Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz tboldi #42928 üzenetére

    A biztosító csak a casco esetében kérhet bármiféle télies gumit, kötelező biztosítás esetben a casco rendelkezése a mérvadó:
    A KRESZ szerint Magyarországon valóban nem kötelező a téli gumik használata. Sőt, a közlekedési szabálygyűjtemény szinte egyáltalán nem tesz említést arról, hogy milyen gumit kell az autóra szerelni.
    A KRESZ csak arról ír, hogy a jármű vezetője indulás előtt köteles a kormány, a fékek, a világítás – és a gumik állapotának ellenőrzésére is. Ezen túl a KRESZ csak azt várja el a járművezetőtől, hogy a kocsinak meg kell felelnie a jogszabályokban leírt feltételeknek.
    Ezen túl egy másik rendelet, a járművek műszaki előírásait felsoroló 6/1990-es KÖHÉM rendelet tartalmazza a gumiabroncsokra vonatkozó rendelkezéseket. A felszerelt guminak meg kell felelnie a járműhöz megadott méretnek, terhelhetőségnek, sebességhatárnak. Szögbetétes gumiabroncsot tilos használni, ezt ugyancsak ez a rendelet írja elő. Emellett a szükséges profilmélység 1,6 milliméter.

    Az már más kérdés hogy az említett jelölést mikét értelmezhetik:
    az M+S jelölés önmagában nem azt jelenti, hogy az adott abroncs téli gumi, viszont nagyon sok esetben, ahol törvényileg kötelező a téli gumik használata az M+S jelölésű abroncsokat elfogadják téli gumiként!

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák