Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dethroner

    veterán

    válasz devil-k #76213 üzenetére

    Az hogy ki mit hall és lát, sok mindentől függ. Pl attól is hogy milyen drága eszközt vett, milyen drága beavatkozást hajtott végre és ennek tükrében mit akar látni :)
    Amikor a tévémet kalibráltattam velem ugyanazon a napon kalibráltatta egy fórumtárs a Pana 50ST60 plazmáját. Pár nappal később megosztottuk egymással a tapasztalatainkat a kalibrálás után. Íme szó szerint az ő véleménye:

    Hazudnék ha azt mondanám, hogy ez egy elengedhetetlen dolog volt, de közel se bántam meg. Sőt! Maga a színhelyesség szerintem elég nagy placebo. Tök más a kép, kétségtelen. Nálam pl. hideg volt a kép ehhez képest. A kontraszt, fényerő beállítások, helyes gamma görbe viszont egyértelműen egy jelentősen jobb élménnyé tették a filmezést

    Nekem is sok hasonló gondolatom volt ezzel kapcsolatban.
    Szóval biztosan nem hátrány egy külső eszköz használata, valószínű hogy inkább javít a kép és hangminőségen mintsem rontana vagy stagnálna vele, de kérdés hogy észreveszi-e a különbséget, akar-e látni vagy hallani változást. Mert ha igen és pénze is van benne, akkor lesz is különbség :)
    Ugye azt mondjátok hogy a H6-os sorozat nem tud MP nélkül csak 300 soros mozgásfelbontást megjeleníteni(akármi is legyen ez a 300sor), és a tévé beépített lejátszója nem tud 24p lejátszást. De ha bekapcsolom az MP-t akkor úgyis átsiklik a 24p hiánya felett, szóval már egyik hiba kiküszöbölése kijavítja a másikat is. Vagy nem?

    [ Szerkesztve ]

    A hét vezért feltámasztják majd ha legközelebb is győznek. DNS-üket lombikban őrzik, és Tóth Gabi szüli meg őket!

Új hozzászólás Aktív témák