Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • ShadeX

    tag

    Sziasztok!

    Pár éve boldog tulajdonosa vagyok egy APC Smart-UPS 700VA-nek.
    A múlt héten akku cserére szorultam, és évekkel a hadrendbe állítása után, végre kicsit utána olvastam az üzemeltetésének, okulva az előző akku cseréből, mikoris elmulasztottam a manuális futásidő kalibrációt, és ennek folyományaként a jobb oldali (akku töltöttségi szintet jelző) ledsor folyamatos villogással reagált.
    Rendben megtaláltam hogy-mit-hogyan kell elvégezni a kalibrációnál, most elméletileg normálisan sikerült beállítani. Viszont többek közt ezt a fórumot is olvasgatva, egy elég érdekes infó ütött meg: elméletileg egy akkunak akár 5-6 évig is rendben kellene üzemelni vele? Nálam az eddigiekben 1-1.5 év volt az élettartam, majd szerezhettem be a következő szériát... Elméletileg (a méréseim szerint) a ciklikus töltőfeszültség ideálisnak mondható, 14.4-14.7 közötti, tehát a túltöltés veszélye nem fenyeget, ennek ellenére az élettartamuk (ha igaz az öt év), kicsit elmarad az elvártaktól...
    Lepecsételt, karbantartást nem igénylő ólom-sav akkumulátort használ. A fórumot olvasva felmerült az esetlegesen elpangott savszínt pótlása desztillált vízzel. Ezt valóban érdemes néha megejteni, és ha igen, milyen gyakorisággal?
    A kíváncsiság kedvéért megbontottam a lecserélt akkut, és valóban a cellák teteje szárazon állt. Bevállaltam, és benéztem az újonnan beszerzettek borítása alá is, de itt sem találtam folyadék nyomát a cellák fölött.
    Tehát a kérdés innéttől adott: Kell-e pótolni az esetleges folyadékveszteséget, és ha igen, milyen mértékben...?

Új hozzászólás Aktív témák