) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Van összehasonlító teszt amiben benn van a silenttower, thermalright, zalman és aerocool is? megnéznék egy ilyet mert kíváncsi vagyok mennyi az eltérés teljesítményben.

(#83) Fade_Away válasza Toness (#82) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

ilyen összefoglaló tesztet én eddig még nemtaláltam.
csak az a furcsa TR sp97 van mindenhol az élen.

(#84) turho válasza Fade_Away (#83) üzenetére

turho
(őstag)

Zajszinteket is nézzél, mert a TT hangosabb szerintem ott, ahol győz /hangosabb ventik vannak rajta/.

xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

(#85) Fade_Away válasza turho (#84) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

temészetesen nézek....

(#86) _az válasza Fade_Away (#81) üzenetére

_az
(senior tag)

ezzel csak annyi a gond, hogy socket T-s prescottom van :D és nincs kedvem fúrni- faragni(mármint nem ezt fogom fúrni-faragni, de az már másik téma)

más:
amúgy néztem a zalman szörnyeteget(7700)... azt írják, hogy alapból 478-as, de vehető hozzá keret, amivel rámegy a T-re is... ezekszerint, ha veszek egy ilyen keretet, akkor bármelyik 478-as hűtőt felrakhatom? vagy a zalman kiadott egy 775-ös hűtőt, amihez még venni kell egy 775-ös keretet külön?:F

az

(#87) senufed

senufed
(újonc)

Hali mindenki!

A hétvégén én is vételeztem egy silent tower hűtőt. Tetszik! Eddig minden ok. Abit KX7-es alaplapom van, XP2200+ processzor benne, a hőmérséklet kb. 8-10 fokot ment le (ja, és a táp fele fújja a levegőt - egyenlőre). Előzőleg egy Titan D5TB-m volt, tiszta alumínium bordával.
Azért is választottam most ezt a hűtőt, mert, ha a közeljövőben lecserélem az alaplapot meg a CPU-t egy K8-ra, akkor azzal is kompatibilis lesz.
Ha érdekel valakit esetleg: bruttó 8110 Ft-ért vettem tegnap (Digitalmind, Kresz Géza u. 21.).

Üdv!

senufed

(#88) _az válasza senufed (#87) üzenetére

_az
(senior tag)

neked tud mellette aludni a cica, ahogy a dobozon van??? :D

az

(#89) MoP_FX 57

MoP_FX 57
(őstag)

Modjatok ,hogy nem igaz. Ez nem megy fel egy MSI K8N Neo Platinum alaplapra? :Y bar a tt oldalan errol nem talalok semmit.

(#90) v-paci válasza Fade_Away (#81) üzenetére

v-paci
(fanatikus tag)

Hát igen ez mind szép és jó lenne, ha K7-es procim lenne... De nem az van, így a paraméterek változnak egy kicsit.

Egyébként meg teljesen mindegy, az a 3 °C különbség amúgy is nagyon elenyésző...
Srácok ez is csak üzlet. Olyan dolgokért adunk szerintem nagyon sok pénzt, ami igazából nem szükséges, hiszen a gyári hűtéssel is vígan tuningolgatnak egyes emberek. Gondoljatok bele, gyengébb processzor ára+extra hűtés költségei=jóval erősebb proci

(#91) Toness válasza _az (#88) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Ezt a cicát csak most vettem észre a dobozon :D egyébként aludni tudok mellete, de szerintem hangos, az a baj, hogy túl nagy zajt kelt, ahogy a bordák közt átmegy a levegő, viszont 1500rpm-en tényleg hangtalan, ezért fogok próbálkozni 2db 12cm-es ventivel 1500rpm-en, hogy milyen lesz a teljesítmény.
A thermalright meg szerintem nem jobb annyival ennél hogy érdemes lenne lecserélnem.

(#92) Toness válasza MoP_FX 57 (#89) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Megvetted és nem tudod felrakni?

(#93) realist válasza MoP_FX 57 (#89) üzenetére

realist
(senior tag)

pedig igaz...

(#94) MoP_FX 57 válasza Toness (#92) üzenetére

MoP_FX 57
(őstag)

Meg nem es ezert kerdezem mert ezt neztem ki.

(#95) Toness válasza MoP_FX 57 (#94) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Ha van luk az alaplapon akkor valszeg felmegy mert nagyon sok helyen van ilyen luk a rögzítőlemezeken, de ilyen kompatibilitási listát azt nem tudok

(#96) MoP_FX 57 válasza realist (#93) üzenetére

MoP_FX 57
(őstag)

sajnos latom ,ezt *ezmeg *azmeg akkor masik mobo lesz.

(#97) _az

_az
(senior tag)

heh, nézegetem a silentpcreview.com-on a cikkeket... hát tesztelték ők is, csak épp ráraktak egy nexus ventit :D
asszem lusta leszek visszavinni, annyival szuperebb cuccokat nem látni, csak még drágábbakat...

summa summarum: thermaltake pofátlan, mint állat...

ilyet ne vegyetek... ;]

az

(#98) Fade_Away válasza Toness (#91) üzenetére

Fade_Away
(őstag)

aztutifix nemérdemes lecserélned.... deakimég nem vett bordát és ilyen eszméletlen összeget költ rá az ennyi pénzért 3-4Cvel jobbat kap.

Ami nemmind1....

Ram milyen?

(#99) Toness válasza Fade_Away (#98) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Írtam pécs topicba is, ram jó, szépen megy cl2-ben is :)
infik is mennek?

[Szerkesztve]

(#100) senufed válasza _az (#88) üzenetére

senufed
(újonc)

Az a gáz, hogy pár hónapja vettem két Enermax golyós ventit, na az ad ki elég nagy hangot. Mondjuk visszavettem azokat is 2500-2600-ra. Legközelebb valami csúszócsapágyas dolgot veszek az tuti.
Ha lesz egy kis időm, kikapcsolom ezeket a ventillátorokat. Oszt megnézem úgy!
Amúgy meg a Titanomnál tutira nem hangosabb.
Nekem a hőmérséklet volt a fontos. Eléggé be van szorítva a gép egy sarokba, és eléggé melegedett a processzor, néha fagyogatott is, szerintem pont azért.
Kellemes estét!

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.