Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • erdoke

    titán

    válasz DM-Fan #1813 üzenetére

    16:9-es adásnál a Zoom2 bizony akkorát nagyít, hogy
    1. kilóg az emberek feje a képből,
    2. jelentősen romlik a minőség.
    Mindez komolyan rontja az élvezeti értéket, már ami van egy ikszfaktornak vagy hozéalfonzós sorozatnak ugyebár.

    A legjobb aláírás a héten

  • Tomika1981

    tag

    válasz erdoke #1848 üzenetére

    "A feleségem pont azt szokta válaszolni, amit a kolléga írt: tévé, tévének árulják, miért nem lehet rajta károsodás nélkül TV-t nézni?"

    Szerintem ez az egész beégés, téma lényege!

    Nekem ha ilyen problémám lesz akkor tuti mindent megteszek a gari érvényesítésért! Ha beég egy háttérkép mert pc-re kötöm ok hogy nem garis hisz le van írva a használatiban hogy merevített képet órákon át ne nézegess, viszont egy Logó sosincs ott 30 percnél tovább egyik sarokban sem reklámok miatt.
    A pana épp azt hangoztatja hogy a tunere mennyivel jobb más gyártókénál és milyen kiforrott a technológiája EZEN NÉZZ TVt. Játékkonzolok rákötését ajánlgatja meg a Lumix gépekkel való összeköttetést, apple termékek rákötését, netes tartalmakat! Csupa olyan dolgot reklámoz ami statikus képet jelenít meg.
    Mindezek mellett a múlt problémájának tartja a beégést. A Ghostot elismeri de hozzátetszi néhány óra vagy nap és eltűnik.

    Tényleg mi van a ha az általa előre telepített facebook alkalmazás képe ég a képernyőbe?

    Nekem az egészben az a fura hogy ha Plazmát akarsz venni minden plazmagyártó esküdözik hogy legjobb vétel viszont ha gondod van vele lepattintanak hogy erre nincs garancia! Amúgy meg tegnap végig olvastam a használatit. Kizárólag az van benne hogy órákon át ne nézz kimerevített tartalmat. Szó sincs logókról meg kötelező kapcsolgatásokról.

    Én azért bízom benne hogy a pana nem a levegőbe beszél amikor a múltról beszél a beégéssel kapcsolatban és remélem hogy akinek tényleg beégett valami annak csak azért mert úgyfelejtette a TV-t kb 5-10 órákra rendszeresen.

    [ Szerkesztve ]

    Tomika

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Tomika1981 #1852 üzenetére

    "Nekem ha ilyen problémám lesz akkor tuti mindent megteszek a gari érvényesítésért!"

    Ezt az, amivel az első percben le fogsz pattanni, ugyanis a használati utasításban is benne van, hogy a ghost/beégés nem garanciális témakör. A logó ugyanolyan, mint a merevített kép, ilyenre hivatkozva ma már az USA-ban sem lehet pert nyerni. Az meg egy dolog, hogy 30 percnél tovább nincs ott a logó (egyébként zömmel ott van ennyi időn túl is), mert a reklámblokkok gyakran nagyon rövidek és nincs ideje kitisztulni a panelnek, kumulálódik a ghost folyamatosan.

    "Csupa olyan dolgot reklámoz ami statikus képet jelenít meg.
    Mindezek mellett a múlt problémájának tartja a beégést. A Ghostot elismeri de hozzátetszi néhány óra vagy nap és eltűnik.
    "

    Amiket ha ésszel használsz, akkor nincs is semmi probléma. Második Pana plazmámat használom, első perctől kezdve konzolozok, külső eszközt kötök mindkettőre, egyikkel sem volt soha semmilyen problémám. Ami meg néha ghost keletkezik, az tényleg eltűnik. Nem állít valótlant a Pana. Arra meg ő is felhívja a figyelmet a használatiban, hogy ha extrémen hülye a user, az nem a gyártó hibája.

    "Nekem az egészben az a fura hogy ha Plazmát akarsz venni minden plazmagyártó esküdözik hogy legjobb vétel viszont ha gondod van vele lepattintanak hogy erre nincs garancia!"

    Mert valóban jó vétel is, hiszen filmre, mozgóképre jelen pillanatban nem igazán van ennél jobb ár/érték arányú, ilyen méretben és minőségben elérhető TV. Az, hogy belekerülnek olyan "okosTV" funkciók (felhasználói igényre egyébként - mert most ugye az a trend, hogy minden készülék tudjon mindent), amelyek ész nélküli használatával elő lehet idézni beégést, az egy dolog. Az autóval is neki tudsz tolatni a másiknak, hiába van benne tolatóradar.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Tomika1981

    tag

    válasz DM-Fan #1853 üzenetére

    "ha extrémen hülye a user, az nem a gyártó hibája."

    Én is ebben bízom mert én viszont első plazma tulaj vagyok! Viszont néhányan (nem csak ezen a fórumon) már már arról írnak hogy sosem néznek Tv-t mégis benne van az RTL logó.

    Tomika

  • szepi77

    tag

    válasz Tomika1981 #1852 üzenetére

    Tökéletesen igazad van! Az áruházakban kiállított termékek alá a FullHD, meg az ilyen olyan kontrasztarány, meg dekóder, meg anyám tyúkja mellé azt is oda kellene írni, hogy: "a készüléket ne használja TV-nézésre, mert az súlyos, maradandó károsodást okozhat"!

    Panasonic TX-P42S30E

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Tomika1981 #1854 üzenetére

    "Viszont néhányan (nem csak ezen a fórumon) már már arról írnak hogy sosem néznek Tv-t mégis benne van az RTL logó."

    Aha, persze, a Pana már gyárilag odafesti. :W Én valóban nem nézek RTL-t és nincs is ghost-om. Viszont a tematikus HD csatornák igencsak nagy sűrűséggel mennek nálam, mégsincs ghost vagy beégés a panelen.

    szepi77:

    "azt is oda kellene írni, hogy: "a készüléket ne használja TV-nézésre, mert az súlyos, maradandó károsodást okozhat"!"

    Már miért kellene ilyen nyilvánvaló hülyeséget odaírni? Láttál már egyáltalán olyan igazán durva ghost-ot vagy esetleg beégést? Már eleve ott kezdődik, hogy az átlag felhasználó észre sem veszi ezeket, mivel csak bizonyos esetekben látszanak. Ettől a TV-nek semmi baja nem lesz, továbbra is tökéletesen ellátja funkcióját, csak aki figyelmesebb, annak feltűnik ez a probléma. Mitől lenne ez olyan súlyos? Egyébként meg ilyen erővel litániát írhatnának minden készülék alá, hogy mit ne csinálj vele. A használatiban közel minden benne van, amit tudod kell. Ja, hogy ezt az emberek 90%-a nem olvassa el? Na látod, innentől már az ő baja. Pláne, hogy vásárlás előtt is el tudja olvasni, mert minden használati fönt van a neten .pdf-ben, plusz ugye ott van a kismillió fórum is ilyen célra. Na, innentől kezdve meg minden azon múlik, hogy valaki mennyire tudatos, körültekintő vásárló. Az, hogy az emberek többsége nem az, de utána tud sírni, az megint egy másik dolog.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Tomika1981

    tag

    válasz szepi77 #1855 üzenetére

    Lássuk be a Panasonic Tv-ket gyárt és nem megjelenítőket! Egy megjelenítőre rá lehet írni hogy Tv nézésre nem alkalmas de egy TV-re nem! Ez kb olyan mintha az Iphonera ráírnák hogy bármire jó (igaz is) de ne telefonálj vele 10 percnél tovább mert tönkremegy!

    Számomra a legdöbbenetesebb dolog amit itt a plazmákról olvastam (egy üzlet sem támasztotta alá) hogy 500órát be kell járatni! Hát bocs de nálunk 1 év alatt nem nézünk 500 órát Tv-t!!! Bakker ha kb250 fim után járatódik be a tv akkor jobb ha fizetésnélküli szbadságot veszek ki hogy bejárassam!

    [ Szerkesztve ]

    Tomika

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Tomika1981 #1857 üzenetére

    Akkor ne vegyél plazmát, senki nem tart fegyvert a fejedhez, hogy tegyél így! Én jóval több elégedett plazma használót ismerek, mint elégedetlent, a technológia is évről-évre népszerűbb, egyre több fogy belőle. Az előnyei mellett köztudott, hogy kényesebb technológia, erre itt is évek óta felhívjuk a figyelmet, a gyártó is megteszi a használati utasításban. Ugye nem gondolja senki komolyan, hogy bármelyik gyártó is oda fogja írni nagybetűkkel a terméke dobozára/a készülék alá a polcra hogy vigyázz vele, mert erre/arra korlátozottan alkalmas, oda kell rá figyelni. Ha valaki annak ellenére, hogy tud ezekről, megveszi, majd felháborodva felrója a köztudott tényeket negatívumként, azzal nem tudok mit kezdeni. Aki meg úgy vásárol, hogy semmit nem tud arról, amit megvesz, az szimplán nem tudatos vásárló és mint olyan, meg is érdemli, hogy olyat kapjon, ami számára nem megfelelő. Félelmetes, hogy nem telik el úgy nap, hogy ezen ne durrogna valaki.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Tomika1981 #1857 üzenetére

    Ha 250 filmmel járatod be, és alig nézel tv-t, akkor hogy ég be az rtl-klub logó?:DDD

    erdoke: Elég ott a napi másfél óra retek is makacs ghosthoz. Tapasztalatból mondom, habár jó ideje nem nézem a kereskedelmi csatornákat.

    [ Szerkesztve ]

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • erdoke

    titán

    válasz DM-Fan #1856 üzenetére

    Az biztos, hogy ha napi 4-5 órát megy ugyanaz az agresszív logós csatorna, garantált a beégés a G30-on is. Különösen, ha napközben tévézik az illető, és a fényerő + kontraszt a külső fényviszonyokhoz igazodóan magas, illetve az első pár hónapban a panel is érzékenyebb lehet. Azt hiszem, az augusztus eleji vásárlás ilyen szempontból szerencsétlen volt a mi esetünkben, és talán jobban jár az, aki november-január folyamán járatja be a tévéjét.
    Szerintem a napi ~4 óra retekklubozás/viasatozás nem meríti ki a durva igénybevétel fogalmát, ez bizony a technológia súlyos korlátja, hiszen más technológiájú kijelzők esetében ezzel a használattal a probléma maga fel sem merül. Ennek megfelelően mérlegelje mindenki, hogy plazmát vesz, vagy sem. Én el tudnám kerülni az egész problmakört, de ott a feleség, a gyerekek, és sokat utazok, nem tudom mindig csapkodni a kezüket.

    A legjobb aláírás a héten

  • laszlo168

    senior tag

    válasz Tomika1981 #1854 üzenetére

    Szerintem a plazmák, már gyárilag beégett RTL logóval jönnek ki. :)

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz erdoke #1860 üzenetére

    "Szerintem a napi ~4 óra retekklubozás/viasatozás nem meríti ki a durva igénybevétel fogalmát"

    Csűrhetjük ezt a végtelenségig, egy dolgot nem hajlandóak sokan belátni: nem az adott csatorna nézése meríti ki a durva igénybevétel fogalmát, hanem az, hogy az adott csatorna olyan logót használ, amire a használati utasításban is felhívják a figyelmet, hogy problémás. A legtöbb más adóval semmilyen jellegű probléma nincs. Mindig lesz olyan adó, aminek bajos a logója, itt kell megkötnöd azt a kompromisszumot, amiért cserébe 200 eFt-ért kaptál egy 50"-os, böszme nagy és piszok jó képminőséget produkáló készüléket. Ha mindezt LCD-ben kellett volna megfizetned, az 3-4x ennyibe került volna. Valamit valamiért. Nálam is sokat megy háttértévézés gyanánt a TV, nyilván megnézem, hogy az adott csatornán milyen a logó és zoom-olok, ha kell, bár pl. az általam nézett HD-csatornák: DiscoveryHD Showcase, Animal Planet HD, History HD, stb. nem igénylik. Amire viszont 90%-ban használom, a filmnézés, ott abszolút semmire nem kell odafigyelni, felhőtlenül használható.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • szijartg

    senior tag

    válasz Tomika1981 #1857 üzenetére

    De az 500óra is csak optimális. Azaz nem kötelező annyin járatni.
    Én mikor megvettem november elején a tv-t akkor én is azon agyaltam hogy hogy a búbánatba tévézek össze 500órát. Hát egyszerűen.
    Követtem a tanácsokat, először még analog digi kábellel etettem mindent normálon hagyva, még hd filmeknél is. Eltelt 150 óra, rájöttem, hogy a digi ingyen adja a dvb-c-t. behangoltam arra, örültem hogy milyen szép minden :DDD még ekkor is normálon etettem.
    Majd december közepén 330óránál a tv adást még mindig alap normál beállítások mellett használom. De, a gépről átvitt hd-kat már true cinemával és öko meg minden ilyen okosság kikapcsolásával. Meg persze 24Hz-re állítva a winbe a frissítést. Csodálatos. Fekete tényleg fekete. Se ghost, igaz, 1db subpixelt találtam a jobb alsó sarokba kék háttérnél. Csak annál hála a jó Istennek. De pl, 2hetente átvizsgálom tetsz képekkel.
    Idén még nem néztem meg benne hogy mennyi van, de szerintem már közel vagyok a 400hoz. Ahogy elérem az 500at, átnyomom digi sport hd-re és frankón beállítom hogy milyen legyen a tv adások képe.
    Természetesen a true cinemát is kicsit beállítom.
    És szerintem nem olyan nehéz egy ilyen készülékre odafigyelni. Talán meg is fogja hálálni és nem fogja beadni a kulcsot idő előtt.

  • erdoke

    titán

    válasz DM-Fan #1862 üzenetére

    280-290 ezer volt az ára, nem 200. ;)
    Amit ki szerettem volna hangsúlyozni: Az emberek többsége igenis NEM képes felfogni, hogy normál használat mellett, sőt, úgymond némi odafigyeléssel (elkapcsolgatás, kijelző mosási időszakok beiktatása, stb.) is simán bégnek a legnépszerűbb csatornák logói.
    Emellett azt nem értem még, miért NAGYOBB probléma ez 2011-Ben, mint volt 2005-2006-ban. :F

    A legjobb aláírás a héten

  • Ijk

    nagyúr

    Egyébként az sem biztos hogy beégés. Ha tényleg alig néztek retket, akkor szerintem egy makacs ghost legfeljebb, ami egy hét alatt változó tartalmak mellett eltűnik.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • Tomika1981

    tag

    válasz Ijk #1859 üzenetére

    Ez szerintem a vita lényege hogy nem értem hogy mi okom lenne aggódni a beégés miatt! Elolvastam hogy milyen felhasználásra érdemes plazmát venni, majd megvettem mert rám pont az jellemző mint amit a plazma vásárlóknak javasolnak. Kevés Tv, sok HDfilm. Nálam ez heti 5-6óra Tv-t jelent és max 2-3HD film (ez nem sok). viszont mint már leírtam a fórumokon csomó a panasz a beégésre úgy hogy a panaszos leírja szinte nem is nézi azt a csatornát aminek a logója beégett. Én nem vitázom mert nem is tudnék hoszen pár napos a Tv-m de ledöbbentem hogy itt mennyire fel van fújva a burnin kérdés!

    A HDD kérdésemre senki sem tuda a választ? Fórumot azért nem akarom az elejétől végigolvasni. :((

    Tomika

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz erdoke #1864 üzenetére

    Most nem a konkrét esetedre gondoltam, hanem arra, hogy 200 eFt-ból már bizony lehet minőségi 50"-os fullHD plazmát venni. LCD-ből nem tudsz ugyanilyen méretű és színvonalú készüléket venni ennyiből.

    "sőt, úgymond némi odafigyeléssel (elkapcsolgatás, kijelző mosási időszakok beiktatása, stb.) is simán bégnek a legnépszerűbb csatornák logói."

    Ezt cáfolom: ha az ember betartja az ajánlásokat, ténylegesen odafigyel, akkor soha nem fog beégéssel szembesülni. Ghost-tal igen, de az el fog tűnni.

    "Emellett azt nem értem még, miért NAGYOBB probléma ez 2011-Ben, mint volt 2005-2006-ban. :F"

    Nem érzem ezt nagyobb problémának ma sem, csupán arról van szó szerintem, hogy 2005-ben nagyon kevesen vettek még plazmát és akik vettek, többnyire házimozi célból tették, manapság meg ugye olyannyira lenyomták az árakat, hogy bárki megveheti, nem csak az igényes réteg, ebből fakadóan lehet olvasni több panaszt is.

    Get Moded!

  • Hsanyika1

    senior tag

    válasz Tomika1981 #1866 üzenetére

    Mostanában sokat panaszkodnak eset smart security 5.0.95.0 külső eszköz csatlakozásánál LEFAGYÁS talán? :F :B

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Tomika1981 #1866 üzenetére

    A fórumokon elsődlegesen a panasz jelenik meg és nem a dicséret. A beégés kérdéskör szerintem is túl van dimenzionálva, elsődlegesen azért is, mert a figyelmeztetés ellenére sokan olyan felháborodással szembesülnek vele, mintha soha nem is hallottak volna róla. Másrészt meg a fórumokon sokan tényleg azért teszik szóvá, mert tényleg igényesek és háklisak a legkisebb hibára is (aki ide ír, az nyilván odafigyel erre is és a pixelhibára is). Az átlag felhasználónak, aki nem jár fórumozni, annak valószínű fel sem tűnik ez a probléma, nem is tud a létezéséről sem.

    A HDD-t illetően többnyire nem szokott gond lenni, a Pana csak egy típust tett közzé, de működik a legtöbb consumer-gyártó HDD-jével is. Esetleg próbálj a konkrét típus ismeretében rákeresni neten a TV-d típusával párosítva! Külföldi fórumokon van esély, hogy valaki használ ugyanolyan kombót.

    Get Moded!

  • Ijk

    nagyúr

    válasz Tomika1981 #1866 üzenetére

    Soha nem aggódtam beégés miatt, ráadásul szinte most is úgy használom a készüléket mint bejáratás alatt, nem is volt nálam kifejezetten bejáratós időszak. Legtöbbet 16:9-es HD sorozatokat nézek, és néha filmeket, régebben fifáztam.
    Nem mondanám hogy úgy vigyázok a készülékre mint a hímestojásra, de 150k-ért vettem anno, ami nem kis pénz így betartom a szabályokat. Cserébe a készülék tökéletesen azt nyújtja amire való.
    Soha nem értettem hogy minek vesznek tévézésre az emberek több százezres készülékeket, attól meg hogy ha valakinél az asszony meg akarja nézni este a BK-t vagy az X faktort, még biztos hogy nem fog beégni a logó.

    /人◕ ‿‿ ◕人\

  • < CyberBob >

    őstag

    Ez a beégés egy felfújt lufi. Amikor megvettem a g30-as tv-t elég sötétnek éreztem a crt után ezért az első perctől fel volt tekerve a kontraszt (a fény csak azért nem mert nem világos lesz tőle a kép csak fakó). PC-ről volt hajtva és ráment fél napom mire belőttem mindent viszont addig csak állóképek voltak rajta (asztal, ikonok, ablakok). Mire elkezdtem filmet nézni semmi nyoma nem volt az állandó tartalmaknak még átmenetileg sem. Szüleim a C3-as tv-n viszont sűrűn néznek logós csatornákat, de ott is átkapcsolás után 1 perc alatt el is tűnik már ha volt egyáltalán (persze ott is fel van tolva a kontraszt mert a Pana crt után az is sötét volt).

    [ Szerkesztve ]

    Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

  • erdoke

    titán

    válasz DM-Fan #1867 üzenetére

    Az ajánlás a kizoomolás, ami sokkal nagyobb probléma a 16:9-és adások óta, mint volt előtte. Márpedig az adások többsége mára széles képarányú lett mind a retekklubon, mind a viasaton. Korábban elég volt a Zoom1, most Zoom2-t kell választani, és vacak lesz a kép.
    A saját példám alapján írtam, hogy 2011-ben nagyobb a probléma, ugyanis 2006-ban (sőt, 2010 közepéig) még a kisebb kölkökkel egész nap otthon volt a feleségem, és nem ritkán napi 10-16 (!) órát ment az SD plazmán a retekklub és a Minimax, gyakran csak háttérzajként, néha ránézve (rossz szokás a CRT-s időkből). Mégse sikerült durván beleégetni a logókat. Persze lehet, hogy benne vannak, de nem jobban, mint napi pár órával a G30-ban... Szerencsére a Minimax kijött, de az RTL csak halványodott.

    (#1871) < CyberBob >
    "Ez a beégés egy felfújt lufi."

    Persze, csak az ujjamból szoptam, ahogy a többi panaszkodó tulaj is. :U
    Én is ezt hittem egyébként, különösen a korábbi tapasztalataimból kiindulva, de tévedtem, illetve némileg csalódtam is. A döntést nem bántam meg, de sokkal érzékenyebb, és ezért nagyobb kompromisszumokat igényel, mint amire számítottam.

    [ Szerkesztve ]

    A legjobb aláírás a héten

  • Tomika1981

    tag

    válasz DM-Fan #1869 üzenetére

    Köszönöm a HDD-s válaszokat! Egy samsung 500Gb-ost néztem ki mert most baromi drágák a HDD-k. Remélem lejátszik róla mindent, ha pedig rögzítésre is jó akkor lehet később veszek egy nagyobbat a filmekhez, az 500-ast meg befogom rögzítésre olimpia idejére. Most egy 8Gb-os pendriveról nézem a filmeket, macerás mert 1 film és tele, sőt 1080p nem is fér rá :-(

    Sajnos a hálózatról való nézés nem működik mert kifagy a win7. Nem tudom miért

    Tomika

  • < CyberBob >

    őstag

    válasz erdoke #1872 üzenetére

    Nem azt írtam, hogy nem létezik csak hogy túl van misztifikálva. Abszolút nem foglalkozunk, hogy mit és hogyan nézünk a tv-n még sincs vele gond.

    Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

  • krx21

    nagyúr

    Ezt az egész beégést rendkívül könnyen meg lehetne oldani a gyártó oldalról! Nem a netes felesleges szolgáltatásokat kellene nyomatni, ami semmire nem jó! Kellene egy kis program a TV-be, amivel változó színű és fényerejű OSD.-t lehetne szerkeszteni, külön minden csatornához… Elég lenne egy sokkal egyszerűbb program, mint a paint… Megrajzolnád kb. valahogy a logót,(egyszerűen lemásolnád az eredeti logót a háttérből), beállítanád, hogy milyen időközönként hogyan váltakozzon és megjelenítenéd a megfelelő helyen! Ugyan úgy mint ahogy a teletexet is meg lehet jeleníteni, hogy mögötte ott a TV adás. Szerintem egyátalán nem lenne bonyolult! A márkaboltok használhatnák reklám feliratozónak is, pl: a TV adatai idönként megjelennének a képernyőn stb…

    Ja! Kedves gyártók! A program szabadalmi jogáért hozzám kell fordulni! :DD

    [ Szerkesztve ]

  • < CyberBob >

    őstag

    válasz krx21 #1875 üzenetére

    A külföldi csatornák döntő többségének olyan szinten átlátszó a logója, hogy egy kis túlzással keresni kell. A korhatáros megjelölés is csak a reklámok után pár másodpercig van kint. A probléma lassan megoldódik, csak az ilyen "garázs tv-k" mint az rtl vagy axn még nem nőtt fel a feladathoz. Amúgy meg aki panaszkodik az rtl logó beégésre az meg úgy is sokat nézi így már megszokhatta volna. :)

    [ Szerkesztve ]

    Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz krx21 #1875 üzenetére

    Akkor ilyen erővel már inkább egy logo-disabler kellene, amivel gyakorlatilag teljesen homogenizálható lenne a logó a környező képi információk alapján. Ezek PC-n, videószerkesztőkben már rég létező dolgok, kicsit számolásigényes, de manapság szerintem már real-time is mehetne a dolog a TV-adások alatt egy TV-ben is.

    Egyébként a normális csatornák nagy része már felfogta, hogy nem azért fogja nézni az ember, mert fél képernyőnyi, feltűnő logója van, hanem azért, mert értéket közvetít. Ezen csatornák többsége már alig észrevehető, teljesen áttetsző logót használ. Sajnos vannak kivételek, azokat zoom-olni kell és kész.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • szepi77

    tag

    válasz DM-Fan #1869 üzenetére

    A vásárlásnál sehol nem kérdezte meg az eladó, hogy fórumoztam-e eleget, ahhoz, hogy plazmát merjek vásárolni. Sehol nem említették egyetlen szóval sem a beégést. A használati utasításban kb 2 mondat van az állóképek elkerüléséről, nem több. A fehérmosásról és a pixelcsúsztatásról szintén csak hányaveti módon oda van dobva 2-2 mondat. Szóval ha valaki nem több éves fórumozás és több száz oldal szakirodalom elolvasás után vásárol plazmát, azt még nem kell felelőtlennek tekinteni!

    Hozzáteszem nekem még nincs ghostom sem, csak magaménak érzem a problémát.

    [ Szerkesztve ]

    Panasonic TX-P42S30E

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz szepi77 #1878 üzenetére

    "A vásárlásnál sehol nem kérdezte meg az eladó, hogy fórumoztam-e eleget, ahhoz, hogy plazmát merjek vásárolni."

    Mert nem az eladó felelőssége rákérdezni, hogy körüljártad-e a témát. Ő nem tud dönteni helyetted, maximum válaszol a kérdéseidre - már ha van kérdésed egyáltalán és már ha tud egyáltalán rá válaszolni, mert a nagyrészük sajnos dilettáns - de erről megint nem a gyártó tehet.

    "A használati utasításban kb 2 mondat van az állóképek elkerüléséről, nem több."

    Ha csak 1 mondat lenne, akkor is be kéne tartanod. Vagy tudományos magyarázatot vársz a gyártótól, hogy miért van erre szükség, mi a hatásmechanizmusa a konstans képelemnek? Attól más lenne a helyzet, ha 5 oldalt írna róla?

    "A fehérmosásról és a pixelcsúsztatásról szintén csak hányaveti módon oda van dobva 2-2 mondat."

    Azért, mert ezek gyakorlatilag nem is érnek semmit.

    "Szóval ha valaki nem több éves fórumozás és több száz oldal szakirodalom elolvasás után vásárol plazmát, azt még nem kell felelőtlennek tekinteni!"

    Látom, csak a végletekben gondolkodás megy. :(

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • < CyberBob >

    őstag

    válasz szepi77 #1878 üzenetére

    Az eladó a boltban csak fölösleges kellék. Amikor egy Pana márkaboltban kérdésre azt felelte az eladó, hogy a plazmáknál fizikai képtelenség a pixel hiba akkor mit vársz. De ugyan ez a helyzet más műszaki cikkel, ruhával, bútorral.
    Ez a lógós dolog is egy két szereplős játék. Ahogy változtak az eszközök (sztereó hang, 16:9 képarány, hd felbontás) úgy kell változtatni a szórt műsoron is.

    [ Szerkesztve ]

    Ne próbáld! Tedd, vagy ne tedd, de ne próbáld!

  • rb26dett

    aktív tag

    Nos úgy néz ki 1 hónap után az 50G30-omon van egy subpixel hiba, gondolom azért sub, mert nem minden színnél rossz, zöld háttérnél erősebb zölden virít... agyam el dobom na mindegy 2méterről nem látszódik úgyse, de bosszant... :W egyébként rá kell jöjjek ezeknél az lcd/plazma stb majdnem mindbe van 1-1 hiba, csak van aki észre se veszi... előző pana lcd-men is volt 1 halott pixel már az első bekapcsolástól....

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz rb26dett #1881 üzenetére

    Tekintettel arra, hogy a szabvány megengedi (adott esetben a 10 darabot is akár), ezért emiatt még simán kijöhet a termék a gyárból. Azért bőven van hibátlan példány is, nekem anno a PX80-amon és most a G20-amon sem volt egy darab sem.

    Get Moded!

  • szepi77

    tag

    válasz DM-Fan #1879 üzenetére

    Idézem: "NE merevítsen ki állóképet hosszabb ideig
    A kép ilyenkor a plazmaképernyőn marad (képkimerevítés)
    Ez nem utal rendellenes működésre, ezért nem vonatkozik rá a jótállás.
    Tipikus állóképek:
    *csatornaszám és egyéb emblémák
    *4:3 üzemmódban megjelenített képek
    *videójátékok
    *számítógépes kép"

    Szerintem ezzel a biztonsági információval nem lehet messzire menni. Laikus emberként úgy értelmezhető a dolog, hogy :
    - "csatornaszám és egyéb emblémák" - ha logóval rendelkező tv-t nézel, az beleéghet.
    - "4.3 üzemmódban megjelenített képek"- ne merevítsd ki a képet, főleg 4:3-ban
    - "videójátékok" - ne konzolozz
    - "számítógépes kép" - ne kösd össze pc-vel

    Mi az a hosszabb ideig? 5 perc? 1 óra? Fél nap?
    Itt azért egy olyan problémáról van szó, ahol a plazma technológia legjelentősebb hátránya kerülne előtérbe, ha felhívnák rá a vásárlók figyelmét, mielőtt dönt , hogy milyen technológiára költsön 2-300ezer forintot. Elvárható lenne, hogy pár gyakorlati jótanáccsal ellássák a vevőt, hogy elkerülhesse ezeket a problémákat. Akár a szaküzletben, akár a használati utasításban.

    Panasonic TX-P42S30E

  • Voice24

    őstag

    válasz erdoke #1872 üzenetére

    Egyébként szerintem az van, hogy a gyártók nagyon is tisztában vannak a beégés jelenségével, meg persze azzal, hogy ezt még a mai napig nem tudták kiküszöbölni, ezért próbálkoznak mindenféle (a vélemények alapján nem túl hatásos) dolgokkal, mint fehérmosás, pixelcsúsztatás. Ja, és biztos ami biztos alapon azt nem felejtik el feltüntetni, hogy a beégés nem garanciális probléma. Végülis ez a legegyszerűbb módja a probléma megoldásának: ha gyártói oldalról nem tudom megoldani, ráfogom a használóra és user-errorként tüntetem fel.

    Kicsit sarkítva az a helyzet, hogy a TÉVÉ-re úgy tudsz a legjobban vigyázni, ha nem tévézel rajta...

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz szepi77 #1883 üzenetére

    Hahó, ébresztő, jó reggelt kívánok! Egy üzletben SOHA nem fognak neked olyat mondani, ami alapján eltántorodnál egy termék megvásárlásától. A kereskedőnek nem ez a célja. Ne légy már ennyire naiv!

    A használati utasításban ott van, amit idéztél, mi nem érthető rajta? Egyértelműen felhívja a figyelmed a veszélyforrásokra. Azért nem tud bele konkrét időtartamot írni, mert ez nagyon sok mindentől függ: az alkalmazott beállításoktól, a nézett tartalomtól, de még a panel egyedi érzékenységétől is, ahogy azt már millió egyszer kitárgyaltuk itt is, más fórumon is. De egyébként az értelmes ember úgyis rájön, hogy mit értenek ezek alatt a dolgok alatt és elve nem az van odaírva, hogy ezeket egyáltalán nem használhatod. A csonthülyének meg amúgy is teljesen fölösleges bármit is leírni, mert úgyis félreértelmezi.

    Aki 200-300 eFt-ot költ egy megjelenítőre/TV-re, az már nem nevezhető átlagos fogyasztónak. Ilyen fogyasztótól már elvárható, hogy utánaolvasson annak, amit vesz, hogy tudatosan vásároljon. Ha ezt nem vagy képes megérteni, akkor sajnálom, én ezzel nem vagyok hajlandó a továbbiakban foglalkozni.

    Voice24:

    "Végülis ez a legegyszerűbb módja a probléma megoldásának: ha gyártói oldalról nem tudom megoldani, ráfogom a használóra és user-errorként tüntetem fel."

    Köztudomású, hogy a technológia rendelkezik ilyen hátránnyal, minden valamirevaló LCD vs. plazma összehasonlítás kitér rá, csak az tudja elkerülni, aki szándékosan el akarja. A gyártó fel is hívja rá a figyelmet, ahogy magad is írtad. Mit szeretnél még? Kérjen személyesen tőled elnézést a gyártó, hogy a technológiából fakadó hátrány jelentkezik a Te TV-den is és a figyelmeztetés ellenére sikerült beégetned? Ne viccelj már!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • JaniS

    senior tag

    Nektek biztosan nem mondok ezzel újdonságot, de engem meglepett. Tegnap volt szerencsém próbálgatni egy Samsung 55"-es c650-es LCD-t és plazma használóként ami meglepett, hogy valami marha jó feketéje volt. Más szempontból annyira nem tetszett a plazmához képest, de ebben nagyon.

  • szepi77

    tag

    válasz Voice24 #1884 üzenetére

    Nos, innen indultunk és szerintem legyen ez a végszó is :) Természetesen igaza van DMnek is mert Ő más szemszögből nézi a dolgokat, mint mi, akik a laikus csapatot képviseljük. :R

    [ Szerkesztve ]

    Panasonic TX-P42S30E

  • dozó

    tag

    válasz Tomika1981 #1873 üzenetére

    A HDD-re kitérve az enyém (Pana 42GT30) gyári külső USB 2.0- HDD-rol (Pakard Bell NTFS) lejátszik szinte mindent, viszont külső USB rackbe belerakott HDD-t NTFS -re formázva fel se ismeri, FAT 32-re formázva felismeri viszont ott 4GB-nál nagyobb fájlt nem tudsz rá másolni.

  • szepi77

    tag

    válasz DM-Fan #1885 üzenetére

    Hahó! Egy üzletben alternatívák között lehet válogatni. Az eladónak eladó a plazma is , meg a mellette álló LCD is. Ha az egyikről lebeszél, a másikat viszem. Mi eben a naívság?

    A használati utasítás alapján oda jutunk, ahonnan elindultunk. A gyártó az alábbi állóképek elkerülését javasolja: csatorna emblémák!!! Ergó-> Ha az RTL klubot nézed, beéghet a képernyőd, de arra nem vonatkozik a garancia!

    Szerintem is rövidre zárhatjuk a vitát, mert úgy sem tudsz meggyőzni arról, hogy ez a fajta tájékoztatás elégséges a gyártó részéről.

    Panasonic TX-P42S30E

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz szepi77 #1889 üzenetére

    "Az eladónak eladó a plazma is , meg a mellette álló LCD is."

    Ezt én a magyar viszonylat ismeretében úgy mondanám, hogy az eladónak TV az egyik is és a másik is és fingja sincs a kettő közötti különbségről. Tisztelet a kevés kivételnek, aki nem csak a sztereotípiákat tudja puffogtatni. De egyébként ha már itt tartunk: itthon pontosan az a jellemző, hogy az eladók azért beszélik le az embert a plazmáról, mert szerintük sokat fogyaszt, beég és amúgy is szar a képe, szóval eleve nem értem, hogy miről beszélsz, mert pontosan az jellemző, hogy lebeszélnek róla.

    "Ergó-> Ha az RTL klubot nézed, beéghet a képernyőd, de arra nem vonatkozik a garancia!"

    A gyártó jóhiszeműen feltételezi, hogy nem vagy annyira hülye, hogy rájöjj, hogy pl. zoom-olással eltüntethető a logó, vagy hogy kitapasztald, hogy milyen távon okoznak problémát a különböző intenzitású képelemek. De mivel erre nem lehet törvényszerűen felállítani útmutatásokat, ezért teljesen érthető, hogy nem ír bele olyasmit, ami az adott esetben haszontalan/eredménytelen is lehet.

    Ne is akarlak meggyőzni, sőt, továbbra is azt mondom, hogy ha nem tudsz együtt élni a problémával az itteni és gyártó általi figyelmeztetések ellenére sem, akkor sürgősen add el a készüléket, mert csak bosszúságot fog okozni!

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • Tomika1981

    tag

    válasz DM-Fan #1885 üzenetére

    Nekem konkrétan az Edigitalban elmondták hogy baromság hogy fektetve nem lehet szállítani, majd amikor megmutattam a dobozon a jelet azt mondták azt mindenre ráteszik manapság!!!

    "Aki 200-300 eFt-ot költ egy megjelenítőre/TV-re, az már nem nevezhető átlagos fogyasztónak. Ilyen fogyasztótól már elvárható, hogy utánaolvasson annak, amit vesz, hogy tudatosan vásároljon."

    Hát bocs de ez egy nagy hülyeség! Ha azt írtad volna hogy 1 millát még igazat is adok!

    Ok hogy sok a fanatikus de egy átlagos tájékozott vásárló azt tudja a plazmáról! (Én is!)
    hogy jelenleg a legszebb a képe, a panaplazma alkalmasabb Tv nézésre mint a bármely LCD, beégéstől nem kell tartani csak ha 2-3 órát állóképet nézel, sárga karikától illetve logótól max ghost lehet mert a csatornák óránkét 2x min elveszik 5 percre. Ja és még annyit hogy ha a panaszaküzletet megkérdezed akkor azt mondják 2011-ben 2x fordult elő náluk hogy beégés miatt panaszkodtak volna.
    ÉN EZEKET VETTEM FIGYELEMBE AMIKOR PLAZMA MELLETT DÖNTÖTTEM!

    az hogy fű,fa miket harsog a fórumokon hogy így beég meg így tönkremegy nem vettem figyelembe. Ha mégis az egyszernéztemazrtltmégisbeégetteknek van igaza akkor az üzletek, a gyártó és a szakszervíz férevezetett és akkor ez fogyasztóvédelmi ügy!

    Itt elég sok a statikus tartalommal kapcsolatos reklám keresse meg valaki hogy max 30percig használd mert beég! Átlag felhasználó a pana oldalán tájékozóüdik és nem a prohardver fórumán!
    http://www.panasonic.hu/html/hu_HU/Term%C3%A9kek/VIERA+Connect/7891898/index.html#anker_7892278

    Még anniyt ha pusztán fórumozókra hagyatkozna az egyszerű vásárló akkor az élete arról szólna hogy kiszolgálja a termékeit és nem arról hogy a termékek szolgálják őt!
    Nincs olyan termék amiről a fanatikus rajongó ne tudná elmondani hogy mit tegyél vele hogy jó legyen neki! De ki foglalkozik azzal hogy a vásárlónak mi a jó?? Annó amikor a hűtőt vettem azt mondta az eladó hogy úgy helyezzem el hogy ne legyen körülötte 40cm-re sehol semmi és ne nyitogassam úgy hosszú életű lesz! Így mi a szoba közepén tartjuk és egy nap csak egyszer szabad kinyitni!!! :K

    [ Szerkesztve ]

    Tomika

  • -FLY->

    őstag

    válasz szepi77 #1889 üzenetére

    Eladókra hallgatni naivság, sajnos annak a munkának nincsen becsülete, szotyi pénzért nem találnak szakembert, vagy legalább olyat aki tényleg képben van. Nálam már volt olyan, hogy az eladó egy kikapcsolt v előtt magyarázta, hogy ez egy új lcd modell, bemagolt adatokat hadarta, mire én megszólaltam, hogy ez egy plazma, először nem hitte el, aztán zavarba jött.

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Tomika1981 #1891 üzenetére

    "Nekem konkrétan az Edigitalban elmondták hogy baromság hogy fektetve nem lehet szállítani, majd amikor megmutattam a dobozon a jelet azt mondták azt mindenre ráteszik manapság!!!"

    Erről beszélek! Tipikus magyar mentalitás, még téged állít be hülyének azért, mert igazad van.

    "Hát bocs de ez egy nagy hülyeség! Ha azt írtad volna hogy 1 millát még igazat is adok!"

    Van fogalmad arról, hogy mi a hazai átlagkereset és hogy mi a leginkább fogyó TV-készülék? Megdöbbennél, hogy mennyi belépő szintű 82 cm-es LCD fogy. Na, az a nagy magyar valóság. Egyébként a háztartások valami 10%-ában van csak HD-TV.

    "Ok hogy sok a fanatikus de egy átlagos tájékozott vásárló azt tudja a plazmáról! (Én is!)
    hogy jelenleg a legszebb a képe, a panaplazma alkalmasabb Tv nézésre mint a bármely LCD, beégéstől nem kell tartani csak ha 2-3 órát állóképet nézel, sárga karikától illetve logótól max ghost lehet mert a csatornák óránkét 2x min elveszik 5 percre.
    "

    Ha tudnád, hogy mennyire nincs igazad! 10 átlagemberből kb. 7-8-nak fogalma nincs a két technológia közötti különbségről, a maradék 3 közül pedig majdnem mind a 3 rosszul tudja. Nagyon elenyésző azon emberek száma, akik egzakt infókkal rendelkeznek mindkét technológiával kapcsolatban (még magamat sem tartom ilyennek, mert pl. LCD-ről jóval kevesebb tapasztalatom és ismeretem van).

    "Még anniyt ha pusztán fórumozókra hagyatkozna az egyszerű vásárló akkor az élete arról szólna hogy kiszolgálja a termékeit és nem arról hogy a termékek szolgálják őt!"

    Hidd el, hogy itthon a 200-300 eFt-os kiadás elég rendkívülinek számít és sok egyszerű vásárló tájékozódik fórumokon - szerencsére egyre több.

    [ Szerkesztve ]

    Get Moded!

  • M_AND_Ms

    addikt

    Még a beégés és a ghost témához:
    Amikor megvettem, a Pana G20-omat, akkor rá egy hónapra kezdődött a foci vb, napi 2-3 mérkőzéssel. Jó erős eredményjelző folyamatosan és elég erős "élő" felirat. A tv-m még benne a bejáratós időszakban.
    Az esti meccsek után sötét szobában fekete képernyőnél volt látható egy gyenge ghost. Rá egy órára semmi.
    És ezt napi szinten két hétig csináltam. Semmi baj nem történt.
    Egy normális odafigyelést szánok neki, semmi többet. Ugyanennyit megkap az autóm, a telefonom, a hangrendszerem, de a villanytűzhelyem is. Mindegyiknél felmértem mi az ami tartósan károsítja. Megértettem és elfogadtam, mint a dolog velejáróját, és nem idegesítem magamat többet.
    Persze neki lehet folyamatosan feszülni a világnak, de vannak tények, amik makacsak.

    [ Szerkesztve ]

    Aki tejszínhabot szeretne, az inkább verje ki a fejéből!

  • Gabor970

    addikt

    válasz rb26dett #1881 üzenetére

    azért ez szerencsére nem így van, nekem 1.5 év után sincs pixelhibám. Sem ghostom. Nem tudom mivégre, pedig rengeteget megy a TV, legalább 4500 óránál járok. Nem, nem csak nem veszem észre, elég háklis műszaki ember vagyok (egyik végzettségem elektronikai műszerész) ráadásul egy elektronikai gyárban dolgozom minőségbiztosításon.

    a beégésről, ghostról ezer írás van itt, érdekes, de ez annyiban érintett a 1.5 év alatt, hogy a bárka filmsorozat első két epizódját zsinórban nézve az AXN logó ghostot hagyott, de nem jutott eszembe a harmadik részt megnézni folytatásképp, persze szépen el is tűnt. Talán még egy alkalom volt, egy távol élő családtag nálunk volt 7végén, mi nem voltunk idehaza, este láttam halványan szintén az AXN logót, persze az is eltűnt hamar. El tudom képzelni, hogy mindig egy csatornát nézve baj lehet, de nekem szinte egyáltalán nem kell erre odafigyelnem, mégsem okoz gondot. Ráadásul az egyik legolcsóbb 50"es készülékem van.

    Jahh, eszembe nem jutna, ha holnap ismét TV-t vennék, hogy ne plasma legyen. :N

    [ Szerkesztve ]

    Tanulj meg alkalmazkodni a körülötted levő világhoz, mert a világ nem fog tehozzád! /boda

  • Tomika1981

    tag

    válasz DM-Fan #1893 üzenetére

    "Ha tudnád, hogy mennyire nincs igazad! 10 átlagemberből kb. 7-8-nak fogalma nincs a két technológia közötti különbségről, a maradék 3 közül pedig majdnem mind a 3 rosszul tudja."

    Akkor miért várja el bármelyik gyártó hogy minden felhasználó olyan tájékozott legyen mint mondjuk Te.

    Úgy, hogy én most vettem Tv-t, nem érzem magam olyan tájékozottnak mint amilyen te vagy, pedig hidd el sokat olvastam és kérdeztem vásárlás előtt. A panasonic márkakereskedésben felsoroltattam a pana LCD-vel szembeni érveket, hátrányokat. A beégésre legyintettek és mint írtam 2 esetről tudnak.

    Egyetlen hátrányként (amúgy minden üzletben ezt hozták fel) a világos napsütötte szobát hozták fel! agyaltam is rajta mert nálunk ablakokkal szembe került a tv és DNY-i fekvésű a ház. (Megoldás: Mivel keveset tévézünk és nem megy a háttérben mint a legtöbb családban, Redőny leengedése)

    Tomika

  • DM-Fan

    Topikgazda

    válasz Tomika1981 #1896 üzenetére

    A gyártó csak egyetlen dolgot vár el, hogy megvedd a termékét. A vásárlás előtti tájékozódás abszolút a vevő felelőssége. Nincs olyan termék, ahol részletes litániákat írna a gyártó a terméke pozitív és negatív tulajdonságairól, egzakt elemzést felvonultatva arról, hogy mennyire jó vagy rossz ez a termék. A gyártó részéről mindig csak marketing-maszlaggal fogsz találkozni. Neked kell utánaolvasni magazinokban, tesztoldalakon, fórumokon, hogy milyen is az a termék. Ez nemcsak TV-k, egyéb műszaki cikkek esetében van így: ugyanez a helyzet autó-, tűzhely-, légkondi-, de még adott esetben ruhanemű vásárlásánál is. Amíg a vevő nem tanulja meg, hogy tudatosan kell vásárolnia és nem szabad a gyátóra, vagy az eladóra hagyatkoznia, addig bizony a marketing és a kereskedelem áldozata lesz és szerencsés esetben nyúl csak bele a jóba.

    Get Moded!

  • Tomika1981

    tag

    válasz DM-Fan #1897 üzenetére

    Igazad van. De be kell látnod hogy az internetet mindenki használhatja és használja is (okos ember, hülye ember egyaránt) Néha nehéz megkülönböztetni a kettőt. Képzeld el ha az eladó aki engem kiszolgált és elmondta hogy hülyeség az állítva szállítás, itt megjelenne és elmondaná hogy ő napi 30-at ad el és mind fekve megy ki és soha semmi baj nincs velük. A laikus vásárló elhiszi és betuszkolja a smartba fektetve hogy megspórolja szállítási költséget. (most ne térjünk ki az ingyenszállításra mert nem mindig van). Ott van a másik fajta ember aki elmondja hogy plazmátvettélh*lyevagydeszar! Vagy a be ne kapcsold mert tönkremegy tipus. Szóval nem biztos hogy a fórum a legjobb hírforrás! (gondolj a politikai fórumokra :D ) a szaksajtóban viszont beégésről valóban csak legendaként vagy pletykaként hallani.

    Én a józan eszemre hallgattam a vásárlásnál és most úgy érzem jól döntöttem. Nem hiszem hogy a saját használati szokásommal bármi is beégne de ha mégis akkor nagyon pipa leszek és legkevésbé fogom magamat hibásnak tartani.

    [ Szerkesztve ]

    Tomika

  • Cha-b

    senior tag

    válasz -FLY-> #1836 üzenetére

    Nálam ilyen szerencsére nincs, sem a fehérmosásnál, direkt ezért bekapcsoltam, sem pedig ha egy fehér 1920*1080as képet kirakok.

    CSAKAKISPEST!!!!

  • szepi77

    tag

    válasz DM-Fan #1890 üzenetére

    Hát tudod nézze zoommal a tv-t az, akinek 6 anyja van. Vegyek nagy kijelzőt, részletgazdag felbontást, aztán ennek nagy részét küldjem a képernyőn kívülre??? Nem gondolod komolyan, hogy a gyártó ilyet kritériumok elé állítja a vásárlót?!

    Minden boltban (hipermarketek kivételéval, mert ott fingjuk nem volt, hogy egyáltalán melyik a plazma, melyik az LCD) plazmát ajánlották tévézésre.

    A mai napig állítom, hogy jól döntöttem, az LCD-k képe sokkal szarabb, pixelesebb, életlenebb, színtelenebb. Legalábbis hagyományos SD felbontás mellett.

    Remélem nem fogom megbánni, jelenleg 1 pixelhiba kivételével nincs vele problémám és remélem nem is lesz.

    Panasonic TX-P42S30E

Új hozzászólás Aktív témák