Új hozzászólás Aktív témák

• DNReNTi

őstag

Haló,

Egy elég összetett kérdésem van. Készítettem magamnak egy lekérdezéseket kezelő osztályt mysqli-hez, amely megkönnyíti a lekérdezések használatát, valamint minden esetben (akkor is ha nem kell (igen tudom... mindig kell)) prepared statements-t használ.
    Így néz ki a dolog jelenleg:
    Két osztályom van, egy ami a kapcsolatot létrehozza, egy meg a lekérdezést intézi:
    1. Database_Connection osztály
    A kapcsolathoz szükséges privát statikus változókkal, openConnection() nevű statikus metódussal. Ez vagy hibát, vagy optimális esetben egy mysqli példányt ad vissza.
    2. Database osztály
    A konstruktor:
    $this->_DB_Connect = Database_Connection::openConnection();
    Létrehozza a kapcsolat privát példányát.
    A destruktor:
    $this->_DB_Connect->close();
    Jelenleg egyetlen metódussal rendelkezik: executeSQL($SQL_command = NULL, $SQL_parameters = array()).
    A dolog tökéletesen működik így, akár függvényeken, osztályokon belül használom, akár "simán".

Egy egyszerű példa:
    $DB = new Database();
    $SQL_command = 'SELECT name FROM useres WHERE id = ? AND verified = ? AND active = ?';
    $SQL_parameters = array(23,1,1);
    try {
    $DB->executeSQL($SQL_command, $SQL_parameters);
    } catch (Exception $e) {
    echo 'ERROR : ' . $e->getMessage() . '<br>';
    }

A kérdéseim:
    Jó e ez a logika, a felépítés? Ha nem, akkor hogyan lehetne, jobban, szebben felépíteni? Szükség van a destruktorra? Ha nincs, ártani árt e ha marad? Érdemes e szétszedni több metódusra a lekérdezéseket? Jelenleg az executeSQL() önmagán belül felismeri milyen parancsot kapott, megfelelőek e paraméterei, ésatöbbi, ha nem elszáll kivétellel, ha minden oké akkor pedig visszatér egy tömbbel.

Igen, tudom valószínűleg van már erre lib ami jobb, szebb, okosabb és mér nem azt használom. Azért mert meg akarom érteni.

Thx
    :R

Új hozzászólás Aktív témák