Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• szab.tam

nagyúr

pont ilyen masszív offban, flame-ben való részvételért kaptam egy hete figyelmeztetést. korpa közé keveredtem könnyű, ha nem vigyázol...) :DDD

továbbra is nagyon köszönök minden tetszésnyilvánítást.

:R :R :R

eltelt némi idő, így most nem egyenként válaszolok az érdemi kérdésekre, hanem gyűjtőben...

konkrét végösszeg. meg sem tudnám modnani. meg nem is akarom, nem is fogom. :N

hogy érthetőbb legyen. az infók nagy része ott van a sorok között, csak az a probléma, hogy a színes képek csábítóbbak, mint a szöveg...
    -conrad link. ott vannak a hőcső árak. az is, mennyit használtam el. a képen ott van kiterítve, hogy hány darabot vettem.
    -egy kiló alumínium kb. 1500-2000 ft. fajtától, profiltól függ. az is megvan mennyit hasznátam fel. de a többszörösét vettema kísérletek során...
    -riser. 1-et használtam fel, de 5 db-ot vettem összesen. (1+4-et....)
    -tápokat cserélgettem, mire rátaláltam erre. (ez sem titkos adat, lehet kapni...)
    -fémmegmunkálás. valaki azt mondja, hogy 3500 ft/ óra. aztán ki tudja, hány napig pöcsöl vele. a másik rábök helgy 20.000-ért megcsinálja. a harmadik cnc 120-150, és elrontja esetleg, mert hülye. totál össze-visszaság....

tehát vannak listás árak, amiket meg lehet nézni. vannak nem listás beszerzéseim, egyéni megállapodások után, amit ide nem fogok leírni, pont az üzlet jellegéből adódóan.
    egy prototípus előállítása mindig többszöröse a 2. darab megcsinálásának, amikor már megvan a kijárt út egy része.
    és mi van, ha rendelésre mégis csak csinálok valakinek. és böködni fog ide, hogy leírtam az árat.
    ha valakinek ingyen megcsinálják a marást, vagy maga képes rá, megint más a helyzet.

akik ezt kérdezik, rendre nem azért teszik, mert ők is akarnak csinálni ilyet. zsigerből kíváncsiak, fúrja az oldalukat. egyre jobban. és ha leírok egy konkrét összeget, akkor jönnek egyesek, hgoy hány tuning lada jött volna ki bellőle. nakos tri meg quad sli-jeinál megttték páran. és utána beindul a végeláthatatlan flame....
    én nem kérek ebből.

akit azért érdekel, mert neki akar fogni, az úgyis megtalál értelmes keretek közt kérdezve. ez itt nem az. ez öncélú kíváncsiskodás, zsebben turkálás. magánügy és kész.

és hiába lett leírva, jönnek új árkérdezők. pedig csak vissza kéne olvasni, hogy nem publikus adat.

kinézet.

világosan leírtam, szószerint: "Külalak terén igen tapasztalatlan vagyok,..."

lekentem erre a rozsdaszerű valamire, mert jobban tetszett az eredetinél. abszolút nem volt cél a küllem. valójában elég ronda. ha tárgyilagosan nézzük. nem is azért van mutogatva, mert csini. kizárólag a hűtés megoldás egyedisége miatt. a nagy bordák sem a szépségről, hanem kizárólag a hűtésről szólnak. egy offroad dzsipp sem a bőrüléstől és a gyöngyáz metál festéstől lesz vonzó, hanem pont a brutális felfüggesztéseitől, és attól, hogy ronda.
    de úgy érzem, ez a túlnyomó többségnek le is jött... :K :R
    más kérdés, hogy én kifejezetten jó érzéssel nézegetem, és nem forog a gyomrom... :))

valaki említette a lian li házat. azt fűrészeld szét te... :DDD

az egészben rejlő logikát is kár keresni. meg hogy mi érte volna meg jobban. teljesen világos, félreérthetetlen utalás van rá az interjúban. de hát ugye azok szép, (nem szép :DDD ), nagy képek elterelik a figyelmet... :U

réz vs. alu.

át lett gondolva. ezt láttam jobbnak, és kész.

menthetetlenül felmerülnek a kérdések: nem lehetett volna-e másképp. és jön 26 alverzió.
    erre csak egyet tudok mondani: de... :K és? :U

végre egy kis szakmai szaksz....

(#233) lapa

tanulom a dolgot, semmilyen ide vonltkozó szakirányú végzettségem nincs. a hőáramlás szimuláció nálam nem szoftveresen történt. tesztelések során elindítottam hidegen a gépet, és tapogattam a bordákat, néztem a képernyőn a melegedéseket, és közben tapiztam a bordák különböző részeit, és mértem az időt. és ezekből próbáltam levonni következtetéseket. mivel sok elvet nem ismerek, így sokszor téveset is. de egyelőre nem érdekel, mert egyes hibák kiderültek a tapizással is, a többi meg jól működik.
    lehetett volna bordahőfokokat, delta T-ket méricskélni, de ennyire nem akartam belemászni. sokszor előbb fűrészeltem, pasztáztam, aztán gondolkoztam...
    a hűtőborda aluprofilokkal az a bajom, hogy túl nagy tömeghez kis leadó felület társul. az xbox borda pedig kicsit sűrű. talán felére ritkítással jobb lenne, mint írta is valaki. de akkor kisebb lenne a tömeg. sokat rágódtunka fórumtársakkal ezen...
    a vga hűtőben az a szép, hgy abordákat tudom cserélni, csak fel vannak pasztázva az alurudakra. tehát a végső hőleadó felületekkel tudok még játszani....

Új hozzászólás Aktív témák