Azt hittem verbálisan izmosabb vagyok 
SocketA-s gépre lenne.
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Nettáblák, tabletek Android op. rendszerrel /MID Apad stb. /
Nagy RAM-os topic (RAM-vásárlással kapcsolatos kérdéseknek külön topic nyílt!)
Plazma TV - hozzászólás előtt olvasd el az #1. hozzászólást!
[Re:] Új termékkategória a Maxelltől: érkezik a tévétalp alá szánt hangsugárzó
A nagy Mac topic (Mac Mini, iMac, Mac Pro & egyéb Apple desktop)
Mobilarena témák
Általános témák
GAMEPOD.hu témák
Adok-veszek témák
Hirdetés
Kubbi
(tag)

Guszti
(tag)
Azert ez igy csalas, mondtam, hogy paint, kezzel mindneki tud ilyet csinalni.... 

Kubbi
(tag)
Látod hogy így is hogy sikerült 
Még jó hogy tudjuk milyen hűtőről van szó 

Guszti
(tag)
Szoval akkor a borda az KB 8.5*9.5 cm a ''palasttal'' egyutt magassagat nemneztem. (neked most itt a 8.5 a lenyeges szerintem) a H lefogato az 7.5cm hosszu, es az a resze, ahol a lyukak vannak az 4.5cm, a ket-ket lyuk kozeppontja 7.5, illetve 3.6 cm-re van egymastol. Tehat szerintem amire gondolsz az 2.45 cm, tehat KB 2.5 de ha valami nem vilagos, akkor rajzolok enis valamit 

Guszti
(tag)
jah azt elfelejtettem modnani, hogy nekem nem silent towerem van, de szerintem teljesen ugyanaz, csak full rez.

Kubbi
(tag)
Kösziii! 
Akkor asszem pont befér 
A hangjával megvagy elégedve? Vagy azon már másfajta venti van?

Guszti
(tag)
ehhez gyarilag nem volt venti, valami fostalicska 500ft-os 8cm-es venti vanr ajta, de speedfan-al szabalyzom, nekem nagyon bejott.

Kubbi
(tag)
Még 1x köszi a segítséget!

Obi-1
(őstag)
Most már jó ideje ventilátor nélkül használom a silent towert, a a duplaventilátoros tápom 8 centis ventijét kiszereltem, a 9 centis helyett egy 12 centis tettem bele.
Valakinek van tapasztalata AM2 + silent tower párosítással? A Scythe Universal Retention Kit-et nézegettem, de elég drágának tartom. Ellenben a silent towert szívesen megtartanám...
Ez ránézésre nem tűnik használhatónak.
Ez talán használható lenne.
Only a Sith deals in absolutes.

kayman
(senior tag)
Szia!
Én is ezzel a problámával küzdök.
Kb fél éve váltottam Am2-re és azóta porosodik szegény.
De max az esztergályos haveromat tudnám rávenni, hogy csináljon valamit.
Mert igazából az alaplapomon alul van egy fémlapos felfogatás, ahhoz hozzá lehetne rögziteni. Csak ha nem elég kemény az anyag, akkor meghajlik. Mert az eredeti lefogatás nagyon kemény anyag. 
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Szia!
A Thermaltake fórumán azt olvastam, hogy a Big Typhoonhoz küldenek AM2-es lefogatókeretet.
Ez pedig ránézésre teljesen ugyanolyan, mint a Silent Tower lefogatója:

Írtam is nekik az info.europe@thermaltake.com címre múlt héten, ma kaptam tőlük választ, melyben a címemet kérték. Azt írják, hamarosan postázzák...!
Különben többen írták, hogy a gyári AMD AM2 cooler lefogatójával rögzítették AM2-re. Nálam simán meghajlik az eredeti fém is, már tartósan deformálódott. 

kayman
(senior tag)
ÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓÓ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Sajnos én hadilábon állok az angollal, és a thermaltake fórumon elvesztem.
Nagy kérés lenne, ha megkérnélek segítségre hogy hátha nekem is tudnánk szerezni ilyen lefogatást?
Mert Asszonykám átvariálja a levelet, csak valami irányba segits be.
Mert már meghirdettem, de nem szeretném eladni.

HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
Kipróbáltam a gyári AM2 lefogatást (szétszedtem a coolert).
Valamiképpen módositani kell, mert ez nem fogja közel se úgy, mint a gyári H-fém.
Elforog a tengelye körül, szóval ez csak ideiglenes.
Nem tudtam tesztelni, mert miután összeraktam a winfos lemezhiba miatt folyamatosan újraindult. Szóval lehetett újrarakni.
E kép szerint tényleg megtartották a talpat a silent towerről.
Te 2 talpat kapsz?
Mert a gyári AM2 fémtalphoz, ami az alaplapon van is jól lehetne csavarozni.
[ Szerkesztve ]
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Szívesen írok valami általános levelet. Mondjuk:
Dear Sir,
I read on the Thermaltake Forum, that you can provide the extra clips needed for mounting the Big Typhoon to an AM2 socket. I would appreciate a lot if I could use these great cooler on my new system.
Please ship the clips to:
[Name]
[Address]
Thank you in advance:
[Name]
Remélem, hogy két talpat és négy csavart küldenek. Na jó, a csavar nem feltétlenül szükséges.
[ Szerkesztve ]

kayman
(senior tag)
Köszi szépen!
Akkor ezt én is elküldöm nekik.
Kiváncsian várom, hogy mit kapsz majd.
HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
Na elküldtem a mail-t nekik, remélem meglesz.
Ha én ezt elöbb tudom...
Ez az AM2 lefogatás akkora kóklerság, legalább fél órát próbálgattam, mire véglegesiteni tudtam. Tekergettem, hajlitgattam mert alapból beleesett a középső lukba és kb fél centit lötyögött felfelé. És most kintebb fogja, de igy nem merném a gépem elcipelni mondjuk egy lan-ra. 
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Remélem küldik mihamarabb. Majd írok, ha megjött.

kayman
(senior tag)
Nagyon kiváncsi vagyok.
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Szia!
Ma bedobták a postaládámba a TT küldeményét. Egy darab fémlapot és négy csavart kaptam, szerelési útmútatóval. Az alaplapon található fém hátlaphoz kell hozzácsavarozni az új klip segítségével. A klip teljesen megegyezik a nagyméretű pillangóinkkal, csak van rajta négy extra fülecske az AM2 lyukak számára.
Nagyon korrekt dolog ez a TT-től, ilyen remek kiszolgálást még eddig sehol nem kaptam.
Az enyémet 20-án postázták, gondolom akkor a tied is hamarosan megérkezik.
Üdv:
Obi-1

kayman
(senior tag)
Szia!
Nekem még nem irtak vissza.
Gondoltam hogy a hátsó fémlaphoz kell majd fogatni, én is ahhoz fogatnám indulásból.
Már alig várom.
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Nekem csak azért írtak vissza (egy hét késéssel), mert nem írtam címet. Te viszont címmel küldted, így szerintem te egyből megkapod, visszaigazoló email nélkül.

kayman
(senior tag)
Ó de jó lenne, imádnám.
És ha az megvan, akkor indulhat a húzás!
HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
Akkor kb 2 hét alatt megjött.
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Megnéztem, február 14-én küldtem el nekik az első levelet, 18-án a másodikat (a címemmel), 20-án postázták, 25-én megkaptam.
11 nap. 

kayman
(senior tag)
Én 20-án küldtem, szóval Nőnapra talán megjön... 
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Lassan itt az a bizonyos Nőnap, megkaptad már?

kayman
(senior tag)
Szia!
Sajnos még nem jött csomagom.
HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
Egyenlőre se válasz, se csomag. Túl pofátlannak gondolnak... 
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Szerintem küldd el nekik újra az emailt. Miért gondolnának pofátlannak?
Persze lehet, hogy a TT éves kerete Magyarországra egy csomag Am2-es rögzítő, vagy megijedtek, hogy valaki AM2-es rögzítő boltot akar itt indítani... 

kayman
(senior tag)
Elküldöm, abból még rosszabb talán nem sül ki.
HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
Szia!
Nem tudod nekem elküldeni, amit te irtál mail-t?
Mert még mindig nem jött semmi.
Még válasz sem.
[ Szerkesztve ]
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Bemásolom ide, de gyakorlatilag ugyanaz, mint amelyet már beírtam ide neked egyszer:
Hello,
I'm a satified owner of a Thermaltake Big Typhoon cooler. In fact, I would like to use this cool product on my new AM2 based system. Please let me know if it is possible to buy the required clips. I read in this thread that you can supply these clips for customers:
http://forum.thermaltake.com/viewtopic.php?p=9120&sid=64e33b20537cc9105059c66a9152a49c
I would appreciate a lot if you could help me in any way.
Best regards:
Name
Címzett: info.europe@thermaltake.com
Tárgy: AM2 mounting clip
[ Szerkesztve ]

Jackson v
(lelkes újonc)
sziasztok szeretnék egy thermaltake cl-p0025 coolert.Nem tudom hogy csak én nem vettem észre,de sehol sem láttam hogy árulnak ilyet a neten.Valaki tudja esetleg honnan lehet beszerezni???

Obi-1
(őstag)
Szerintem ezt már csak használtban lehet kapni, de nagyon sok hasonló képességű coolert árulnak. Kivéve ha a Socket A kompatibilitás miatt érdekel, mert arra kevés ilyen hűtő létezik.

kayman
(senior tag)
Én tudok egy boltot Tapolcán, ahol lapul egy új a polcon!
PC MAX
20/204-2641
Mellesleg az utolsó email-emre megjött a válasz és irom a cimem és jön a lefogatás!!!!!!!

[ Szerkesztve ]
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Akkor úgy látszik, hogy az éves keretet mégsem merítették ki a Magyarországra küldhető AM2-es klippekből. 

kayman
(senior tag)
már alig várom hogy jöjjön!
HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
N a most jutottam oda hogy elküldjem a választ.
Neked került valamibe a csomag? Postaköltség?
IDÉZEK :
Dear mister ***********,
Thank you for purchasing Thermaltake products.
We can send you a AM2-mount, but unfortunately we do not have enough information.
Could you please send us your invoice and you home-address.
After we recieve the invoice, we can decided if we can send you the AM2-mount.
( If there is any warranty left the AM2-mount will be free, but if the warranty is over the Am2-mount will be 16,50 ( shipping costs included ))
Best regards,
D. Schippers
Costumer Service Representative
Thermaltake Europe BV
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Nem, ezt a levelet én nem kaptam meg, nekem egyből küldték a klippet (ingyen). 16,5-öt nem igazán ér a dolog, amikor 4-5k-ért már új heatpipe-os hűtőket lehet kapni.
Javaslom, hogy photoshoppolj nekik egy számlát, amely garanciális időn belüli BigTyp vásárlásról szól, és akkor elküldik neked ingyen. Furcsa ügy.
Hétfőn raktam össze az AM2-es rendszerem. Elsőre kicsit megijedtem, hogy a rögzítőpánt a függőleges irányban vezet át a hűtőn, de jól tartja, utaztani meg úgysem szoktam a gépet.

kayman
(senior tag)
én is ezen tépelödök
HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
nem vállaltam be, marad egyenlőre az AM2 felfogatással...
HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
egyenlőre tartja magát így is a procin....
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Nem tudom, miért nem próbálod meg. Lelkiismereti okoból?

kayman
(senior tag)
nem ér annyit, akkor inkább veszek egy másikat.
HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
inkább eladtam 3e-be és 5ért vettem egy újat 6év garival. de a márka maradt 
HyperTransport az ÚR!

Obi-1
(őstag)
Hármat nekem is megért volna. 

fer
(senior tag)
Nekem egy CL-P0015 van amit venti nélkül vettem (valószínű ebben tér el a 0025-től), ezért tettem rá egy SilentBladeII 92mm-es ventit, az alaplap szabályozza alapon 800 körül pörög nem is lehet hallani! Előtte 2 db AC 8025 pwm volt rajta, de ezek alapon csak 200 körül pörögtek, és erős motorhangjuk volt, meg a hűtésük sem volt kielégítő! Ezt a fajta hűtőt előnyösebb nem éppen úgy feltenni, ahogy a leírásban szerepel! Az alsó H alakú lemezt 90 fokkal elforgatva rögzítettem fel, és 4 db anyával illetve műanyag alátéttel nem engedem közel az alaplaphoz a fémet, egy anyányi távolság maradt! A biztonság kedvéért a szigetelő műanyagokat azért betettem de nem ezeken fekszik fel Az eredmény : nem deformálja el nagyon az alaplapot erősebb meghúzásnál sem! Első felrakásnál én is követtem a leírtakat, de ez nem vált be, ezenkívül a túloldalon a kondik lába túl hosszúra volt hagyva, és még ezeket is le kellett csipkednem, és mivel a csípés nyoma nagyon hegyes maradt egyfolytában attól féltem, hogy mikor szúrják át a szigetelést, és akkor lőttek a lapomnak! Ja egyébként lga775-ről van szó az esetemben!
[ Szerkesztve ]
''Egy jó éjt csókra gondoltál…? - Nem, én egy jó éjt dugásra gondoltam…!!!”

kayman
(senior tag)
Hja, megért annyit, de most nagy a boldogság, rá van húzva a cooler a procimra végre... 
HyperTransport az ÚR!

kayman
(senior tag)
De nem bírta a húzást valahogy, bár lehet nem a hűtés tehet róla. Most alapon és azért van benne kraft még...
HyperTransport az ÚR!
Gyerekek, na [így] ne használjunk egy Sonic Tower-t! Erre már mondhatja azt a kisker hogy nem rendeltetés szerű használat!

A cenzúrában az a legrosszabb, hogy nem a █████████████████ !

Aryon87
(újonc)
Üdv mindenkinek!
Feleveníteném a fórumot újra. Kinéztem a nevezett cuccot, és kérdzném h kinek mi a véleménye róla így ennyi év után is.
Jelenleg egy 3Ghz/400FSB/1Mb cache. Az alaplapom egy Gigabyte GA-8IPE1000G. Ehhez kompatibilitis a borda, legalábbis ami a rögzítését illeti, ugyanis ott van az a sárga keret. Más lyukak nincsenek rajta, csak a keret 4 darabja.... Amit még tudni kell, h a procim nyáron 75-84'C között ingázik, akár alapjáraton is, most meg a képen látható hőmérsékleten van...
Vélemények ötletek? (ha egyáltalán jár még erre valaki...)![]()
U.I.: Van ötletetek a feszültség értékek láttán? Mert nem normális az biztos... A táp egy M-Tech 450W-os... A ház egy Aerocool Nitron... (az oldalventije jelenleg üzemen kívűl van, molex-csati híjján)
A válaszokat előre is köszönöm! 
[ Szerkesztve ]

Dot
(senior tag)
Van 1155-ös foglalat hozzá? [link]
élj a mának! sz@rd le a holnapot! szidd a tegnapot!! | Megbízhatóság - awards: http://href.hu/x/aoqm

Obi-1
(őstag)
Már az AM2 miatt is az esztergát javasolta mindenki. 
Nekem még mindig ez megy a gépemben (AM2), nem tudok rá rosszat mondani.

do3om
(tag)
Hi
A gépembe már sok éve működik ez a hűtő.
De most egy kicsit komolyabb feladatot kéne ellátnia amit nem tudom bírna e.
A kérdés egy gyári x6 1090T hűtő jobb e mint ez?
Nem tudom megtartsam e vagy eladjam a mostani porcival.

Obi-1
(őstag)
Ha ilyen a gyári hűtő, akkor a TT Silent Tower bőven jobb.
Az X6 procinak is "csak" 125 watt a TDP értéke. Annak idején egy Prescott P4-et le tudott hűteni a TT Silent Tower, akkor az X6-ra is elég lesz.