Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • €uro

    őstag

    Sziasztok!

    Egyre jobban foglalkoztat a gondolat, hogy vásárolnom kellene egy szünetmentes tápegységet.

    Cél: Megvédeni a gépemet (Intel Q9400, 2x2GB DDR2 800, 2 x 640GB WD HDD, Radeon HD4670, Samsung 2494HM) a feszültségingadozástól, villámcsapástól, pillanatnyi áramkimaradástól, valamint, hogy egy előre nem várt áramszünet esetén rendelkezésemre álljon egy-két perc, hogy szépen, nyugodtan lekapcsolhassam.

    UPS-eket illetően inkompetens PC felhasználóként a hasamra ütve, max. 25 ezer forintot szánnék a készülékre.

    Kinéztem két, árban elég közel lévő terméket:

    APC Back-UPS ES (BE700-GR) - 24 ezer forint
    APC Back-UPS CS ( BK500EI ) - 23 ezer forint

    Kérdéseim:

    Ventilátor is van ezekben a szünetmentes tápokban, amiért mindkettőnél azt írják, hogy: "Audible noise at 1 meter from surface of unit 45.00 dBA" ?
    A két termék ára szinte azonos. Mégis jelentős eltérésnek tűnik, hogy az egyik 700, míg a másik csak 500 VA-s. Ezt mire véljem?
    A két készüléken teljesen más hálózati csatlakozók vannak. A 700-asra egyszerűen rá tudnám dugni a gépet, modem-, router-, pumpa- és az erősít kábeleit. Az 500-ason vajon miért olyan aljazok vannak, amilyenek?
    Illetve max. 25 ezer forintért ti milyen tápegységet vennétek vagy ajánlanátok nekem? (Az érdekel legkevésbé, hogy tápegységről milyen hosszú ideig tudom működtetni a gépet. Fontosabb a minőség, biztonság - és a halk működés, még ha tényleg zajosak ezek a készülékek.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák