Hirdetés

2012. május 31., csütörtök

(#201) Petya25 válasza Intruder A 6 (#199) üzenetére

Petya25
(őstag)

Szia!

A hűtőnek van egy erős hátlapi tartója, amihez szükséges 2 vagy 4 alaplapon átmenő furat. K7-es sorozathoz 4db, K8-ashoz 2 db. Nézd meg a procifoglalatod milyen. Szerintem hatékonyabb a hűtés ha a ház hátulja felé fújja a meleg levegőt, amit a ház hátsó vetije(i) kivülre tessékelnek. Nekem sajnos úgy áll a afoglalat az alaplapon, hogy csak a táp felé tud fújni, de olyan tápom van aminek az alján 12-es venti van, ami nagyrészt áttolja a tápon a meleg levegőt, tovább fútve azt. Azért így sem veszélyes, nézd a konfigomat, ezt viszi a táp max 45 fokon.

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#202) Intruder A 6 válasza Petya25 (#201) üzenetére

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Szia!

A 3800+ -os Athlon 64-re szerinted elég lessz ez a cooler?

Athlon XP-re 3400+-ig irja , P4-re 3600-ig , de az athlon 64 nincs feltüntetve.

(#203) Intruder A 6

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Közben megnéztem a Cooler papirjait és már rájottem hogy is kell feltenni,viszont a K8-nál csak 2 darab csavar fogja tartani remélem nemtöri ketté a frisssen vásárolt alaplapot.

(#204) Petya25 válasza Intruder A 6 (#202) üzenetére

Petya25
(őstag)

Ha jól tudom a 64-esek már nem melegszek annyira mint a korábbiak.
Nekem lassan eladósorba kerül a hűtőm, vizet tervezek, mert sok már a 8-9 venti. ;]

Ha az alaplap összes tartó csavarját betekered a házba, akkor nem lesz baj. Nem hajlik, nem törik az alaplap. Nagyon stabil az egész.

[Szerkesztve]

Bármilyen végtelen ciklus lefut egész gyorsan, csak egy jó gép kell hozzá... Senna/Button - McRae/Loeb - Rossi - Favre/GB - PhilTaylor - SteveDavis

(#205) Intruder A 6 válasza Petya25 (#204) üzenetére

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Remélem igazad lessz , kössz szépen a segitséget!

(#206) Dying Fetus válasza Intruder A 6 (#205) üzenetére

Dying Fetus
(fanatikus tag)

nem csak az athlon xp re vonatkozik a 3400hanem az összes amdre tehát egy 3400as 64bitesre is fölmegy(ha jól tudom csak 754ben van 3400 mert 939ben 3500van de sztem még azt is lehet vele hűteni sőt bármelyiket lehet vele hűteni pl 4000+osat is csak csak arra nem ajánlják)

(#207) Toness válasza Dying Fetus (#206) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

A64-et jobban le tudja hűteni mint pl egy AthlonXP-t mert a64 az már 0,9 mikronos techel készül és kevesebb fesszel megy alapon, tehát nem melegszik annyira.

'' A hítpájpos hómméd mennyire müxik kingül? '' by M0Dair

(#208) Dying Fetus válasza Toness (#207) üzenetére

Dying Fetus
(fanatikus tag)

ebben teljesen igazad van csak akkor azt nem értem miért az összes amdnek 3400az ajánlott(ez hülyeség sztem)

(#209) Toness válasza Dying Fetus (#208) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Persze hogy hülyeség, ezt csak ráírják, hogyha valami gond lenne, vagy pl egy 3500+-os procit nem tud lehűteni gyakorlatban akkor az ne az ő hibájuk legyen, mert ők bizony ráírták hogy 3400+-ig :D

(#210) trident

trident
(lelkes újonc)

A fórumot olvasva egy dolgon akadt meg a szemem: az alaplapot görbíti???

Így van? Nem így van? Technika kérdése? Hogy is van ez?

meg minden

(#211) Petya25 válasza trident (#210) üzenetére

Petya25
(őstag)

Mivel komoly súlya van, vigyázni kell vele.
Akkor hajlik meg az alaplap, ha az alaplapot nem csavarozod be a házba az összes csavarjával.

Egy kép a méretekről:

[kép]

[Szerkesztve]

(#212) Daniel

Daniel
(tag)

Nekem anno volt egy ilyen hutesem a regi lapomhoz (ASUS P4P800-E Deluxe), es tapasztalat szerint egyaltalan nem volt rossz. A dual fan setup egy jo opcio, bar van aki lenyegtelennek tartja (mint pl. hogy ha van egy 12cm-es venti a gep vegeben es az meg mindig jobban produkal mint egy 9.2centis).
Nalam kb. 4 honapig dolgozott, meg voltam vele elegedve. Amivel viszont nem voltam, az a szereles (ha nem tapasztalt a vevo, akkor konnyen egy rossz mozdulattal megmurdelheti az alaplapot, tulhuzas miatt vagy barmi mas), es nemelyik alaplapra nem pontosan abban az iranyban szerelheto fel mint ahogy az eloirasban meg van irva (a ventinek a gep eleje fele kene figyelnie, hogy meg a memoriat is tudja huteni reszben), meg a suly...hat enyheny tulszarnyalja pl. az Intel altal eloirt max. terhelest...de ha jol van felcsavarozva akkor a sulyelosztas nem annyira veszes. En socket 478-ason hasznaltam, es egyaltalan nem gorbult a lap, meg egy hajszalnyit sem.
Nalam a csavarok meghuzasa volt a legigenyesebb, mondvan hogy a Northbridge oldal felol nehezkes a hozzaferes.
A Zalmannal ellenszenben meg annyit, hogy a Zalmann pl. a socket 478-as felszereleshez egyaltalan nem igenyel semmi alaplap kiszerelest, es a ThermalTake viszont maskepp egyaltalan nem szerelheto be. Bar mondjuk ez mar reszlet kerdes hogy ez kit mennyire zavar.

Vegszokent mondanam hogy a Silent Tower egy nagyon jo huto, nagyon megvoltam vele elegedve, es mindenkinek aki ugy erzi hogy eleg ugyes ra hogy helyesen felszerelje barmi karcsinalas nelkul, az vegye meg. Megeri az arat, tenyleg jol teljesit es mindemelle jol is nez ki. :))

| Apple iPad 32GB WiFi | Apple iPhone 3GS 16GB | Apple iPod Shuffle 4th Gen |

(#213) Agostino

Agostino
(őstag)
LOGOUT blog

Hi.

Öcsémnek tervezek venni egy ilyen hűtőt, mert a mostani gyári hűtője katasztrofálisan hangos. Meggyőző a kép, gondolom a teljesitménye sem rossz. Namost, azt nem vágom csak, hogy mindkettő oldalon vagy venti, vagy csak az egyiken?
A lap amire menne egy Abit IS 7, Celeron D 2.66 os procival. Gondolom nem okoz neki gondot meghűteni.
Szóval azon tul, hogy mennyi venti van rajta, még érdekelne, hogy egyáltalán rámegy-e erre lapra, plusz még azokat kérdem, akik szerint hangos a cucc : hogyan hangos? Sipol, duruzsol, szal értitek?

Kösz előre is.

http://www.flickr.com/photos/schbence/

(#214) trident

trident
(lelkes újonc)

Köszönöm a válaszokat.:R
No persze még nem dőlt el semmi, mert ugye van a Gigabyte G-powe, TT silent tower, meg
az Alcomp is.
Súly/ár/teljesítmény. A multiplatform kipipálva. Majd meglátjuk melyik lesz.:)

[Szerkesztve]

meg minden

(#215) Toness válasza Agostino (#213) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Elég hangos, olyan kicsit süvítő mély hangja van.

(#216) Toness válasza trident (#210) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Az alaplapot úgy görbíti hogyha nagyon erősen húzod meg a csavarokat rajta, egyébként ha stabilan van felszerelve akkor nem görbül, annyira azért nem nehéz.

(#217) Petya25 válasza Agostino (#213) üzenetére

Petya25
(őstag)

Mély duruzsoló, de nem erős hangja van.
Visszaszabályozható a ventije, ha valakit zavar.
Nekem az ABITEQ a 2500 helyet ''smart fan'' üzemmódban rögtön 2100-on hajtja csak. A hűtőteljesítménye nagyon jó nekem a 3,2-es Prescottot tartja ~60 fok környékén ebben a nagy melegben. Hüvösebb időben ez ~50 fok.

(#218) oyko válasza Agostino (#213) üzenetére

oyko
(tag)

Üdv
Nekem van egy eladó kb 1.5 hetet napi 1-2 órát üzemelt TT Silent Tower Vadi új) ez már a második példányom, elötte volt egy másik TT S. tower maximálisan elégedett voltam vele, csak azt eladtam mert vettem egy Aquarius III.-at amit meg is bánntam, csak idő közben eladtam a TT-ket és vettem egy újat vissza a lapra, , csakhogy lapot is cseréltem és silenpipe hűtése van a lapnak és a TT nem hűti a lap fetetket ezért eladom!
Én Pécsett lakom 5.000 Ft-ért a tiéd ha érdekel!

(#219) morceaux

morceaux
(fanatikus tag)

Hali!
Nekem a DFI lapomat rendesen elhajlította a hűtő, lehet hogy jobban meghúztam mint kellett volna, mert nagyon mozgott a procin. Szerintem az is lehet a gáz, hogy az AMD alaplapokon csak 2 rögzítőhely van a hűtőnek. Mi a faxért??? Sokkal stabilabb lenne 4 csavar. Hülyék ezek. P4 4 csavaros rögzítője sztem jobb, és nem is kell rátépni a hűtőt, hogy stabil legyen. Álló helyzetben van a ház, és így max. 50-52 fokos a 3gigás a64-em.

http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=3&contributor_id=30661

(#220) Dying Fetus válasza morceaux (#219) üzenetére

Dying Fetus
(fanatikus tag)

ez elég érdekes mert eddig amit lapkoat láttam vagy nem volt rajta egy lyuk sem vagy 4 volt rajta,ilyenről még nem is hallottam,láttam
(de neked legalább van rajta 2 és nem azon kell gondolkoznod mint nekem hogy mi a brét csináljak a hűtővel mert nem megy fel az msi k7n2deltára)

(#221) morceaux válasza Dying Fetus (#220) üzenetére

morceaux
(fanatikus tag)

Ha jól tudom, s754 és s939 lapok mind két lyukkal rendelkeznek, p4 s775 (s478-ban nem vagyok biztos) pedig 4 lyukkal. Ha nincs lyuk, nem tudom mi tarthatná meg a hűtő kb. 70 dekás súlyát... Próbáld fektetni a lapot, és úgy hegeszd rá valahogy.

http://www.summitpost.org/object_list.php?object_type=3&contributor_id=30661

(#222) Petya25 válasza morceaux (#221) üzenetére

Petya25
(őstag)

Nézd a #201-et.

(#223) Agostino

Agostino
(őstag)
LOGOUT blog

Hi.

Kösz a felajánlást, de egyenlőre még sok kétség van bennem.
Egyrészt nem egészen vágom azt, hogy hogyan lehet felpasszitani egy IS7 lapra, mert ott van az keret, ami szerintem nem szerencsés. Le lehet azt valahogy bányászni onnan? Bővebben: link.
Nekem megmondom őszintén igencsak nagy fejtörést okoz a dolog, mert én AMDs vagyok, nekem csak egy laposfejű csavarhúzó kell, és lent is van a hűtő, de ehhez nem nagyon tudom hogyan álljak neki.
Szóval hogyan lehet erre a lapra ráaplikálni?

http://www.flickr.com/photos/schbence/

(#224) icon

icon
(senior tag)
LOGOUT blog

Szia, az alaplapra biztosan rámegy, csak az lesz vele a gond, hogy a táppal merőlegesen fog állni. a foglalatot úgy tudod kiszedni, hogy az alaplap túloldalából a foglalatot tartó peckek feszítését szolgáló fehér valamit egy lapos csavarhúzóval óvatosan megnyomod, és szépen ki fog jönni. (Nekem is muszály volt kiszednem egy CoolerMaster Hyper6+ végett.).

http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=icon

(#225) Petya25 válasza Agostino (#223) üzenetére

Petya25
(őstag)

Jól mondja a kolega, a 4 pöcköt ovatosan a túloldalról lehet visszatolni, és nem megy tönkre. Ekkor a keret leesik, ehhez a hűtőhöz nem kell a gyári P4 keret.
Szerintem úgy tudod felszerelni, hogy a táp felé vagy a táp felől tud fújni a ventije.
Célszerű alsó ventis tápot használnod hozzá, ami elszívja róla a meleget.

(#226) yankee válasza oyko (#218) üzenetére

yankee
(tag)

Engem érdekelne a cucc ha még megvan!

"A tapasztalat olyan dolog, amit nem lehet megvásárolni" -Oscar Wilde-

(#227) oyko válasza yankee (#226) üzenetére

oyko
(tag)

Igen még meg van! Mond hol és mikor?
Üdv Oyko!

(#228) yankee válasza oyko (#227) üzenetére

yankee
(tag)

Ahogy olvastam te pécsi vagy én pedig szolnoki, így marad a posta vagy valami hás ha van jobb ötleted...
amugy megvan az összes cucc hozzá? Mert most egy K7-re kell de ebben az a jó, hogy nyugodtan lehet platformot váltani...

[Szerkesztve]

(#229) oyko válasza yankee (#228) üzenetére

oyko
(tag)

Természetesen megvan minden alkatrész, nekem lga775 re kellett!
Postával már külldtem, és kaptam is csomagot de nem abban az állapotban kaptam meg ahogy azt feladták! Posta nem fog menni!
Biztam benne hogy pécsi vagy pécs környéki !
Ha tudok valakit aki arra fele menne akkor szólok mindenképpen, és ha aktuális még akkor elkülldöm!

Üdv!

(#230) yankee

yankee
(tag)

Lehet, hogy neked vannak rossz tapasztalataid a postával, de összeségében nincs velük gond. Ügyesen kell csomagolni, tartalomnak pedig alkatrészt kell írni. Ugyanis ami keresett és jó azt a postások lenyúlják. De egy alkatrészt? szóval ha gondolod akkor posta mehet mert amúgy igencsak messze vagyunk egymástól ...

(#231) oyko válasza yankee (#230) üzenetére

oyko
(tag)

Bocs de így nem fog menni, azért is írtam, hogy pécsi vagyok, mert nem akartam postázni!

(#232) Dying Fetus válasza oyko (#231) üzenetére

Dying Fetus
(fanatikus tag)

te mennyiért adod el a tt st mert én is mostanában készülök lehet eladni(kényszerből mivel nincs lik a deszkán)

(#233) yankee válasza Dying Fetus (#232) üzenetére

yankee
(tag)

engem lehet, hogy érdekelne...

(#234) Dying Fetus válasza yankee (#233) üzenetére

Dying Fetus
(fanatikus tag)

én kb 2 hetet használtam aztán volt egy alaplap döglődés aztán aztóta csak porosodik de kurva jól hűtőt pl 12.5*200on 1.93 von 45fokon tartotta terhelve!!!
egyébként én is 5k ért adnám de kanizsai vagyok

(#235) yankee válasza Dying Fetus (#234) üzenetére

yankee
(tag)

megvan az összes cucc hozzá? Mert most egy K7-re kell de ebben az a jó, hogy nyugodtan lehet platformot váltani... és szeretnék is majd K8-ra
Szóval ha mindene megvan akkor érdekelne ha postázod...mivel szolnoki vagyok. Ha nem postázod akkor tárgytalan!
Üdv!

(#236) Dying Fetus válasza yankee (#235) üzenetére

Dying Fetus
(fanatikus tag)

megvan hozzá minden csak annyi volt a hosszú csavarokkal a baj hogy van ugyebár 2*4 és az egyik négyes amit használtam azokban eléggé megtörtem a menetet de barkácsboltban kb 100forintért van biztos csvar (meg különben is ott van a másik csak azok egy picivel rövidebbek de biztos azok is elég hosszúak)

megkérdezem a haveromat ha kell neki 5ért mert (őt is érdekelte) ha nem akkor lehet a tied

(#237) Dying Fetus válasza yankee (#235) üzenetére

Dying Fetus
(fanatikus tag)

na a haveromat nem érdekli akkor kell 5ért?

(#238) yankee válasza Dying Fetus (#237) üzenetére

yankee
(tag)

Ha értelmes csomagolásban postára teszed akkor érdekel! Ha jó neked is akkor jelezd és a megadott email címre küldöm a mailt a továbbiakról.

(#239) Dying Fetus válasza yankee (#238) üzenetére

Dying Fetus
(fanatikus tag)

ok.
jól becsomagolom akkor az 5k az okés??
ja meg még ilyet én sohasem csináltam mit kell mondani a postán hogyan adom fel??
ja és a legfontosabb mikor kapom a moneyt?

(#240) yankee válasza Dying Fetus (#239) üzenetére

yankee
(tag)

email ment a set630freemailre!

(#241) Intruder A 6

Intruder A 6
(fanatikus tag)

Nekem is volne 1 db eladó ebből a csodából!

ára:5500 FT

(#242) nixor

nixor
(újonc)

Szasztok!
Én tegnap tettem fel, és azt mondom nem éppen erre számítottam! Semmivel nem hallkabb mint a titán amit lecseréltem. pedig az egy igen egyszerű db. a hangja miatt lett cserélve. cpu amd barton 2500+ 2500 rpm-en járatom a ventit proci 43 fokos. magas bugo hangaja van.
Ventit kellene cserélnem? de akkor hogy jön ki gyárilag a 21dBA. mert h amit hallok az nem 21dBA
Csalódott vagyok :(

06-70-5245469 ''Dühös Rocky4!''

(#243) Hank7

Hank7
(újonc)

Sziasztok
Gigabyte GA-K8N Ultra-9 alaplapom van erre jó lesz ez a procihűtő:F:
Ezt vegyem vagy az Aerocool HT 101-et:F

(#244) Toness válasza nixor (#242) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Bezony, nem a leghalkabb a ventije. Én speedfan nevű progival szabályoztam le, akkor már elviselhető volt. Másik megoldás ha előlapi paneled van akkor onnan szabályozod le vagy tényleg ventit cserélsz rajta.

(#245) Toness válasza Hank7 (#243) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Felmegy rá a Silent Tower, a keretet kell leszedned majd.

(#246) nixor

nixor
(újonc)

Sziasztok!
Levettem a fordulatot egy ellenállással. A fordulat 1500rpm a proci 50fok.
Így már türhető!
Csak azt nem értem miért nem lehet elforgatni a hűtőt, hogy ne a tápra fújjon! (a7n8x alaplap)
Van a forgatásnak elvi akadálya?

06-70-5245469 ''Dühös Rocky4!''

(#247) Toness válasza nixor (#246) üzenetére

Toness
(PH! addikt)

Az elforgatásnak a felfogatás az akadálya, tehát a lefogatót csak egyféleképpen tudod rátenni a hűtőre. Ha az alaplapon lennének az alapállapottól 90fokkal elforgatott lyukak akkor lehetne forgatni. Megoldás: gyártasz hozzá egy palástot ami úgy illeszkedik hogy ne a tápra fújja a levegőt.

[Szerkesztve]

(#248) Obi-1

Obi-1
(őstag)

Vettem a hardver piacon egy használt Silent Towert. Meg vagyok vele elégedve, bár a felszereléssel sokat kínlódtam. Az alapfelállásban nekem a memória felé fújta volna a levegőt, ezért nem vettem észre, hogy fordítva raktam fel. CPU hővédelem megmentett szerencsére, azt hittem, összeroppantottam a procit, azért áll le a gép 1 másodperc után. Másodjára észrevettem, hogy bizony nem lett pasztás a hűtő, és felfekszik a műanyag foglalatra.

A ventit átraktam a másik oldalra. Alapból tényleg turbina hangja van, de 5V-on szinte néma. Én kiváltottam a hátsó házventit is vele, most az összes hőmérséklet alacsonyabb kicsit, kicsit csendesebb is lett a gép.

Négyezer forintért nem rossz.

Only a Sith deals in absolutes.

(#249) Kubbi

Kubbi
(tag)

Sziasztok!
Valaki segítsen nekem kérem!
Az AMD-s lefogatónak a felső lukjától számított távolság kellene a borda széléig. Ez elég értelmetlennek tűnik, de tudnom kellene a távolságát, hogy elfér-e a házikómban. :)
Köszi a segítséget!
Tehát van az amd-s H-rögzítő azon vannak furatok. És ennek a furatnak kellene a távolsága a borda széleitől mérve.
Hát lehet hogy ez a mondat se lett értelmesebb...

[Szerkesztve]

(#250) Guszti válasza Kubbi (#249) üzenetére

Guszti
(tag)

nyiss ugyesen egy paint-et, es szepen rajzold le, hogy mit szeretnel.... :)
es akkor szerintem barki lemeri neked pontosan, de ebobl nem derul ki, hogy most milyen tavolsag kell... tehat azt szeretned tudni, hogy a H mennyire log le a talprol, ami erintkezik a procival, vagy esetleg hogy maga a borda mennyivel log kijebb, mint a H elemnek a vege? esetleg kondenzatorerdo van a kornyeken es amiatt erdekelne ez?)

Copyright © 2000-2012 PROHARDVER Informatikai Kft.