- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Milyen egeret válasszak?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- OLED monitor topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- A Windows 11 lett az úr az asztali PC-k piacán
Új hozzászólás Aktív témák
-
proci985
MODERÁTOR
1.5.07, avagy kicsit nagyobb lélegzetvételű vélemény:
apróbb elírások: a freedom mechanikus szövegében: byeval kell neki köszönni. asszem dutynál ugyanez. az exo jobb felső utolsó upgrade szövege minden valószínűség szerint hibás
az exonál számomra rejtély, hogy miért jó az extended stamina, ha továbbra se lehet belőle futást kihozni (harmadik prototípus, elvileg mozgásügyi bajok javítva leírás szerint).
exot az agropomi neutral stalker árul, 55ezerért. védelemre maxolva: health és stamina regen, 70 bulletproof, 60 rupture, kék night vision és 27es védelem minden másra. 3 slot artifactoknak. baba, bár uppolásra még elmegy vagy 70, agropomban a dutys arc fullra tudja húzni. futni továbbra se tudsz benne (de ezt egy sor kikommentelése ugye megoldja... majd, ha eljutok extraktolásig). mászkálásra uppolva valszeg a seva is kismiska hozzá képest, bár drágább (node maxra uppolva SEVA is baromi drága), viszont nincs benne night vision akkor.
fegyerek, kifejtve:
NATO:
GP37et senki nem használ és nem is hord. egyetlen helyen lehet szerezni, és az egy stalkertől egy 60bleedign 2 radi artifactért cserébe ad egyet. FT2000ret nem árul és nem hord szintén senki. a clear skytől kapsz egyet(!), miután megnyílt az út limanszkba (itt lehet csak mindkettőt maxra fejleszteni). meg 50-55ezret. _különösen_ ajánlott visszamenni érte (eddig egy stalker suitot kaptál, ami a játék ottani szintjén kb annyit ért, mint pseudogiant ellen a PM). mindkettő kb egyformán tökéletes fegyver (assaultra moddoltam őket). az FT2000 előnye, hogy accmoddolva is van rajta gránátvető. az SGI továbbra is az egyetlen életképes alternatíva, snipermoddolva teszteltem. mindhárom nagyon jól használható és _megbízható_ fegyver. FT300 és IL86 gyakorlatilag használhatatlan, folyamatosan beragad mindkettő (IL86ot 5.45moddolva Sniperre próbáltam, arra se jó a folyamatos beakadás miatt). egy fillért ne költsetek a drága uppolásukra, nem éri meg. alkalmatlan mindkettő bozótharcra, namármost a program kb arról szól. mindegyikre felmegy a hangtompító. lőszer problémás, páncéltörőt a doki és a freedom bázis ad el bele.neoUSSR:
groza (tunder s14) OC szintén baromi ritka, talán egy monolithtól szereztem (olyan 6-8at láttam eddig). eladni szintén nem akar senki. továbbra is remek assault/allin fegyver (csak egy fejlesztési iránya van). SPA/VLA (Everest?) értékei megegyeznek a Vintarral (szintén egy fejlesztési irány), bár utóbbinak picit jobb a pontossága és jobb távcső van rajta eltávolíthatatlanul. cserébe az SPA/VLA 30 golyót tartalmazhat a Vintar 15jével szemben. elég gyakorimindkettő, Vintar hulláknál akadni fog garbagetól, VLAt először talán Army Warehousen tudtam szerezni. mindhárom megbízható. hangtompító grozára felmegy, másik kettőn széria. távcső Vintaron értelemszerűleg széria, másik kettőre a szovjet felmegy. lőszer különösen problémás (csak páncéltörővel és sniperrel érdemes őket használni), csak a dokinál láttam emlékeim szerint (jódrágán). igen, ez nagyon para.classicUSSR:
Obokant ne uppolj sniperkedésre, arra határeset, viszont a lősebessége már közelharcra alkalmatlanabbá teszi vészesetben, mint egy Vintar. AK47et még nem próbáltam. az AK47SU pedig a játék adu ásza: olcsó, olcsón uppolható, gyors, megbízható, olcsó hozzá a lőszer. játék kezdeti szakaszában különösen ajánlott, de jelenleg is használom. Limanszkba viszont valszeg otthon lehet hagyni, ott már nato/neoussr fegyverarzenál az elterjedt. a játék jolly jokere és a shotgunok mellett az ár/érték arány győztese. mindhárom megbízható. egyetlen baja, hogy hangtompítót és távcsőt elfelejthetjük vele, másik kettőre mindkettő felmegy/opcionális. lőszer van, esetek felében még páncéltörő is. és olcsó, ez különösen fontos.shotgun:
a lefűrészelt csövű és a vadászpuska max az elejére jó, sajnos két golyó és a horror újratöltés miatt később értelmetlen a használatuk. az SPS14 és Chaser mindkettő tökéletes végjátékra is, nagyon megbízható, nagy tár, nagy dmg és brutális átütőerő jellemzi őket. szörnyre vadászni ideálisak, egy lövés egy halál (néha több halál). érdemes shottal is kompatibilisnek hagyni őket szörnyeket gyakni. szörny gyakására optimális és ideális megoldás, végjátékban is. különösen ajánlott. lőszer sok, olcsó és könnyen beszerezhető, fajtától függetlenül.géppisztoly:
szegény Viper árválkodik itt. swampban jó, esetleg cordon és garbage területén a jó lőszerellátás miatt lehet érdemes használni, később jóval jobb fegyverek vannak. lőszerből páncéltörőt még nem láttam eladónál, sima lazán beszerezhető.pisztolyok:
- 9x18: kivették a hangtompítóst. cserébe a PMre felmegy a hangtompító. evvel a PM remekül használható fegyver marad jó sokáig a remek lőszerellátás miatt (kvázi átveszi a hangtompítós szerepét). a Fort hasonlóan teljesít, nem próbáltam vele a hangtompítót. páncéltörő lőszer kvázi nincs.
- 9x19: a Browning jó, valamennyire megbízható, és ha véletlenül sikerül hozzá találni páncéltörőt (nem igazán ad el senki), akkor a végjátékban is okés. a Martha silencerezhető, de csak később uppolhatod. páncéltörő lőszer kvázi nincs.
- 0.45: a Deasert Eagle továbbra is nagy, nehéz, és odab*sz. hangtompítás esélytelen. a Kora kb ugyanolyan remek a célra, viszont rámegy a hangtompító. UDP és SIP csak Army Warehouse környékén jelenik meg a fegyverarzenálban. páncéltörő lőszer kvázi nincs. őket még nem próbáltam.mesterlövész:
Dragunov SVD és SVU. én SVDt használok, a torony tetején lévő katona vagdalkozik ezzel Military Warehouseban, mielőtt még a Freedommal mennénk oda. Freedomos arcok használnak mindkettőt, szóval a hulláiktól lehet lootolni. érdemes előbbit (vagy utóbbit) maxra fejleszteni, ahova a Vintar már kevés, ott ez még mindig tökéletes. átütőereje a shotgunoknál is nagyobb, távolsága pedig tökéletes. SVUt nem próbáltam, kérdéses, hogy a valósággal összhangban 30as tárat is lehet e használni hozzá. nem hangtompíthatóak, de alapvetően 100-150méter felett, ahol elkezdenek élni, erre már nincs szükség. lőszert asszem a doki ad el bele.ezt problémásnak is lehetne tekinteni, ha nem ritkán használnád.nehézfegyverzet:
- bulldogot (automata gránátvető) nem hord és nem ad el senki, először az első géppuskás mellett fogsz találni Limanszkban a házban.
- rakétavetőt military warehouseon a tank melletti stashben lehet találni. lőszert a doki ad el bele.
- PKMet katona mellől nem lehet felszedni Cordonban. Red Forestban a tank tetejéből kiszedhető, meg mintha pár Dutys arc viselt volna. a red foresti tank tetejében van hozzá 4000lőszer, máshol nem láttam bele. rémesen (kvázi használhatatlanul) pontatlan, de sebez. és zabálja a skulót. és baromi nehéz. Limanszkban már felszedhető.vértnél egyenlőre még gondban vagyok, hogy mit és mire lehetne optimálisan használni. de az elmondható, hogy mindegyik baromi drága, mind elkészítés, mind fenntartás szintjén.
bugos questet eddig még nem láttam(!). lassan 200nál vagyok.
a banditák továbbra is respawnolnak a bázisukra. számomra rejtély, hogy miképpen, mert a bejáratukkal szemben két duty és egy neutral osztag őrködik, jólfelszerelve és szép számmal. az agropomos spawn pontjuk is úgy néz ki kilőhetetlen. cserébe még mindig viperekkel és shotgunokkal vannak felszerelve, amikor kb minden más csapat felszerelése valahol a Vintar-FT300-AK47/sunrise(ex stalker) környékén kezdődik. viszont kiirtottam a banditákat. de mint a csótányok, újraspawnolnak.
kilépkedés 2-3 óránként egyszer. általában akkor, ha guideval még cordon neutral baseba. pályaváltás kivételével talán eddig egyszer, ha kiugrott!
mem leak bug továbbra is van. főleg a szörnyek megjelenése és szörnyek hangjainak/ambient hangjaiak streamelése katasztrofális (és a hangkarin még memória is van...).
sevát maxra még mindig csak a banditáknál láttam volna uppolódni, de cserébe még mindig ukrán mulatóst hallgatnak, egy kötegnyi alkoholista senki a csoport, és egyébként is baromi idegesítőek (igen, már legalább addig eljutottam, hogy beszélek velük!). ja és rámlőttek többször is, amikor segíteni akartam nekik a pályaszéli részeken a monstereket kilőni. nincs maxra uppolt sevám ennek következtében. viszont a bázisukkal szembeni vonat és a mögötte lévő alagút teteje továbbra is tökéletes tesztelni a mesterlövész puskákat. aztán a maradékon pedig az assaultokat. ha pénzt is akarsz, marad a cordoni katonai bázis (ez assault/urban tesztre jobb).
a dutysok között meglepően sok a normális. ez felüdülés a különösen bunkó trader miatt. bár csodálkoztam, hogy nem mentek a military warehouseban dekkelő militaryk segítségére. elvileg a dutysok magukra hagyott military csapatok voltak jórészt. és a biztonságos evakuáció is megoldható lett volna.
a semlegesek vezetője továbbra is doppleganger, avagy egyszerre halott red forestben és él cordonnál. továbbra sincs info azzal kapcsolatban, hogy mit is keres ott.
a nehézségi szint továbbra is hullámzó. highend felszerelés összeszedése egészen army warehouseig esélytelen, red forestbe pedig kéne. red forest messze a leggonoszabb és legrondább pálya a játékban, tele hotspotokkal és nagyon durva mutánsokkal, amik alacsony nehézségen is pillanatok alatt megesznek, páncéltól függetlenül. az olcsó, de kemény páncélok nulla anomáliavédelme miatt pedig ha nem a mutánsok, akkor az anomáliák/hotspotok nyírnak ki.
az AI nagymértékben fejlődött, de még mindig kissé bugos (főleg, ha az ait a territóriumról kívülről éri a támadás... és láttam olyat is, hogy a melletük lévők összeesését nem vették észre az arcok... de érezhetően sokkal jobb, mint volt). bár már láttam nem éhes/default menekülő mutánst. a gránátdobálás pontossága és gyakorisága nagyon nagy mértékben vissza lett fogva. kb lehet lopakodni, és az AI már nem lát át a bokron.
Bar mostmár egészen biztos, hogy eredetileg benne volt a tervben. yantarban meg is van az átjáró. úgy valószínűleg a nehézségi szint megingása sem lett volna problémás, avagy előbb warehouse és csak utánna red forest.
agropomnál panaszkodik mindenki (mmint játékban), h kimozdulni se mer a szörnyek miatt. ahol alig van pár szörny. ellenben red forestben védőmoddos Sevában artifactokkal megrakva féltem néha mozogni. egész egyszerűen nem tudsz úgy odamenni, hogy ne legyen veszélyes.
a bloodsucker veszélyes. Red Forestben halálos. vérttől és nehézségi szinttől függetlenül.
a shotgun/lőszer bug megszűnt. teljességgel.
a respawn néha egészen érdekes dolgokat művel, de a semmiből egyszercsak előtűnő disznók végülis reálisak. a semmiből előtűnő, de az 5 perce kiirtott disznók is maximum furcsák. már nincs hátbaspawnolás!
pár küldetés pedig különösen vicces: avagy a stalkerek számára haszontalan, de nők elcsábítására tökéletes anomália -ezen szakadtam-, a mágikus vodka és társai
pár textúra továbbra is csúnya. kivéve az FT2000, az egész egyszerűen okádék, ahogy kinéz. láthatatlan háló és láthatatlan kerítések pedig továbbra is előfordulnak.
nagyon hiányzik a szörnyek vadászatának lehetősége. avagy soksok pénzt lehetett összeszedni alapjátékban, és a pénz még mindig nagyon kevés. úgy is, hogy éppen gyakorlatilag súlykorlát nélküli stashal tolom (mindent felszed mindent elad). jó, más kérdés, hogy egyszer végig kell próbálni az összes vértet/páncélt, hogy mi mire jó és mire nem, mikor mit és mennyire érdemes fejleszteni és használni.
valamint nem nagyon van nyílt területen csak úgy fekvő cucc, vértet pedig még nem láttam stashban sem. gondolok itt az alapjáték számtalan stalker suitjára (streloknál, bar és yantar közötti területen, army warehousen volt kettő is nyílt területen -bloodsucker "monolith/étkező"nál- és a nyugaton lévő házban, yantarban kettő -egy a tudósok bejáratával szemben, egy pedig a factory délnyugati csücskében-), és avval egyenértékű/annál jobb suitjaira (Wind of Freedomx4 és annak uppoltja, vagy 2-3 guardian of freedom, 2-3 Duty és Duty+, 3 Seva, 2-3 Ecolog és ugyanannyi EcologM, 1 Skat9M és egy Exo upped nyíltszínen, Cnppig -ahol megintcsak volt 3-3 exo/skat9M-). okés drágábbak voltak, de jobbak is. az uppolt verziók már jók, de azok pedig baromira drágák. persze, ott alapból nem volt javítás (illetve dehogynem
, de alapvetően a vértek nagyon nagy száma miatt erre nem is volt szükség). uppolt fegyverek legalább annyira ritkák, mint amennyire lételeműek a túléléshez.
alakul a játék, de még messze a gold edition...
stashban eddig artifactot egyszer láttam. ahhoz képest pedig baromi olcsók, hogy mennyire nem lehet őket találni. és mennyire drága az értelmes felszerelés összehozása.
Új hozzászólás Aktív témák
- BestBuy ruhás topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Hardcore café
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Formula-1
- EAFC 25
- További aktív témák...
- Playstation Portal - 3 hónap Bolti Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 5600X 5700X 5800X 5900X processzor 3 év garancia 27% áfa termékbeszámítás
- BESZÁMÍTÁS! ÚJ AMD Ryzen 8500G / 8600G AMD Ryzen 7 8700G / 7800X3D processzor 3 év garancia 27% áfa
- Remek áron Lenovo ThinkPad x395 AMD Ryzen 7 pro-3700U/16GB/256 SSD/AMD Radeon Vega 10 Grap/FHD/IPS
- MacBook Air M1 8/256 92% Aksi szép állapotban
- BESZÁMÍTÁS! 32GB ADATA XPG Lancer RGB 7200MHz DDR5 garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo Thinkpad L14 Gen 4 -14"FHD IPS - i5-1335U - 8GB - 256GB - Win11 - 2 év garancia - MAGYAR
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- 100 - Lenovo Yoga Pro 9 (16IRP8) - Intel Core i9-13905H, RTX 4070 (ELKELT)
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest