viddvissza cseréltesd ki egy zalman alcu vagy cu ra azzal még senkinek semmi baja nemvolt és lecsavarva tényleg 21db.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /
Nagy RAM-os topic (RAM-vásárlással kapcsolatos kérdéseknek külön topic nyílt!)
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
[Re:] Új termékkategória a Maxelltől: érkezik a tévétalp alá szánt hangsugárzó
A nagy Mac topic (Mac Mini, iMac, Mac Pro & egyéb Apple desktop)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Hirdetés
_az
(senior tag)
lecsavarva... hát ha ráforrasztok egy potmétert, akkor ez is lesz 21 dbl... azt nem értem, hogy alapból miért HANGOS??? ráadásul valaki más is írta már, hogy kicserélte a ventit...
de akkor hogy van pofája a tt-nek 21db-esként hirdetni, ráadásul az oldalukon tele van ''díjakkal'' is a bemutató...
az

B3ny00
(lelkes újonc)
nekem zalmannom van 35 - 40 fokos a procim húzva terhelés alatt
2.4-es 800 fsb nw 3ghz en alap fesszel
mit tud a ti nagy brutális monstrumotok ???
jó kis hűtő az, azzal gond nincs...
csak _az borzasztó nagyot csalódott, mert ő most összejött neki egy elég jó vas, most halkítani szeretné és azt hitte, ez a Tt cucc telitalálat, aztán mégsem...
_az! 500 forintért van normális Coolink poti, csatlakozóval -> megkímáled magadat (és engem) a forrasztástól, nos...? ebből 3-at veszel, azt le van rendezve a dolog... (táp, prochűtő, VGA)...
bár ez a speedfan lenne igazán ideális, mert akkor 0 forint és 0 utánajárásból meg lehetne úszni a dolgot... persze ezzel csak a ST van letudva (lenne...)
Powered By Poppy... | Buksi, Apa kiszökött!!!

Fade_Away
(őstag)
..hát ha veszel potmétert és forrasztasz akkor 21dB azért aludt a cica...
TT sose a hűdehangtalan hűdeminőség hűtőkről volt híres. Az a zalman thermalright privilégiuma...

_az
(senior tag)
update: legalább hűt... toltam egy kis c&c generalst, meg fps-t, mire kiléptem, megint 41 fokos lett a proci(mintha 47-ről ugrott volna le), mondjuk izzasztással gyárival 55 is volt... prescotthoz képest ez végülis jó...
az

_az
(senior tag)
vicces, hogy közben itt mókázok az abit cuccaival(softmenu), ki is írja, hogy 2520-on megy a venti, feljebb is tudom tekerni, de lejjebb nem... úgy látszik ez a minimum...
summa summarum: jó kis hűtő, csak épp akkorát hazudnak a hangtalansággal, mint állat, szal a pofátlanságnak is van határa... valszeg rárakok majd valami hangtalan ventit oszt kész...
ahogy elnéztem úgyis minden nagyobb hűtő 7-8 ropi, meg aztán még rohangálhatok is... de tt-t többet valszeg nem veszek...
az

_az
(senior tag)
9 centis a ventije, olyan jól megtermett ,de olyan turbina hangja van, mint ágyú 
az

Toness
(PH! addikt)
Pécsi topic??
'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair

Toness
(PH! addikt)
Én speedfannal leszabályoztam 1500rpm és tök csendes, egyébként kicsit sűvítő/búgó a hangja

_az
(senior tag)
speedfanben hol lehet prochűtést szabályozni?
az

v-paci
(fanatikus tag)
Érdekes, amiket írtok itt 
Nekem 6 órányi Warhammer DoW után sem ment a procim 47 °C fölé. Persze közben ment a jetaudio és az rmdc is a tálcán. 
Ha ilyen magas a proci hőmérséklete, ahogy írtátok, akkor valszeg a heatpipe-ok nem a processzor magja fölött helyezkednek el, értsd elcsúszott a hűtö... Ezt tapasztalatból mondom, mert amikor először felraktam bizony 57 °C -ról bootolt a gépem, terhelés alatt meg felment 75-ig. Aztán szétbarmoltam az egész gépet, és akkor láttam, hogy fél centivel el van csúszva a heatpipe oldalra, mert nem rögzítettem elég erősen tornyot.

Toness
(PH! addikt)
Ahogy elindítod, bal oldalt középen/alul vannnak fehér mezők és ott lehet %-ban megadni a venti sebességét. Vagy beállítod a configure->temperatures fülön, hogy mennyi az elérni kívánt hőmérséklet és akkor a főablakban kipipálod az automatic fan speed-et.

Toness
(PH! addikt)
Elkészültem az aluminium borítólemezzel és így már a házból kifelé fújja a meleg levegőt, nem a tápra és fel tudok most már szerelni 2 ventit is
viszont kb 3óra munka volt vele, amig mértem, kivágtam egy nagy alulemezből, fúrtam lyukakat meg behajlítgattam a peremeket, szóval hosszú volt, de most 10fokkal alacsonyabb a proci hőmérséklet úgyhogy megérte. Nagyon büszke voltam magamra amikor a hp lyukai meg a rögzíések is pont ugyanott voltak mint az eredetin 
Gratula! 
Látod, csak akarni kell 
ez olyan, mint a görögtűz, csak görögvíz - Loretto

busman
(PH! addikt)
Lökhetnél képet róla!
¯¯̿̿¯̿̿'̿̿̿̿̿̿̿'̿̿'̿̿̿̿̿'̿̿̿)͇̿̿)̿̿̿̿ '̿̿̿̿̿̿\̵͇̿̿\=(•̪̀●́)=o/̵͇̿̿/'̿̿ ̿ ̿̿

Toness
(PH! addikt)
Köszi 
a képek:
Bővebben: link

Fade_Away
(őstag)
Egyébként hamár h-end léghűtőt vásárol vki ennyi pénzért akkor mértnem Thermalright SP 97?
(esetleg olcsobbat akar akkor használt zalman al-cu)
[Szerkesztve]

Toness
(PH! addikt)
Mert a Silent Tower a tesztek szerint jobb a zalman alcu-nál 
[Szerkesztve]

Fade_Away
(őstag)
''esetleg olcsobbat akar akkor használt zalman al-cu''
tehát ha olcsobbat akkor használt zalman alcu ha jobbat ugyanennyiért akkor TR.

Toness
(PH! addikt)
A thermalright-ot még nem láttam tesztekben de majd utánanézek, viszont a silenttower az csak 7k körül van

busman
(PH! addikt)
Grat hozzá,jó macerás lehetett kifaragni! Ht 101-nél nincs ilyen gond
)
[Szerkesztve]

Toness
(PH! addikt)
Ja, elég macerás volt.Még azon gondolkozom hogy le kéne festeni olyan kékre mint az eredeti
meg beleütni a Tt logót is 
Viszont egyetlen gond vele, hogy ezt a borítást kicsit fújja a venti és hangosabb lett mint vol, ezen kell azért még alakítgatnom egy kicsit 

Fade_Away
(őstag)
Az durva. Talán nemis láttam olyan tesztet ahol hasonlítva van akármilyen léghez és nem ő lenne a legjobb. (ésmár minimális megszakításokkal 3éve)
Szerintem olvass utána és ismerd meg a királyt! 
TTSnél aszem a csúcs übertáp TR hütő 7eft igaz arra még kell 1 ventillátor.
(Lehetőleg nem egy 200Fts 50dBes hanem egy 12dBes)
[Szerkesztve]

Fade_Away
(őstag)
ht101 ha tuningolsz(1.8xV) akkor hogyhűt?

busman
(PH! addikt)
Adataimnál a gépem,még soha nem volt 50C°-nál melegebb.(1.75V)
[Szerkesztve]

_az
(senior tag)
elárulom miért: zalmanból csak a legújabb 7700-as megy lga775-re, az a hűtő pedig 17000 forint (pixelnél). igaz a 7000-es szériához is lehet kapni valahol 775-höz való keretet... de a 7000-es széria is 6-8 ezer péz, a tower volt 7600 péz,a tszetek szerint veri a zalmant és halk, hát ennyit a tesztekről...
thermalrightról még életemben nem hallottam
, de az sem tűnik olcsóbbnak, ráadásul venti nélkül kapom, ahogy elnéztem...
glacialtechet is néztem csak 30 dbl-es hűtői vannak, amik úgy néznek ki, mint a gyári hűtés új ventivel...
azt még mittudomén, miket néztem, a lényeg, hogy ez tűnt a legELÉRHETŐBBENEK és legjobb ár/telj. arányúnak...
de azért ha a mai nap folyamán felírnátok még 1-2 helyettesítő terméket, azt megköszönném, mert hátha valaki tud mégiscsak szebbet-jobbat, oszt akkor holna pviszem vissza 72 órás ''garival''...
szerk: thermalright hol kapható?
[Szerkesztve]
az

_az
(senior tag)
up, látom a thermalright is 10 rongynál kezdődik...a coolermaster szintúgy... lehet, hogy elszámoltam magam és 7000 helyett inkább 15-öt kéne egy nyavalyás prochűtőre költenem???
vazze... 
az

busman
(PH! addikt)
Itt :Bővebben: link van egy Ht101 eladó 7K -ért

Fade_Away
(őstag)
A hűtő amit minden teszt elsőnek hoz ki. (Mutasson vki olyat amelyik nem!
)
Thermalright SP 97 tiszta réz, 3 db hőcső, 92 mm-es ventihely
netto 7000 Ft brutto 8750 Ft
TTSnél Bővebben: link
erre ráraksz egy otthoni elfekvő ventit = 8750Ft került
vagy egy 400ftsat = 9150Ftba került
vagy egy 12dBes ultrahalkat(2300ft) = 11050Ft
ezekután nemtudom minek eröltetjük a thermaltaket amikor 5-6Cvel rosszabb&hangosabb

Toness
(PH! addikt)
Van összehasonlító teszt amiben benn van a silenttower, thermalright, zalman és aerocool is? megnéznék egy ilyet mert kíváncsi vagyok mennyi az eltérés teljesítményben.

Fade_Away
(őstag)
ilyen összefoglaló tesztet én eddig még nemtaláltam.
csak az a furcsa TR sp97 van mindenhol az élen.

turho
(őstag)
Zajszinteket is nézzél, mert a TT hangosabb szerintem ott, ahol győz /hangosabb ventik vannak rajta/.
xmedia360.hu - a legjobb hazai xbox360 közösség

Fade_Away
(őstag)
temészetesen nézek....

_az
(senior tag)
ezzel csak annyi a gond, hogy socket T-s prescottom van
és nincs kedvem fúrni- faragni(mármint nem ezt fogom fúrni-faragni, de az már másik téma)
más:
amúgy néztem a zalman szörnyeteget(7700)... azt írják, hogy alapból 478-as, de vehető hozzá keret, amivel rámegy a T-re is... ezekszerint, ha veszek egy ilyen keretet, akkor bármelyik 478-as hűtőt felrakhatom? vagy a zalman kiadott egy 775-ös hűtőt, amihez még venni kell egy 775-ös keretet külön?
az

senufed
(újonc)
Hali mindenki!
A hétvégén én is vételeztem egy silent tower hűtőt. Tetszik! Eddig minden ok. Abit KX7-es alaplapom van, XP2200+ processzor benne, a hőmérséklet kb. 8-10 fokot ment le (ja, és a táp fele fújja a levegőt - egyenlőre). Előzőleg egy Titan D5TB-m volt, tiszta alumínium bordával.
Azért is választottam most ezt a hűtőt, mert, ha a közeljövőben lecserélem az alaplapot meg a CPU-t egy K8-ra, akkor azzal is kompatibilis lesz.
Ha érdekel valakit esetleg: bruttó 8110 Ft-ért vettem tegnap (Digitalmind, Kresz Géza u. 21.).
Üdv!
senufed

_az
(senior tag)
neked tud mellette aludni a cica, ahogy a dobozon van??? 
az

MoP_FX 57
(őstag)
Modjatok ,hogy nem igaz. Ez nem megy fel egy MSI K8N Neo Platinum alaplapra?
bar a tt oldalan errol nem talalok semmit.

v-paci
(fanatikus tag)
Hát igen ez mind szép és jó lenne, ha K7-es procim lenne... De nem az van, így a paraméterek változnak egy kicsit.
Egyébként meg teljesen mindegy, az a 3 °C különbség amúgy is nagyon elenyésző...
Srácok ez is csak üzlet. Olyan dolgokért adunk szerintem nagyon sok pénzt, ami igazából nem szükséges, hiszen a gyári hűtéssel is vígan tuningolgatnak egyes emberek. Gondoljatok bele, gyengébb processzor ára+extra hűtés költségei=jóval erősebb proci

Toness
(PH! addikt)
Ezt a cicát csak most vettem észre a dobozon
egyébként aludni tudok mellete, de szerintem hangos, az a baj, hogy túl nagy zajt kelt, ahogy a bordák közt átmegy a levegő, viszont 1500rpm-en tényleg hangtalan, ezért fogok próbálkozni 2db 12cm-es ventivel 1500rpm-en, hogy milyen lesz a teljesítmény.
A thermalright meg szerintem nem jobb annyival ennél hogy érdemes lenne lecserélnem.

Toness
(PH! addikt)
Megvetted és nem tudod felrakni?

realist
(senior tag)
pedig igaz...

MoP_FX 57
(őstag)
Meg nem es ezert kerdezem mert ezt neztem ki.

Toness
(PH! addikt)
Ha van luk az alaplapon akkor valszeg felmegy mert nagyon sok helyen van ilyen luk a rögzítőlemezeken, de ilyen kompatibilitási listát azt nem tudok

MoP_FX 57
(őstag)
sajnos latom ,ezt *ezmeg *azmeg akkor masik mobo lesz.

_az
(senior tag)
heh, nézegetem a silentpcreview.com-on a cikkeket... hát tesztelték ők is, csak épp ráraktak egy nexus ventit 
asszem lusta leszek visszavinni, annyival szuperebb cuccokat nem látni, csak még drágábbakat...
summa summarum: thermaltake pofátlan, mint állat...
ilyet ne vegyetek... ![;]](/dl/s/v1.gif)
az

Fade_Away
(őstag)
aztutifix nemérdemes lecserélned.... deakimég nem vett bordát és ilyen eszméletlen összeget költ rá az ennyi pénzért 3-4Cvel jobbat kap.
Ami nemmind1....
Ram milyen?

Toness
(PH! addikt)
Írtam pécs topicba is, ram jó, szépen megy cl2-ben is 
infik is mennek?
[Szerkesztve]

senufed
(újonc)
Az a gáz, hogy pár hónapja vettem két Enermax golyós ventit, na az ad ki elég nagy hangot. Mondjuk visszavettem azokat is 2500-2600-ra. Legközelebb valami csúszócsapágyas dolgot veszek az tuti.
Ha lesz egy kis időm, kikapcsolom ezeket a ventillátorokat. Oszt megnézem úgy!
Amúgy meg a Titanomnál tutira nem hangosabb.
Nekem a hőmérséklet volt a fontos. Eléggé be van szorítva a gép egy sarokba, és eléggé melegedett a processzor, néha fagyogatott is, szerintem pont azért.
Kellemes estét!