Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • SunMount3r

    nagyúr

    Sziasztok!

    Az asztali PC-met szeretném összekötni a H6400-as FHD TV-vel, videólejátszás és játék céljából is (ha ez utóbbira tudtok jobb topic-ot, akkor írjátok meg pls...)

    Egy Gigabyte 9800GT videókártyám van benne, amin csak DVI kimenet van, viszont van hozzá DVI-HDMI átalakító, ami, ha jól tudom a hangot is képes küldeni a Videókártyából a HDMI kábelen. Van hozzá egy kis "SPDIF kábel", amit elvileg rá kell csatlakoztatni a videokártyára és az alaplapra (esetleg a külön hangkártyára is lehet, mert az is van?) és így elvileg -a videokártya manuálja szerint (7.-8. oldal) - képes kiadni a hangot is.

    Viszont amit a Samshung H6400-as oldalán találtam E-manualt (31. oldal), a szerint a TV nem képes hangot, csak a képet fogadni DVI-HDMI összeköttetéssel... ??? (Amúgy gyanítom, hogy ez csak egy "ömlesztett" E-manual az összes típushoz, szóval még ebben se vagyok olyan biztos...)

    Ezek szereint meg se próbálkozzak vele, hogy a DVI-HDMI-n küldöm ki a hangot a TV-re? És ha meg is próbálkoznék vele, akkor ajánlott e egyáltalán kísérletezni, nem lehet ebből baja a TV-nek? :F

    Tudom, hogy már régi a Videokártyám és a DVI port is elavult, de hátha vannak itt még valakinek emlékei/tapasztalatai ezzel?

    További kérdéseim:

    1. Az említett hang "összekötési mód" elég megbízható, nem lehet ebből valami gubanc? :F

    2. A DVI-HDMI átalakítós megoldás sem okozhat bármi zűrt? Illetve a 10 méteres kábel hossz sem jelent gondot? :F

    (Nemrég vettük a TV-t (40" Samsung H6400) és elég nagy kiadás volt nekünk, illetve életünk első lapos TV-je, így pláne nem szeretnénk ha valami technikai zavar bármi meghibásodást okozna benne, ezért szeretnék biztosra menni...)

    A válaszokat előre is köszönöm! :)

    (Most jött meg a HDMI kábel így alig várom, hogy kipróbáljam, de megvárom előbb a releváns válaszokat...)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák