Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • LionX

    tag

    válasz Tündeabony #89277 üzenetére

    UE55JS8000-el kapcsolatban van már valakinek tapasztalata? Itt a fórumon elég keveset találtam még róla. Köszi előre is!

    Nekem van JS8000, kb. 3 napja nyúzom.
    Az első pozitív benyomások a következők:
    Nagyon jó szolgáltatásai vannak. A két tuneres rendszer jóval nagyobb szabadságot biztosít akár a PIP, akár műsorrögzítés alatt az egy tuneresekkel szemben. Nekem egyetlen kábelen jön kódolatlan DVB-C jel, 10 HD és 45 SD csatornával, (illetve ennyit hagytam meg). A Samu ügyfélszolgálat tájékoztatásától eltérően, így is működik, hogy csak egy jelforrás van. Ők ugyanis azt mondták hogy a két tuner nyújtotta előnyöket csak akkor tudom kihasználni, ha van másik jelforrás is, pl. DVB-T, vagy DVB-S. Szóval szegények ennyire vannak tájékozotatva, ha egy kicsit mélyrehatóbb kérdésre kell válaszolni. A ChanSort-al pillanatok alatt átrendeztem magamnak a csatornalistát és működött a visszatöltés is, tehát ez is kipipálva. :DD
    A panelen pixelhiba nincs és teljesen felhősödésmentes, szép feketéje van. :)

    Akkor most jöjjön a negatívum.
    A képe............... egyszerűen borzalmas! :W Az összes létező variációt kipróbáltam a kép beállításainál, de az alapvető problémát nem sikerült kiküszöbölni.
    Még a vásárlás előtt alaposan körbejártam és jó néhány példányt leteszteltem, hogy hogyan bánik az SD tartalmakkal és meggyőzőek voltak a tapasztalataim.
    De nekem sikerült egy olyan példányt kifognom, amely a következőket produkálja, jelforrástól függetlenül.
    Az UHD tesztvideókkal nincs különösebb probléma, azokat szépen megjeleníti, csakhogy túlnyomó részt HD és SD tartalmakat szeretnénk majd nézni rajta, vagyis tv műsort.
    Szóval ha teljesen szemből nézem, viszonylag, de csak viszonylag, jónak mondható a megjelenítés, viszont ha néhány, (15-30), fokot elmozdulok oldalra, akkor a kép fakóvá erőtlenné válik és olyan színtorzulásokat produkál, hogy az válalhatatlan. Főként statikusabb jeleneteknél, pl. egy arcon, az árnyalatok határai élesek és az arc egyik fele aránylag normális, a másik fele meg a környezetében lévő fényviszonyok függvényében vagy sárgás, vagy kékes, vagy éppen zöldes. A frizurákkal is problémája van, ott a sötétebb részeket egyszerűen bebuktatja feketébe. A legjobban az "tetszett", amikor az egyik szereplőn lévő szürke öltöny gyűrődéseit, kék kontúros fekete tüskék formájában jelenítette meg. Nem tudom hogy mennyire érthető amit leírtam, de ez van.
    Tegnap elmentem a Media-ba és ott elmondtam a Samsungos ismerősömnek hogy mi a bajom. Ő azt mondta hogy azonnal vegyem igénybe a prémium garancia szolgáltatást, mert ennek nem szabad ilyennek lennie. Vittem pendrive-on olyan SD tartalmat amiről tudtam hogy az enyém hogyan játszotta le, és bedugtuk egy kiállított JS8000-be. Ott nem jöttek elő ezek a durva torzított árnyalások sem szemből, sem pedig oldalról nézve, még kb. 70 fokos szögből sem és nem is fakult jelentősen a kép. Pedig annak a tv-nek a beállításai elég durvák voltak. Aztán visszaállítottuk a képet normálisra, de akkor is jó volt.
    Nem tudom hogy most a kijelző panel szar, (bár mondom, hogy az UHD tartalmakal nincs gond, vagy csak én nem látom), vagy a felkonvertálást nem tudja elvégezni megfelelően és alaplapot kell cserélni. :F
    Azért először megpróbálom távsegítséggel, hátha megy ráolvasással is.
    Szóval amiért be vagyok rágva, hogy egy több mint fél millás prémiumkategóriás tv, azt nem tudja amit az 5 éves LG 47LD750-esem. Ott akkor sem torzultak a szinek és nem fakult a kép, ha oldalról néztem.
    (A hirdetés feladása után 12 órával már el is vitték. Most pillanatnyilag bánom is hogy eladtam. Nagyon!)
    Most elmegyek és megnézem a lányom J5500-asát, hogy az hogyan jeleníti meg az SD tartalmakat.

Új hozzászólás Aktív témák