Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • BBéci

    titán

    válasz durkonorbi #2263 üzenetére

    Nem volt szándékomban szurkálódni és szokásomhoz híven figyelmesen olvastam minden szavadat.
    Ezt írtad: "bár akkor a full HD tényleg nem jön ki! De az alap 2-3 méteren még igen!"
    Abban merészeltem kételkedni, hogy 3 méterről, 32 colos képátlónál meg tudod különböztetni a full HD felbontású tévét a HD-readytől. A tudomány mai állása szerint ez elméletileg lehetetlen. Utóbbi hozzászólásodban 1,7-1,8 métert említesz, amire egy kukkot sem szólok, majdnem rendben van. Összkép tekintetében egyetértünk, én is szoktam ezzel érvelni.
    Mellesleg a relikviáim között található néhány olyan érem és oklevél, amiket sportlövészetben szereztem.

    Idézek egy a neten fellelhető cikkből.
    "Tudta, hogy ha egy bizonyos távolságtól messzebb nézi HDTV-jét, akkor hiába vásárolta meg a méregdrága 1080p-s televíziót? Egy adott távolság fölött nem tudjuk feldolgozni az összes részletet. A díjnyertes televíziómérnök, Bernard Lechner által kidolgozott Lechner-távolság irányadóul szolgál, hogy hány méterről nézzünk egy bizonyos méretű tévét."
    "Bernard Lechner egy díjnyertes televíziómérnök, aki a HDTV-k kifejlesztésében is komoly részt vállalt. Lechner olyan kutatásokat végzett, amelyekből kiderült, hogy a 720p-s, 1080i-s, valamint 1080p-s HDTV-ket milyen optimális távolságból kell néznünk ahhoz, hogy képesek legyünk a tévé nyújtotta összes részletet feldolgozni és élvezni.
    Ebből született meg az úgynevezett Lechner-távolság - ám a valóság azt tükrözi, hogy a legtöbben ezt nem tartják be, így gyakorlatilag pazarolva használják HDTV-jüket."

    Nem tudom megmagyarázni, hogy miért, de szélmalomharcot folytatok a 32 colos tévék ellen, amennyiben valaki 2 méternél (ami bő fél méterrel túl van az ideálison) nagyobb nézési távolsághoz akar olyat venni. Hidd el, nem fűződik hozzá semmi érdekem, csakis a jószándék vezérel.

    Helyesen: ugyanígy, ugyanúgy, ugyanilyen, ugyanolyan, ugyanez, ugyanaz, stb. Egyelőre, vagy egyenlőre? Takarítani vagy tisztítani? Nem mindegy!

Új hozzászólás Aktív témák