- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Vezetékes FEJhallgatók
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Bluetooth hangszórók
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- HP notebook topic
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
Üdv,
A Pi3 tökéletesen viszi a 3D bluray iso-kat? Tehát megvan a fhd/szem minőség, kadenciahelyesen, kontraszt is rendben, nem fagy, akad, stb?
köszi! -
Márton
nagyúr
A Pi4 tud 3d bluray iso-t lejátszani hdmi 1.4-en? Tehát hogy meglegyen a fhd/szem minőség, nem csak a felezett. Ha igen, mivel?
köszi -
vkp
aktív tag
Kérdezték többen, hogy érdemes-e venni PI2-t media centernek.
Pár hetes tesztelés után azt mondom, hogy mindenképpen, Openelec van rajta, minden (nálam) létező formátumot játszik, xvid, dvd, mkv, bluray mappából és iso-ból is.
3D-t is teljesen jól bírja.Ami picit lassú, az a bluray menük, de az is vállalható.
Nem kellett semmit szögelni rajta, telepítés után egyből ment a HDMI-CEC, kapcsol mindent ahogy kell, tv távjával lehet nyomkodni.
Próbaképp van rajta egy MS Mediacenter távirnya, azt is kezelte minden telepítés vagy config nélkül.
-
Mr Dini
addikt
Mpeg2 a legtöbb dvd "formátuma".
Igen a h264-et alapból tudja, dvd menüt csak a frissebb oe-k tudják, a legtöbb bluray-t lejátsza, de a 3D iso picit kemény neki, illetve a hang nagyon meghatározó. Xvidet/divxet lazán kihajtja. Elég sok formátumot tud a kis oe.
Mpeg 2 pl akkor kell hozzá, ha külső dvdről akarsz hw kódolást.
Van még asszem vc1 és valami dolby licenc rá ha érdekel.
-
Kroni1
veterán
válasz
orbitalion #9382 üzenetére
Abszolút nem értek egyet veled!
Hogy ez drágább volna mint egy tablet?! Nem hinném, legalábbis abban a konfigurációban ahogy én használom nincs ennél olcsóbb HTPC!
Winyó? Nem kell hozzá! Van egy MyCloud 2TB NAS-om, arra szedtem le mindig is Transmission-el a filmeket. Amint lejött valami azt már látja is a Pi, mivel ő is rá van kötve a routerre.
Nagyobb táp? Nem kell! Egy microUSB kábelen a TV egyik portjáról kapja a tápot, így mikor a TV-met bekapcsolom a Pi is bekapcsol, ergo táp sem kellett hozzá!
USB Hub? Minek? Nálam még egér+bill sincs rákötve a Pi-re, a TV-m saját távírányítója HDMI CEC szabványon keresztül tökéletesen vezérli a XMBC-t, még csak második távirányító sem kell mint egy médialejátszó esetén!
Szóval én usb kábellel és házzal együtt 15k-ért vettem. Csináltam hozzá egy 50 LED-es hyperion projektet, ez +8k volt, és ha valaki nem ismerné ITT egy videó, kb. ilyen élményt ad hozzá a filmezéshez. Ezt nem tudtam volna se tablettel, sem más lejátszóval megcsinálni!
És amugy én nem az ára miatt döntöttem a Pi mellett, sokmindent kipróbáltam már és nekem ez a legkényelmesebb mediacenter!
A TV beépített DLNA lejátszójánál sokkal szebb a képe, tudja a 24p megjelenítést, (amit egy beépített lejátszó sem), ráadásul amíg a TV-k sok formátumot nem támogatnak, addig ez mindent megeszik, a 15-20GB-os 3D mkv-kat is simán lejátsza akadásmentesen, még a DTS hangot is átviszi. A menüben egyáltalán nem lassabb a filmek elérése, bár ugyse sokat szoktam lépkedni a menüben, csak berakom a filmet és kész, így nem is értem sokak kritikáját, hogy lassú volna..
Volt már komolyabb 3D Bluray playerem és médialejátszóm, de képminőségben nem látok különbséget, viszont ezen fent van a supersubtitles plug in, ami kb. 2 mp alatt leszedi a megfelelő feliratot az adott filmemhez! Ilyet sem láttam még a 25-30ezres lejátszókban. Szóval értem én, hogy ezt elsősorban másra találták ki, de hidd el ezek a kártyaPC-k HTPC-nek is megállják a helyüket! Nagyobb felbontású anyagokhoz a Pi már kevéske lenne, ugyan nem házon belül, de pl. ott van a 4magos CuBox i4Pro, amit full csomagban már előretelepített openelec-el is árulnak, az akár 4k-s anyagokkal is elboldogul!
-
vzoltan
aktív tag
nekem nem szaggatott meg boblightal sem soha, sem hyperionnal, mindig 50led volt es a 1080p bluray 3d iso is vigan ment raadasul halozatrol.
szoval sosem ertettem mikor a ledeg sebessegere panaszkodtak masok, szerencsem van, de nem tudom miert(amugy a raspbmc 'superre' van huzva ami 950mhz)
passz, nem probaltam mashogyan csak ahogy lathatod a fotokon, szoval nem tudom a szalagos cuccal milyen ha az a direkt feny a falat vilagitja. az viszont tuti hogy diffuz led legyen. plusz ami nekem van azt szinte barmilyen (0-10cm) tavolsagra vagy surusegre lehet pakolni egymastol nem ugy mint egy ilyen szalag ledet.
-
"What SoC are you using?
The SoC is a Broadcom BCM2835. This contains an ARM1176JZFS, with floating point, running at 700Mhz, and a Videocore 4 GPU. The GPU is capable of BluRay quality playback, using H.264 at 40MBits/s. It has a fast 3D core accessed using the supplied OpenGL ES2.0 and OpenVG libraries."
Na de akkor valami csak nálam / vagy a rendszerrel nem kerek. Csak erre tudok gondolni, vagy a töltőre.
Amúgy ez milyen Raspi ház alapanyagnak?
Most az RS-es papírdobozban van benne szegény :/Üdv. core2
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Napelem
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Házimozi haladó szinten
- Milyen egeret válasszak?
- Autós topik
- Gitáros topic
- Viccrovat
- Macska topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Vezetékes FEJhallgatók
- További aktív témák...
- 118 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 - UK billentyűzet
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Samsung Galaxy S23 , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B450 R7 1700X 16GB DDR4 512GB SSD RX 580 8GB Rampage SHIVA Corsair 450W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest