Hirdetés

Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Mukorka

    addikt

    Sziasztok!

    Több helyen is kérdeztem már a problémámról de sehol se jött rá válasz és mivel itt van a legtöbb hasonló perifériával rendelkező tulaj , megpróbálkozom itt is hátha tudtok segíteni.

    Adott egy 2500K és Egy Ud-4 B3, 2x4 Gb Corsair Vengeance 1600Mhz Cl9.

    F2 bios. A tesztelés ugye úgy működik hogy ha kéket kapsz akkor biosban megpróbálsz más beállítást és újra.

    Nekem ha kéket kapok pl 0124-el ami vcore emelésre sarkall a gép visszaenged biosba.
    Akármit is állítsak ezután a Biosban, akár Load Optimized Defaults vagy Load Fail Safe, vagy csak egy kis feszt neki és nyomom az F10-et , a gép beáll egy újraindulási ciklusba.

    Ezen a cmos clear sem segít, áramtalanítás sem segít csak folytatja az restartokat és még jelet sem ad a monitornak.

    Viszont ha kiveszem az egyik ram modult akkor elindul és beenged a biosba ahonnan kilépve kikapcs és ram visszahelyezés után ismét működik a gép függetlenül attól mit állítok a biosban, tehát ha megint a tuningolt mentés töltöm be akkor is jó lesz és bootolhatok biosba.

    Most kipróbáltam hogy eleve 1 rammal hívtam elő kék halált prime alatt és ugyanezt csinálta. Visszatettem a másik ramot és megint bekapcsolt és bootolt is. :F

    4.2 Ghz mellett 1.27 vcore alatt napokig semmi gondja nem volt a gépnek, játszottam közben konvertáltam és minden jól ment tehát mondhatni ezzel a beállítással stabil a gép de nem ad opciót arra hogy teszteljem mert ez így nem jó. az egyik modulomról már le is tört a borda a sok ki-be tevéstől.

    Van valakinek bármilyen ötlete még amit megpróbálhatok? Biost nem frissítettem, holnap még elviszem a ramot egy szervízbe hogy biztos nem azzal van-e gond.

    Előre is köszi ha van valami ötletetek!

    Üdv.

    Mukor#2214 --- "Ezt nem én gondolom így, EZ EGY TÉNY!"

Új hozzászólás Aktív témák