- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Gaming notebook topik
- Milyen TV-t vegyek?
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
gjanner
tag
Sziasztok,
Van egy RPi 4 B-m, amire szeretnék Netflixet varázsolni és keresem hozzá a megfelelő (vagy legcélravaztőbb) OS-t. Eddig Libreelec 9.2 futott rajta, és Netflix is működött, de arra jutottam egy friss install jót tenne neki, mert a Netlixem teljesen lehalt. (Többször volt már ilyen, próbáltam javítani, de ezúttal nem jött össze, egyszerűen nem tudom reinstallálni.)
Szóval ha már újratelepítem a Pi-t gondolkodtam rajta mi lehet a legegyszerűbb, és legjobb megoldás a Netflixre, esetleg Androidot / RPi OS-t vagy újabb Librelec / OSMC lenne célszerű? (vagy majdnem mindegy Netflix install szempontjából?)
Ha valakinek van ebben tapasztalata és megosztja velem, azt is köszönöm!
(Nem biztos hogy jó helyen kérdezem, de gondolom itt van ezzel is tapasztalat.) -
duffbeer
őstag
Igen, mint írtam, h264-ig teljesen jó volt. Nálam egy eszközben kell egyesítenem a streamer szolgáltatókat, youtube-ot és az otthoni média elérését, mindezt megfelelő hangsáv továbbítással és a legegyszerűbb felülettel. Így lett belőle android-tv és google tv. Ezeken belül is van naprakész kodi, ha valakinek az a UI kell a fícsörökkel együtt. Csak az otthoni fájlok lejátszására én feleslegesnek érzem a kodit, főleg mióta kikerült a conq skin, ami szvsz az egyik leggyorsabb és legjobban konfigurálható skin volt. Számomra egyik jelenlegi sem felelt meg 100%-osan. Mindben volt valami bittyó. Retro emulátor meg már nem Pi-n fut (Mint azt Te már tudod
).
Nekem egyszerűsítenem kellett, hogy itthon mindenki tudja használni kompromisszumok nélkül. És még így is döcögős! -
azbest
félisten
válasz
Vasti74 #47454 üzenetére
a pi4 és 5 inkább vesztett képességeket videójátszás terén. A régebbi codecek hw gyorsítását eldobálták sorban, pedig már ingyenes lenne a használatuk, mert lejártak a szabadalmak. A pi5 egyedül h265-öt dekódol, bár azt hiszem elvileg hdr-t is tud hardveresen. Szoftveresen van, hogy sok idő mire sikerül az újabb generációra megcsinálni minden támogatást. A pi4-nél évekig tartott, mire nagyjából elérte a pi3 és korábbiak szintjét.
Azért is ajánlják inkább valamelyik amlogic boxot coreelec-cel vagy hasonlóval fájlokat lejátszani, mert azon szinte mindenféle codec hw gyorsítás megvan. A coreelec is egy sd-kártyára írt image, nem muszáj a flashre telepíteni (legalábbis amíg használtam úgy volt).
Ha meg streaming előfizetés, akkor olyat, ami hivatalosan tudja (gyári androidtv vagy firetv eszköz, amire van szolgáltatói alkalmazás). És persze kodi feltehető ezekre is fájlokat játszani, néhány dolog lehet kompromisszumosabb.
Pláne, mert olcsóbbak, mint egy pi5-öt felszerelni. -
Vasti74
senior tag
Elnézést, nem válaszolok külön-külön, mert így átláthatóbb ;-)
- Mini PC van is itthon éppen, de azok nem tudnak HDMI CEC-et. Illetve talán az Intel NUC-ok? Olyanom még nem volt, de mintha azt olvastam volna. Én meg próbálok minél kevesebb távirányítót magam köré gyűjteni.
- Az Android nekem csak telefonon és táblagépen OK, egyébként nem szeretem - nem tudom miért, de valahogy nem jön be. Mondjuk a legtöbb operációs rendszerrel így vagyok...
- Sok éve használtam már videólejátszónak egy Raspberry Pi 2B-t LibreELEC-el, az akkori filmekkel (felbontás, kódolás) nekem nagyon bejött.
Ezért gondoltam kapásból arra, hogy újra ebbe az irányba indulok: egy ilyen kis masinát összecsavarozni, meg SD kártyára kiírni a rendszert, és kész - nekem egyszerűbb, mint egy akármilyen box-ra ***ELEC-et gyógyítani. A HDMI CEC is működött (régen legalábbis) jól, meg linux, ha valami olyan van, könnyebben beleturkálok, mint egy Android-ba...
Na mindegy, még egy kicsit gondolkodok ;-)
A Nokia 8010 pl. pont annyiba kerül, amennyibe egy Pi 5 4GB kerülne házzal, táppal. Ha jobb médialejátszó, akkor meggondolandó :-)
Mondjuk azon csodálkozok, hogy a Pi 5 sem tud lejátszani egy 4K HDR videót szuper minőségben?! Azt hittem, az már a 4-nek is kapásból ment, hardveresen dekódolva mindent...
Köszönöm a segítséget még egyszer, üdv: Vasti
-
duffbeer
őstag
válasz
Tyson5 #47450 üzenetére
Amíg volt TV előfizetésem, mindegyik androidos eszközön hibátlanul futott a Direct ONE (azt hiszem már talán vodafone alá tartozik) HBOmax, Netflix, Amazon Prime, Disney +, skyshowtime szintén hibátlanul működik.
Ha használni akarod az eszközt "out of the box", akkor MÁR nem a Pi a legjobb választás. Doboz kell neki, táp kell neki, hűteni kell, SD kártya kell, valami távirányító megoldás kell, stb stb és még felkonfigurált szoftver sincs rajta. Ha mindezt számolod, még egy SHIELD is jobban megéri. De ez csak az én véleményem!
Jó vele maszatolni csináld magad hobbi szinten, ha van időd és energiád, de ahogy bővült a család és stabilan, megbízhatóan működő megoldás kellett, elengedtem a médiabox szintű felhasználását.
-
Tyson5
tag
nem feltétlen ide tartozik a téma.
tv okosítóval (android tv, mibox 4) milyen tévézési lehetőségek vannak? Plexet használok rpi szerverről.
sweet tv nagyon jó, gyors, jól használható okos tv-n, sok a csatorna, de iszonyat drága.
Telekom tv-t nem lehet telepíteni android tv boxra sajnos, kilőveOnline stream( azt hiszem ez a neve) kodi alatt aránylag jó, de kicsit lassú, előfordul hogy kifagy, nincs is sok értelmes csatorna.
Az itt jelenlévő rpi felhasználók egy része gondolom használ ilyen funkciót, akár mibox 4-ről, akár rpi-ről streamelvr, vagy rákötve a tv-re
-
duffbeer
őstag
Én elengedtem ezeket. Belefáradtam a konfigurálásokba. Mediamonkey-val letöltögettem a borítókat, azokat kezeli szépen a dlna szerver, TV fapados lejátszóján is megjelenik. Ha androidos rendszert használsz, próbáld ki azt a lejátszót, amit linkeltem, az eddigi legpontosabb és gyorsabb lejátszó. 4k-ig tudom csak tesztelni, de hihetetlen gyors és reszponzív wifi-n is. Minden neves lejátszót mx, vlc, kodit lekörözi. Szerintem.
-
duffbeer
őstag
válasz
Vasti74 #47439 üzenetére
Ezeket a köröket megfutottam. Szoftvernek az OSMC jött be leginkább, de én szvsz lebeszélnélek róla. Ha 4k kell, esetleg HDR is, nem vagyok benne biztos hogy lesz Pi, ami kezel HDR-t (de javítson ki valaki, ha hülyeséget beszélek!). Volt pár OSMC Pi a háztartásban. Felszámolásra kerültek. Jelenleg Xiaomi 4k stickek, egy mi box gen2 a szobákban és egy nvidia shield van a nappaliban (ez az egyetlen, ami minden valamire való hangformátumot hiba nélkül továbbít). A TV-k kezelnek dlna-t, de sokkal reszponzívabb az android és naprakészebb. Viszont alig találtam lejátszó szoftvert. Bohóckodhatsz kodival, de gyötrelmes, akadt sok helyet foglal, szerintem nem ér annyit. A film scraper jó buli volt, de átálltam a dlna szerver által közölt borítóképekre. VLC egy kalap kaki, főleg ha hangtovábbítás volt a cél, késett a hang, akadt néha. MX player pro sem jó android TV-n. Ami viszont borzaszó jól bevált az összes boxon, a vimu nevű lejátszó szoftver. Nincsenek pufferelési gondok (bár állítható a mértéke), nem csúszik a hang továbbításnál, gyorsan kezel mindent, DLNA, SAMBA, elsőosztályú.
-
duffbeer
őstag
válasz
Undoroid #47328 üzenetére
Nem akarom a dietpi-t hypeolni, nekem bevált. Van más rendszerem, ahol sajnos nem tudtam kikerülni a raspbiant, az is jó és nyilván teljesen stabil. De ezek pl a jelenleg futó processek egy Pi4-en:
Töredéke a raspbiannak.Én is ilyesmire használom, frekventált biztonsági mentés telefonokról androidon Foldersync-el, vagy X-plore-al.
Te esetedben egy szög egyszerű rendszer kell, egy db HDD/SSD-vel. Biztonsági kérdések és paranoiád a következő faktor. Ha csak Te használnád, különösképp nem kell titkosítanod, akár bárki hozzáférhet a saját belső hálózatodon. Ha ezt nem akarod, akkor kicsit bele kell matatni a jogokba és samba userekbe. Ha még paranoiásabb vagy, raksz fel egy fail2ban-t is, ami X rossz jelszó beírás után tiltja Y percre az adott IP-t. brute-force és próbálkozók ellen teljesen jó. Ha fizikailag is hozzáférhet valaki a géphez, félő, hogy lekapja a HDD-t és nem akarod, hogy a macskádról készült képek illetéktelen kezekbe kerüljenek, akkor érdemes egy LUKS meghajtót létrehozni. Annyi, hogy azt minden újraindításnál nyitni és csatolni kell. De áramtalanítás után senki nem fér az adataidhoz. -
intuicio
aktív tag
Szia!
Köszi a választ, és a segítséget!Most épp ez az FM-Transmitter egy régi Androidos telóba van bedugva, de sajnos már az akksi se bírja tovább mint 1 nap (állandó töltésre meg nem igazán raknám, mert nagyon melegszik az akku), ezért váltanám le rpi-re.
Már nagyon rég a fiókban porosodik, mert amire használtam anno (Kodi) azt most már felváltotta egy nvidia Shield pro készülék. Ergo ne porosodjon, hanem legyen használatban
Szóval, most egy Nexus 20.2 Kodi van rátéve . Ott hogy lehet kodin belül internet rádiót indítani? Eddig csak film addonok voltak feltéve. Gondolom internetes rádiónál máshogy van.
Az, hogy időzítve is legyen kell hozzá vmi scriptet is heftülni.
Igen. Én is így tervezném, de nem értek hozzá, hogy mit kellene beírni, és mindezt hová, mert Kodi alatt nem hiszem hogy lehet scriptet futtatni.--------------------------------------------------------------------------------------------
#46982 cigam
2023-11-15 09:51:15
Nagyon köszi neked is a helpet! 7végén ezt is kipróbálom.
-
sonar
addikt
válasz
intuicio #46979 üzenetére
Mivel nagyon nem válaszoltak rá eddig.
Ha mindenképpen rpi-vel akarod megoldani akkor volumio v kodi... média playeres os-t feltelepíted,
az fm transmitter jackjét bedugod és elindítod a lejátszást.
Az, hogy időzítve is legyen kell hozzá vmi scriptet is heftülni.De erre elpazarolni egy rpi-t szerintem vétek. Fogsz egy régebbi androidos mobilt és kb ugyanazt megtudod csinálni.
-
sonar
addikt
Valamit nem jól adtál meg a volumio-ban.
A mount parancs szintaktikája full rossz. Először IP-cim majd ott a gépnév is. Illetve nfs-t akar csatolni és nem is smb-t
Ahogy nézem az utolsó képen az útvonalat adtad meg rosszúl. Oda csak annyit írják, hogy dikk
Meg ha android is smb-t használt akkor volumio-ban is smb-t válaszd ki. -
turho
addikt
Közben Android mobillal is megpróbáltam egy CX file explorerrel felcsatlakozni a megosztásra. Adtam a Gazda nevű useremnek is win11 alatt egy jelszót (nehogy ez legyen a baj). Nos, sikerült a csatlakozás, látom a mappákat, és tudok zenét lejátszani.
Mellékelek egy képet, ha mond valamit valakinek.
Volumio3-ban semminem látja....hibaüzenet vagy csak piros kereszt.
Mobilomon próba:Volumio3:
Köszi mindenkinek eddig mindent. Mi a baj a Volumio3 -mal? (Olvastam egy rahedli problémás fórumot...nfs támogatás hibától a cifs 1.0-ig mindent). Bocs hogy kamerafotó is van.
-
turho
addikt
-
cigam
titán
Az smb1-et kapcsold ki. Vagy rosszat akar aki ezt mondja, vagy nem ért hozzá. Olyan biztonsági kockázatnak teszed ki a géped, amit nem szeretnél megélni. [link]
Szerintem már a Volumio is eljutott arra a szintre, hogy smb2 vagy smb3 al is tudjon kommunikálni.
Van másik pc vagy Android mobil a közelben? -
Beni2360
félisten
Fiatal ember, én 74 vagyok és 67 évesen kezdtem az androidot RPI2+B-vel. A mai napig is a fiókom a van uzemkepesen. 8 éve vettem egy NAS-t és egy fórumlakó üzemeltet be. Most cseréltem egy QNAP ts-133-ra. cigam forumtars segített beallitani és tanulhatok mit miért hogyan. Jó pap holtig tanul.
-
turho
addikt
Köszi
megfontolom.
Közben összeállt a Volumio3, meg kb. 50 skin a Peppyheza hang is nagyon jó. (A Peppymeterben egy vajom van csak, nem korrekt az időkijelzés, mondhatni baromságok, ha pl. egy számba beletekerej, ugrasztom
)
Kérdések, zenélőknek is:
BubbleUPNP vagy van jobb is, androidos mobilhoz?
Más: boot és rendszer: érdemes lehet USB kulcsra vagy ssd-re tenni? Gyorsul, stabilabb? Jelenleg egy 64 Mb ultraszuper microsd a rendszer.
Még más: multiboot létezik olyan, ami pl. menüválasztós, és el is harmadolja (negyedeli) a tárhelyet? Arra gondoltam, hogy szívesen csinálnék egy retro emulátor, egy mediaplayer mozizáshoz, egy valamilyen desktop oprendszer, és mondjuk egy Volumio rendszert. Vagy rz nagyon nehéz?
Kezdő vagyok, nézzétek el
(Viszont streamerként már most is örülök, higy megvettem, 2 milliós nehezen összespórolt hifi büszkeségem rendszeren le a kalappal hangja.)
Ja, egy gondolat a kikapcsolósdihoz: azért akarnám, nehogy elvigye a vér-verejték árán feltelepített Volumiot egy áramszünet
...
Ok még egy negyedik kérdés: laptopon lehet backupot készíteni a most jól működő microsd-mről egy másikra? (Ha vmi becseszne).
Köszi aki segít, és a türelmet
-
azbest
félisten
válasz
azbest #46698 üzenetére
Hátha jobban érthető, történelmileg elmesélem régen hogyan kezelték a videókat.
Anno az 1990-es évek végén már léteztek mpeg video dekóder kártyák és tv tuner kártyák is. A pécé nem volt elég erős, hogy pixelenként kirajzoljon folyamatos videót olyan nagy felbontásban, mint a tévé adás, akkoriban még a 320x200 is kihívás volt.
Hardware video overlay volt erre a megoldás. Kezdetben a pécé videokártya vga kimenete volt átkötve a video dekóder kártyára például és az a kártya a megadott helyen átcserélte maga a képet. A proci azt vezérelte, hogy hol van a terület a képen és mikor lehet indítani, megállítani a lejátszást. De a proci nem tudott arról, hogy mi jelenik meg ott. A videokártyán csak valami színnel ki volt töltve a terület - ha valaki közvetlen oda kötötte a monitort. A másik kártyán átvezetve helyettesítette be azt a területet képpel a másik kártya. Az első voodoo kártya is valahogy így tette rá a 3d képet a 2d videokártya képére.
[link] ezek másik átkötő kábellel [link] [link]Később már nem volt szükség ilyen átkötő kábelre, hanem a pci és agp buszon át képes volt az adatot átküldeni és a videokártya maga helyettesítette be a képpel a területet. De a proci akkor is csak egy mozdulatlan színes téglalapról tudott, nem vett részt a rajzolásban. Megvan még a régi miroPCTV tévévevőm, amivel 99-től használtam ilyet.
Aztán persze a videokártyák tartalmazni kezdték az mpeg dekódert, így a kártyán belül történt meg ez az overlay-re behelyettesítés.
Manapság a modern grafikus felületen is többféle ablak látszódhat egyszerre. Akár videó is mehet rajtuk vagy 3d tartalom. Egy normál számítógépnél ezeknek az egymás feletti láthatóságát, renderelését a videokártya nagy mértékben önállóan végzi.
Ezzel szemben a pi olyan, mintha az asztali pécén fognál windows alatt a video drivert és lecserélnéd a microsoft basic display adapter [link] driverre. Az nem tud semmilyen gyorsítást, hanem az általános 2d rajzolással pixelről pixelre tud csak megjeleníteni. Na azzal a legerősebb pécé leherősebb videokártyáján is szaggatni fog jó eséllyel a youtube
rx9800 videodriver nélkül win alatt: [link] Régebbi win alatt még enynit sem tudott az alap képmegjelenítő pótlék, amit ott standard vga graphics adapter -nek hívtak.
Van amit megoldottak a raspi gpu driverénél, például némelyik 3d program képes működni. De a szöveg, grafikák és video ablakokba renderelése nem használja ki a gpu képességeit. Ezért annyira hitvány. Ugyanezt tapasztalhatod a legtöbb másik sbc-vel is. Miközben azoknál, ha van rendes android rendszer rájuk, akkor azon meg jól mennek, mert ahhoz a soc gyártó készített drivert.
-
betyarr
veterán
sziasztok!
létezik megbízható módszer a onedrive-omon lévő egy darab fájl szinkronizálására?hogy teljesen érthető legyek: elkezdtem használni a keepassxc jelszókezelőt és az adatbázis szinkronizációt onedrive-val oldottam meg windowson és androidon.eddig tökéletesen működik a multiplatform.viszont,mivel a képben az rpi-nek is benne kellene lennie,ezért jó lenne, ha pl. rpi-n veszek fel bejelentkezési adatokat a keepass-ba,akkor az szinkronizálódjon le automatikusan a onedrive felhőbe.vagy fordítva,ha másik platformon adok hozzá az adatbázishoz valamit,akkor az automatikusan szinkronizálódjon le az rpi-re.
eddig az rclone-t nézegettem,de ahogy olvasom,ez csak egyirányú szinkronizációra használható eredményesen.van ötletek?
-
Undoroid
őstag
Értem! Tehát ez a Samba egy olyan "beépülő modul" amivel újabb -jelen esetben- egy nagyobb tudású, hálózati kapcsolatokat kezelő - manegelő programcsomagot ad hozzá a meglévő rendszerhez.
" Jómagam is játszottam vele, igaz még Windows-os laptopon. "
Ez nem ide tartozik, ezért, ha lehet akkor privátban kérdeznék erről! Vagy , ha elfér akkor itt, mert korábban ezzel próbálkoztam (Win + SDR + Zadig) Én is, de nem ment!
Vásároltam hozzá az igényeknek bőven megfelelő Androidos táblagépet is, de azzal sem volt hajlandó működni! Egyedül a PI-n keresztül mutatott életjelet...
" Egyedül az a kérdés, hogy a CPU mennyire bírja szuflával, de ez majd menet közben kiderül. "
Ezt egyedül a leírt dologra szeretném majd használni. Semmi más nem lesz rajta! Ha egyszer végre összeszerelem az SDR spéci antennáját, akkor még időnként az!
-
sztanozs
veterán
válasz
Fecogame #46413 üzenetére
Kivancsisagbol - hogy jobb a load, mint Kodi alatt, bar a Kodibvan van hardveres tamogatas, a Plex alatt meg csak akkor, ha vettel liszenszt... Vagy ez beallitas kerdese inkabb?
En mondjuk nem emiatt kukaztam, hanem mert nem sikerult osszehozni se a tevemmel ("buta" - nem androidos - okosteve), se a PS5-tel: iszonyat mod bufferelt, pedig az RPi kabellel a PS5 meg wifi ax-en csatlakozik. -
atiska007
senior tag
válasz
Sweet Lou 6 #46394 üzenetére
+1 Emby-nek!
Évek óta használom, szeretem, a felülete is teljesen megfelelő és (bár Plex-nél nem tudom), van kadenciahelyes lejátszása.
Android lejátszó nekem egy FireTV-n van, közös hálózaton lógnak, de bármilyen androidos okosTV-re vagy TV okosítóra fel lehet tenni. -
wise0.tamas
újonc
Szia!
Persze, tökéletesen megy.
Én csak régebben (kb. 2-3 hónapja) használtam gyakrabban, RPiZero2W-ről csatlakoztam mindenféle gépre (win10, win11, MacOS, Linux-ok), sőt, telóra is (Samsung-ok).
Viszont az hamar elég egyértelmű lett, hogy a Zero2W-nek a fél GB ram-ja nem optimális desktop OS-re...Youtube tele van Pi4 és Pi400 desktop leírásokkal, azokon tényleg jól futnak a desktop OS-ek.
Leginkább Raspberry OS Desktop-ról vannak jó emlékeim (ez az x86-os változata a Raspberry OS-nek) desktop vonalon, sima microSD kártyával nagyon lassú a rendszer, a "nagyoknál" (Pi4 és Pi400) is csak akkor sima a grafika, ha ssd-ről megy az OS!
Mostanság már Android -> mindenféle gép módszerrel dolgozom (akár Teamviewer, akár bármilyen más protokoll esetén).
A Teamviewer, egyébként, hivatalosan támogatja és külön menüben listázza a Raspberry Pi-re optimalizált klienseit (full, QuickSupport és Host), úgyhogy biztos lehetsz benne, hogy amíg ott van, addig biztosan menni is fog. -
ViZion
félisten
válasz
Sweet Lou 6 #46394 üzenetére
Nincs Android TV-m, egy Pi Zero W lenne a kliens, ambilight miatt.
Ahogy olvastam, ott sem találtam kliens OS-t, csak eszközt. Ezért jött előbb a Plex, de dockerben ott az Emby is. -
cigam
titán
válasz
ricsip #46213 üzenetére
Olyan általános leírást nem is fogsz találni, ami A-tól Z-ig minden kérdésre választ ad.
Mire használnád? Mire vagy kíváncsi?Képzelj el egy öreg 4magos telefont, amire billentyűzetet, és monitort tudsz kapcsolni, de nem android fut rajt, hanem Linux. GUI-val vagy anélkül. Rákapcsolhatsz mindenféle kiegészítőt. Szinte bármit készíthetsz belőle, ezért nem lehet a kérdésedre válaszonlni.
Lehet fájlszerver (NAS), torrentező, elosztott tudományos számításokat számoló számítógép, médialejátszó, mozgásérzékelő kamera rögzítő, okos otthon központ, okos tükör,... [link]
A feladattól függően más-más operációs rendszer/program fut rajta.Fogsz egy pendrive-ről futtatható linux-ot, pl. lubuntu kiírod pendrive-ra, erről indítod a gépet, és kipróbálhatod milyen a GUI, a rajta futó programok. Persze azt vedd figyelembe, hogy Pi-n sokkal lassabb lesz minden, hiszen nem egy izmos x86 CPU-n futnak a programok GPU-val kimásolt megjelenítéssel, hanem egy régi mobil teljesítményével.
Plusz a Linux alatt n+1 féle GUI (ablakkezelő) elérhető nem vagy "röghöz kötve" mint Windows, vagy macOS esetén). És nagyon sok esetben nincs is szükség rá, elég a terminál, a távoli elérés WEB-es felületen keresztül, stb... -
Sakab
senior tag
Behoztam melóhelyre, hogy majd itt bent folytatom. De máris megakadtam, ugye otthon rácsatlakozott az otthoni wifire most meg bent már nem tudok új hálózatot hozzáadni. Lan nincs, csak hotspot. Simán az android pedig új eszközként nem látja.
Cross link kábellel összetudom kötni valahogy, hogy elérjem SSH-n keresztül? -
oOKitsuneOo
tag
válasz
SunMount3r #45619 üzenetére
Nálam úgy néz ki a dolog, hogy az androidos telekom boxról jön a jel (ezt fix 4k-ra állítottam). Onnan megy a splitterbe majd tovább a tv és az usb video grabber-be majd innen a pi-be.
Grabbelni csak vga-ba megy neki de a lednek jó.
A tv-n kap jelet azt sosem ellenőriztem, hogy mekkora a felbontás (nem is tudom, hogy kellene)
HDR tartalmat szerintme még nem próbáltam.
A boxon meg kodi megy és alatta repo-ból a plex netflix és hbo max. -
zodes
aktív tag
Sziasztok!
Annak idején vettem PI3-at, azután egy PI4-et is és ezeket használtam LibreEleckel és Kodival. Van egy NAS is és arról nézem a PI-k vezérletével a filmeket, sorozatokat, képeket. A Kodiról néztem az HBOGo-t, Netflixet, NFL-t, nagyon szerettem.
Most már gyakorlatilag semmi nem működik.
Gondoltam rárakom az androidot. De el sem indul. Megnéztem vagy 6 Youtube videót és követtem az utasításokat, de nem akar elindulni. Nem értem az egészet.
Valaki Marchellón kívűl még jutott ez ügyben dűlőre? -
attilav2
őstag
válasz
zichie #45043 üzenetére
Youtubeoztam már Kodi-val android tv boxon, úgyhogy ismerem. Az asztali böngészős youtubeot jobbnak tartom, sokkal több videót ajánl ki mint a tv-s verzió(a kodi alatt youtubozás meg még a hivatalos tv-s verziónál/smart youtube tv app-nál is rosszabb szerintem). Böngészőben akarok Pi alól youtubeozni, lehet akkor meg kell elégedjek 720P-vel, amit meg mindenképp 1080P-ben akarok akkor izzítom hozzá Mi Box S-t. Azért gondoltam a Pi-re mert kevés áramot vesz fel egy x86(mini) pc-hez képest, és nem kell földelt dugalj, panelházi sokszorosan sorbakötött földeletlen konnektorról gondolom a Pi simán elmegy. PC-m alá csináltatva lett külön áramkörrel földelt dugalj, a tv-s szobába viszont nincs, és lehet hogy mostanában nem is tudom megoldani hogy legyen. Arra az esetre ha összejönne már építettem egy itx ivy bridge média pc-t felesleges selejtezett alkatrészekből, atx házban és atx táppal. X86 PC-t nem merek házgyári konnektorról járatni mert úgy 2010 körül majdnem tűz lett belőle, és a földelés hiánya miatt tönkrement egy tunerkártyám.
-
BestofJAVA
tag
-
válasz
BestofJAVA #44881 üzenetére
Azok is egy architektúrára épülnek. Android is van x86-ra, Windows is van arm64re.
-
BestofJAVA
tag
Elméleti kérdés: ha áthidalhatatlan szakadék tátong az ARM és x86 architektúra között, hogyan adnak ki néha kombinált Android/Windows dual rendszerű eszközöket? Talán két processzor, két eltérő buszrendszer fut bennük?
-
5leteseN
senior tag
Azért tettem idézőjelbe a "kijelző"-t, mert -ahogy írtam korábban - valójában ez egy komplett XGODY Tab10 tablet (Android 11 Go-val), de az Allwinner A133-as CPU olyan kis teljesítményű, hogy emiatt alig használható, ezért van nálam ilyen módon átminősítve kijelzővé-akkumulátorrá a 1200*1920 IPS-es, +8000 mA-es akkus gép.
Azt a továbbélést tervezem a részére -a korlátai feloldásaként-, hogy egy sokkal nagyobb teljesítményű, jól használható, de viszonylag kis kijelzős -divatja múltával immár olcsó- telefon (Pl: OnePlus 5/5T, Huawei Mate Q10/10 Pro, ...) "kijelzőjeként" folytatja nálam pályafutását, a mobiltelefon kijelző klónozását tervezve, az eddigi segítségek alapján most van keresés alatt erre megoldás, sajnos szinte biztosan csak vezeték nélküli megoldással, ami lehet, hogy zavaró késleltetést hoz magával a játékoknál.
A tableten belüli kijelzőről nincs információm.
-
válasz
5leteseN #44822 üzenetére
De miért érdekes az antutu eredmény? Ez nem android-os gép, h releváns legyen. Persze rá lehet mókolni droid-ot - de nem arra való. Ez egy mini kártyagép linux-al...
Itt vannak mérések pl.:
Raspberry Pi 4 specs and benchmarks
Nem egy erőmű, maradjunk annyibanHameg droid kell vegyél vmi android tvbox-ot - biztos hogy gyorsabb lesz.
-
5leteseN
senior tag
Üdv!
Meglepően magas AnTuTu értékeket találtam a Pi 4 B-re -400e feletti !!! - ahhoz képest, hogy egy négymagos, 28nm-es csíkkal gyártott CPU-ról van szó.
Mi a helyzet ezzel a számomra hihetetlennek tűnő értékkel, van valakinek saját mérése?
Van már rá Android portolva ami használja a hardveres gyorsítás lehetőségeit?
+1: Az 1,5 GHz-es és magasab órejeles változzatok közötti különbség???
Előre is
-
tasiadam
veterán
válasz
wassermann #44752 üzenetére
Úgy akarom használni, mint egy android tvo kosítót. Most egy mi stickem van, elég hurka erőben, lassú is, stb. Tehát csak a pi-t akarok bele irányítani, a TV-t nem. Nincs is klasszikus értelemben vett kábelTV-nk
-
tasiadam
veterán
Lehetseges egy pi3+/4-re a xiamo mi stick/box bluetooth taviranyitojat csatlakoztatni, es mondjuk android TV-t kezepni vele?
-
ath
senior tag
Sziasztok
Van egy [Zidoo Z1000 Pro] lejatszom, aminel az a kinom az android barmilyen tarhelyet kulso SD-kent kezel, igy az osszes torrent kliens eloszor leallokalja a letoltendo fajlokat, majd utana all neki tenylegesen letolteni is. Hat ez igy nem tul acelos.. raadasul a sebesseg sem a legjobb, egyik klienshez sincs webes elerhetoseg.. Emiatt arra gondoltam veszek egy RockPi 4A+ 4GB lapot, kap egy 1TB NVME SSD-t, futna rajta ssh, samba, esetleg omv, valamilyen torrent kliens (rtorrent-et ajanlottatok legtobbet itt), a Z1000 pedig smb-vel csatlakozna. Nem tartom valoszinunek, de lehet ebben a felallasban barmilyen sebessegbeli gondom?
Koszi
-
Vigyorka
aktív tag
R-Pi 4. Adguard Home-t próbálom beállítani.
3 klienst akarok beállítani. Mind a 3 különböző eredmény produkál ugyanazzal a test site-al..
2 Android telefon (9 és 12 es) + egy Win 11-s laptop -
Vigyorka
aktív tag
Kösz a segítséged!
Két telefon csatlakozik WiFin a routerhoz. Idáig mind a kettővel működött az RPin futó Aguard Home.
A Nord 2 tegnap kapott frissítést és azóta nem működik
Az Umidigi S3 (Android 9) jól működik.
A laptopom ritkán használom jellenleg nem működik.
Az R-Pi-n működik.
Böngészőben és ugyanazt az oldalt ( dlpure.com/android) teszteltem. Reklámokkal indul... -
Marcsello31
őstag
válasz
Mentolka #44467 üzenetére
Hali, nemsokara jovok csak mas dolgom is van, meg most toltok le valamit, fel fogom tolteni az altalam hasznalt androidot a config fajlokkal, ugy elvileg masnak is mennie kellene. a torrent android alatt okés, a kodi okés, játék okés, ftp szerver okés, az hogy a letoltott torrent fajlokat lanon samban? vagy valami hasonlon megosszuk azt nem neztem meg, de szerintem nem lehetetlen, program kerdese android alatt is.
-
Marcsello31
őstag
Írj nyugodtan, szívesen segítek privátban, egész jól használható az android12, persze még béta, de nincs akadás és színte minden program fut rajta.
-
0519
senior tag
Alternatív megoldás : megkérdezed Marcsello31
a tapasztalatairól. Ő android futtat a Pi-n, jó eredményekkel. . -
Marcsello31
őstag
Pű🙃. Hát igen, sajnos ez van, ha teheti vegyen másikat, vagy inkább olyat ami már jobb. Azt nézegettem a neten, hogy már árulnak új 8gbyte Ramos Android tvboxot, igaz hogy egyhavi kereslet az ára, de amit írnak róla azt nem lehet űberelelni. S van olyan 8gès típusú amin fut a Linux. Ám a raspberry is jól használható főleg a 4/8 gès változat. Nekem van egy powerbankom 20.000mahs 5v os kimenettel ebből létezik 2 amperes, ès 2,5 amperes. Ha rá dugom a powerbankot a raspberryre nekem ugyan úgy elindul vele, mint, hálózatról.
-
Marcsello31
őstag
Meg kellene mérni külső lézeres hőmérővel, hogy valójában hány fokra melegszik fel, de sztem itt más lehet a gond, lehet hogy komolyabb a baj, Nekem is beindult gond nélkül borda mentesen a raspim. Van egy ismerősöm, ő is rá kérdezett hogy milyen hogy megy ez a ketyere, említettem neki hogy ha vesz is, vagy 8gés raspit vegyen vagy android tvboxot, ott is van már 8gés változat. Nincs több ötletem hogy mi okozza, ha mindent végig néztetek.
-
Marcsello31
őstag
Szia ma még mutatok róla videót, sajnos azért akadt mert a képrögzítő program műveletek között belassította, majd külső kamerával próbálom meg a dolgot, Azt vettem észre, hogy az android 12ő már használhatóbb, barátibb mint a többi, s kihasználja a raspberry adottságait, Böngésző van gmail van, youtube van, játékok futnak usbre rá dughatsz bármit, torrent van, s igazából tényleg, bármire használható lenne, nekem is médiára van beállítva, "filmnézés, este meg torrent, Amikor jobb a net, a konfigurációs fájl amit megoszottam usb bootra van állítva, sztem mennie kellene a cuccnak még 4gbyte ramos változattal is. Délután mutatok még videót, de amúgy egy tettre kész rendszer. A film fullhdban sem akad. Be lehet állítani, az audió kimenetet, hogy hdmi vagy analóg, vagy bluetooth, be lehet állítani a cput, a gyorsítást. Linuxxal is szórakoztam, de annyira nem jön be, mint ez. Simán jó főgépként. Délután jövök új videóval. Van értelme a 8gbyte ramnak. én köszönöm hogy megnézted, aki akar venni ilyen gépet sztem áldozzon rá a 8gigabyteos változatra, később rájön, hogy miért írtam ezt.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Android 12 bemutatása videón screen recorderrel, sajnos felvétel közben akadt a rendszer, amúgy valójában nem akad. Így nèz ki az Android 12 raspberry pi4 8gbyteos gèpen. Videó: [link] egy kis. Kedv csináló.
lesz hosszabb videót is, ez egy teszt volt. Üdv. Sztem megy a 4gbyteos változattal is.
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Akit érdekel, itt van egy általam konfigolt betöltő rendszer android alá, esetemben android 12ő alá. Nekem az én Raspberry pi4-emen ami egy 8gigabyteramos változaton fut.
Elősször töltsétek le ezt a fájlt
android12 raspberry
[link]
ezt ki kell írni pendrivera sd kártyára, vagy ssdre. Ami van, aztán ha meg van.
[link] boot fájlok, ezt kel felmásolni a felírt android rendszer bootfájlai helyére, az összeset.
Ez úgy van beállítva esetemben, a config.txt, hogy usbről bootoljon be.
Hang,gpu,kodi,youtube, rendben. torrent ok.
Jövök pár képpel nemsokára.
Hali
[link]
youtube video. -
Marcsello31
őstag
Szia! Nekem is van egy Raspberry-pi4em 8gigabyteos változat. Nekem nem csinál ilyesmit, viszont én pasztáztam azokat részeket ahol kellett, ahol hozzá ért a hűtöborda, nekem így maximum 40Fokig megy fel 4 óra aktív film használat után, alapjáraton 36fok körül van, már ha igaz amit mond. Nálad eredeti táppal megy a gép? próbáltad már esetleg powerbankal megnézni? Le vannak pasztázva a fontos részei?
Én jelenleg android 12őt használok raspberry 8gbyteos gépemen. Gyári adapterrel tartozékokkal.
-
PistiSan
addikt
válasz
cinemazealot #44344 üzenetére
Köszi, meg nézem!
Lakik otthon egy Telegram Bot, vele szoktam beszélni néha
Szóval küldök neki valamit, és ő válaszol, vagy parancsot hajt végre.
Az egészben az 1db külső publikus ip-vel ellátott szerver, VPN ami aggaszt, ilyenem nincs jelenleg.
Amire még gondoltam: Van otthon használaton kívüli androidos telefon, azon keresztül valahogy haza telefonálni, aztán ő engedjen be a hálózatra.Másik terv: Venni egy Domino Maraton SIM kártyát, ott a feltöltött adatmennyiség a SIM kártya érvényességi ideje alatt felhasználható, egyszer mintha azt olvastam volna, hogy publikus ip-t adnak (ennek utána kell nézni), szóval ilyen kapcsolat felépítéshez talán használható lenne.
Ötletelek. -
cinemazealot
addikt
válasz
PistiSan #44343 üzenetére
Sajnos ha NAT-olva vagy, elég macerás lesz bejutni kívülről. A TeamViewer is a külső szerverét használja arra, hogy összekösse a klienseket, legyenek azok akárhány NAT mögött is. A módszer viszont -- amit ők alkalmaznak -- házilag is kialakítható (nekem már sikerült Android alatt, ahol akárhol, akármilyen mélyen működő klienseket tudtam összekötni), noha nem feltétlenül lesz általános célra felhasználható, hiszen a kapcsolódás után a kommunikációs protokollt Neked kell diktálnod: UDP Hole Punching. Ez az eljárás tehát csak a kapcsolódást biztosítja, hogy milyen protokoll alatt folytatod a kommunikációt, az már Rajtad múlik. Továbbá szükséged lesz egy kinti szerverre (ez lehet bármilyen apró VPS), ami folyamatosan tárolja, hogy az otthoni neted milyen publikus IP cím alól érhető el.
Az eljárás lényege voltaképpen a kapcsolódás útválasztóinak átverésén alapul. Egy router ugyanis csak akkor enged vissza (kintről befelé) egy csomagot, ha tudja róla arról, hogy az egy korábbi kifelé irányú csomagra adott válasz. A cél tehát az, hogy elhitessük vele azt, hogy ami kívülről próbál bejönni (Te próbálsz haza "telefonálni"), az egy bentről induló "kiabálásra" adott válasz. Ezért miután mindkét fél megismeri a másik fél publikus IP címét, elkezdik egymást megsorozni apró UDP csomagokkal (fontos, hogy nagyjából egyszerre kezdjék ezt el). Ha az "elárasztás" kellően sikeres, a kapcsolódásban részt vevő routerek idővel elhiszik, hogy a bentről és kintről érkező csomagok egymáshoz tartoznak, így a kapcsolat idővel fixálódik, a két fél (a NAT mögötti otthoni géped és Te kintről) pedig képes lesz tartósan is kommunikálni. Innentől már csak a hogyan a kérdés.
Az implementálásban engem egyébként ez a cikk segített.
A probléma persze még mindig az, hogy a kapcsolódáshoz valahogy kezdeményezned kell otthonról a csomagküldést, máskülönben nem fogsz tudni kivel összekapcsolódni. Tehát a lyukütéshez fog kelleni egy olyan csatornán indított trigger (pl. mobilon, mobilneten vagy akár vezetékes telefonon keresztül), ami az otthoni netedtől független.
-
cigam
titán
válasz
snake1977 #43903 üzenetére
Androidot max demonstrációs jelleggel tudsz feltenni. hbomax-hoz inkább libreelec+hbomax plugin, de közel sem olyan "smooth" mint a gyárilag támogatott megoldáso. Plusz bármikor "eltörhet", és vagy megoldják, vagy nem. Ha jót akarsz neki(meg magadnak), akkor a Pi árából veszel egy chromecast-et, vagy egy atv-t.
-
snake1977
őstag
Sziasztok!
Pi 3B-re tudok tenni android rendszert? Ha igen mit ajánlanátok?
Édesanyámnak "okosítanám" a tévé készülékét ezzel, a cél hogy az hbo max fusson rajta, ezért gondoltam android rendszerre, de bármilyen javaslatot szivesen veszek. -
wassermann
Topikgazda
Sajnos hiába néz ki erősebbnek a Pi 4 8GB hardvere. Ha 4K videonézés a cél az Amazon Fire TV Stick 4K Max jobb megoldás mint a Pi.
Utánaolvasgattam az Android telepítésnek, ami sajnos nem "sima ügy". Sokan panaszkodnak, beszakadt telepítésekre. Például, hogy elakadnak a Pi-vel ilyeneknél: érvénytelen hardver regisztráció, érvénytelen tanusítvány... később lock-olt Google fiók!
-
wassermann
Topikgazda
válasz
Bali27 #43796 üzenetére
"... a HBO-val meggyűlt néhányótoknak a gondja. Az lenne a kérdés hogy 2 Gb-os Pi4-el Tv-re ki lehet -e tenni... "
A Pi sajnos nem a legjobb hardver ilyesmire. Sok sok ügyeskedéssel talán megoldható, de ha a Pi csak erre kellene nem vágnék bele. Keress inkább valamilyen box-ot vagy eleve olyan TV-t ami Androidos!
-
válasz
mesger82 #43724 üzenetére
Egy ideig én is próbálkoztam android az rpi-n projecttel - de beláttam, h jobb ha elengedem.
Egy otthoni youtube kioszk lett volna a cél, h szóljon a zene valamiről - de inkább vettem egy android box-ot (arra is fel lehet hack-elni a vanced-et meg van ott smarttube is) azóta jobban alszom
-
mesger82
tag
Kipróbáltam, hogy az előző LineageOS (18.1, android 11) raktam fel, azzal meg szaggat. Ha letöltöm a filmet, kb 480p-be tölti le és akkor is szaggat...
Megnéztem annak is a config.txt-jét, ott a #camera sor alatt volt egy gpu_mem=128 sor, azt átírtam 256, 512-re, de semmi. Csinaltam azt is, hogy kitöröltem beraktam egy 'include extraconfig.txt'-t, létre hoztam ezt a filet és beleírtam a gpu_mem sort. De az se működött.
A 19.0-ás verziónál se segített. 1024-re írva el sem indult...
-
wassermann
Topikgazda
válasz
mesger82 #43717 üzenetére
Én arra gyanakodnék, hogy túl kicsi a GPU-nak kiosztott video memória. Nincs telepített Androidos rendszerem, de Linux-nál asszem ez a parancs "'vcgetcmd get_mem gpu" a memória pillanatnyi méretének a kiiratására. Ha 128MB-nál kisebb értéket ad vissza válaszul a parancs, a config.txt-ben néznék körül, hogyan lehet nagyobbat adni neki induláskor (pl. 256MB).
-
mesger82
tag
válasz
atiska007 #43718 üzenetére
LineageOS 19.0 - KonstaKANG (Android 12)
De van egy másik változat is:
-
mesger82
tag
Üdv!
Valaki használ Rpi4-en linageos-el HBO MAX-ot? Mobilon, PC-n (Brave böngészővel) tökéletesen fut, viszont Rpi-n vannak gondok.
Adott egy Rpi4/8GB, Linageos 19-el (Android 12), amire feltelepítettem a HBO Max alkalmazását. A gond az, hogy van amikor 2-3 sorozatrész után vagy 1-2 film átlépés után, de van, hogy már első lejátszáskor remeg a kép vagy zöld, piros, kék becsíkozódások jelennek meg lejátszáskor teljes képernyőnél. Ha előhozom az épp futó alkalmazásokat, akkor kisablakban folytatódik a lejátszás, de megszűnik ez a jelenség. Mitől lehet? Újraindításnál ez vagy elmúlik 2-3 video lejátszás elejéig vagy már az első lejátszásnál csinálja...
A TV egy Samsung H6400, cseréltem már HDMI kábelt is. 32 GB-os kártyán van. Azt is csináltam, hogy az alap 8GB-os particiót megnöveltem a kártya maradék formázatlan területére is (ezt telepitő videoban ajánlották is). Ha ezt csinálja, akkor előfordul, hogy youtubera átlépve is csinálja lejátszáskor. A válaszotok előre is köszi.
-
válasz
tiborv #43570 üzenetére
Sejtem, hogy mire szeretnéd használni
Sajnos Raspberry-n nem fog menni, legalábbis a régebbi modelleken nem, 2 napom ment rá a próbálgatásra. Raspi4-en van rá esély, de az meg elég sokba kerül most, főleg a 4GB változat, azalatt nem látok rá esélyt, hogy működjön. Most egy 15+ éves laptopot fogtam be a feladatra, javaslom keress egy ilyet a környezetedben. >2GB ram legyen benne és minimum 2 magos proci.
Illetve Android alatt ez segíthet. -
meridaharcos
senior tag
válasz
MaCS_70 #43523 üzenetére
Picit félreértitek.
Telefonon a wireguard telepítve van, azon érem el a pi-t. Böngészőben tudom konfigurálni, illetve androidos célalkalmazásokat is használok (Qbittorrent remote például).
Fizikailag kérdezem az elérést, amivel komfortos is lehetne. OMV-vel megosztom a meghajtót FTP-n, és ezt elérem egy fájlkezelővel ? Csak példa... Ti hogyan oldottátok meg ?? -
Norbika88
senior tag
Köszönöm a gyors választ!
Lehet félreértettem.
Sok "kacsacsőr" Puttyból való ctrl+c rakta bele.
Eléggé kezdő vagyok ssh-ban. Én cnc programozó vagyok
Volt egy android boxom amire sikerült LE raknom, úgy hogy úgy döntöttem megpróbálok egy pi4-et felprogramozni úgy hogy LE legyen a torrent kezelő és a házi fájl szerver.docker run -d \
--name=9091-transmission \
--net=host \
-e PUID=0 \
-e PGID=0 \
-e TZ=Europe/Paris \
-e USER=Transmission \
-e PASS=Libreelec \
-p 9091:9091 \
-p 51413:51413 \
-p 51413:51413/udp \
-v /var/media/nas hdd/torrent/config:/config \
-v /var/media/nas hdd/torrent:/downloads \
-v /var/media/nas hdd/torrent/watch:/watch \
--restart unless-stopped \
Iscr.io/linuxserver/transmissionMost azt a hibát kapom, hogy invalid reference format.
-
Norbika88
senior tag
válasz
wassermann #43464 üzenetére
Igen ismerem androidos boxon használtam, megpróbálom ha haza értem.
Gondolom ha valamilyen oknál fogva zárlat vagy ESD érte akkor nem kellene menni az omvnek se? -
neo81
senior tag
Sziasztok!
Raspberry Pi 2-re lehet valahogyan Android-ot telepíteni?
Köszi! -
cigam
titán
válasz
varmi2 #43201 üzenetére
Miért nem veszed ki a tablet akkumulátorát? Plusz a Pi áráért már találsz egy megfelelő tabletet is.
A Pi-n nincs támogatva az Android, vagyis esetleges a működése, és ahogy wassermann is rákérdezett, tudtommal nincs rá HW-es videó gyorsítás. Vagyis minden pixelt a processzor rajzol ki. -
-
varmi2
nagyúr
Üdv.
Nem foglalkoztam még raspberry pi-vel. Ezért teljesen kezdő vagyok. Amit szeretnék megvalósítani. Van egy reolink kamera rendszer a házban, és annak szeretném a képét látni . A reolinknak van android és windows appja is ehhez. Tehát az a kérdés, hogy a raspberry pi-vel ez megoldható? A legolcsóbb hardver elég, használtan is. Jó irányba keresgélek? -
Marcsello31
őstag
válasz
icemad #43113 üzenetére
Szia! Erre látod nem is gondoltam!
Meg is nézem a billentyűzet beállítását, bár egyszerű jelszó volt beállítva marci85 egy olyan jelszó amin csak a pín volt.
Sehol máshol, mégsem engedett tovább. Nincs gond elvacakolok vele, de ez fontos, hogy távolról is elérhessem. Használok egy hibrid chromiumost android emuval egy másik lemezen, azt filmekre használom arra jó is, de kell olyan amin le tudok tölteni. Azt egy másik lemezzel oldanám meg. Olyan chromium ost használok amin a fullhd film nem akad meg még nagytvn sem.Tettszik. Ha kíváncsiak vagytok itt van, a videó róla, letöltési link stb.
Install FydeOS on Raspberry Pi 4/400 (Read description)
[link]
Az eddigi rendszerek közül ez vált be a legjobban nekem.2200mhzen pörög a cpu, a gpu 660mhzn. Kodi atomstabil a böngészés szintén pc színtű.
Install FydeOS on Raspberry Pi 4/400 (Read description)
Csak a tetü torrent nem megy rajt. -
atiska007
senior tag
válasz
Fecogame #43017 üzenetére
Ez a program milyen néven fut? - phpsysinfo
Illetve ezek szerint az rpi-monitor nem megy fel a Bullseye-ra? - Nekem nem működik. Fel lehet telepíteni, de a http linken nem mutat semmit. Lehet mókolni kellene valamit vele, de én nem találtam megoldást és fel is adtam.btw a phpsysinfo-hoz van android app, nagyon kényelmes otthon ránézni a Pi-re vele.
-
atiska007
senior tag
válasz
SunMount3r #42988 üzenetére
HW Widevine nélkül is megy, 480p-ben
L3―(typically) 480p resolution limit. Software-based DRM only.
Ezért megy dzsunka kínai mediabox-okon is, android alatt, aptoid-os netflix klienssel.
Tehát Pi+Android+Neflix app -
0519
senior tag
válasz
Steady74 #42981 üzenetére
Esetleg még próbáld meg az Androidot. Talán jobban megy majd Youtube.
Marcsello31 korábban próbálkozott vele. -
-
kovbandi82
őstag
Sziasztok. Úgy néz ki, meghalnak, vagy haldokolnak az itthoni rendszerem egyes komponensei, ezért újra kell gondolnom az egészet.
Nos jelenleg egy Banana PI M1 látja el a NAS funkciót, tehát kell FTP és SAMBA szerver mindenféleképpen, továbbá egy DLNA szerver, Torrent kliens és SMTP fut rajta. Egy Raspberry PI3 Modell B szolgáltatja a KODIT és a Flexget szolgáltatást. Ha már veszek valamit, akkor mindenféleképpen egy eszközre tolnám rá az egészet. Gondolkodom, hogy veszek egy RPI4-et. Elbírja új ezeket egészében?
Még az is megfordult a fejemben, veszek kész megoldást, gondolok itt Apple TV-re, vagy valami Androidos boxra. Valaki eltudna indítani, melyik irányba induljak? Nem vagyok megijedve a parancssoros LINUX-tól, előre leszögezem. -
lanszelot
addikt
Hello,
RPi OS -en kívül szeretnék más OP rendszereket is kipróbálni RPi4b 8GB -n.
Ubuntu - pocsék folyamatosan kifagy már az első indításnál anélkül, hogy hozzá érnék /software updater csinálja/.
Twister OS nagyon tetszene, de kezelni nem igazán tudom /nem találom pl a csomag telepítőt, ha van/ és az alkalmazás telepítője amit találtam egy nagy katyvasz számomra.
Olyan OS-t keresek ami alapból tele van de nagyon előre telepített programokkal, és könnyű kezelni, kompatibilis, van benne olyan mint az app store, hogy még telepíthessek künnyen programokat.
VS code, vine, android emu, steam, openshot, kdenlive...stb ezeket könnyen rá tudjam dobni, ha nem volna rajta -
válasz
Marcsello31 #42642 üzenetére
aki akar valamilyen linuxot futtatni vele - nem is értem, h Te mit csinálsz azzal a szegény géppel: windows xp/98/11/12... android???
Itt szerintem a 99,9% linux-ot futtat rajta nem ilyen úri
baromságokathóbortokat -
Marcsello31
őstag
válasz
polauf81 #42618 üzenetére
Szia! Nekem egy raspberry pi4 b 8gigás gépem van ,annó szórakoztam az ubuntu linuxxal, de voltak vele gondjaim, szerintem nézd meg az ubuntu matét, annak van támogatott gpu grafikus változata, meg nem kell vele sokat mókolni, itt le lehet tölteni többféle kinézetűt. Ez is linux!
https://ubuntu-mate.org/raspberry-pi/
Én ezekkel a beállításokkal használom a config.txt# Overclock over_voltage=6
arm_freq=1980
gpu_freq=750
dtoverlay=vc4-kms-v3d-pi4,noaudio gpu_mem=400Android 11et tesztelek épp rajta a melegedés nem gond, minden fut amin egy androidon futnia kellene.
Meg próbálhatod az ubuntu linuxot is de rá fogsz jönni hogy nem igazán teljes, szerintem abban nincs meg a teljes grafikai támogatottság. Nekem legalábbis nem volt sem a 10ben sem a 4ben, viszont a matéban igen és ott 7gigát kapott a gpu.
De ez csak az én véleményem!
-
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Van módja annak, hogy a raspberryre telepített android amin esetemben egy 128gigás sd meghajtón fut, semmi gondom vele, jól megy, de nem látja a teljes meghajtót, csak 5gigabyteot lát szabadnak a 128 szabad gigából. Linux alatt mókoljak vele megnövelés képp, vagy van valami babra módszer twrp alatt? Line age os 18.1 változat fut rajta. Youtube ok kodi ok minden szépen fut, csak kevés a tárhely pedig a játékok miatt kellene. A válaszokat előre is köszönöm! Képek
Így is jó, de nem értem hogy miért csak ennyi a szabad hely.
Minden segítséget köszönök előre is!De így 100%ban jó a Pi.
Gondolkodok azon, hogy egy infrát rá biggyeztek a távkapcsoló miatt. :> -
lanszelot
addikt
Hello,
Létezik RPi re olyan, hogy napi szinten automatikusan készítsen backup -ot az androidos telefon megadott könyvtárairól?
Pl adott idoben minden nap.
Ne minden nap mindent toljon át, csak ami változott azt.
Esetleg 2 telefont is tud kezelni.
Létezik ilyen? Ha igen mi az, mert sehol se találom? -
Marcsello31
őstag
Sziasztok! Találkozott már valaki itt közületek, olyan hibával, hogy amikor a raspberryn android fut, és ablak váltásoknál ki kapcsol a tv? Mármint egy pillanatra csak egy villanásig, aztán visszajön, tudok valahol valamit módosítani ezen? Egy LG tvhez van kötve hdmin kersztül a gép. Elég idegesítő.
-
lanszelot
addikt
Nem bírtam ki megpróbáltam.
Bekapcsoltam a local display-t ami most már jó.De se a DX3 Pro -m nem látja az eszközt, azaz csak villog, és kikapcsol.
/Audio output -nál kiválasztottam DX3 Pro/
Pont úgy jártam mint az androidos eszközökkel, ezt sem érzékeli a DX3 Pro.Se a külső hdd -t nem találom sehol.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Gitáros topic
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- BestBuy ruhás topik
- Linux kezdőknek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Death Stranding (PC)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700KF + Kingston Fury Beast RGB 2x16GB DDR5 6000MHz CL30
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Csere-Beszámítás! Asus Tuf RTX 5070Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- Bomba ár! Dell Latitude E7240 - i7-4GEN I 16GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Lenovo X1 Yoga 3rd - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I W11 I CAM I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged