Aktív témák
-
ngabor2
nagyúr
-
Ste
addikt
kérdés:
ki mennyire van megelégedve a betekintési szögekkel?
nekem kevesebbnek tűnik, mint a gyári 170/160
kicsit lentebbről nézve, már sötétedik a teteje. ue vonatkozik az oldalirányú nézetre is -
Ste
addikt
a kijelző felbontása 1680x1050, azaz NEM full Hd
ettől függetlenül (interpolárva v. hogy mondják) de meg lehet nézni rajta az 1080i-s videókat, csak összenyomja a képet.
a felbontásból kiindulva pedig 16:10 (ezt speciel a samu honlapjáról is meg tudtad volna nézni)(jah és tanácsos a topikban az Első hsz-t mindig elolvasni!)
-
Dzsekk
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de én a későbbiekben egy PS3-at szeretnék rákötni, csak nem vagyok biztos, h rendesen fog futni 1080i-be. Ez a felbontás ez? 1440*1080? A másik, h csak annyit írnak wide kijelzőjű, de pontosan milyen? 16:9 vagy 16:10? Illetve hol tudnám a lehető legolcsóbban beszerezni? (225mw)
-
Deadsy
csendes tag
sziasztok!
én két-három hete vettem egy ilyet, szinte tökéletesen elégedett vagyok vele - azon kívül, hogy feketét hozott a futár, pedig ezüst színűben egyeztünk meg rendelésnél, de annyi baj legyen!
- csak egy problémám van, a teletext ledobta a láncot.
amikor bekapcsolom, teljesen fekete lesz a képernyő. átlátszó módra kapcsolva látszik, hogy a szöveg megvan, csak az is fekete, ugyanúgy mint a háttér. a csatornaneveket megjelenítő csíkocskával is ez a helyzet, teljesen fekete szegény. ja, ezt két-három napja fedeztem fel, előtte frankón működött.valaki tapasztalt már hasonlót? ha igen, talált megoldást?
szerviz lesz a dolog vége?!
-
Ste
addikt
nekem 12" noti után is kicsi
olcsóbb szerintem mint egy lcd tv, több a bemente, jobb a felbontása
csak vajon van e ilyen bevilágítása az lcd tvk-nek?
ellenben nálam annyira szar a tv minősége, hogy majd elsírtam magam amikor megláttam
kis tv-n nem tűnt ennyire rossznak
viszont a hd filmek nagyon szépek rajta -
dbius
veterán
Kicsi lesz?
Hát, én hálószobába szánom, oda bőven elég lesz. Igazából otthon én a gépen szoktam tévézni, a Samu 215tw-n, és az sem olyan kicsi számomra, igaz nem több méterről nézem, hanem 1 m-ről.
Igazából sokat vacilláltam amúgy, hogy kis méretű lcd tv-t vegyek-e, vagy ezt, végül e mellett döntöttem a bemenetek sokasága és a jobb felbontás miatt... (kövezzetek meg, de nekem nagyon tetszik kinézetre is
)
-
dbius
veterán
Ma én is rendeltem egyet, hétfőn jön meg. Remélem nem lesz nyűgöm vele
-
clow
csendes tag
Hy Valaki tudna abban segíteni nekem, mi az a kártya amivel tuti jól megy a monitor? Mi az a minimum ami kell.
Nekem jelenleg egy X700-as Radeonom van. Analóg kábelel használom ,mert digitális kábelnél full fekete lesz a kép egy idő után játék közben. Nem szoktam játszani, csak néha. De ez így idegesítő. -
gagarin70
tag
Üdv!
Én is agyalok egy ilyen kombón és tipródok a Samsung és az LG között. Géphez nem kötném, csak TV és DVD (vagy egyéb perifériák). A sípolás úgy tűnik orvosolható probléma... a TV képéről mit tudtok elmondani? Eddig egy 21 colos Sony Trinitron képcsöves TV-m volt, de szegény kezd elhalálozni, ezért váltanék.
Más: valahol meg lehet ezeket nézni élőben? Uram bocsá mind a két típust (Samsung, LG) egyszerre?
Köszi,
g.
-
qtatom
csendes tag
én is ilyet tervezek venni, ezt most találtam:
[link] -
Calwer
csendes tag
Pár napja vettem egy ilyen monitort. Habár összességében elégedett vagyok vele (nincs pixelhiba, se zavaró sípolás), egy problémám mégis volna: bizonyos színeket a képernyő alján másként, világosabban, fakóbban jelenít meg (pl.: #6400FF, fent kék, lent már lila). Különösen akkor zavaró, ha az adott szín teljes egészében kitölti a képernyőt (pl. egy weboldal háttere).
Mi okozhatja ezt? Bevilágítás? Érdemes emiatt szervízhez fordulni? Mennyire általános ez a probléma? -
mleslie
tag
Most kb. 88-ért lehet megvenni, ami azt jelenti, hogy nem keveset esett az ára mostanában. Amikor először nézegettem még 110 körül volt. Érdemes még várni szerintetek, vagy már nem nagyon tud esni tovább?
-
_Gyula_
csendes tag
Sziasztok,
az érdekelne, hogy ha csak simán tv-t néznék rajta, akkor a Surround hang ki tud belőle jönni? Tehát az 5.1-es hangot bele tudom vezetni az erősítőbe? (Adnak egyáltalán 5.1-es hangú filmet TV-n?
)
Kösz:
b -
dbius
veterán
válasz
mugencivic #78 üzenetére
Jól gondolod, a 225mw kézikönyve szerint sem lehet hdmi-n keresztül a sz.géppel összekötni
Egy próbát azonban megér, akinek van rá lehetősége...
-
zsolesszz
csendes tag
Nekem eladosorra kerult egy ijen monitor ha valakit erdekel privizzen vagy ittvan link [link]
-
mugencivic
tag
Fene tudja, most a kézikönyvben (2032MW de gondolom ilyen szempontból nincs különbség) azt olvastam, hogy a HDMI-re PC-t nem lehet kötni.
Illetve gondolom úgy lehet mint a legtöbb Samsung LCD tv-n, hogy csak a standard felbontásokat (720P, 1080i) ismeri fel HDMI-n és persze overscannel is, így csak overscan kompenzációval lehetne kihozni egy fullscreen képet.
Az SVIDEO -s megoldás kicsit mókás lenne azért. ;)
-
Muton
addikt
válasz
mugencivic #76 üzenetére
én csak tv-out-on próbáltam, ott is működött. csak ott kisebb volt a felbontás (mondjuk meg sem próbáltam nagyobbat kicsikarni)
de biztos működik, gond nélkül -
mugencivic
tag
Valaki próbálta -e már ennek a monitornak a HDMI bemenetét PC-vel? (DVI 2 HDMI kábellel)
Ha menne, akkor gyakorlatilag két PC-t (illetve a VGA-val hármat) lehetne rákötni, ez nekem pl. nagyon jól jönne.
-
Pat
tag
köszi az infót! örülök h a tied nem sípol!
De múlt héten beneveztem egy Samu 245B-re. Igaz így vennem kell egy tunert is, de a +2 col és a nagyobb felbontás miatt nagyon tetszik. Párhuzamosan használom egy 225bw -vel, és jóval nagyobb a különbség mint vártamHabár a PH-tesztben nagyon lehúzták, de sztem akit nem zavar a TN-panel okozta jelenségek egy 22colos moncsin, azt egy 24 coloson sem fogja. Szóval csak ajánlani tudom, és érződik a különbség a 700/1000 kontraszt között.
-
Teng
aktív tag
én amin cask lehet 1680-ba tolom. Amin nem ott meg a monitoron belehet nyomni a 4:3-at akkor levágja a két szélét és 1280*1024 közeli lesz a játék, szóval lehet az old játékokat úgy tolni rendesen. Sokan figyelmeztettek, hogy tök gáz lesz meg ilyenek de én maximálisan elégedett vagyok vele.
-
Hegyi84
csendes tag
írásodból véve akkor te egy sima 19" os monitor felbontásával nyomod és em egy 22" os szélesvásznuéval. Gondolom akkor széthúzza a monitor a képet és az emberek feje ojan mint egy tojás oldalra fektetvel. Azok közöl a jétékok közül amikelle nyomok csak a Half life 2 és kiegészíttői , FarCray , és a C&C 3 , ban vannak szélesvásznúra utaló beálltások de eggyikben sem találtam a megfelelőt.
-
Hegyi84
csendes tag
Szevasztok
Tervezem hogy veszek egy 22" os monitort de olyan gondom lenne hogy ugye bár ezeknek a legjobb felbontás az 1680 x 1050 de még a mosttani jétékok képbeállításaiban sincs ilyen variáció. Elvileg ha nem han az ideálíst használjátok romlik a kép.Ti melyik felbontást használjátok ?
-
Teng
aktív tag
hello
Nincs szükség külön hagszóróra, és amúgy az oldalán van 3,5-ös jack kimenet ha valami bajod lenne a hangszorójával, de szerintem tökéletes: ha ott ülsz előtte hallod rendesen és ha nem változtatsz rajta elmész monduk 2-3m-re akkor még hangerőt sem kell adni hallod ugyanúgy, legalábbis ez az én személyes tapasztalatom
-
dbius
veterán
Sziasztok!
Tervezem egy ilyen monitor vásárlását.
Egyetlen, de annál butább kérdésem lenne azokhoz akik már birtokolják: - mivel soha nem volt tunerrel rendelkező monitorom, és most főleg emiatt venném -, mégpedig a kérdésem az lenne, hogy a beépített hangszórókon keresztül a beállított tv adások hangja hallható, nem kell szükségszerűen külön hangszóróra kötni?
(Hálószobába tervezném a vételét, így a hangminőség igazából nem szempont, csak az, hogy szóljon...)
-
Teng
aktív tag
Egy jótanács: aki teheti használja a dvi részét azon nem zavaró a 60hz... mert amúgy a simával vannak gondok és a vga karim 8800GTS, de DVI-vel isteni
-
DasX
csendes tag
Igen garanciában, mivel még csak 2 hetes volt a monitor, ezért a bolt ahol vásároltam felküldte Pestre a szervízbe, mert én vidéki vok. Kicserélték volna ha 3 napon belűl viszem vissza, így szervíz lett belőle. 1 hónapon belűl kellett, hogy vissza érkezzen, vagyis, hogy kézhez kapjam. Majdnem be is tartották a maximum napot, 26. napon hívtak, h megjött és alaplap csere történt. Hát kb ennyi.
-
DasX
csendes tag
Sziasztok!
Nos én most hoztam vissza a monitoromat, nálam inkább sűrűbb volt a sípolás kikapcsolt állapotban mint ritkább. Most már nem sííííípol
Alaplap csere történt. Szóval mostmár jó. Nagyon jó monitor. Továbbra is ajánlom!!
-
Eszeveszett
csendes tag
Üdv!
Nos megvettem ezta monitort
majdnem két hétig csak forumokat olvastam magyart/külföldit.
Nehéz volt a döntés sok hülyeséget halottam ( mai fejjel már tudom )
Pár tapasztalat hátha segit:
-Az én 225mw-m nem ad ki semmmiféle sipóló hangot!Sem kikapcsolva sem bekapcsolva sem DVD lejátszónál sem kameránál sem TV nél sem Videónál sem semmilyen más állapotban.(Szerencse?)
-A kép szerintem kifejezetten szép:Egyik nagyon kedves ismerősőmnek van egy igen magas árfekvésű fényképezője,igen igényes emberke, és mikor meglátta a képeit a monitoron elvolt ájulva milyen **** jóktehát nem lehet rossz annyira
-Kinézetre nagyon szép egyáltalán nem zavara a fényes káva!
-Nappal és Este is elég a fényereje!
-A millionyi csatlakozo között nagyon jó és ésszerű menűvel lehet navigálni!
-A beépitett hangszóró tény h kicsit gyengécskede azért egy hiradót meglehet vele nézni
-Eddig 0 pixel hibám van remélem igyis marad kop kop. 3 napig napi 24 órában járattam
-ASUS 7600GS el hajtom meg.Minden gond nélkül megy vele az NFS.MW full grafon,illetve a CompanyOfHeros (ami nem kis teljesimtény azért...persze azért be be szaggat és a kamera forgatás felejtős,de ezen kivül fullon megy azis)
Biztos jutna még eszembe valami szép rólla
majd ha iyg lesz kiegészitem az irományt
1 nagtivum van ami talán zavaró lehet,és aza bevilágitás alul felül jobb és bal oldalt )::
.
Nem a legszebb de annyira nem zavaró!Illetve az is lehet h csak bekéne állitani megfelelően.
Illetve az h 3 nap aladt 5 ezret esett az ára96 ról 91 re
de lesz ez nyárra szerintem 60 is
Ha valakinek van valamilyen kérdése szivesen válaszolok akár MSN en is. ( tudom milyen idegsitő a sok info között kallodni. )ui
öszönöm azoknak akik nekem is segitettek.
-
Teng
aktív tag
válasz
Laca19 (a) #55 üzenetére
Igen csak kikapcsolt állapotban jön elő. 2-3 alkalommal engem is idegesített de ma már egyeáltlaán nem zavar és nem is csinálja minig. Nekem ups-em van és amikor kattan egyet utánna kezd el a monitor olyan érdekes hangot kiadni, tehát az, hogy mindig csinálja eleve nem igaz. Nekem is halk a gépem, a leghangosabb a silentmaxxba a vinyom mikor darál.
-
Laca19 (a)
aktív tag
Ez a sípolás akkor "csak" kikapcsolt állapotban jön elő? Ha be van kapcsolva akár TV akár monitor módba, akkor nem jelentkezik?
Ezt a sípoló hangot mihez tudnád hasonlítani? Magasfrekvenciás hangon idegtépően "cicereg" vagy inkább "sziszeg" a monitor, mintha fújná ki valami a levegőt és leakarna "ereszteni"?
Azért kérdem, mert a Samsung TV-nk ez utóbbit csinálja, de csak este hallani és nem zavar. Viszont a sípoló cicergő magashangtól biztos megőrülnék. -
Pat
tag
hát igen, nekem is minden paramétere tökéletesen megfelelne(225bw-m van), csak hát engem is kifejezetten zavart, amikor a barátom ilyen moncsiját nézegettem, csukott ablaknál nappal is simán halottam. (és ha már a gépem gyakorlatilag full silent, akkor a monitorom is legyen az
)
-
DasX
csendes tag
De ettől függetlenűl csak ajánlani tudom!!!
-
DasX
csendes tag
-
Teng
aktív tag
szerintem ez a sípolás annyira nem para, és mint látom a nép egy része Budapesti, ott meg a környezet zaja hangosabb, mint a monitor. Én kisvárosban lakom és este nincs forgalom és nem is mindig lehet hallani, nyugodtan tudok aludni. Szerintem túl nagy feneket kerítenek neki némely emberek.
-
he7edik.
addikt
Én is gondolkodom egy ilyen monitoron a design nagyon bejön
-
Teng
aktív tag
válasz
Eszeveszett #47 üzenetére
a színeket nem bazgeráltam fény kontraszt meg attól függ milyen messziről nézed a tv-t. Monitornak szerintem 70%-os fényerő kontrsztnál nemkell több, én 3m-ről ha nézem a tv-t akkor van 80on, szóval szerintem ez mindenki maga állítsa be, de a szinekből is van hideg megelg meg a film meg stb kategória.... de én külön a színeket nem állítgattam.
-
Eszeveszett
csendes tag
Tudnál majd mondani nekem egy jó beállitást? (Fény kontraszt szinek)
-
Teng
aktív tag
válasz
Eszeveszett #45 üzenetére
Persze közel ülök hozzá, csak a lényeg ha 3mről 70-80%os fényerővel és kontrasztal birja akkor közelre még kesebb is elég szóval nem para a 700:1 szerintem sőt még néha sok is.
-
Eszeveszett
csendes tag
3méterről gondolom tv zel
de ugye azért ha gépezel közelebb ülsz hozzá? mert azért 3m kicsit sok nem?
Ma megyek megnézerm élőben ipon ban remélem lesz és ha minden igaz szerdán már boldog tulaja leszek eme remek monitornak
-
Teng
aktív tag
válasz
Eszeveszett #43 üzenetére
Hello
Eleve érintőképernyős a monitor, nincsenek rajta rendes gombok szóval az baromi jó. Amúgy meg az 1000:1 felesleges sztem és a 700:1 is sok néha én eleve a kontrasztot és a fényerőt 70%ra raktam több totál felesleges ha közel ülök hozzá szóval még a 700at sem használom ki (max ha az ágyról nézem a tv-t akkor rakom 80%ra) kb 3m ről nézem és tökéletes képe van mint monitor és mint TV egyaránt és kép a képben is fasza rajta igaz a PBP vagyis osztott képnek nemlátom az értelmét de az is van benne. Szóval szerintem Best Buy
-
Eszeveszett
csendes tag
Oks bocs 1 kérdésre már rájöttem
távirányitó van
a többiben légyszi segitsetek nekem
Illetve nem tudtok 1 olyan helyet ahol meglehetne nézni működés közbena 225mw-t? mert a 225bw-t láttam mediában de botrány h h lehet olyan képet rávetiteni.... -
Eszeveszett
csendes tag
Üdvözlet!
Lenne pár kérdésem a tapasztaltabbakhoz!!
Nagyon szemezek egy 225mw vel.Már 1 hete lassan napi 5 órában csak teszteket/hozzászólásokat olvasok.Felmerült bennem egy olyan kérdés h ez a 700:1 hez nem kevés?Közben rábukkantam a 2232bw ami 3000:1 el rendelkezik,ami közben mégis csak 1000:1 hez a többit programokkal vagy mivel érik el.
Van annyival szebb képe a 2232Bw nek h megérje lemondani az MW minden extra funkciójáról? Vagy nemis észrevehető ez a 3000:1 ( 1000:1 ) Vs 700:1.(Életem első TFT-je és hát ha már elköltök majd 100 000 akkor szeretém a legjobbat kapni amit csak lehet.Ésha annyival jobb a 2232bw képminősége akkor inkább lemondok az mw extrákról.)
Ui:Az MW hez jár távirányitó?
-
DasX
csendes tag
Sziasztok! Na én vissza vittem a monitort, mert ugyan napközben nem "annyira" (bár ennyi pénzért nem kéne ez a sípolás hozzá) zavaró, de ha alszok és felébredek amikor tök csend van és teljesen kitisztúl az ember hallása éjszaka akkor viszon bozrzasztóan fűlsértő.
A rögtön kicserélés már nem ment mivel két 7 után vittem vissza, ezért elküldték szervízbe Pestre és majd kiderűl, h normális ez v sem. Most pedig várok és várok....már két 7 eltelt. Max 1 hónapon belűl kell, h vissza érkezzen. Ha viszont kicsúsznak a 1 hónapbol akkor adniuk kell 1 másikat, persze csak akkor ha gond van vele. Na majd értesítelek titeket, hogy mi volt.
-
Teng
aktív tag
Számtek boltban dolgoztam ami egyben Samsung Márkaszervíz is szóval utánnakérdezek majd mit lehet tenni ezellen a sípolás ellen. Monjuk minimálisan zavar, de az ups-emnek is van hangja szóval nem olyan hűde nagy dolog. De 100e FT kidobásánál már elvárja az emeber, hogy ne legyen semmi gond...
-
Pat
tag
Hali! egy barátom is vett egy ilyet monitort pár napja, és szintén sípol kikapcsolt állapotban ha be van dugva a tápkábele. Tehát sípol standby-ban is meg kikapcsolva is. Amikor bekapcsolja a gépet pár mp alatt elhalkul a hang teljesen.
találtatok már rá vmi megoldást? vagy próbálkozott esetleg vki garival?!
én is ilyet akarok venni, nehogymá sípol -
Teng
aktív tag
Nah megoldódótt csak ki kellett húzni. Nekem is zúg kicsit ha ki van kapcsolva, de szerintem perfekt monitor
-
Teng
aktív tag
Helloka
Vettem tegnap én is egy ilyen monitort, és valamit elnyomtam az a probléma, hogy valamit benyomtam és a menü elvan 90fokkal forgatva. valaki esetelg tudja, hogy mit kellene megnyomnom hogy újra rendesen vízszitnesen jelenjen meg?
Előre is köszike
Jó kis Cucc amúgy nekem nagyon bejött -
mleslie
tag
Engem pedig az érdekelne, hogy milyen minőségű hangot ad ki a cucc?
A normál multimédiás monitorok nagyon gyatra hangot nyomnak ki magukból... -
DasX
csendes tag
Sziasztok! Én is vettem 1 ilyen monitort. nekem nagyon bejött. Csak ajánlani tudon. Viszont 1 problémám mégis volna, és érdekelne, hogy másnál is előfordult-e. Szóval ha kikapcsolt állapotban van akkor sípoló hangot ad ki, napközben ezt nem is lehet hallani, de éjszaka amikor semmi zaj nincs nagyon idegesítő. Valaki tud valamit erre mondani?
-
Muton
addikt
nincs mit!
pixelhiba mentes vásárlást kívánok
számos eladó 'alulképzett', nem kell rájuk hallgatni. utána kell nézni a neten vásárlás előtt, a boltba meg csak annyit mondani, h ''ezt meg azt kérek'' és kész.
az. de a jól tévedek, akkor minden hdmi-s hdcp-sez a cucc idővel azért kellhet, mert hddvd/bluray lemezeket e nélkül csak dvd felbontásban nézheted, ami meg messze elmarad a hd-től. persze a vga-nak is támogatnia kell
-
Muton
addikt
válasz
Laca19 (a) #21 üzenetére
mondjuk a samu a hangfalakat szebben oldotta meg. sokkal. de az is nagyon szép darab. gondolom kb hasonló képe lehet. viszont ilyen kategóriánál már a 10k nem olyan sok, és megéri a PIP. én is rengeteget használom. mivel számos weblap a kijelző bal oldalán van, mert ugye a legtöbb elég pici, így jobb oldalon elfér a bbc pip-ben, felette/alatta meg a skype, meg akár mi, pl diagnosztikai cuccok
-
Muton
addikt
d-sub: ide kötheted a pc/laptopodat (ez analóg, régi vga-kon találsz ilyen portot, vagy laptopokon, kűlső kijelző használatához)
dvi-d: ide kötheted a pc/laptopodat (ez digitális átvitel, a mai vga-k mindegyikével megvalósítható)
s-video: álltalában kamerákkat, fényképezőket köthetsz rá (vagy vga-t is), de ez csak kisebb felbontáson működik rendesen
kompnens (piros, zöld, kék): egy dvd lejátszót köthetsz rá pl. ez sokkal nagyobb felbontású képet is tud továbbítani
hdmi: ez egy hang-kép továbbítására szolgáló, védelemmel ellátott bemenet. szintén asztali dvd vagy egyéb cucc anyagának megjeleítéséhez
scart: ez elméletileg tartalmaz kompnens és s-video kábelezést is (+ hang), pl video/beltéri összekötéséhez
szóval ha van fényképeződ, dvd lejátszód, dvd felvevőd, videód, kábelel tv-d és parabolád, laptopod, asztali pc-d, akkor ezeket egyszerre jól rákötheted, és csak ki kell választani, h melyik képét jelenítse meg.
mod: mleslie: így van. ahogy a kolléga írta #21-ben, géptől függetlenül tv-zhetsz, ha akarsz
[Szerkesztve] -
Laca19 (a)
aktív tag
Egyértelműen bele van írva a használati útmutatójába, hogy: ''Televízió csatlakoztatása: ...Ehhez nincsen szükség a számítógépen külön televíziós vevő hardverre vagy szoftverre.''
Ha ez nem így lenne, akkor mi értelme lenne a külön TV tunernak?
...''alternatívája ennek a Samunak?''
Gondolom a TV/monitor funkcióra gondolsz.
Talán az LG m228wa: [link]
PH hír:[link]
Nem értek semmit németül, de itt az árgépen német oldalakról elég jó értékeléseket kapott.[link] (3 jó és 4 kitűnő)
Amúgy a Samsunghoz képest olcsóbb 10000 Ft-al, viszont a különbség, hogy nincs benne PIP. Ha valaki valóban Tv-nek is és monitornak is használja, akkor szerintem jobb a Samsung a PIP miatt, ugyanis pl. internetezés közben ha vársz v.mit a TV-ben, így mindig kapcsolgathatja az ember(PIP nélkül), hogy mikor kezdődik a műsor, ha pedig belemerülsz a netezésbe, akkor lemaradsz az adás elejéről, szerintem ha valaki ilyet vesz és TV-nek is használja, akkor fontos a PIP funkció.
[Szerkesztve] -
mleslie
tag
Engem ma azzal akartak behülyíteni, hogy nem lehet TV-nek használni, csak, ha megy a gép is... Ezek szerint akkor simán tudom TV-nek használni, ugye?
Írnátok pár észrevételt, véleményt a használatáról? Szemezgetek vele, de jólenne több infó róla.
Egyébként van egyáltalán alternatívája ennek a Samunak? -
WolfByte
tag
Ennek örülök!
Nekem a színsémával volt némi baja amikor nem a samsungos profilt használtam, Vista alatt a képnéző kapott a fehér helyett egy kissé sárgás hátteret, de szinte mindenhol máshol normális volt. Megoldotta egy DVI-D Dual Link kábel, most az eddigi gyönyörűen tisztánál is szebb a kép -
Muton
addikt
a szyneket csak kalibrálós hw-re lehet beállítani (pl amilyennel a ph! tesztekben is csinálják). egy fórumozó hirdette, h neki van ilyen kütyüje és pár ezerért belövi vele a monitort, ha gondolog, keress rá.
sw-es úton lehet valamit küzdeni, de az a halottnak egy csók szagú megoldás. -
Muton
addikt
azért ezt nem lehet mondani, mert egy lcd tv más minőségben nyomja. ez alapvetően monitor. ez kb arra jó, h kisebb szobában, lakásban ne kelljen külön kistv-t és monitort is venni. ez egy vérprofi tv-t nem vált ki. viszont ha a tv-zési szokásod csak abból áll, h híradó, meg néha ez-az, akkor is tökéletes.
egyébként csak annyi. rádugod az antennát és kész -
Muton
addikt
az attól függ, h mivel játszol. ha fps és mindent a maxra akarsz feltolni, akkor ahhoz egy 7900-as nv (vagy az annak megfelelő radeon is) bőven kevés. de a legegyszerűbb, ha megkérdezed a játékod topikjába, h 1680x1050-ben mivel hogy muzsikál.
szerencsére nekem eddig egy 7600 is megfeleltcsak majd a starcraft2 miatt fogok váltani
-
WolfByte
tag
Elmosódott betűk?
a) Szerintem nem natív felbontásban használod a moncsit. 1680x1050-es felbontás kell neki.
b) Másik dolog Windowsban még valahol be lehet állítani, hogy a betűket elsimítsa-e, vagy sem, illetve hogy hogyan simítson.
Így lehet beállítani [link], a képernyő megjelenítési stílus effektjei között. Próbáld ki a különböző beállításokat! -
FuckeR19
senior tag
Hi!
Ma lettem szerencsés tulaja egy Samsung 225BW moninak. Kérdésem az lenne h h tudnám szépen belőni a szineket +stb. Mivel most kicsit elmosódottak a betük. -
clow
csendes tag
Hát jó 1,5 hét killódás után bevittem a gépem a szervízbe. Biios frissítés új driver de nem a gyártóé és azóta minden jó, legalább is eddig. Valószínű a videókártya nem működött rendesen és ő küldött valami zavaró jelet a monitornak amitől megkattant.
-
karadzsi82
csendes tag
Hali!
Amennyire észrevettem 1280x768-as felbontás az optimális (én is ezen használom így még a betűket is látom az ágy végéből, ha netezek), amit még el kell bírnia a kártyádnak és ezen a felbontáson élvezhetőek a gamék is. Szerintem ekkora felbontáson nem is érdemes jáccani ekkora monitoron. Még egy 82-es lcd-én megérteném... -
clow
csendes tag
Akkor videókártyát kéne cserélnem. Tud valaki valamit mi a minimum, ami egy ilyen monitorhoz kell? Vagy vegyek egy ütőset amit a pénztárca enged?
[Szerkesztve] -
karadzsi82
csendes tag
Én is vettem egy ilyet és nagyon meg vagyok vele elégeve. A hálószobában használom, egy htpc, a kábelt tv, meg egy ps2 van rákötve. Felbontásokkal nem volt még probléma, nekem egy x1600-asom van. Csak ajánlani tudom mindekinek
Esti filmnézésekre az ágyból tökéletes
-
clow
csendes tag
Helló
Én vettem egy ilyen Samsungot. Újra is raktam a gépem, de 1680x1050-es felbontásnál minden jó. Kivéve ha játszok. Beálla kép és annyi vagy , ha tudok játszani, akkor meghülyül a teletext. Ilyenkor 800x600 -ban indul újra. 1360x1024 -ben viszont minden ok csak így nem élvezhető a kép. Szerintetek? Radeon X700-am van. Gyenge? -
mcdok
csendes tag
Jól értem akkor hogy ha ilyet veszek akkor lesz egy jó minőségű 55 centis TFT TV m is ?Annyi hogy rádugom az antennát ?
-
Muton
addikt
hát ez elég komoly!
össze van kötve a géppel s-videon keresztül is, így kiterjesztett monitort lehet csinálni önmagával -
Muton
addikt
hello!
én is egy kombo megvételét tűztem ki célul. 22w, elegáns, van egy rakat bemenete () és tűrhető a képe.
tudnál egy kicsit írni a tunerjéről? milyen a képe (egy tv-hez hasonlítva)? a távirányítóval nincs gond? elég nagy a sugárzási szöge? -
WolfByte
tag
A gyári csomagban nincsen DVI kábel sajnos, csak D-SUB.
Az előlapja, az oldala és a talprész is tükörfelületű, mély fekete. Gyönyörű látványt nyújt, itt van róla egy Cebit-es video, ahol meggyőződhetsz saját szemeddel az összhatásról.
[link]
A TV-tunerről sajna nincs pontos specifikációm, de bőven nézhető kategória
[Szerkesztve] -
WolfByte
tag
Samsung SyncMaster 225MW
Multifunkciós monitor, használható PC monitorként, TV-ként, rá lehet kötni asztali lejátszókat, konzolokat, videokamerát. Aki kompakt megoldást keres, kiváló képminőség mellett, annak merem ajánlani.
A bevilágítás a többi TN-panelhez képest átlagos, gyári beállítások mellett is eléggé színhű, csak a kontrasztot és a fényerőt kell lejjebb húzni.
Sebességre az 5ms már elégnek bizonyult nálam, hardcore gamerként. Quake 3 DeFrag, Call of Duty 2, Counter Strike, Freespace, MS Flight Simulator X és még jópár intenzívebb, gyors reflexeket kívánó játék mellett is nagyon jól használható. Az utánhúzást egyedül Q3 alatt érzékeltem egy kicsit, de egy CRT-hez képest sem megy a pontosság rovására.
Jól használható a kép a képben funkció, így pl netezés közben is lehet filmet nézni, vagy játszani.
Az előlapi panelen nincsenek gombok, pusztán érintéssel vezérelhető. Minden funkció elérhető a mellékelt távirányítóval.
A hangszóró elég gyenge, de ha nincs kéznél épp hangfal vagy fejhallgató, a célnak megfelel, pl LAN-partyn megmutatni egy vicces videot a haveroknak, két hentelés között unaloműzőnek.
Specifikáció:
- képernyőméret: 22'' (1680 x 1050 pixel)
- kontrasztarány: 700:1
- fényerő (Candela): 300 cd/m2
- látószög (vízsz./függ.): 170° / 160°
- reakcióidő: 5 ms (gtg)
- TN panel
- csatlakozók: 15 Pin D-SUB bemenet, komponens bemenet, DVI-D, HDMI bemenet, Scart bemenet, S-video bemenet
- TCO: '03
- beépített hangszóró
- VESA FPMPMI
- szín: fekete
- méret: 52 x 43,9 x 20,4 cm
- tömeg: 7,4 kg
- funkciók: Picture in Picture, Picture by Picture, HDCP másolásvédelmet támogatja, HDTV-Ready
Prohardver hír:
[link]
User manual:
[link]
[Szerkesztve]
Aktív témák
Hirdetés
- LG UltraGear 32GS60QX-B VA Monitor! 2560x1440 / 180Hz / 1ms / FreeSync!
- LG UltraWide 34WN750P-B IPS Monitor! 3440x1440 / 75Hz
- SAMSUNG Gaming 360Hz OLED monitor 27", 2560x1440, LS27DG600SUXEN, 0.03ms, HDMI/DisplayPort/USB,Pivot
- LG 20EN33SS-B 20" monitor
- LG UltraWide 34WP75CP-B VA Monitor! 3440x1440 / 160Hz / 1ms / FreeSync! BeszámítOK
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! EZÜST! RITKASÁG! Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest