Hirdetés
- Notebookosított mini PC-t leplezett le az AOOSTAR
- Vélemény: más cég lenne az Intel, ha korábban nevezik ki Lip-Bu Tant
- Barátságot teremtene az ARM és az Anti-Cheat rendszere között az Epic Games
- Hamarosan foghatja a kezét a Copilot a játékosoknak
- Az NVIDIA szerint a nagyobb készletek stabilizálják majd az új GeForce-ok árait
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morris
veterán
2016 Sportsvan czc vezérlés csere mikor esedékes? 95k km van benne és még a gyári mindene.
-
válasz
szabonagyur #225818 üzenetére
Tényleg, az online kezelési [kép] ha már a nyomtatott semmirevaló.
Ez is 140-et ír. Novemberben 120-szal húztam le a télieket, nem estek azért le.
Lacess + Corsa02 Köszönöm Nektek is!
-
zuchy
őstag
Hát fél órát ment, utána 15perc ózon nélkül belső keringetéssel, meg az ózonozás is belső keringetéssel ment közepes venti fordulattal és természetesen működő klímával. Napokkal később is érezni lehetett az ózont. Elvileg igen.
Remélem az A5-ön értelmesen el lehet érni a hőcserélőt.
-
Reggie0
félisten
válasz
imyourfriend #225798 üzenetére
Csak, hogy biztassalak: nekem mar majdnem rendben volt teljesen a kocsi, erre a semmitol elrepedt a szelvedo
Ha csak nem az autopalya tuloldalarol atcsapott ~200-al kozeledo viz repesztette meg.
-
zuchy
őstag
Sziasztok! Klímával mit szoktatok csinálni, ha büdös? Volt már ózonos tisztításon, már nem annyira szörnyű, de érezni még mindig. Bomba? Pollenszűrő új benne.
-
imyourfriend
őstag
válasz
[link] sikerült összeszednem a tömítéseket + csavarokat ami szükséges, bal oldali képen a 9-es réztömítésnél a banjo bolt nem lett megbontva esetleg érdemes lenne cserélni azokat is?
-
-
Sziasztok!
Jól hallom-e, hogy ez bizony kettőstömegű? [link]
Milyet kell bele venni? Mennyibe kerül? Mennyi lehet a munkadíj?
Érdemes valami komolyabb szervizbe vinni, vagy rutin műtét?Gyárit nem látok sehol, esetleg valaki tudna nekem nézni egy árat?
2012 Passat B7 Alltrack CFGB DSG összkerék -
Faby
senior tag
válasz
molnarpeter #225792 üzenetére
Még nem bontottam le a csomagtérajtó burkolatot, ebben a hidegben nem is nagyon akarom.
Annyi volt a sztori, hogy bontóplázán 1Z3-hoz hirdették (ez az ötajtós szedán tudtommal), de a szerelőm szerint a kombihoz (1Z5) való, amit kaptam.
A visszaküldés egyelőre elakadt, nem válaszolnak az üzeneteimre -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Akkor nem cseredarab jön hanem a sajátod vissza. Az a jobbik eset.
-
imyourfriend
őstag
válasz
bnorci71 #225795 üzenetére
Turbó kifújt a változó geometria szelepnél ezért kérdéses lenne a visszarakás.
Nincs olajfogyás a víz sem fogy egyszerűen meguntam az egészet és leszedtem ami ott van alkatrész és bármiféle befolyása lehet az autó működésére. Porlasztók cseréje után rendeződött a helyzet, de a DPF-nél az a legtisztább ha bevizsgálás után újraépítik gyári alkatrésszel ez ma délelőtt kiderül szerencsés esetben délután mehetek érte Győrbe.
Úgy akarom megoldani a helyzetet, hogy a DPF környékén ne kelljen szerelni az autót egyrészt költséges leszerelni a belét másrészt annyira összetett a folyamat és nem ír egy hitvány hibakódot sem az autó.
Qru: saját turbót küldök fel javításra és azt kérem vissza ez le lett egyeztetve, szerencse nincs +5 alkatrész ami benne lehet a pakliban.
Ezt a szervizt követően lényegében magasnyomású pumpa ami még kérdéses lehet azt 290-300ezer km környékén szeretném cserélni, a motor beléhez nem akarok nyúlni egyelőre 252ezernél nem látom értelmét gyűrűzni a dugattyúkat.
Zsolt_16: amíg nincs sok nyűg az autóval nem növekedik jelentősen a fogyasztás addig használd nyugodtan, 80g az olajhamu határ lényeg hogy időnként meg legyen hajtva az autó a 400-450km elfogadható az autónál, bár van akinek elfut 900-1000km-t is két regen között euro5-nél.
-
Zsolt_16
tag
DFP kapcsán 2011 cayc 1.6 tdi 48 gramm volt 2024 januárjában a mért mash oil érték ma már 52 g egy év alatt az +4g ez jónak mondható? regen 400-450 km környékén szokott menni vegyes felhasználás (hétvégente egy 300 km belemegy országuton)
Mikor jön el a szervíz neki? 60-100 között valahol majd?
most van benne 200e km -
Qru
MODERÁTOR
válasz
imyourfriend #225794 üzenetére
+ visszakérem a középrészt, ha kicserélik újra
Azt nem biztos, hogy visszakapod mert ezek gyári felújított darabok. Ahhoz, hogy megkapd az újat ahhoz le kell adni a te régidet (azt újítják fel és majd vki más megkapja, mint ahogy te is megkaptad egy másik autóét).
-
bnorci71
addikt
válasz
imyourfriend #225794 üzenetére
ha a turbó nem hordja az olajat, minek javíttatod, csináljanak egy bevizsgálást és annyi
Volt olajfogyásod?
Amennyire megvan a sztori én arra tippelnék a rossz befecsi miatt tökéletlen égés ez telehordta a DPF-t > sok regenerálás. A korom ugyan eltűnik, de a hamu ott marad.
Na azt nem tudom ezt ki tudják-e takarítani belőle géppel leszerelve vagy csak a kormot mossák ki. -
imyourfriend
őstag
Sikerült leadni a DPF-et, remélhetőleg pár nap és elkészül.. kívülről nem tűnt olyan vészesnek bár már 216e km-nél írta a p2000-00-t ami 1-2ezer km-enként visszajött. 224ezernél volt takarítva és most tért vissza megint a kód.. a szaki mondta be lesz vizsgálva, de tartok tőle, hogy teljesen újra kell építeni.
Turbó egyáltalán nem hordta az olajat tengely nem lóg megfelelően forog lapátok épek meg is fogom kérni ha nem szükséges akkor ne cseréljenek rajta egy halom alkatrészt + visszakérem a középrészt, ha kicserélik újra.
Legnagyobb fejtörést az EGR hűtő okozza, nincs eltömődve annyira van kormos + fehéres összeállt vegyület amiből átszivárgásra következtetek a szívósori fojtószelephez tartó cső tiszta nincs tele mocsokkal..
Ma igyekszem megnézni a kipufogószelepeknél mi a helyzet rosszabbra számítottam a mért koromtömeg drasztikus emelkedése miatt, de egyelőre nem jött elő fekete fehéren a hibát kiváltó ok.
-
Zsolt_16
tag
válasz
Morris #225777 üzenetére
mondjuk ha már van műbizonylatom nem hiszem h kínaira cserélném mert ha baleset van nagyon gyorsan előkapnak hogy nem ahhoz tartozik a műbizonylat
szerintem ha a végén nem kapok műbizonylatot akkor is marad a legális led mert szerintem ilyen esetben hátha enyhítő körülménynek tekinthető a rendőr megkérhet helyszínen h cseréljem vissza a halogént azt ennyi
megpróbálom végig vinni azt majd írok a tapasztalatokról
februárban azért nem kaptam forgalmit mert 2019-ben mikor behozták a kocsit az nkh elírta a váltótípusát azt megkellet várni h lejárjon a forgalmi h a külsős vizsgahelyszín igényelje a módosítást...
6 év alatt a kutyának nem tűnt fel hogy elvan írva -
gyulaszu
senior tag
válasz
yodamester10 #225748 üzenetére
és Qru
Ja, persze nem feltétlen arra gondoltam, hogy itthon ez lett volna a zöld rendszám feltétele. Inkább arra emlékeztem, mintha olvastam volna valahol egy cikket, vagy törvény javaslatot, vagy hogy a gyártók kötelesek ezt az adatot rögzíteni, hogy ilyen célokból ki lehessen értékelni, stb. Az is lehet hogy nem itthon volt ez, hanem Németországban.
Bár az sincs kizárva, hogy álmodtam vagy egy scifiben olvastam -
szabzoltan1
tag
A ledesitésről a héten olvastam.(nem találom a cikket)sok mindent kérnek hozzá.kell egy szerelő,aki válalja,hogy ő szerelte be,meg egy csomo más papír.
éppen csak a kasztnit nem kell kicserélni.
-
norrberth
addikt
Az kemény volt
Pajti olyanokat tudott😁Megbüntettek 10 ezerre.
És kérték hogy szedjem le, mert ha legközelebb megállítanak elveszik a forgalmit.
De hozzátette szerencsém nem a kollégám állította meg. Mert ő biztos elvette volna.
Ahogy hazaértem, leszedtem.Erre amúgy megvannak zavarodva a rendőrök.
Napi szinten igazoltatás mérés.
Régebben 1 év alatt nem volt annyi igazoltatás mint most 1 hét alatt.
Rendesen félek... Rendőrök elbujnak bukrok meg táblák mögé, jössz az egyirányún.
És mikor végére érsz kiugrok eléd.
5 en körbe állnak néznek mindent.
Ott vannak az állomásnál, fő úton, városba, egyirányún.
Kút előtt, autópálya lehajtónál. -
norrberth
addikt
Nekem is kérték az elsőnek, de nem volt 🤣
Pedig nem volt erős, szerettem nagyon, nem vakítottak este az autósok, volt UV&hővédelem.
Meg ha van bármi, nem robban bele az arcomba az üvegszilánk.
Llumarnak van az Air 90% ez csak hővédős.
És mehet előre is engedély, lehet ilyen megy vissza. -
norrberth
addikt
válasz
grizlisandor #225768 üzenetére
Vettél bele Ledet?
Majd képek jöhetnek -
Corsa02
őstag
válasz
focvis #225771 üzenetére
"Számolnék azzal is, hogy a rendőrök rámennek a "gyanúsan LED-es" autók ellenőrzésére."
Egyébként szerintem ez fontos, hogy pl. a Corsa-ba én sem raktam Led-et mert messziről látszik , hogy egy 22 éves autó nem led-es, viszont a Skoda kanyarfényébe simán betettem egy jó minőségűt mert az összes többi fényforrás led-es, soha nem fog feltűnni nekik.
-
Faby
senior tag
válasz
imyourfriend #225687 üzenetére
Igen, ilyesmi, de a gyári eredetit nem tudtam megnézni, nem bontottam ki.
Viszont egy kicsit el vagyok veszve, az 1U az tudtommal az első generáció kódja, az enyém második generációs, annak a kódja 1Z, azon belül az ötajtós szedán az 1Z3, vagy valamit rosszul tudok? -
Zsolt_16
tag
válasz
focvis #225767 üzenetére
Tudok a műbizonylatos dologról nálam a szervízben már pislogtak rám emiatt ment a fejvakarás rendesen hogy most mit kell csinálni...
Egyenlőre ott tartok h megpróbálom legálisan végig vinni ha nem megy akkor led vissza az eladónak és megveszem a kínait...
Nem tudom mi a jobb egy legális led egy legálisan beszerelhető autóba műbizonylat nélkül = illegális
vagy kínai illegális led egy beszerelhető autóba = illegális
szerintem mindegy ha kiszed a rendőr pont nem érdekli hogy mi van benne vagy mi nincs csak a műbizonylat fogja érdekelni
-
grizlisandor
veterán
válasz
HUTCHDB #225737 üzenetére
Ott a Osram Night Breaker Speed, az pont akkor, mint egy rendes H7 izzó és engedélyezett. Emberünk itt pont egy olyan autóba rakja, mint a tiéd.
Délelőtt bedobtam az engedélyezett izzókat, ott van a listán, első tétel.
-
bul07
nagyúr
Sok utólagos led miatt meg lehet majd éjszaka is napszemüvegben is vezetni
Csak úgy szúrnak a ledek még ha a vetítési kép rendbe is lenne, nagyon lehet látni hogy utólagos -
aktív tag
válasz
Corsa02 #225746 üzenetére
b99autot én is ismerem (de még nem vásároltam tőle), jók a szettek, jó a választék, máshol is előjött már. Viszont a b99auto.hu átirányít a ledbazar.hu-ra, ami elég szegényes oldal. Nem lehet, hogy b99auto.com-ra gondoltál? A .com ellenére magyar és van hozzá telefonszám is.
-
bnorci71
addikt
válasz
Morris #225747 üzenetére
Szép a vetített kép az vitathatatlan.
Egy dolgot nem látok sehol a forgalmazóknál.
Egy összehasonlító mérést a szórt fényes területen.HUTCHDB
hát nem olcsó, de egy normális Xenon izzó is itt kezdődik
Ez az egy dolog amiért nem bánom, hogy a Passat B8 halogén lámpás. Xenon/vetítőlencsés halogén hiába jobb az elején, de a vetítőlencse idővel elopálosodik valahogy jobban érzékeny a bejutó finom porra mint a sima halogének, így mire használtan hozzám kerül egy ilyen autó a halogén alapból is jobb fényt ad mint a 5-10éves vetítőlencsések hiába xenon. Valószínű nálam is befigyel majd egy Osram led idővel.
Na jó a gyári Led2-t is elviselném
izzókereső
[link] -
válasz
HUTCHDB #225742 üzenetére
Ez "VW specifikus" Golf-tól a Crafter-ig használják barátaim, ismerőseim, problémamentesen. Ezért merem ajánlani. Nekem ez van a kanyarfényben. Sajnos az a húzósabb , mert abban a dimmelést is tudnia kell. (ez a H7-es azt is tudja) Sok nem halványodik, csak villog, vagy egyszerűen kialszik! Tudd meg, h milyen tokozású kell a ködbe, és keresünk abba is.
-
HUTCHDB
nagyúr
válasz
grizlisandor #225739 üzenetére
Igen, 2017. júliusi az autó, és már a ráncfelvarrott.
-
HUTCHDB
nagyúr
Van aki cserélt már halogén izzót led-re?
Van-e ajánlott márka led izzó terén?
-
gyulaszu
senior tag
válasz
yodamester10 #225725 üzenetére
Érdekes, ha tényleg így van...
Pedig én valami olyasmire is emlékszem, hogy az "adómentesség" egyik feltétele valami olyasmi lett volna, amit onnan kiolvasnak adat... -
bnorci71
addikt
válasz
Sza_Sa #225722 üzenetére
DPF monitor, feltettem de nekem még kapcsolódni se akart vagy én vagyok bamba
visszakértem az árát a céges droidra meg feltettem a VAG DPF-t
mondjuk annak is nehéz volt az elején rájönni hol kel beállítani, hogy WIFi a kapcsolódás.
OBD nekem egy ilyen vanAtish19
én meg csak jót hallottam róluk úgy, hogy Bp autókereskedő hordja hozzájuk az autót. -
zsoltip
őstag
-
-
Sza_Sa
senior tag
Egyébként ios-re milyen progi van, amivel nézhetnén a regenerálást, vagy hogy mikor várható?
vag PDF nincs, dpf monitor for vag van. -
imyourfriend
őstag
válasz
focvis #225718 üzenetére
Jó kérdés mely céget vehette meg, szállítanak turbót az 1.6 cr-hez ők is, de látom van BMW-hez és más márkához is turbójuk.. Honeywell-t talán?
Jobbára az általam ismertek: BMTS - egész jó véleménnyel vagyok róluk, új gyár és jó minőségirányításuk van úgy tudom szállítanak az Audiba is.
Garrettről most nincs az a jó vélemény az 1.2 puretech eb gen3-as turbó nem igazán tuti.. kezdenek kína felé menni onnan jön a középrész és az actuator + rcv szelep is az 1.2-eshez.
Melett középrészt kap majd minden igaz a turbóm, ez Angol nincs igazán pozitív vagy negatív véleményem.
Sza_Sa: dpf-nél ki lesz cserélve az egész bele gyári szűrőre, turbónál egyszerűen elfogadtam a turbo-arak árlistáját oda elküldöm felújítják tesztelik és 2 év garival megbízom bennük.
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
imyourfriend #225717 üzenetére
Győrben van jó értékeléssel rendelkező turbós is, nem gondoltad egy helyről?
-
válasz
imyourfriend #225717 üzenetére
A Continental turbónak nem tudod véletlenül a lánykori nevét? (Gondolom, felvásároltak valakit, nem maguktól kezdtek a nulláról turbót gyártani.)
-
imyourfriend
őstag
válasz
Sza_Sa #225714 üzenetére
dpfexpert Puskás Tivadar u. 8
daniel2121: turbo-arak.hu nál lesz javíttatva, gondolom középrész + állító geometria kitakarítják és kapok 2 évet a felújítottra. Lehetne rá venni gyárit 305ezerért, de sajnos már kínai a középrész és az alkatrészek túlnyomó többsége a Garrett turbóban ebből meg nem kérek.
-
grizlisandor
veterán
válasz
Đusty #225711 üzenetére
Tényleg, Mladá Boleslav városában gyártották őket a Rapid-dal együtt.
Rapid sem rossz egy gép, de a Seat valamivel pofásabb.
Ezen anno én is kattogtam, hogy az Alteához hol fogok találni bármit is, ha történik valami. Kolléga mondta, hogy ilyen alapon az utcára se menjek, mert ott is történhet minden is.
-
daniel2121
őstag
válasz
imyourfriend #225712 üzenetére
Turbó honnan lesz?
-
Sza_Sa
senior tag
válasz
imyourfriend #225712 üzenetére
Győrben hová? Csak mert győri vagyok, érdekelne.
-
imyourfriend
őstag
Jó 3 óra alatt ki lett talicskázva a dpf + egr + turbó hármas az autó alól, látni még nem láttam milyen állapotban vannak a dpf-et viszem holnap este Győrbe, turbóért posta jön + kíváncsian várom a milyen lesz összerakás után.. remélhetőleg jövő hét szerda magasságában már kipróbálhatom.
-
Đusty
addikt
válasz
grizlisandor #225710 üzenetére
Igen sajnos ez a baj, a 2. sorozat nagyon népszerű volt de a harmadikkal elcseszték az egészet a 4. meg már nem tudta visszahozni pedig szerintem jól sikerült. Meg azért még a régiek is elgurulgatnak nem akar mindenki újat, újabbat.
A skoda rapid népszerűbb pedig ugyanez az autó ugyanott készül, csak az skodásan csúnya a seat mérföldeket ver rá kinézetben.
Így azért olyan nagy baj nem lenne a homloklemez és a hátsó karosszéria elemek kivételével, gondolom kompatibilis a legtöbb dolog. (persze ha sérül akkor viszont azok sérülnek először, az is igaz)
Párszor már megfogadtam, hogy kinézet alapján nem veszek autót de nem visz rá a lélek, hogy olyanba üljek ami nem tetszik. -
-
Atish19
őstag
válasz
bitpork #225706 üzenetére
Kapacitív. Modelltől függően 1 vagy 3 érzékelő van. Az autó látja, hogy milyen erősen fogod és azt is, hogy mennyire markolsz rá. A 3 szenzoros azt is nagyjábol, hogy hol fogod. Egyébként szerintem kikódolható a funkció bár még nem csináltam, de ebben az esetben ha tudja az autó a travel assistot akkor az biztosan nem fog működni.
-
-
Đusty
addikt
válasz
grizlisandor #225699 üzenetére
Nincs FB csoportja.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Mikrotik routerek
- Gaming notebook topik
- MWC 2025: A kicsi és a kamerás - megjött a Xiaomi 15 és az Ultra
- ThinkPad (NEM IdeaPad)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Hard Disk Sentinel: S.M.A.R.T., okosan
- Szemüveges topik
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest