Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zirowe
nagyúr
Nálam minden eszköz a lakásban full hd: tv, mobil, tablet, ezért nincs szükségem a "dinamikus" bitrate-re, meg akkor egyáltalán minek szedem le a nagyobbat?
Letöltésre ott a mindenhonnan elérhető transmissiönöm, házon belül samba/dlna, házon kívül pedig bárhonnan ftp server elérés, amit pl: xbmc lekezel rendes streamként és akkor nem kell előre leszedni semmit.
Mind ezt a routeren keresztül.
Nem kell ismertető, mert tudom, hogy mit szedtem le és mit néztem meg.
-
r3dsnake
nagyúr
Főleg, hogy a "csicsás" felület igazából egy igényesen rendezett adatbázis alapú library anélkül, hogy mappázgatni kéne. Olyan funkciókkal, mint műfajra szűrés, trailer, IMDB infók, felirat letöltés, epizódkövetés (jelzi melyiket láttad és melyiket nem). Mindezt totál automatikusan. Lejön a film és ott van borítóval sorozatra/évadra bontva magyar felirattal. Az összes, amit tennem kell, hogy torrent oldalon nyomok egy pluszt a könyvjelzőnél, a többit elintézi a szerver.
Ja és a legjobb feature: semmilyen player és port forwarding nem kell hozzá. Leülök egy teljesen idegen gép elé, belépek bármelyik böngészőben a plex.tv oldalon, és egyből nézhetem a filmjeimet a beépített html5 playerrel.
De a Plex elavult és a samba a jövő.
-
HaZse
őstag
Csak egy apró kérdés ehhez. a DLNA/SAMBA-t hogy viszed tovább egy másik városban/országban lévő eszközre?
Én használok
SAMBA-takarom mondani NFS-t, de nekem is jobban bejön a Plex adta pluszt szolgáltatás.A szerver a dolgozó szobában van, míg a TV a nappaliban és arra a Plex átlöki az adatokat átkódolás nélkül.
És nem kell másokat "lenézni", mert a csicsásabb felület jobban jön be.
-
Polllen
nagyúr
Mesélj, pontosan miért elavult egy médiaszerver, amit a mai napig fejlesztenek? A koncepció vagy a technikai megoldás az elavult? Egy egyszerű dlna/samba szerver a töredékét tudja annak, amit a plex vagy kodi.
Ettől még egyik sem lesz elavult, max valakinek elég az alap dlna/samba tudás valakinek meg több kell. (Mintha egyébként az elavult plex nem támogatná a dlna-t, nem is értem...)Amúgy azért az lol érvelés, hogy általában a kliens jegyzi meg hol tartasz, amikor arról beszélt a kolléga, hogy hogyan szokott tartalmat fogyasztani...
Meg azért elavult vagy csak nem jó a plex, mert neked elég a dlna...
-
r3dsnake
nagyúr
Akkor használd úgy. Nekem bejön a modernebb megoldás, és ne akard kérlek megmagyarázni, hogy a DLNA/SMB jobb, amikor egyértelműen nem. Ráadásul ez az egész automatizálva van, ha bedobok egy könyvjelzőt akárhol rrs-be, a kliens leszedi itthon, letölt hozzá mindent és már nézhetem is alacsonyabb bitrátával, miközben itthon megvan a teljes. És még feliratot sem kell vadászni.
-
Zirowe
nagyúr
Ha nincs szükség tranzkódolásra, márpedig megfelelő eszközökkel miért lenne szükség, meg csilli villi "hasznos" felületre, a dlna/samba sokkal jobb.
Ez engem eddig lakáson belül és kívül tökéletesen kiszolgált több eszközzel is, és mind ez a routerről megy.Nem a képeket akarom csodálni, hanem a filmet nézni, de biztos bennem a hiba.
-
Mike88
senior tag
No, Kodi ügyben, teszteltem egy kicsit. Az mpeg-2 lejátszással való problémát jól sejtettétek ti is meg én is, pusztán szoftveres probléma, nálam is akadozott a videó, aztán feltelepítettem a szokásos K-lite codec pack-ot, s probléma megoldódott. Ez az újraindulás is lehet ennek volt köszönhető, valszeg jobban le volt terhelve a processzor. Így viszont egész vállalható hőfok értékeket mértem, na persze a Pipo nálam, "normális" hűtéssel nyilván sokkal jobb értékeket bír elérni (mint láthatjátok is, az előző hsz-omban).
SD stream (vagy IPTV, ahogy tetszik)
HD stream (a tartalomért elnézést kérek, röstellem, örüljetek, hogy csak kép)
MPEG-2 SD
1080p mkv
BD25Lejátszás minden esetben hiba mentes, 1080p mkv-nál wifin, NAS-ról már meg-meg állt pufferelni, de az enyémben AP-s wifi modul van, mostanság meg ahogy látom RTL s az igazság az, hogy csak az 54Mb-es routeremre tudok vele csatlakozni, mert a 300-ast már gyengén veszi. Ehhez én egyáltalán nem értek, így ebből mindenki jusson olyan következtetésre, amire tud.
A monitor sajnos 1280×1024, így fullHD felbontáson nem tudom tesztelni, ill. igen, de mire elbontom, rákötöm tv-re, ahhoz idő kell, talán majd valamikor, már ha egyáltalán van igény rá. -
r3dsnake
nagyúr
Elavult módszer?
Kb. 4-5 eszközön váltakozva fogyasztok tartalmat, az otthoni Plex szerverről. Bárhol vagyok, az adott eszköznek megfelelően konvertálja le az anyagot, pl. telón elég a 720p és így 4 megabit feltöltésbe belefér a stream. Logolja hol tartok adott sorozatban, évadokra bontja, letölti a feliratot, stb. Ráadásul bármelyik eszközön onnan folytathatom a filmet/sorozatot, ahonnan a másiknál ráhagytam.
Tehát Plex az kell, kérdés, hogy ez ki tudná-e szolgálni.
-
r3dsnake
nagyúr
Plex media serverre vajon alkalmas-e 1080p-t realtime lekonvertálva? Az AMD Brazos igen, de szerintem ez erősebb hardver.
Új hozzászólás Aktív témák
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Kaspersky Antivirus és Internet Security Fórum
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Nothing Phone (2) - több, mint elsőre látszik
- hcl: Döglött tabletből wifis kijelző kókány
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Háztartási gépek
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- ASUS routerek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- IPhone 15 Plus 128GB One függő akku 99%
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- Am4 félkonfig
- RTX 5070 Ti OC 16G/új, bontatlan/ garancia/ beszámítás/ ingyen foxpost
- Felsőkategóriás merev csöves Gamer PC! I7 12700KF / RTX 3090 24GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Bomba ár! Dell Latitude 7320 - i5-11GEN I 8GB I 512SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- LG 55B3 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- Gamer PC - Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / 32GB DDR4 / RTX 2060 / 256SSD+500GB HDD
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest