- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Sugárhajtómű ihlette a Zalman CPU-hűtőjét, de nem az üzemzaj tekintetében
- Gaming notebook topik
- NTFS, exFAT, FAT32 – Melyiket válaszd és miért?
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- Forrmell.enn
- OLED TV topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
ZoroT
újonc
Sziasztok!
Műhelyben pakolás közben találtam rá a Zipitemre. Sajnos a SD kártya halott volt benne.
Nem találok hozzá a neten semmilyen image-et amiből másik kártyára fel tudnám húzni a rendszert.
Minden fellelhető link már olyan szinten nem él, hogy a web.archive.org -on sincsnenek meg.
Ki tudna valaki segíteni egy SD image-el, flash-elve anno OpenZipit-tel volt. -
tanzen
csendes tag
Üdv mindenki! Van egy ilyen gépem de én nem értek hozzá! Szeretném eladni! Ezen az emailcímen megtaláltok! gtanzen/kukac/gmail/pont/com
-
mpeti3
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Nemrég találtam rá erre a kis masinára, aztán megakadt rajta a szemem...
Gondoltam megkérdezem, hogy van-e valaki aki eladná a gépét, mert láttam hogy többen írák, hogy már nincs idejük bütykölgetni sajnos...
Szóval ha van valaki, akinek van eladó az dobjon egy privátot, mert érdekelne egy ilyen.Köszönöm és B.Ú.É.K. Mindenkinek!
-
Dhampir
félisten
Végül sikerült valakinek egy pupletet felgyömöszölnie rá?
-
randras
veterán
Hogy mik vannak!
-
Szabaka
tag
Sziasztok!
Eladnám Zipikémet, nálam már jó ideje parkol szegényke...
Ha érdekel valakit jelezzen!
További szép napot!
-
saja
csendes tag
válasz
#60252516 #697 üzenetére
Először ki kell javítani egy bug-ot a beállítóscript-ben (sajnos még mindig benne van, nem értem, miért): sudo nano /usr/local/sbin/setup-wifi és itt kikeresed a wifidevice=eth0 szöveget a 11. sorban, és az eth0-t átírod wlan0-ra.
Aztán:sudo setup-wifi
Innentől egy beállító segíteni fog megtalálni az AP-kat, és beállítani a jelszót ha az első kérdésre nem-et válaszolsz, miszerint a mentett konfigurációval kívánsz-e csatlakozni (azt majd akkor kell, ha már van működő wifi beállítás).
Ellenőrizni a kapcsolatot iwconfig-gal tudod például. A setup-wifi script elindítja az ifconfig wlan0 inet up parancsot is, szóval azok után már létezni és menni fog az interfész, esetleg tudsz scan-nelni: iwlist wlan0 scanning | less és egyéb reguláris kifejezésekkel díszíthető még a dolog
.
-
törölt tag
Az ubuntu z2 -es verziója alatt hogy lehet a wifit beüzemelni?
-
kros54
csendes tag
Kihasználatlanság miatt eladók:
5 db Zipit ZWM1 wifi messenger, postázva: 5600 Ft/db
2 db Zipit Wireless Messenger2, postázva: 6700 Ft/db
1 db mini laptop win 6.0 CE, postázva: 19500 Ft
Készülék, töltő, magyarországi átalakító, rövid leírás(ZWM1) illetve felhasználói kézikönyv.
Talán a legegyszerűbb utánvéttel.
Átvétel BP-n is megoldható, ekkor mínusz 1000 Ft/dbérdeklődés: kros54 kukac postafiok pont hu
-
törölt tag
Ismét előkaptam a kis Zipitjeimet. Gondoltam ennek örömére ide is írok
-
saja
csendes tag
válasz
tanaikar #690 üzenetére
Letöltöttem mozzwald oldaláról egy flasher-t és lefordítottam a benne lévő szükséges írásokat magyarra. Innen leszedhető.
Eredeti van még rajta, vagy blob?
Eredetihez flashstock.sh kell, blob-hoz flash29.sh, illetve ha neked kényelmesebb, ezek magyar verziói _hun.sh végződéssel. A tömörített állományt rárakod a kártyára a /home/user könyvtárba, elindítod a zipitet, su VAGY sudo su, tar -pxvf z2uflasher_gmenu2x_20120628_hun.tar.bz2, cd uflasher, ./flash29_hun.sh ha .29-es a kernel, ./flashstock_hun.sh ha eredeti. Az eredetinél a memkártyára kell egy ez2s VAGY iz2s userland!
Végigfut a flash-elő, nem kapcsolod ki közben, a végén kikapcsolod, kihúzod a kábelt, kiveszed az akksit, majd visszaraksz mindent, bekapcsolod és örülsz. Vagy nem. -
tanaikar
újonc
Üdv! A kis Zipitemet szeretném u-boot-osítani, ehhez szeretnék lehetőleg magyar nyelvű (szájba)rágós leírást.kösz k
-
bitwriter
újonc
Sziasztok!
Nemrég találtam rá erre a szimpatikus kütyüre, és a neten utána olvasva elég sok információt sikerült begyűjteni róla.
Szívesen kipróbálnék egyet, viszont mostanra sajnos eléggé nehéz lett a beszerzése hivatalatos forrásokból.
Ezért ha lenne itt olyan, aki megválna tőle, elfogadható áron, az kérem írjon rám.
Köszönöm. -
törölt tag
Ez a puppy wiki nagyon bosszantó, szinte sose lehet elérni vagy fel van törve. Azt hiszem ha elérhetővé válik lementem magamnak.
-
törölt tag
emberek úgy esett, hogy sikerült szereznem még1 zipitet. Csak van egy aprócska bibje nincs hozzá töltő
Nincs valakinek egy rossz zipite aminek jó a töltője? Megalkuszunk rá.
-
-
törölt tag
válasz
Sir John #680 üzenetére
nem az nem Puppy Linux (szégyellem de elfelejtettem milyen disztró
ellenben ott van az is a wikiben ). A Samba megosztással kapcsolatban sajnos nem tudok segíteni
eleddig nekem a korlátozás nélkül megosztott mappákkal sosem volt gondom Windows XP alatt. Windows 7 megosztásokat azt hiszem csak Samba 4-es és afőlötti verziója tud csatolni. De a Windows XP-vel nem volt gond a 3-as sambáknál sem.
-
Sir John
tag
Sziasztok!
Kis segítséget szeretnék kérni a profiktól
(Előre leszögezném, hogy nem vagyok otthon linuxban)
A Puppy linux OS-t feltettem és működik, de nem nagyon boldogulok vele.Szeretnék két windows megosztást mountolni, de egyik sem megy.
1. Win7 user/pass
2. win XP guestHibaüzenet: mount error: cifs filesystem not supported by the system
Próbáltam smbfs és cifs is.... Ugye van rá megoldás... ??
A hozzászólásokat előre is köszönöm!
Üdv: Sir -
saja
csendes tag
Asciiportal-t sikerült lefordítanom a zipithez z2buntu-val. Kell hozzá sdl-mixer, libsdl. Fordításhoz kellett még pdcurses, yaml, g++, cmake. Itt van a lefordított bináris és a hozzá szükséges elemek, pályák, hangok bezippelve. Elvileg le lehet fordítani nosdl módban is, azaz csak szövegesen. De így is játszható minőségben fut.
Megfelelő futtatás: ./asciiportal -r 320x240
A forrást - amit most már nagyon szépen, autodownload script-ekkel megcsinált a készítő - innen le lehet szedni.Akit érdekel még ilyen típusú játék, annak ajánlom figyelmébe a gateway nevű hasonló portálos elemekkel ellátott, szintén 2d-s xna játékot: Link
Jó játékot kívánok!
-
saja
csendes tag
Készül egy python script, amivel az ETR-be lehet bejelentkezni és megnézni mondjuk az órarendet, kurzusfórumot, infosheet-et. Egyenlőre még ott tartok, hogy órarendet dolgoz fel regexp-ekkel, viszont az ISO-8859-2 kódolásból még nem sikerült utf-8-at varázsolnom (kerestem rá megoldást).
Letöltés: pyETR
Rendszerigények: Python 2.x, mechanize (ez egy python bővítmény, apt-get install python-mechanize)
Azoknak ajánlom, akik szeretnének gyorsan, könnyen ETR-es információhoz jutni, illetve nincs vagy nem szeretnének javascript-es böngészőt használni.Még elég korai verzió. Vannak hibák. Kezdetnek gondoltam megteszi ez is.
-
törölt tag
Basszus megint elbarmolták a zipites wikit.
http://puppylinux.hu/zipit/index.php/Zipit_Z2_-_Wiki
Valamit kezdeni kellene a biztonsággal mert ez így elég ciki. -
saja
csendes tag
Szia!
A partíció lehet FAT32 vagy EXTended fájlrendszerű. Mondjuk az ext3 nem kíméli, mert mindig újraírja a dolgokat, szóval azt nem ajánlom (ehhez képest én is ezt használtam). JFFS lenne a legjobb SD-re esetleg (mert az nem írja újra állandóan). Az openWRT JFFS2-vel van.
Szerk.*
Még van két vizsgám, addig nem nagyon érek rá. -
saja
csendes tag
http://in.rsdelivers.com/product/hirose/st40x-36s-cv80/i-o-plug-36-pin-shield-st-series-st40/6851150.aspx
Innen szereztem be a csatit. Ez a legdrágább (és legnehezebben beszerezhető) dolog az egészben. Utána már lehet hozzá venni egy USB A aljzatot, vagy egyből HUB-ot, és a http://www.mozzwald.com/node/60 oldalon leírtak alapján összerakni. Két kép is van, amik segítenek a csatlakozón kiigazodni. Drótot meg szintén nem nagy ügy szerezni.
A zipites csati kb. 1400 HUF volt (akkor), paypal-lal fizettem. Az USB A (fem) csati olyan 120Ft lehetett. -
Szabaka
tag
Hali!
Nagyon elakadtam... hosszú idő után vettem elő a kicsikét megint, de nincs meg a memóriakártyája...
Fel szerettem volna tenni az általad említettet, de ötletem sincs hogyan induljak neki...
"OpenZipit now with U-Boot" van rajta
VFS: Cannot open root device "mmcblk0p1" or unknown-block (0,0)
Pleasae append a correct "root=" boot option; here are the available partitions:
....találtam egy másik memkarit, de nem tudom, hogy milyen partíciókat keres... Nem emlékszem, hogy milyen volt anno rajta...
Most vagy az OpenWRT megy majd rá, vagy a void small linux
Segítsetek, pls
-
törölt tag
Újra van zipitem
Indulhat a móka megint
-
saja
csendes tag
Mozzwald oldalán le lehet tölteni egy újabb u-boot flasht, amivel egy - előre make-elt - openWRT lesz a belső memóriában, mellyel alap dolgokat lehet csinálni (wifi, opkg, links). Így ha nincs bent memóriakártya, akkor is lehet használni, például links-szel gyorsan megnézni az e-mail-eket.
Link
Nekem megvan minden az USB csatihoz, csak nem tudom forrasztani. Nagyon apró, valamilyen ügyes embert kell még hozzá keresnem.
-
makraipeter1
tag
Hirtelen felindulásból vettem, használtam két napot. Tök jó, meg minden, de:
Körülményes lenne belőle egy robotot csinálni, (ezért is vettem igazából) mert a soros porthoz is kell egy ~1000 forintos ic+smd alkatrész, az usb hosthoz kell egy ~3000 forintos csatlakozó. (és még mindig nem tojok aranytojást)
Úgyhogy eladom ezt a remek szerkezetet.
Irányár 7000 forint (ennyiért vettem doc-tól), érdeklődni PÜ-ben tessék! -
törölt tag
A zipit z2 wiki oldal "kicsit" elvan barmolva, már semmi infó nincs rajta.
-
törölt tag
igen érdekel! Nagyon megszerettem! Üres időmben elszórakoztam vele ráadásnak képeket vetített + mutatta a pontos időt. Remek kis szerkezet.
most nézem kros54-nek írtam annó de egy üzenet váltás után nem válaszolt többet a megkeresésemre.
-
törölt tag
basszus beszart a kijelzőm meg a fél billentyűzetem
nagyon szomorú vagyok! A képernyő vibrál és mozog a billentyűzet egyik fele meg egyszerűen nem veszi a karaktereket. Mondjuk éjjel nappal működött de nem gondoltam, hogy ilyen hamar kipurcan.
-
Eladom az enyémet...
-
doc
nagyúr
válasz
netpeti98 #650 üzenetére
nekunk ketto van, a Zasszonyen a gyari software van, igy lenyegeben csak MSN-re hasznalhato
most voltunk Horvatorszagban nyaralni, es mivel motorral mentunk, minden helyre szuksegunk volt, igy aztan notebookot nem vittunk, de az apro Zipit befert a dobozba, ugyhogy tudtunk onnan is chatelni az otthoniakkala masik meg idohiany miatt elado, ugye
(bar nem hirdetem sehol, tehat nem 'mindenaron')
-
netpeti98
addikt
Mostanában ki mire használja a z2-t?
-
gantum
tag
köszönöm a cikket, mert felkeltetted az érdeklődésem, lehet beszerzek egy ilyet.
-
NUFAN
csendes tag
-
saja
csendes tag
A laser light nevű játék megy dosbox alatt (412MHz, z2buntu, dosbox 0.72.1, hang nélkül!). Csak most jöttem rá, hogy a STOP jelű gomb a bal klikk
. Szóval játszható.
/* Megjelent a legújabb z2sidX is, nemsokára kipróbálom. */
-
saja
csendes tag
z2buntu repository megváltozott. A ports.ubuntu.com már nem működik, helyette az old-releases.ubuntu.com -ot kell használni.
/etc/apt/sources.list-be ez kell:deb http://old-releases.ubuntu.com/ubuntu/ jaunty main multiverse restricted universe
A descent-et alakítottam kicsit, most már lehet menteni és betölteni (vessző és pont gombok), valamint pulseaudio-val működik valamennyire a midi zene és néhány jobb (44.1 KHz) játék-beli hang.
(egy kicsit rosszul sikerült, sötét: save/load)
-
netpeti98
addikt
Most akadtam rá a cikkre jó cikk.Jó kis masina.
Kár hogy kifogyott a fentebb linkelt oldalon -
Wake scriptet szeretnék írni a Z2-re. Hogy mindíg menjen a háttérvilágítás. Zdanee féle disztibúció van fent
Eddig jutottam:
#!/bin/bash
sleep 301
b=$(xwininfo -name conky | grep Window\ id:\ | awk '{print $4}')
xvkbd -xsendevent -window $b -text "a"Eredmény:
xwininfo: error: No window with name conky exist!
./weakscript: line 4: xvkbd: command not foundPróbáltam telepíteni a xvkbd apt get parancsal, úgy tűnik sikeres volt a telepítés, de ugyanezt kapom vissza.
-
saja
csendes tag
Mint mondtam, amint sikerül megcsinálnom a descent-et, rögtön levideózom. És tessék! Nagyszerűen fut, beállítani sem volt annyira nehéz, csak levideózni nem volt egyszerű. Ha kell valakinek a "ki-make-elt" futtatható bináris, akkor felteszem netre.
Irányítása a kis billentyűzetről komplikált volt, nagyjából a 3. szintig eljutottam így. Mindenképpen érdemes lesz azt csatlakozót megcsinálnom.http://www.youtube.com/watch?v=qcdg4USictA
Akkor most megyek vissza analízist tanulni
-
saja
csendes tag
Felraktam a mozzwald oldalán található, u-boot-os z2buntu x-es verzióját és megnéztem a dosbox-ot. Aztán a cpufreq-set-tel kicsit feljebb raktam (416Mhz) a procit és a laser light játék szépen futott. Csak nem sikerül az elhelyezéses-mozgatásos kattintás
, így meg nem tudok játszani vele. Most keresek valami csak billentyűzetes játékot.
-
törölt tag
jó lehalt a téme
-
kros54
csendes tag
Sziasztok!
Van néhány eladó Zipit.
a.) a közösen vásárolt ZipitZ2-ből ismerőseim 2db-ot kihasználatlanság miatt eladnak, 5000 Ft/db + postaköltség
b.) USÁ-ban beszerzett Zipit ZWM1 típusú masina, 5 db, egyben, 16.000+postaköltség (vagyis beszerzési áron)
Átszoftverezés egyikben sem történt, eredeti OS van rajtuk.
Érdeklődni privát üzenetben.
Kros54 -
törölt tag
itt ott amott átírogattam a mester munkáját. Azonban valamit nagyon eltolhattam mert rendszeresen kifagy a kis drága. Remélem nem a vassal van valami. Egész megszoktam már itt a monitor előtt.
-
-
{ } jelet nem tudok rakni
Hogy kell?
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #628 üzenetére
% = Ctrl+Alt+Backspace
SSH a 22-es porton van, a 80-as a http, nem kéne átállítani. Gépeden tűzfal kienged?
Terminálban a Shift + PgUp (azaz a <<| gomb) görget felfele, és a Shift + PgDown lefele. 300 sort jegyez meg egyszerre, ami azon túlmegy, az nem látszik így sem.Jah és most látom h félregépeltem, xvkbd az, nem pedig vxkbd.
-
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #625 üzenetére
Elvileg fent van egy openssh, de csekkold le, fut-e!
ps -aux | grep sshItt a ps -aux kilistázza az összes futó processzt, és ezt megszűröd a grep paranccsal, csak azok érdekelnek, ahol az ssh kulcsszó is szerepel. Elvileg futnia kell, ha mégsem,
/etc/init.d/ssh start (legalábbis így emlékszem).Ami a vxkbd-t illeti, csak annyit csináltunk, hogy lekértük egy ablak azonosítóját (első parancs) és ennek küldtünk egy gombnyomást, gyakorlatilag te is ezt akarod csinálni. Simán csak írd be amit beposztoltam egy scriptbe, futtasd le és próbáld ki, mit csinál. értelemszerűen a [program] az valamilyen program neve, mondjuk lpanel (a tálca), a [gomb] meg amit akarsz, pl "a". A sleep parancsal várhatsz x másodpercet, tehát időzítheted, h pl 6 perc után küldjön egy "a"-t, és megnézed, felébred-e a kijelző erre. Ha igen, akkor hurrá, lehet ciklusba rakni, h x percenként nyomogasson.
-
-
Egyenlőre puttyval nem tudok belépni a gépre. A zipiten kell valamit csinálni hogy az SSH működjön?
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #623 üzenetére
xvkbd: Virtuális billentyűzet.
b=$(xwininfo -name [B][program neve][/B] | grep Window\ id:\ | awk '{print $4}')
xvkbd -xsendevent -window $b -text "[B][gomb][/B]"A [gomb] egy string, egyszerre több gomb lenyomását is elküldheted, pl a "\Cc" az a Ctrl+C. Ha csak a fényerő fenttartásához kell, küldjed mondjuk a conky-nak a gombnyomásokat, az ugyanis nem csinál semmit. Küldheted a /dev/null-ba is, de nem vagyok benne biztos, h akkor rendes gombnyomásnak fogja-e fel.
-
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #618 üzenetére
A MAC címet a hálókártya firmware-je tárolja, az OpenZipit telepítésekor ezt sajna felülírtuk, tehár mindenkinek ugyanaz. Ha a fentebb általad beírt scriptet beírod valami induláskor root-jogokkal lefutó scriptbe (/etc-ben találsz két ilyet is
), akkor automatikusan beírhatod a neked tetszőt.
Bónusz script:
#!/bin/bash
date "A pontos idő %k óra %M perc." | espeak -vhu -
zdanee
őstag
válasz
Flashback #618 üzenetére
A képernyőt a lup és ldown szkriptek vezérlik, kiadva a parancsot 32-őt léptetnek az 1024-es skálán a fényerőn. A fényerő aktuális állapotát a /tmp könyvtárban találod a megfelelő nevű fileban. Az 5 perces limitet sajna nem script vezérli, modulként van belefordítva Alosia27 kerneljébe, tehát ehhez uboot kell, de írhatsz scriptet ami magától nyomogat egy gombot és ébren tartja a képernyőt. Az időjárást az RSS widget is le tudja kezelni, csak a forrást kell hírforrás helyett átállítani egy időjárás-site-ra és a szűrőt szigorítani, hogy csak a téged érdeklő pár adatot szedje ki, sed/awk javasolt, de python is működhet. A widgeteket a .conkyrc-ben tudod kivenni, itt is tudsz újakat berakni, vagy például az órát teljes képernyősre növelni, stb. Az espeak pedig a -vhu kapcsolóval magyarul fel tud olvasni paraméterként megadott szöveget, mondjuk az időjárás widget kimenetét, de a híreket vagy a bejövő emailjeidet is felolvastathatod vele. Az ebindkeys-el (.ebindkeysrc konfigfile) pedig gombnyomáshoz kötheted, így tudsz pl szundi-módot vagy éjszakai beszélő-órát csinálni. Az időt minden wifi-csatlakozáskor szinkronizálja a rendszer, tehát ameddig van IP-címed, addig tudod, h a pontos időt mutatja. Amikor nincs, akkor javaslom, hogy az ébresztőóra se riasszon, mert furcsa időpontokban szólalhat meg.
-
-
Meg szeretném alkotni a tökéletes digitális órát persze a Zipitből. Így lenne pár kérdésem:
1.) A képernyő világítását lekapcsoló scriptet hol találtom? Hogy tudom deaktiválni?
2.) A számomra felesleges widgeteket hol tudom lekapcsolni?
3.) Van esetleg olyan óra ami időjárást is ki tud tenni?Általános kérdések:
4.) Hozzá tudok-e valahogy csatlakozni a Zipithez és PC-ről szerkeszteni a rajt lévő fájlokat? (win 7 alól)
5.) A hálózati konfig filet hol találom? Konkrétan azt ami a MAC címet tárolja?Egyenlőre ennyi, előre is köszönöm!!
-
-
zdanee
őstag
válasz
Flashback #614 üzenetére
Ami azt illeti, a régi, Z2Sid alapú disztrót nem fogom tovább nyúzni, tényleg nem való egy asztali rendszer ilyen környezetbe. Helyette össze akarok legózni egy pici, gyors és látványos rendszert, saját programokkal kimondottan ilyen kis kijelzőre és korlátozott képességekkel. Valószínűleg a hagyományos linuxos programok támogatását dobom a teljesítmény érdekében, helyette (saját) pythonos programok fognak futni, hasonlókép kell elképzelni az elvet, mint az Androidot a DalvikVM-el (linux kernel és felette egyetlen program: a fordító), és persze pythonban majd bővíthető is lesz. Előny az egységes kinézet a programokban, nem lesz szükség egérmutatós ökörködésre, és nem kell vért izzadni egy mp3 lejátszásához. Időpontot nem mondanék, az egyik cél, hogy gyorsan fusson (és majd nem csak ezen a hardveren), a másik, hogy közben egy szakdolgozat is szülessen belőle. Amint értékelhető állapotú alfa verzió születik, küldöm is be egyből.
-
Új Zdanee airdate van már?
UP! -
-
-
-
saja
csendes tag
Közben 1 nap alatt megjött egy hirose csatlakozó DHL-el (2000HUF szállítási költséggel). Nem bírtam várni, egy darabot rendeltem a hu.rs-online.com oldalról (egyébként egy vállalkozás neve és adószáma kellett még a rendelés regisztrálásához, szerencsére nekünk van). Egyesült Királyságból kezdték a szállítást 31-én és április elsején délután már ott volt az íróasztalomon
. Számlát elvileg később küldik.
A csatlakozó pontosan passzol az eszközhöz, könnyű összerakni/szétszedni. Már csak egy ügyes forrasztópákás kéz kell, és kész az usb mod. (Vagy az I2C + usb mod
, esetleg egy 3,3V-ról 5V-ra alakítóval, egy IC nyákkal, néhány szervo motorral megspékelve
)
-
-
Szabaka
tag
Na, felment, és elindult a dosbox, sima apt-get-el, és a Hunter által készített config file-al, de valami hihetetlen lassú. se egy prince se a mario, se a Hunter által említett Pool of radiance nem fut rajta (vagyi elindul, meg szép kis képe van, de egyszerűen annyira leterheli a zipitet...), úgyhogy valami még nem okés.
Következő lépés az FCEU lesz... de azt olvastam, hogy nem működik a folyamatos gombnyomás (pl nem fog mario szaladni, csak lép egyet)
Ha tudtok nagyon jó linuxos ("DOS stílusú" játékokat bombázzatok nyugodtan!)
-
-
Szabaka
tag
Üdv újra itthon!
Nem tudom, olvastad-e a hozzászólásokat...
Gőzerővel próbálom ráhegeszteni a DOSBox-ot a z2sid_v6-ra. de sehogy nem megy.
HunterDavis leírása alapján próbáltam, de nem ment. ugyanígy a FCEUltra sem sikerült... Egy hatalmas dolog lenne még, ha valahogy sikerülne JAVA midleteket futtatni rajta...Szóval mostanában játékokat próbálgatok rárakni...
Épp most akarta kikapcsolni, és félretenni, de megláttam, hogy visszatértél
Úgyhogy dok még neki egy kis időt.
-
zdanee
őstag
Ismét itthon
Közben, ha valaki még mindig szeretne Z2-ket, ismét elérhetőek innen. A csoportos rendelést ezúttal másra bízom
-
saja
csendes tag
Próbálom belőni az egyetemi wifit (WPA Enterprise (EAP, PEAP, TLS)). Elvileg a wpa_supplicant fájlban kell csak megadni néhány dolgot (ESSID, key_mgmt (WPA-EAP), eap, pairwise, group, identity, password és valamilyen phase (mondjuk phase2="auth=MSCHAPV2"), a tanusítvány pedig nem kell, azt lehet mellőzni). Odáig megy, hogy az egyik acces point-hoz csatlakozik (associated), de nem kap IP-t.
A dosbox-szal én is próbálkoztam. A leírás szerint próbáltam meg felrakni, de hiányzik a libsdl1-dev, amihez pedig egy csomó csomag kéne, amiket összeférhetetlenség miatt nem sikerült még felraknom. IPKG-hez meg nem értek.
Apache, php, mysql-t sikerült már üzemeltetnem rajta. Nem túl fürge.
-
Szabaka
tag
Én rendeltem e-bay-ről zune csatit, de nem igazán illik bele... gondolom ebből is van több fajta...
Egyelőre hanyagolom az usb kiegészítést.Most valami játékot szeretnék ráhegeszteni. Dosbox-ot sehogy nem sikerül ráfordítani (mondjuk lehet, csak türelmetlen vagyok nagyon "tekeri a kártyát"
)
Kerestem Java Midlet emulatort is, de még azt sem sok szerencsével, most pedig a VisualBoyAdvance-ot próbálgatom... Valami csak összejön...Jó bütykölést mindenkinek!
U.i.: Ki mit bütyköl rajta éppen? Vagy pihennek a Zipit-ek a polcokon?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- SSD kibeszélő
- Építő/felújító topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Energiaital topic
- Kutya topik
- Medence topik
- További aktív témák...
- Intel Core i7 6700K / GTX 1660TI / 16GB DDR4 RAM / 500 GB SSD konfig eladó
- Samsung Galaxy S23 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Megkímélt állapotú Xbox Series X 1TB eladó. Kitisztítva és újrapasztázva!
- Gamer PC - i5 13400F, GTX 1080ti és 16gb DDR5
- BESZÁMÍTÁS! MSI MAG321QR 32 165Hz WQHD 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel - használt
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezes konzol extra játékokkal garanciával hibátlan
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- AKCIÓ! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest