Hirdetés
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rickazoid
addikt
válasz
Shrike7973 #6061 üzenetére
Sajnos az a baj, hogy modoknál nincs olyan, hogy megkeresem a legjobbat, belakom és használom. Minden mod hemzseg a hibáktól, ezért telepíteni kell a frissítéseket. De minden frissítés újabb hibákat hoz a korábbiak helyére. Ez a velejárója a zárt bootloadernek, nincs valódi hibajavítás, csak hibamegkerülés, ami nem eredményezhet stabil működést. Például a kevés RAM-ra a megoldás a swap partíció a microSD-n. Droidon működik. De itt nem lehet, mert zárt a bootloader és a kernelben nincs engedélyezve a támogatása. Aki ért hozzá, annak semeddig nem tartana ezt megoldania, de a bootloader miatt csak külső modulokkal lehetne elérni, de eddig még senkinek nem sikerült megírni őket, talán nem is lehetséges.
Viszont egy modot tesztelni csak úgy lehet érdemben, ha minden programod fent van a beállításaiddal. Ha nem így próbálod, akkor nem fedezhetsz fel olyan hibákat, amiket a programok egymásra gyakorolt hatása idéz elő, esetleg a különböző programok más-más viselkedése más-más modok alatt. Egy ideig tolerálhatók a hibák, aztán megunja az ember és keres mást. Van pár olyan, ami nem jó, én például MIUI alatt tapasztaltam gyakran, hogy sok programom összeomlik induláskor, innen tudom, hogy a MIUI számomra csak egy érdekesség marad. Tehát ha minden modot mindig úgy akarnék kipróbálni, hogy Marketből telepítek 60+ programot egyesével (véletlenül sem jegyzi meg és állítja vissza, hiába a hivatalos Froyo alatt csináltam meg ezt nem is olyan régen!), majd állítgatom be őket egyesével, akkor nem tépném a hajam, mert kihullana magától. Egyébként nem kell egy hét a teszthez, egy-két óra bőven elég, CM-nél egy nap maximum. Froyo-nál most van 61 programom, a felesleges és nagy programokat (jellemzően játékokat) TB-vel mentem és törlöm, majd ha megint kell, visszaállítom. Egyetlen perc az egész és minden programot a belső tárból tudok futtatni, semmi nincs a microSD-n. De most pont a TB nem működik, kivételesen nem a mod-nak volt baja. Eddig a TB-vel se volt ilyen gond, remélem hamar javítják, nem én voltam az egyetlen, aki jelezte a fejlesztő felé, hogy hibás az új frissítés.
Számítógépes op.rendszereknél is van mód erre sok program esetében, de például Windows-nál sok program belenyúl a registry-be is, ott azokat a beállításokat is el kéne menteni, de ez sokkal bonyolultabb és sokkal nagyobb a hibalehetőség. A legtöbb programot ráadásul nem teljesen egyedi beállításokkal használja az ember, amit meg igen, azt jobb helyen könnyű elmenteni, például Linuxokon okosabb programok a felhasználói könyvtárba írják a beállításaikat, így újratelepítésnél szimplán érintetlenül hagyod a /home partíciót vagy kimásolod onnan a programok könyvtárait. Ugyan azoknál a programoknál ez 99% hogy visszaadja az eredeti beállításokat, mindenféle ügyeskedés nélkül. Sokszor próbáltam már, böngészők, levelezők, FTP kliensek, easystroke, Skype, aMSN, stb., mindet csak egyszer állítottam be évekkel ezelőtt, azóta az Arch Linux az 5. op.rendszer, amit használok. De ez már marad is, több mint egy éve használom elsődlegesként és már marad is. Egyszer kellett újratelepítenem azóta, hogy végleg erre váltottam, amikor újraparticionáltam a HDD-t, a /home könyvtárat elmentettem és visszaállítottam, telepítés után majdnem teljesen a régi Arch Linux fogadott, egyetlen programomat sem kellett újra beállítani telepítés után (már amiket használtam előtte is). A programokat elmenteni meg itt gyerekjáték, pacman -Qqe > pkglist majd pacman -S $(cat pkglist). Egyedül az AUR-ből származó programokat kell kivenni a listából és később yaourttal telepíttetni újra. De a beállítások ott is épek maradnak.
Ezek a rendszerek sokkal okosabbak és bonyolultabbak. Androidnál a programok .apk fájljai csak bemásolódnak a /data/app mappába, majd beírják a beállításaikat a /data/data mappába. Ennyi. A problémákat sosem ez okozza.
Mellesleg mindig jó, ha van biztonsági mentés
Új hozzászólás Aktív témák
- Subaru topik
- Vezetékes FEJhallgatók
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Nintendo Switch 2
- Tényleg megbüntette az Apple-t és a Metát az EU, jön a megtorlás?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Ubiquiti hálózati eszközök
- PlayStation 5
- bitpork: Phautós tali a Balcsinál 2025 Augusztus 2 napján (szombat)
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- További aktív témák...
- LG 39GS95UE - 39" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3061, 96% Akkumulátor
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest