Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • dobista

    tag

    Nem állom meg tovább, hogy ne szóljak hozzá én is a beégés vitához.
    Nem kívánok egyik vagy mások oldal mellett sem állástfoglalni, egyszerűen csak leírom a saját tapasztalatom.
    Elég részletesen tájékozódtam vásárlás előtt, így pontosan tudtam, hogy a plazmáknál fennáll még a ghost veszélye, a beégési viszont nem. Én legalábbis ezt szűrtem le ...
    Ennek tudatában vettük meg a tv-t és ennek megfelelően használjuk is. Ez odafigyelést igényel. Az odafigyelésből jelenleg azonban már kicsit elegem van. A furcsa talán csak az, hogy én ezidáig nem a logóktól féltem, hanem a homogenitástól. Ennek megfelelően eddig a tv-adásokat nem zoomltam, és erre nem is vagyok hajlandó! Erről a részről az a véleményem, hogy ha reklámokkal, csatorna váltásokkal is beég majd a logó, akkor ne merje a Panasonic TV-nek hívni a készülékeit, tegye egyértelművé, hogy a készülék csak erős kompromisszumok mellett, csak kiegészítő lehetőségként alkalmas a tévézésre. Írtam, hogy az odafigyelésből már kicsit elegem van. Ez a mozifilmek nézésére vonatkozik, ugyanis nem tudok felhőtlenül filmet nézni 21:9-es képmérteben. Az jár a fejemben, hogy elveszit a TV a homogenitását az alul felül fekete sávtól. Ez eleinte nem is jelentett problémát, mostanra viszont már kezd terhes lenne ez az érzés, és eszembe jut, hogy mennyivel nyugodtabb érzés lenne ha LCD-t vettünk volna, és akkor nagyívben leszarhatnám a fekete sávokat alul felül, és oldalsávok is lehetnének fekték 4:3-as adásnál és nem szürkék, nem jutna eszmbe időnként, és nyugtalanítana, hogy az év végén vajon mekkora meglepetést okoz a villanyszámla, és nem vibrálna a kép nagy homogén felületeknél.
    Fentieken túl fontos megjegyeznem, hogy idáig még nem volt még csak ghost sem a TV-n, és 1 hónapos használat után is gyakran odafordulok még a feleségemhez, hogy ugye milyen jó TV-t vettünk, látva azt, hogy a csatornák saját készítésű SD anyagai is milyen gyönyörűen mutatnak a TV-n.
    Az én tanácsom összeségében tehát az, hogy aki TV vásárlás előtt áll, az ne csak azt gondolja át, hogy a szükséges odafigyelést tudja-e biztosítani a plazmának, hanem azt is, hogy ehhez az odafigyeléshez lesz-e elég türelme. Számomra most ez a legnagyobb különbség a két technológia között: nyugodt, felhőtlen tévézés, rosszabb képminőség, VAGY odafigyelés, ÉS nem felhőtlen tévézés szebb képpel.

    Fenit bölcsességem egy szempillántatás alatt romba dőlne, és teljes mellszélességgel dicsérném a plazmatechnológiát, ha megnyugtatóan tudná azt számomra bizonyítani valaki, hogy a 21:9-es filmeket nem kell nagyítanom, évek múlva sem fogom annak jeleit észrevenni a TV-n. Mert ez igenis bosszant, hogy a mozizásra és filmnézésre kitalált megjelenítőn nagyítva kell néznem a filmeket. Én a tv adásoktól nem félek, eddig semmi jelét nem mutatta a tv még csak ghostnak sem (ha mégis lesz beégés, akkor mocskosul mérges leszek, és mindenkinek elmondom, hogy inkább LCD-t vegyen).

    A szóban forgó tv egyébként egy Pana g30-as.

    Ui.: na ez kijött, további jó fórumozást

    Ui.2: tököm ki van attól, hogy itt mindeki utálja a keresekedelmi csatornákat (főleg az rtl klubot). Mi a faxért kell ezt állandóan hangoztatni, ettől nem lesztek többek? Én több műsort is nézek a kereskedelmi csatornákon (doktori végzettségem van, még mielőtt valaki ezt az alacsony szellemi színvonalamra fogná), amit meg szinten alulinak tartok, arról meg elkapcsolok és kész. Nem kezdem azzal minden reggel a munkahelyemen, hogy tegnap sem néztem meg a Fókuszt az rtl-en.

    Ui.3: az idetévedt halandók figyelmét hívnám fel arra, hogy a legtöbb itteni hozzászóló fanatista, és nyugodtan vegyen bárki 42-es tv-t 3 méteres nézési távolságra, NEM LESZ EGÉRMOZI (amikor ezt olvastam, akkor teljesen kiakadtam, hol élnek itt egyesek?!) A 42-es méret nekünk először óráisinak tűnt, megszokás után szupernek. Ha ingyen kicserélnék egy 46-osra vagy 50-esre, akkor azt elfogadnám, mert jobb lenne, és valószínűleg azt is megszoknánk, de hogy több tízezret nem érne meg nekünk egy nagyobb tv, az biztos. Nappal egyébként valamivel kisebbnek tűnik, de sötétben, amikor csak a tv képe látszik a szobában, akkor bőven elég nagynak tűnik.

    Ui.4: bocs, még annyit, hogy az új tv teljesen megváltoztatta a tv nézési szokásainkat, és mi is sokkal jobban ott ragadunk a közszolgálati csatornák hd anyagai előtt, valamint be kellett ruháznunk egy külsö HDD-re és egy médialejátszóra, valamint szereznem kellett egy torrent hozzáférést is. Szóval ezekkel a költséggel is érdemes tervezni tv vásárláskor, ha valaki a lehető leginkább ki szeretné élvezni a tv adottságait.

Új hozzászólás Aktív témák