- Házimozi haladó szinten
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Hobby elektronika
- Így nézz tévét 2025-ben: új ajánlások, régi szabályok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hamarosan leszűkíti a támogatott hardvereit az NVIDIA
- ZIDOO médialejátszók
-
PROHARDVER!
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
moli.hu #3294 üzenetére
Nem hiszem, hogy valaki ezt megírta. A pi fórumban sokfelé lehet találni ilyen kérdést, hogy miként lehet kisebb backupot csinálni, mint amekkora eredetileg volt. Választ egyik esetben sem találtam, kivéve azt, aki menet közben menti a cuccot, de az ő szkriptje meg nem jó.
Egyébként tegnap sikerrel jártam, már megvan az eljárás, amivel meg tudom csinálni a kisebb lemezképet. Nekiálltam a szkriptnek, bár nem vagyok egy nagy bash szkript író, de megteszem, amit tudok...
Lényegében ez történik:
-img fájl létrehozása a nekem kellő méretben
-fdiskel partícionálom 2 partícióra, tulajdonságok beállításával
-beteszem loop eszköznek
-partx -a /dev/loop0, majd pedig jön a fájlrendszerek létrehozása
-csinálok 2-2 könyvtárat, a forrás könyvtárakba csatolom az eredeti sd kártya partícióit, a cél könyvtárakba meg a loop eszköz ugyanilyen partícióit.
-rsync-el átmásolom a partíciókat
-csatolások feloldása.Innen már bootolható img képfájlom van, lehet kitolni pl. DD-vel. Na ha erre te tudsz valami szkriptet, akkor azt megoszthatnád velem, én nem találtam.
Új hozzászólás Aktív témák
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +Új RTX 3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- HP Prodesk 600 G3 mini PC i5 7500T / WIFI / 8GB DDR4 / 256GB SSD / Type-C / 3x DP
- Apple iMac 24 Blue! 16GB / M3 CPU / 512GB SSD!
- Asztali PC , i7 10700 , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- Gamer PC , i9 9900 , RTX 3070 , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- LG OLED Televíziók: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- Azonnali készpénzes félkonfig / félgép felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Samsung Galaxy S23 , 8/128GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Precision M4800 i7-4800MQ I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I K1100M I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest