Hirdetés
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- És akkor egy fejlesztőstúdió rájött, hogy vissza is élhetne a felskálázással
- Száguld a Meta és a Microsoft, 500 milliárd dollárral lőttek ki az AI-részvények
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Milyen monitort vegyek?
- Haladó fájlrendszerek, de mire jók? Ext4 vs Btrfs vs ZFS vs APFS
- Milyen egeret válasszak?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jól áll az ARM-os Windows helyzete, de a játékoknál nem jön az áttörés
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kőbaltás
tag
válasz
junior11 #9066 üzenetére
Szia 👋
Az hogy nem minden elérhető még kibírnám, de egyetlen browsers, vagy a Facebook, de még az RTL + sem (nem tudom megnézni a meccseket) elérhető a tv választékban........ hhmmmm......... hhhmmm!? Így bizonyos stream programok, vagy torrent (Sorozatbarát) nem nézhető!?
Kérdésedre válaszolva....... a kép csodálatos. Komolyan mondom, egyszerűen még nem volt ilyen tv-m, pedig kb. 35 éve van Panasonicom (természetesen nem ugyan az).
Nem is nyúltam hozzá, hagytam a gyári beállításokkal, kivéve a kontrasztot húztam feljebb (rossz a látásom) kipróbáltam a béta alatt álló nagy betűkkel opciót, de az néha instabillá tette az inzerteket (főleg a feliratos filmeknél, ha külön töltöttem le a filmet és a feliratot, és egy mappába raktam a pendriv-on). Ezen kívül csak egy hibája van, de az nem a tv, hanem a távirányító! 😂
Ilyen elqurt eszközt ilyen drága tv-hez.......... sok khhmm
Jaaa, még kérdezted a méretet 50" (147 cm-es).
[kép] régi 32“ [kép] új 50" ha be van kapcsolva a lámpa fénye egyáltalán nem látszik a képernyőn. Habár most is működik, csak zenét hallgatok rajta. Na ez például egy negatívum, hogy nem húzza szét annyira a hangot, mint a régi kicsi, de ezt majd egy soundbar-ral orvoslom.
(az igazság az, hogy már megvettem a tv-vel egyszerre, de az eMAG nem küldte ki. Két hónap után visszafizették az árát, ami akkor már közel 10k-rel olcsóbb volt. Így most pereskedünk)
Jó lenne valakitől érdemleges választ kapni, mert nem tudom mitévő legyek.
További szép napot kívánok! ✋ -
nagymakki
csendes tag
Szevasztok!
Szeretném kérdezni, valaki tudja-e hol lehet megtalálni a Panasonic TX-L42E30E TV szoftverfrissítését? Gyári nincs. Régebben láttam egy oroszt, sajnos azóta eltűnt. Elég gagyi a médialejátszója. Feliratot nem lehet növelni, hátteret sem lehet hozzáadni az srt. fájlokat nem teszi hozzá, stb. Egyébként nagyon jó a tv. Tíz éve vásároltam. Éjjel nappal üzemel. Most kellett háttérvilágítást cserélni. A számítógéppel feliratozok és konvertálok és egy ASUS O!PLAY HDP R-1 re nyomatom át kábellel. Már uncsiennyi év után, főleg az új Win. 10 nem akarja továbbítani a jelet a lejátszó felé. Van rá megoldás majd megküzdök vele. A lejátszó szoftverét most frissítettem, köszönve a PROHARDVER kedves fórumozóinak
Köszi.
-
kezo0
addikt
Úgy látom, ez a hír nem vert fel túl nagy port itt, de azért kérdezek egyet, hátha…
Szóval ha még van valaki rajtam kívül, aki használni szeretné az Apple TV+ appot egy Panasonic tévén, netán már el is kezdte használni, az árulja már el nekem, hogy miként lehet elérni, hogy a filmek ill. sorozatok feliratai is megjelenjenek? Az iPademen megjelennek, a tévén nem akarnak… -
Talala
senior tag
Sziasztok.
Adott egy 58HX830E. PC-ről megosztott tartalom esetén nem tudok magyar feliratot beállítani. ( TV saját lejátszója) Van vagy 8 féle nyelven felirat amit ki lehetne választani, de magyar nincs meg úgy sem, ha betettem a mappába a sorozathoz való feiratot. Erre van valami megoldás? -
pinnacle
nagyúr
válasz
Gigicuci #8968 üzenetére
Igen ez a "holdudvar", "derengés", nem tudom mi lenne a legjobb fordítás a bloomingra, eléggé zavaró lehet, főleg a feliratoknál, de ugye ha kikapcsolod a Local Dimminget, akkor ez eltűnik. Lehet én megint VA paneles TV-t veszek majd. Ezt az emelt fényerejű Evo panel csak a legdrágább készülékekben lesz, Panánál a 1500-ben is, de gondolom az is drága lesz.
HZ980-ban nagyon jó a felskálázás, TV adások, saját FHD, de még az SD felvételeim is nézhetőek. -
Laca19 (a)
aktív tag
válasz
pinnacle #8945 üzenetére
Engem régen úgy tájékoztatott MM, hogy a webshopjukból, ha rendelek, akkor kizárólag gyári bontatlan terméket szállítanak ki. Mivel előtte többször szívtam más webshopokkal(folyamatosan többször használtat kaptam), azóta amit lehet MM-ből rendelek, és sosem csalódtam. Nem tudom mi történhetett, az is lehet, hogy valaki átverte őket, hogy ki sem bontotta, meggondolta magát, majd ügyesen visszaragasztotta kívülről, ők meg nem ellenőrizték, hiszen ha kibontják, akkor általuk lesz ugye bontott...
Nekem 65GX830E-m volt, ezt a V Full feliratot frekvenciaváltáskor (film 24Hz----->>menü pl. 50 vagy 60Hz) vagy felbontásváltáskor írta ki. Nem foglalkoztam vele, mivel sosem fagyott bele. Csak kiírta, aztán kész, ennyi volt, ment tovább.
Amúgy:
kép -
aswmaster
tag
Sziasztok.
Van egy régebbi Pana TV-m, CS630E a típusa. A filmeket WiFi-n úgy nézem, hogy egy kis HTPC-n vannak megosztva a könyvtárak (fájlmegosztás). Windows 8.1 alatt tökéletesen működött a dolog, de közben frissítettem az oprendszert Windows 10-re, azóta egyszertűen nem lehet elérni a meghajtókat. Úgy állítok be mindent, ahogy a Pana oldalán is van, de mégsem működik, pedig már külön felhasználói fiókot is létrehoztam csak a TV-nek, de nem segített:
https://av.jpn.support.panasonic.com/support/global/cs/tv/network/netfs/index.htmlLátni látja a meghajtókat, de nem enged belelépni, zárva vannak:
Ha esetleg vki találkozott már a problémával és megoldotta, esetleg írjon párt sort, hogyan csinálta.
DLNA amúgy megy szépen, csak ott meg a feliratok nem jelennek meg...
üdv
ASWmaster -
válasz
Maxxxim #8767 üzenetére
Appban nem lehet sehol, a netflix weboldalán lehet beállítani. Nekem igazából az a bajom vele, hogy feliratosan nézek mindent és csak 3 betűméretből lehet választani (szintén a netflix weboldalán), kicsi, közepes, nagy. A tv-n a kicsi használhatatlanul kicsi, a közepes nekem még kicsi, de már jobb, a nagy pedig túl nagy. Ugyanezek a betűméret beállítások az androidos tv-boxban megnyitott netflixben kb. 2x akkora méretben jelennek meg.
Nálunk egyébként a közép csomag van megrendelve, ebben csak max. hd adások vannak 4k csak a drágább csomagban van, de a hd adás gond nélkül megy wifin is. Amikor elindítok egy filmet először csak 720p vagy alacsonyabb értéken megy, de hamarosan felvált 1080p-re. A távirányító i gombjával bekapcsolható a kijelzés:
5,87-nél nem megy feljebb mindegy, hogy wifi vagy kábel.
-
mufi
senior tag
Sziasztok, na szóval boldog tulajdonosa vagyok ennek a tévének (VIERA TX-50CS630E), s a kérdésem az lenne, hogy milyen feliratokat támogat a TV? Tehát van egy xvid filmem (saját rippelés), felirat fájl is van, de a TV nem tudja beolvasni. *.srt a kiterjesztése, 1:1-ben az a felirat fájl neve mint a film neve/kiterjesztése, VLC a számítógépen lejátsza de a TV nem. Van ötlet, hogy miért nem?
-
Kisbatyu75
tag
válasz
Necronom #8417 üzenetére
Milyen NAS, milyen DLNA kiszolgáló fut rajta?
Nekem Egy Banana Pi-s saját "NAS"-om van, amin egy minidlna kiszolgáló fut, és nekem semmi bajom a fájlnevekkel. A TV-n megtalálom az eszközök között és már tudom is böngészni. Egyetlen korlátja van ennek a kiszolgálónak, hogy a fájl mellé másolt feliratfájlokat nem tudja kezelni, csak a beágyazottakat. Abból meg a TV-nél van korlát, azt hiszem csak hetet lát belőlük. Ja a TV-nk egy TX-49FX700E. -
nafikra
tag
hogy játszik le a TV a saját videólejátszóján feliratot? mkv mellett van egy srt de automatikusan nem jelenik meg a felirat...
-
nafikra
tag
pana gx830 nal srt feliratot nem kepes lekezelni a videolejatszo usbrol olvasott filmnel?
apropo nem lehet letolteni vlc t vagy valami standardabb szoftvert ra? -
-
Motogp57
csendes tag
Sziasztok DX 700 tv-n van kérdésem a következő aki esetleg nézi See sorozatot torrentről letöltött MKV van benne van egy rakat felirat többekközött a magyar is az én tévém hat nyolc feliratot jelenik meg a magyar nincs közteTudtok e valami megoldást persze letudom tölteni külön a feliratot de így egyszerűbb lenne előre is köszi
-
IP1954
aktív tag
A dinamikus háttérvilágítás leegyszerűsítve úgy működik, hogy kikapcsolja azokat a területeket, ahol nincs fény. Így lesz valóban fekete a fekete. Amikor megjelenik egy újabb felirat, azon a részen visszakapcsolódik.
A háttérvilágítás szintjét is lehet állítani (nálam 20).
Az adaptív háttérvilágítás vezérlés a minimumon van.
A környezet érzékelő ki van kapcsolva.
Gamma BT.1886.Nekem nem feltűnő a háttérvilágítás ki/bekapcsolása.
Fényerő: 0
Képélesség: 50
Kontraszt: 70(A HDR mindezeket felülbírálja!)
-
Winne
nagyúr
Nem bírtam rájönni, hogy mitől van ez a folyamatos játék a háttérvilágítással, de nagyon zavar (ugye minden feliratnál csinálja). Ha valaki talál erre megoldást, kérem ne tartsa magában.
-
Winne
nagyúr
Sziasztok!
Milyen beállítás okozhatja, hogy ha áthúzom az egeret, vagy megjelenik a felirat, akkor az egész háttérvilágítást feldobja a TV-n? Erről a TV-ről van szó.
-
miklos16
csendes tag
válasz
Voice24 #7995 üzenetére
Üdv!
43 colosba vásároltam egyet kb két heti tapasztalataim alapján a képe szerintem szép, részletgazdag, simán van olyan mint egy drágább LG tv. Menürendszere elfogadható, megszokható, lenne még rajta mit átgondolni. Miracastot nem tudja, viszont képeket, videókat át lehet rá küldeni gond nélkül. Alkalmazások szegényesek, Youtube, Netflix, és pár időjárás alkalmazás ami elérhető rá, nem túl nagy választék kb 10 app. Youtube egyébként gyors.
Médialejátszója flottul megy, pillanat alatt indítja a 4K bluray ripet is. Menürendszere itt is kicsit nehézkes mondjuk feliratot vagy nyelvet állítani de megszokható. Kinézetre is szép, letisztult forma, talpa nem fényes, por is kevésbé látszik rajta, kicsit viszont billegős. Egyetlen zavaró dolog számomra hogy nincs időzített kikapcsolás funkció.Szerk: médialejátszó AVI-t nem játszik le, se az AC3 hangot filmek alatt.
-
AL
addikt
válasz
Csibcsala #7963 üzenetére
Szia ! Már nincs olyan TV amin ne lenne HDMI. Legalább 2, de legtöbbször 3- 4 is van. A hangprojektorokon, viszont nem mindig van. Ha mindkettő készüléken van és szeretnéd, hogy vezéreljék egymást, akkor az ARC felirattal ellátott HDMI aljzatot kell megkeresni a tévén, majd a használatiban leírtal szerint párosítani a két készüléket. Ha csak egyszerű csatlakozást akarsz, akkor az optikai tökéletes, de akkor nincs vezérlés, csak a hang megy át. Üdv.
-
cl.aci
aktív tag
válasz
South Velen #7946 üzenetére
Ha látja a gépet a hálózaton keresztül akkor sem mindig hajlandó a megosztott mappát, vagy meghajtót megtalálni, de azt vettem észre, ha a win saját videók mapájába teszed be amit meg akarsz nézni azt az esetek 99%-ában megtalálja és le is játsza, valamint játszik még a win jobb gomb átvitel eszközre opció is (ez müködik nem megosztott mapával is), de itt feliratot ne akarj hozzá csatolni az nem fog menni.
-
marilllyo
veterán
Srácok! Újra megkérdezem hátha...
Panasonic EX780.
A guide menü így jelenik meg.
Ez már a második Ex780-as Panasonic-om (garis csere). Az előzőn is ilyen volt.
Korábbi Samsung J6300-as TV-men tökéletes volt.
Haveroknál, ismerősöknél (akik ugyanezen a kábeltv szolgáltatónál vannak) tökéletes.
Minden egyéb felirat a menüben...bárhol tökéletesen jelenik meg. Csak a programlista ilyen..Tanácstalan vagyok... Mit gondoltok?
-
Septum15
aktív tag
Sziasztok.
Egy Viera tx-40DS400E TV-m van. Most vettem észre, hogy a marketen van fent egy plex app. Szeretném letölteni, de amikor rámegyek az ingyenes feliratra a telepítéshez, akkor kiírja, hogy telepítés, majd utána pár másodperc múlva vissza lép a market-re, és nem telepítette fel az appot. Próbáltam más appot is, és azokkal is ez van. Próbáltam gyári visszaállítás is csinálni, de nem segített. Internet elérhetősége van, a Netflix és a böngésző tökéletesen működik. Van valami tippetek, erre hogy működjön?Illetve lenne még egy másik kérdésem. Előfizettem Amazon Prime Videora is a Netflix mellett, és szeretném annak is nézni a tartalmait. Van rá bármi mód, hogy tudjam a TV-n nézni?
-
törölt tag
válasz
tomspice72 #7617 üzenetére
Nem akarlak meggyőzni, csak a pontosság kedvért:
Az MKV-ben levő és a külső SRT-ben található felirat is ékezethelyesen jól olvashatóan látszik.
A tévé 4K-s, nagy szégyen lenne, ha nem tudna 4K-s anyagokat lejátszani.
A Dune a lejátszás közbeni navigációban (bármelyik időpontra, bármilyen lépésközzel ugorhatok gyakorlatilag azonnal) és a könyvtárszerkezetek képi világában jobb.
A Panasonic minden extrém demó fájlomat lejátssza (csak a DTS hang problémás), míg a Dune a 25%-ával nem tud mit kezdeni (az új hangformátumokban bizonytalan és a nagy bitrátráta is problémás).
DVD/BD ISO nem játszható le a Panasonic tévén.
DVD/BD könyvtárból is csak részlegesen.A TX-méretFX780E tévéjével jelentőset lépett előre a Panasonic.
A DTS-ért kár.
A tévé saját felvételei nem vihetők át PC-re.
A felvételt csak kipróbáltam, most nem tudom ellenőrizni, de úgy emlékszem, hogy megmaradt a 3 órás korlát is, ami hülyeségben vetekszik a DTS hiányával, mert mi van akkor, ha valaki 3 óra 10 percet akar felvenni a rátartások miatt, és úgy egyébként bőven lenne is hely a meghajtón. Ezt ne vegyétek 100%-nak, talán később valahol lehet szerkeszteni, de ez már nem érdekelt annyira.
-
Downsampling
senior tag
Sziasztok!
EX700-as sorozatra melyik a legújabb FW? Nekem azt írja ki, hogy 3.200 a jelenlegi, de rányomtam az azonnali frissítésre, mert jó pár hétig nem voltam itthon, viszont az "Új szoftver verzió keresése: Kérjük várjon!" felirat úgy tűnik a végtelenségig fog a képembe világtani - vagy kinyomom.
A 3.200 a legfrissebb?
Köszi! -
marilllyo
veterán
Most, hogy nemrég lecseréltem a hibás EX780-at egy újra ez a karakterkódolás dolog azóta sem oldódott meg. :/ Fura. Érdekes, hogy egyetlen másik tv-nél sem tapasztaltam ilyen problémát. A film feliratok tökéletesek. Meg minden egyéb. Egyedül a Guide menü alatti programtábla ami sz*r.
-
kezo0
addikt
válasz
sakal83 #7362 üzenetére
Szia, megjött, igen, még hétfőn, és mostanra nagyjából sikerült is beállítanom a főbb dolgokat rajta.
Szóval akkor pár szó a cserekészüléknek kapott 55EZ950E-ről.
Először is, sajnos nem kevés az a mínusz 3 inch a képátlóban. Láthatóan kisebb a kép, mint az 58AX800-asé volt, de majd idővel biztosan halványul a régi emlék, és megszokom ezt a méretet... És igen, sajnálom a 3D elvesztését is.
Ami szuper, az az OLED színei, ez vitathatatlan, de ezt úgy nagyjából lehetett is előre tudni. És hát a 4K HDR-es anyagok is fantasztikusak – bár jelzem, itt annyira fénylenek, ragyognak a fehérek, hogy az már szinte bántó a szemnek. Pl. a feliratot emiatt konkrétan sárgára is állítottam az egyik filmnél, amin próbálgattam tesztelni.
A feketék valóban feketék, de most is azt mondom, hogy e téren az AX800-as sem vallott szégyent. Sőt, egyelőre keresem azt a beállítást, amivel a sötétebb objektumok nem „csukódnak be” szinte teljesen, annyira, hogy ne lehessen kivenni semmilyen részletet pl. egy férfi sötét zakóján. (A képbeállításokat egyébként a szokásos lengyel yt-os videó alapján végeztem el, amiben kalibrált értékeket mutatnak végig – de tudni kell, hogy a legtöbb paraméter olyan a képbeállító menüben, hogy a változtatása, ki- bekapcsolása nem okoz drasztikus változást. Szóval a jelenlegi beállítás látható végeredménye csak minimálisan különbözik attól, amilyenre gyárilag be volt állítva a “Professional 1”-nek nevezett képmód.)Természetesen nincs felhősödés, dirty screen effect, oldalsó bevilágítás, és cimbalomszögből nézve is megtartja a színeit a kijelző, ez mind az OLED mellett szól. Ugyanakkor pl. kicsit gyengébbnek látom a UPC kábelen jövő adások felskálázásának a minőségét, mint ahogy azt az AX800-as oldotta meg. Vagy csak jobban kihozza az OLED, ha nem tökéletes a képminőség, pl. az egyes csatornákhoz hozzárendelt sávszélességből adódóan, nem tudom...
Focimeccsnél pedig valahogy tényleg furák a mozgások. Nem azt mondom, hogy csíkot húz a labda egy lövésnél, de valahogy kevésbé kontúros, mint az LCD-nél volt. A nagytotál képeken pedig túlzottan „lágyak” a pici játékosok körvonalai, ezek egyértelműen élesebbek, határozottabbak voltak a régi tévén. Összességében is elmondható, hogy az OLED képe valahogy „lágyabb”, és ezen nem is nagyon tudok semmilyen beállítás módosításával változtatni.
Tehát vegyesek az első benyomásaim, de nyilván máshogy értékelném az EZ950-est, ha nem egy AX800-as lett volna előtte, hanem egy valamivel gyengébb LCD.Végezetül még annyit, hogy tegnap jártam egy MM-ban, ahol épp az aktuális VB-meccs ment kb. 20 különböző tévén egymás mellett, és az EZ950-es képe egyértelműen kenterbe veri mindet, szóval így kell érteni a focimeccs megjelenítésével kapcsolatos fanyalgásomat. De ebben bizony egyértelműen jobb volt az AX800-as.
-
#Morcosmedve
veterán
Azért nekem több film hangját sem kezelete le a 780. Nem jöttem még rá, hogy melyek ezek a kodekek vagy kodek pontosan, majd, ha ráérek utána nézek. Különöseben nem érdekes, mert elindítom gépről, csak fura.
Ami még zavar, hogy 4k-t wifi-n megosztva/lejátszva sokszor eldobja, itt is még agyalok a dolgon, de nem a router-t érzem gyengének (WRT1900ACS+USB3 HDD).marilllyo: váltogatni lehet a hangot és a feliratot is, az biztos, késleltetni még nem kellett, azt nem tudom.
-
marilllyo
veterán
Ex780-nál ha egy mkv-n több hangsáv van akkor az váltható?
Illetve feliratot lehet rajta szinkronizálni? Késleltetni pl.? -
krizoli
tag
Sziasztok!
Szeretnék segítséget kérni. Gondoltam lecserélném a régi 32"-os hd ready tv-m, és két készülék az amivel szemezek, amiből az egyik a Panasonic TX-40EX700E volna (a másik egy samu 40"6102). Szeretném megkérdezni, hogy akinek van ilyen készüléke, mennyire van megelégedve vele, illetve negatívumokat is várok ha vannak? Mennyire kezeli jól például a filmeket és a hozzájuk tartozó feliratokat?
Én elsősorban ps4 pro-hoz használnám és ezen felül tv adások (SD és HD) valamint filmek/képek nézése(1,5m távból, nem teljesen szemből).
Igazából azért is teszem fel itt a kérdésem, mert kicsit elbizonytalanít az edge-led világítás, mert sok helyen olvastam, hogy hosszútávon nyoma lehet (ezért is kérnék személyes tapasztalatot), de a mostani leárazás illetve az 5 év garancia lehetősége csábító.A segítséget előre is köszönöm.
-
errorcode06
őstag
Sziasztok! Kinéztem az 50ex780-ast, de felvetődött bennem pár kérdés. Nincs dolby támogatás. Aki ilyet használ, mennyire hátrány? Később akarok valami komolyabb rendszert, de kezdetben csak a tv hangkeltőit, ill soundbart használnék (2.1).
Mennyire boldogul el a formátumokkal és feliratokkal (h264/5 - sok anime-t néznék rajta), illetve ez a firefox rendszer mennyire stabil és kezelhető?
Ill valami jobb távirányítót be lehet hozzá szerezni?
-
AL
addikt
Szia ! Kicsit kiegészítem az előző tanácsot, mert a High-Speed felirat már 1,4 - es kábeleken is rajta van, ami tudtommal csak a 3D és a 4K jelek átvitelére alkalmas, de HDR jelet nem továbbit .
A HDR - hez 18 Gbps sebességátvitel kell és a legtöbbször rá van írva az is, hogy HDR- hez alkalmas . Üdv. -
-
tibi970307
tag
válasz
DonThomasino #6316 üzenetére
Abban az esetben, ha a kép teljesen fekete és csak egy-két fehér felirat van rajta, akkor látható a leginkább. Nem egyenletesen sötét az egész kép, hanem fehér foltok láthatóak, ami a felhőre emlékeztet.
Az adaptív háttérvilágítás orvosolja a helyzetet, mert az a fényerőt a képtartalomhoz állítja be, ami a fenti esetben nyilván alacsony szintű lesz.
Ezzel azonban a fehér feliratok mennyiségétől függően folyamatosan változik a háttérvilágítás mértéke, ami szintén zavaró lehet.Leginkább HDR tartalomnál látszik, ahol megemeli a fényerőt a készülék.
-
fish71
csendes tag
válasz
rolland88 #6226 üzenetére
Szia.
Panasonic TX50EX700, a médialejátszón tökéletesen működik 4k, Mkv, Avi, nálam a feliratokkal sincs semmi gond, a különlévő srt-vel sincs.
30 megás net is szuper wifin keresztül, 4k is akadás mentesen fut.
Xbox One-nal gyönyörű a kép, 4k és HDR megjelenítés is tökéletes, jó az input lag 21 ms. -
hmzs
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni felirat kezeléssel kapcsolatban. Adott egy pana tx48cx400e tv. Mkv fájl feliratát usb-n keresztül kezeli, azonban ha ua. fájlt felmásolom a médiamegosztásba, akkor minidlna használatával már nem jelenik meg a felirat. Igyekeztem elolvasni mindent, amit a google kidobott, de nem találok jó megoldást. Lehetséges, hogy a tv ennyit tud, ill direkt nem kezeli a feliratot csakis usb-n?
Köszönettel:
HMZs -
NavySeal
senior tag
Ex780E-nél mennyire van rendben a médialejátszó része? Az itthon lévő 40CS630 nem kezeli a külső feliratot, valamint a DTS hangot. NAS-ról játszanék le filmeket. Köszi!
-
Maxell014
senior tag
Sziasztok !
Van egy 40cs630 tv-m, az lenne vele kapcsolatban a kérdésem, hogy megoldható-e az, hogy a letöltött feliratot is kezelje a tv ne csak az eredetit.
-
janman
csendes tag
Délután kicsit tovább ismerkedtem a tévémmel. Feliratos filmek lejátszása WIFI-n keresztül, laptopról.
Kicsit ez már döcögős volt. Első blikkre a win7-es gépem alap DLNA szerverét ugyan láttam a tévén, de a megosztott mappákból csak párat, és azon belül a fájlokból is csak párat látott a tévé. Visszaolvastam a fórumban, és láttam, hogy nem egyedi probléma ez. Kipróbáltam pár más média szervert (Serviio, Playon, UMS), és nekem legjobban az Universal Media Server (UMS) jött be eddig a legjobban. Jól teszi ki a feliratot, ráadásul a felirat egy csomó tulajdonságát tudom változtatni (nem mintha az alapbeállításon kellene bármit is változtatni).
Épp most néztem meg egy Chicago-PD részt, és minden tökéletes volt.
Ismerkedést folytatom... -
-
senki66
senior tag
válasz
Baky1987 #5677 üzenetére
Ezek a trükkök vajon működik az 55EX600E-nél is, próbálta valaki, mert lehet, hogy ezen billen át, hogy mégiscsak ilyent rendeljek az LG helyett. Mivel a korábbi kérdésemre nem sok visszajelzést kaptam, ezért még vacillálok, nagyon jó lenne, ha EX600 tulaj is megerősítené, hogy ez nem csak EX780-nál működik.
KraX, fauv Ti esetleg próbáltátok már ezeket?
Nekem a felirat nagyon fontos, mert első sorban sorozatokat nézek és bár beszélek inglisül, de film, sorozat közben jobb szeretek nem "dolgozni" ráadásul nem csak angol sorozatokat nézek. -
senki66
senior tag
Némi LG-is kitérővel, úgy néz ki még is csak Pana TX-55EX600E lesz a tévém. Akinek van tapasztalata meg tudná mondani milyen a lejátszója, feliratokat, hangsávokat lehet kezelni váltani? Ha nem, milyen media playert tudnátok hozzá ajánlani. Még az LG UJ6307-hez rendeltem, egy DAC 5.1-et, de gondolom arra nem lesz szükségem, ha media playert kapcsolok rá, vagy még is? Mivel a tévé nem tudja a DTS-t, de az optikai kimenetére csatlakoztatom a DAC 5.1-et, akkor mégis csak kinyerhető a DTS hang?
Ja és még egy kérdés USB-s egeret, klaviatúrát megeszi vagy valami speciális kell hozzá? -
Baky1987
tag
Sziasztok!
Hétvégén pár dolgot sikerült kitapasztalnom az 50ex780e-vel kapcsolatban, így leírom a tapasztalataim, hátha valakinek hasznos lehet még....
Felirat: Feliratot, NEM a távirányítón lévő STTL gombbal (felül) tudsz hozzátenni, hanem ugye szokásosan másold a film mellé a feliratot, ugyan azzal a névvel, indítsd el a filmet, majd nyomd meg az OPTION gombot, majd ott megtalálható a felirat, és be is lehet kapcsolni.
Itt egy gond lehet, ha ékezetes feliratot használsz (magyar pl.) 1-2 esetben nem támogatja a srt formátumát a készülék így az nem fog rendesen megjelenni. Amit tenni kell: tölts egy notepad 2-őt, nyisd meg vele az srt-t, file / encoding és válasz az ANSI formátumot. Mentsél rá és ezt másold a film mellé, menni fog. Ált. angol hanggal és subbal nézem a filmeket / sorozatokat de egy House of Cards meg tudja dolgoztatni a nyelvtudásom így néha azt magyar subbal nézem, szóval nekem ez fontos volt, hogy menjen.
DTS:
Egyelőre nem sikerült rájönnöm, hogy DTS mi alapján megy, de... ideiglenes megoldásként (akár végleges?) talán megfelelő lehet a következő:
Itt egy youtub link, ez pár perces videóba megnézheted, hogy tudod az MKV fájlban a DTS hangot átkonvertálni AC3-ra. Egy 11 gigás film kb 5-6 perc. Pár konvertálót kipróbáltam, nem jöttek be, túl sok beállítás, elveszel benne ha nem értesz hozzá (és én nem értek hozzá), de ez csak a hanghoz nyúl, a kép továbbra is gyönyörű marad, gyors, működik, pont. Arra már nem emlékszem, hogy honnan töltöttem le, de a youtub link alatt lehet asszem találni leírást, hol lehet beszerezni. Egyelőre nálam így lesz kezelve, de nálam ez csak ideiglenes buli lesz az biztos.
https://www.youtube.com/watch?v=qbLy7LrvbRE
Mindenképp szeretnék hozzá valami "hangot", de nemszeretnék 100k kat költeni hangrendszerekre... A médialejátszó még működhet, de talán egy kicsit jobb hangszóró megérheti... Ezt még a jövőben ki kell találnom, ha vkinek erre van vmi jó kis megoldása és nem túl drága, szívesen veszem az ötletet
Nagyon vájt fülű se vagyok, tényleg csak egy best buy (jo ár érték arányú) hang kéne...
Amiben viszont kérném a segítségetek:
Van vmi program, app, amivel wifin keresztül ki lehet lőni a PC képét a tv re? vagy csak HDMI vel összekötve lehet ezt?
Köszönöm
Gergő
-
KraX
őstag
válasz
Baky1987 #5659 üzenetére
Nekem penteken kerult vegul kiszallitasra az 50ex780e. Szerencsere semmilyen kulserelmi nyomot nem talaltam sem a dobozon es kibontas utan a keszuleken sem. A tv pereme le volt foliazva viszont maga a kepernyo nem. Mintha azt olvastam volna, hogy a kepernyon is van folia... Nehany utubeos tesztel ellenoriztem, hogy van-e barmilyen pixel hiba a keszuleken es orommel tapasztaltam, hogy nincs. Az elso ket hdmi portra egy gen 4 apple tv es egy sony ps4 kerultek illetve osszebeszeltettem a routerrel is. Minden mukodik ahogy kell neki.
Pro:
- Gyonyoru fekete. Az en 10-11 eves sony ips panellel felszerelt hd readyhez szokott szememnek amulatba ejto volt elsore megtapasztalni. Meg teljesen lesotetitett szobaban is korom feketenek latom.
- gyonyoru szinek, de ezt is vartam ettol a paneltol.
- egyszeru kezelo felulet
- meglepodve tapasztaltam, hogy a beepitett soc meg simabban jatsza le a filmeket (720-1080) mint az apple tv. Kiprobaltam egy jopar filmel es osszehasonlitva a kettot, feltunt, hogy az appletv neha kicsit tud akadozni, nem volt eddig sem tulzottan zavaro, de igy mar szembeotlo volt a kulonbseg szamomra.
- meg a 720p filmek is kristalytisztan jelennek meg a kepernyon a 1080ps filmek pedig gyonyoruek. Nehany centirol persze mar jol lathato az elmosodas foleg 720pnel, de nem ilyen tavolsagbol nezem a tvt. Jol dolgozik a felskalazo algoritmus
Kontra:
- ami elsore fura volt, hogy egy random filmet elinditva a tv sajat hangja doboz szerunek hatott meg a kis samsung tvm utan is (ott volt meg kava rendesen, hogy bele tudjanak applikalni egy erosebb hangszorot). Alapvetoen nem szornyu de ennel picit tobbet vartam.
- Jateknal (F1 2017) ha bekapcsoltam a HDR-t a vilagos reszek egyezeruen kiegtek. Szamomra nagyot rontott a jatekelmenyen. Sokszor elofordult, hogy nem lattam a palyan az idealis ivet de meg magat a palyat sem nagyon mert annyira kiegette a HDR funkcio. Filmeknel biztosan hasznos es szep, ott meg nem teszteltem, de ebben a jatekban kikapcsoltam mert egyszeruen zavaro volt. Lehet, hogy user error es a beallitasokban turkalva be lehet allitani vhogy, de nekem nem sikerult (neten neztem beallitasokat, de nem segitett)
- bar egyszeru a menu de eleg sok, az atlag user szamara rengeteg beallitasi lehetoseg van, amiben elveszik, elsore biztosan ez nem oriasi negativum sot, csak elsore ilyesstoen sok opciot talal az ember a menuben.4k filmekkel meg nem teszteltem csak 4k utube videokkal, ott nem volt semmi problema, szepen vitte, akadas nelkul a tartalmat. Igazsag szerint nem lattam nagyon kulonbseget csak kozelrol a 4k es. 1080p tartalmak kozott, nyilvan.
Osszessegeben nagyon meg vagyok vele elegedve. Gyonyoru nem csak kivul, hanem belul is ez a keszulek, mindent tud amit ma tudni kellene, sot meg egy kicsit tobbet is annal, legalabbis nekem. Remelem sokaig fog ez a tv is hadrendben allni a haztartasunkban.
A beepitett lejatszo valoban nem rakja ki a feliratokat, de engem nem nagyon zavar, mert appletvn nezem akkor max, illetve felesegem nemetul beszel, igy sokszor szinkronos filmeket nezunk.
-
Lalikaw800i
csendes tag
válasz
Baky1987 #5659 üzenetére
A hanggal én is így vagyok , ki kell kísérleteznem hogy, hogy is van ez. Mert nem nagy öröm 50Gb letölteni úgy hogy nem megy a hang . ( The.Huntsman .Winters.War.2016 .Theatrical.REMUX.2160p. UHD. BluRay. DTS.X.7.1.) Ezzel így jártam. Marad a sample letöltése kezdetként.
A feliratban nincs tapasztalatom, nem használom.
-
Baky1987
tag
Sziasztok!
A mai napot vettem egy 50EX780E televíziót és akadt vele egy több kisebb problémám.
Az első, ami a legfontosabb, hogy külső hdd-ről elindított filmhez nem látja a feliratot, és nem is jelenik meg. A film mellett van az srt, ugyan az a neve. Mit rontok el?
A másik, csupán egy érdekesség... Olvastam már a megvétel előtt, hogy a DTS hangot nem kezeli a tv. Gondolom azért kipróbálom, felpakoltam pár DTS-es filmet, meg más hanfomátumokat is, és volt, ahol a DTS-t vitte. Lehet csak a torrentben lett volna elírva, hogy DTS hang?
Mindenesetre a feliratra mindenképp szeretnék kérni egy kis helpet, hogy hogy tudnám odavarázsolni.
Köszönöm szépen!
-
fauv
őstag
válasz
senki66 #5595 üzenetére
Igen én 3+2 évvel vettem regisztrációval. USB-ről nem próbáltam nagy tartalmú filmet lejátszani, így azt nem tudom, szgépre letöltött filmeket néztem, 4k-s tartamig hiba nélkül vitt mindent.Ott már gond volt, mert akadozott mint állat.Szerintem közvetlen bevitelnél nem lesz gond a 4 K val.
Erre a TV-re azt mondták anno, hogy a hirtelen nagysebességű mozgásnál lesz gond / már nem emlékszem konkrétan / de én egyszer se vettem észre ezt a hibát. lehet kevés F1-et nézek hehe
jaja ha meg van a LAN-os kapcsolat, akkor ahogy írtad is, böngésző, speedtest .jelenleg DLNA-n keresztül tudok nézni mindent, windows mediaplayerrel, de sajnos így a feliratok nem működnek.
-
fauv
őstag
Felraktam. Jónak tűnik, de kellene egy pici help.
Ugye rájöttem, hogy a windows mediaplayerrel is le tudok végre játszani filmeket a TV-n, húúú de örültem neki, gyorsba meg is néztem sorozatot felirattal, most próbáltam az xbox 360-on ugyan ezt ott is müxik hehe, fel raktam a servvilot, és valamit elrontottam nem tudom hol, nem tudom mit, de se TV-n, se a fenti Tv-nél lévú Oplay 1-es lejátszón nincs felirat, egyszerűen mintha nem látná. Eddig látta, hiszen a nagy TV-n jól müködött, mit állítottam el?
Tehát egyiknél sincs felirat, windows mediaplayer, serviilo. Engedélyezve mind a 2-nél.
-
Motogp57
csendes tag
Sziasztok vetem 1 tx50dx700 at 2 problémám lene kikapcsolt állapotban USB én van áram LED-es hátérvilágitás miat gond előző tv-men sony 5 perc után le áramtalanította .A másik serviot használok ezer éves lg média lejátcomon megy a felirat a tv sajátján azt írja felirat nincs .Segitségeteket előre is köszönöm!
-
s1ru2
aktív tag
Sziasztok!
Felteszem is de is a kérdést, hátha valalki találkozott ilyennel
Most vettem egy Panasonic TX-DXM710-es készüléket. Van e valakinek arra tippje, hogy egy WIn10 es gépre telepített KODI szervezeren keresztül miért nem hajlandó a filemeket a TV-ről indítva SRT feliratot megjeleníteni, még észre vennei sem. Valamint hangsávból is csak magyar hajlandó lejátszani.
Amint kiteszem a filmet egy vinyóra a TV-n gyönyörűen váltogathatom a feliratokat és a hangsávokat is.
Előre is köszi a segítséget!
-
s1ru2
aktív tag
Sziasztok!
Tegnap lettem tulaja egy 50dxm710 es készüléknek. Szépen átkalibráltam és eddig nem csalódtamViszont azt szeretném megtudni, hogy hogyan lehetséges spdif en keresztül dts hangot továbbítani házimozi felé. A TV médialejátszojával néznék filmet hálózaton keresztül, de vhogy a DTS felirat nem akar megjelenni az erősítőn. Tud egyátalán ilyet? Elvileg ugye dts a támogatott hangzások között van... előre is köszi!
-
punish3r
aktív tag
Sziasztok.
Karácsonyra kaptam egy tx-40ds400e tv-t (tudom hogy belépő kategória) és nem sikerül megjeleníteni pendriveról a feliratokat. Próbáltam avi, mkv formátumot, mellé ugyan azzal a névvel az srt fájlt, de nem jeleníti meg. mkvtoolnix-al összemuxoltam de úgy sem jó. lehetséges hogy nem tudja, vagy csak én vagyok béna hozzá?
-
fauv
őstag
Közvetlenül számítógépről játszom le a filmeket, semmi probléma nélkül megy 40 GB-s filmek is.A feliratokat is szépen kezeli.
A 4 K-s tartalmakat viszont csak media lejátszóval tudom nézni / a fiam hozott a múltkor, elképesztő szép volt a kép /.
Előtte plazmám volt HD-s, 6 éves a lelkem, de most is szép képe van, sok a hasonlóság a menüjében, de azért érezhető a javulás.
1 dolog volt, amit nagyon elszúrtak, még pedig a tv- számítógép csatlakozás, hogy lássa a tv az engedélyezett mappát, hááát ilyet, hogy ne lehessen @ gombot berakni elképesztő.
Tekintve, hogy ez mostani modell, eddig frissítés nem volt.
-
NavySeal
senior tag
Végül is a 40CS630E-t vettem a hálóba. (136k@Euronics) Első benyomások pozitívak. Sajnos csak wifin lóg a tv még, mert a fali csatit rendbe kell tennem. A CI+ úton a UPC-től, addig is gatya mediabox scart-al(!)...NAS-ról teljesen jól játsza a külsős feliratos filmeket, persze a wifi miatt az 1080p már meg-megakad picit. Menüt szokni kell, de átlátható. Youtube-ot próbáltam 4k-s videókról a kölkök is nyomban hasra estek, annyira szép képe van a tv-nek. Ha meg jön a CI+ meg tudom nézni milyen lesz a HD adással. No és ha lesz LAN próbálom majd a FHD filmeket is. Köszi mindenkinek a segítséget a választásban!
Azt hittem, h jár 3D-s szemüveg a TV-hez, de nem találtam a dobozban...😞 -
vycman
tag
CS630 médialejátszó teljesen rendben van, egy hátránya van, hogy ömlesztve hozza be a tartalmat, ez főleg akkor zavaró, ha egy külső HDD-t kötsz rá, amin nagyon sok az anyag.
Smart része szerintem amennyire kell oké, de ebből én kb. semmit nem használok. Youtube-ra tudsz berakni videót telefonról, sima youtube app látja a TV-t, ráböksz az ikonra és kész. Így könnyebb begépelni telefonon amit szeretnél.
DLNA teljesen jó, Serviio-val gépről használom, annyi, hogy profilt kellett állítani Panasonic Viera 2013-ra, mert előtte nem látta a külső feliratot a TV.
Smart része egyébként gyors, nem akadozik.
Smartban lehet erősebb az LG, de a mindennapi használatban úgysem ez a fontos.
A képe viszont nagyon szép a Panának és 5 év gari van rá. Feketéje is megfelelő, betekintési szöge is.
Én is néztem anno az LG-t, de hát na... -
NavySeal
senior tag
válasz
Dareiosss #4174 üzenetére
Sony (androidos) kiesett az ára miatt, maradt a Pana TX-40cs630e és az LG-42LF652v. Az eladó bagyon fapadosnak mondta a Pana smart és média lejátszó részét, viszont elismerte, h képben szebb, mint a 652v. Árban a kettő szinte ugyan az. Ahogy írtam NAS-ról stream-elem a filmeket és ezekben van külsős feliratos (.srt) és 1080p FHD film is
-
Dareiosss
senior tag
válasz
#94529552 #4172 üzenetére
Látom nem figyeltél, NavySeal azt írta Nast használ, arra nem igazán jó ötlet Plexet tenni, ha egy belépő kategóriája van, mint ahogy nekem is, lerabolja az összes ramot, és a procit is lefogja.
Kodival akár Smbn is tud filmezni a Nasról. Ha te szeretsz ennyit szívni egy film elindításával, hogy a gépedről küldöd át meg ott szabod testre a feliratot az a te dolgod, én nem vagyok mazochista. -
törölt tag
válasz
Dareiosss #4171 üzenetére
Már többször említettem, hogy VA paneles 652V is van, már bocs. Persze IPS is van belőle, mint ahogy a Pana is használja azt a kijelző típust, még az idén is. Mi gond lenne a lejátszójával? Nem tudok ilyenről. Teszel a gépedre egy Plex-et és kész. De úgy is mehet, hogy a gépeden kijelölöd a filmet, egérrel jobb gomb, lejátszás a TV-n, és ennyi. Még a feliratok is testre szabhatók, szín, méret, hely, stb.
-
Dareiosss
senior tag
válasz
NavySeal #4170 üzenetére
Maradhatsz a Sonynál is, W755, W805, androidos mind 2, felnyomod rá a kodit, és tökéletesen kezeli a feliratot, sőt beállíthatsz automatikus letöltést is. Én is NASról filmezek a kodi megoldja a SMBt is, gyors és könnyű kezelni is.
Az lf652 től sokkal szebb a CS630 képe, kivéve ha IPS párti vagy, viszont a gyári média lejátszója nem egy álom. Lejátszik mindent, de nem egy kodi.
blakey a felíratok lejátszását a CS630on jobban ismeri, én azt nem próbáltam rajta. -
NavySeal
senior tag
A nappaliban egy W805a-t hasznalok. Sajnos a feliratokkal nem boldogul. Viszont mellette van egy Mede8er 😄
A haloba nem lesz medialejatszo, ezert gondoltam egy ilyan tv-t, ami esetleg jobb, mint a Sony ilyen szempontbol. Ajogy latom LG LF652v jo, de kepben azt olvasom a TX CS630e szebb, itt viszont a media resz gyengebb. Nas-on tartom a filmeket. -
vycman
tag
Végülis rájöttem a megoldásra. Leírom, hátha jól jön még valakinek.
Serviio -ban a Status menüpontban át kellett állítani Generic DLNA profilról Panasonic Viera 2013 -ra, így simán mennek a feliratok. -
blakey
titán
Valami nem jó nálad. Nekem nem CS630-am van, de TwonkyMediával minden lejátszó, tv látja a külső feliratokat is. PS3 Media Server helyett akkor már az UMS az ajánlott, az a frissebb viszont ott minden buta eszközön lesz felirat, mert van olyan funkciója is. Később rájössz, hogy az átkódolás helyett mindenből a natív a jó. Twonkyval és Serviioval is működnie kell, sőt Plexszel is.
-
vycman
tag
Sziasztok!
Tegnap én is beléptem a 40CS630E tulajdonosok közé, eddig mindent rendben találtam vele (pixelhiba, clouding nincs). A képe is nagyon jó, és a feketéje meg kellemes csalódás sötétben is.
Ami nem tetszik, amit már sokan írtak, hogy ömlesztve hozza be USB-ről a dolgat, de ez nem fog zavarni, mert DLNA lesz az elsődleges. Itt viszont olyan problémába ütköztem, hogy az .srt feliratot nem tudtam megjeleníteni. Plex -szel és Serviio -val is próbáltam, de egyiknél sem látta. Segítséget szeretnék kérni, hogy ti hogyan oldjátok meg ezt a kérdést, mert elég fontos lenne sorozatok mellé a külső felirat...
Köszönöm! -
rsf
senior tag
válasz
asanotadanob #3776 üzenetére
DLNA-hoz nem kell jelszó!
Először én is a média lejátszót választottam ki. Ilyenkor nem kér jelszót és a twonky miatt a külső feliratok nem működnek. Ugyanez volt a WDTV Live-ommal is.
De ha a Média kiszolgálót választom a TV-n akkor minden ok.
Amúgy azon lehetne vitatkozni, hogy most melyik a samba és melyik a DLNA.
Én a megállapításaimat arra alapozom, hogy a WDTV-nél akkor volt külső felirat ha a lejátszás windows hálózati megosztásokon-t választottam és beírtam a felhasználónév/psw párost.
De próbaként kikapcsolhatom a twonky-t a NAS-on akkor ki kell derülnie melyik melyik.
Üdv. -
szigpet1982
csendes tag
Tapasztaltatok olyat a CS630-al vagy CS620-al hogy ha valamilyen felirat mögött mozgókép van akkor néha kissé elmosódik a felirat? A MM-ban kiállított pana (620,630) tévéken vettem észre, hogy a kis MM-os téglalap, ahol a funkciók fel vannak sorolva alatta megy a film és a feliratok a téglalapban néha elmosódnak.
Eladót kérdeztem azt mondja ő is észrevette,de nem tudja mitől van és hogy valaki néha vibrálásra is panaszkodik. Persze Samu-s póló volt rajta.
-
bigdady
nagyúr
Hali
CS510e megbirkózik a feliratos mkv-vel? Köszi
-
asanotadanob
tag
válasz
bigdady #3570 üzenetére
Ezt a típust nem ismerem, de a panák általában látják a win megosztásokat, bár egy kicsit furán listázzák ki. Inkább a wifin történő HD lejátszás a necces. Általában megy, de nem egy stabil megoldás, jellerősségtől függően beszaggathat. A feliratot is lejátsza nálam a beépített lejátszó.
Megelőztek...
-
bigdady
nagyúr
Hali
Szeretnek minel olcsobban egy tv-t (pl 80 cm hd ready) ami le tudná játszani az akár feliratos mkv filmeket a routeremre dugott synology nas-ról, kábel nélkül. Van ilyen?
32CS510E tudná? Köszi -
kezo0
addikt
Sziasztok,
van itt olyan, akinek bármilyen 2014-es Panasonic tévén elérhető a Netflix app?
Nekem egy AX800-as van, találtam is egy csomó külföldi cikket arról, hogy ezen a modellen eleinte nem volt megoldott a 4K stream a Netflix app-ban, de már kijött egy frissítés, amivel működik ez is. Vannak is leírások, hogyan élesítsük a Netflixet a Panasonic tévéken (mind a Netflix, mind a Panasonic oldaláról, néhol konkrétan felsorolva ezt a modellt is), de nálam nincs ilyen app a tévén, és az App Marketen sem található. Akkor ez a Kelet-Európában forgalomba hozott modellekre nem érvényes? Vagy van olyan, akinek a Pana tévéjén itt, Magyarországon ez elérhető?
Szívesen kipróbálnám, mert bár sok fanyalgást olvastam róla, de szeretnék a saját tapasztalatom alapján véleményt alkotni. Különösen a 4K stream minőségére lennék kíváncsi.(Gondoltam, inkább itt kérdezem meg, mert a Netflix-es topikban a szinkronról meg a feliratokról folyik ádáz vita, ez meg mégiscsak egy Panasonic-specifikus kérdés...)
-
bepken
veterán
sziasztok!
újra jöttem kérdezni
néhány hónapja már használom a TV-t és őszintén szólva meg vagyok vele elégedve.
viszont akadnak gyengeségei is sajnos....az egyik ilyen a külső merevlemezről való filmezéskor jön elő, valószínűleg valamilyen codec probléma, vagy egyszerűen nem bírja a fHD-t meghajtani....
na lényeg, hogy beszereztem pár filmet 1080p felbontásban, gépen VLC-vel lejátszva nagyon pöpec, de 15,6"-on nézni már nem annyira...ha külső vinyóról játszom le ugyanezt a fájlt, akkor szó szerint pixeles a kép! tehát mondjuk egy főcím vagy stáblista, akármilyen kisebb felirat a filmben már szinte olvashatatlan, illetve az élek is recések. - más fájloknál pedig előfordul, hogy nincs hang (.mkv) vagy olyan, mintha nem lenne folyamatos a kép, kicsit vibrál. - mi lehet a probléma? lehet e itt valahogy firmware-t frissíteni? vagy egyéb megoldás? a poén egyébként az, hogy 720p képet már olyan szépen felskálázza, hogy igazából nagyon nehezen látszik a különbség fHD-hoz képest
a másik kérdésem kicsit talán off-topic, de ebben az esetben kérlek, irányítsatok a megfelelőbe.
tehát mivel a fenti probléma kellemetlenül érint, továbbá egyébként is szeretnék plusz funkciókat....gondoltam, "felokosítanám" kicsit a készüléket. a kérdés csak az, hogy milyen eszköz javasolt ehhez?a készülék továbbra is: TX-48C300E
köszi előre is,
szép napot! -
blakey
titán
Nem olvastam mértük, de itt a topikban is kalibrált valaki és őis mérte, megkeresem.
A fotó annyit mutata amennyit kell, homogén a kép és ennyi látszik. 0,5 sec záridő ISOP 400-zal készült.Sajnos jobb, mint a Sony
, ezt már leteszteltem párhuzamosan egy 828B-vel, tudom, hogy nehéz elfogadni.
Van egy kép 2 sec-es záridővel, ISO 400-zal, a felirat mozog, és a kezem sem volt stabil, de a lényeg látszik, homogén. Amúgy élőben kell ezt látni és nem fényképeken. -
RedCat
senior tag
Sziasztok!
55"-ban gondolkozom tv vásárlásán. Az 55cx700e-ről mi a véleményetek? Általános felhasználásra szánom a nappaliba, tv műsorok, filmek nézése kodival médiacenterről, esetleg hálózatról. Sajnos vidéken lakom, legközelebbi nagyváros Szeged, voltam bent a MM-ban, de nincs ilyen tévéjük, sőt az eladó fikázta is.
Szerinte vegyek LG 55uf850v-t. Én megnéztem azt a tévét is, de pl a híradó alatt vmi képjavító technikának köszönhetően dadogott a kép alján úszó felirat. Ekkor lemondtam az LG-ről.
De visszatérve a tévére, kinek mi a véleménye róla, érdemes ebben gondolkozni? Pixelhibával kapcsolatban mi a Panasonic álláspontja? Szervízháttér ha véletlen szükség lenne rá, akkor milyen?Szívesen veszek más javaslatot is, más típust, esetleg más márkát is.
-
yvsmad
őstag
Igen, a kedvenc sorozataim is éjszaka mennek, de sebaj, másnap délelőtt megismétlik.
Vagy megtalálom a neten eredeti nyelven ~VHS felbontással és kereshetek hozzá feliratot.
Gyerekfilmeknél ez is hasznos, sohasem lehet elég korán kezdeni a nyelvtanulást... vagy a tévéről való leszokást.
Ha mindent neten nézel, minek veszel tévét? -
Bile Demon
őstag
Neked volt igazad a TX-39AS650E-vel kapcsolatban. Nem IPS panel van a most kapható kifutó darabokban.
Észrevételek:
-szép a képe, (felhősödés, piszkos kép, alig észrevehető, akinek ez nem elég, nehezen talál jobbat, gamma, black level white saturation gyárilag jó.)
-+/-45 fokban oldalra nincs zavaró elszíneződés, színek maradnak (nem lesz narancs a piros alapszínből), csak a szín telítettség és fényerő csökken, már enyhe OFF szögben is. (film felirat közepe fehér, széle szürke 1,2m-ről nézve)
-utánhúzás csak nagyon sötét árnyalatoknál van, de abszolút nem zavaró
-háttérvilágítás villogtatása: szemmozgásra nincsenek színes szellemképek (mint DLP-nél).
-látni a vízszintes sávosodást egybefüggő egyszínű felületeken (gondolom a passzív 3D miatt az eltérő polarizációjú sorok)
-az input LAG nagy (legalább 90mS), game módban se vettem észre javulást, nem is mértem most filmmel, baromi nehéz böngészni vele, mert túlfut az egér a linken
-a megtekintett darabon volt 7db világító pixelhiba, ebből 4db halványabb a képernyő közepén, csak apró pötty mondjuk egy pixel területének kb. 10-ed része és a színe változott attól függően merről néztem. volt olyan is közte, ami csak szemből látható (mikroszálassal próbáltam letörölni a port, hátha az de nem segített). -
Bile Demon
őstag
válasz
#94529552 #2274 üzenetére
Még nem tudom.
IPS paneles TV-ben gondolkodom, vagy használt Plazmában.
Plazmánál kissé félek attól, hogy már csalódás lenne, havernak van egy pár száz órát futott 42G10, el is adná, mert szeretne nagyobb újabb TV-t, de most inkább nem, mert nem akar most foglalkozni vele, fontosabb dolgokra kell neki a pénz, mint új TV-re. Úgy emlékszem PC-re kötve eléggé vibrált a képe, mint egy régi 60Hz CRT-nek, attól eltekintve elég jó.TX-42AS650E?
Jó választás lehet, ott gondolom nem lenne gond a gyorsasággal és a betekintési szöggel.
Az elvárásaim nem irreálisak. Ne legyen rosszabb, mint a régi és legyen Full HD (minimum).
Amiből nem szívesen adnék lejjebb:
Direkt háttérvilágítás. Ez olyan?
Lehetőleg alapból 100/120Hz panel. Ez olyan?
(Valahol meg kellene egyet néznem, mert nem akarom szivatni a boltosokat.)Volt még egy jelenség, ami zavart a CX680-nál:
Sötét vagy közepes fényerejű háttéren látható fényes fehér feliratnál vagy fehér vonal megjelenítésénél, amikor gyorsan mozgatom a szemem, jobbra-balra vagy le-fel felirat és kép közepe között akkor a feliratnak 5-6 szellemképét is láttam. Sötét jeleneteknél a fehér feliraton is láttam, de a stáblistánál volt a legzavaróbb.
Az semmit sem befolyásolt, hogy futott a felirat vagy állt egy helyben.
Nyilván az okozza, hogy a képet többször frissíti a TV vagy a háttérvilágítást villogtatja és ha közben mozog a szem, akkor az egyes felvillanások képe máshova esik, egymás mellé vagy alá.
A CX 680-on ez úgy nézett ki, hogy minden szellemkép elején az első és hátsó élénél volt piros és a zöld kontúr a fehér betűknél vonalaknál (kékre nem emlékszem).
IFC ki/min max auto semmit sem változtatott a dolgon. És más beállítással sem tudtam megszüntetni. Max fényerőnél nem láttam, gondolom csak azért mert akkor már bántotta a szemem. Nekem a 20-40 körüli háttérvilágítás volt a megfelelő (éjjel-nappal).
A régi TV-n alig látható (nincs is 5-6 szellemkép és ami van 1-2 közelebb van és halványabb) ez a jelenség a monitoromon semennyire nem látható.Ezt a jelenséget mi okozza? Háttérvilágítás PWM-je, vagy a háttérfény villogtatásos mozgásjavítás? A 200Hz helyett 800-1200Hz-es TV ezen javít vajon? És ha kikapcsolt IFC-vel használnám a TV-t akkor hány Hz-el villogtatja a képet vajon?
-
virkir
veterán
De mond, hogy nem rossz amikor egy középkategória alatti félárú samsung porrá alázza ebben a tekintetben.
Érdekes módon az mindent visz simán wifi-n nem kell semmivel mókolni, váltja a hangsávokat megjeleníti a feliratokat bármelyik szervert default beállításokkal használva.
Sajnos a panasonic se lejátszó, sem wifi téren nem remekel. -
virkir
veterán
válasz
Dave567 #2107 üzenetére
Pontosítsunk, hogy a pana lejátszók amik szart sem érnek.
Volt némi időm tökölni különböző dlna szerverekkel, hát érdekesen alakult.
Plex:
Szvsz hulladék, nulla dlna beállításokkal, így ami szaggatott az ezzel is szaggat.
Tvonky :
Lásd mint fent.
Serviio :
Itt már vannak profilok de érdekesen alakulnak.
Pana 2010,
Vajsimán viszi az addig akadó mkv-kat de nincs hangsáv választás lehetőség csak az elsőt játsza le.
Ellenben a sima avi - k nem támogatott fájl üzenettel nem mennek.
Pana 2011-től bármi
Ami akad az akad de van amivel az avi-k sem mennek, van amivel meg mennek, átkódolás nem oszt nem szoroz.
Marad generic dlna profilon hagyva.
UMS:
Hasonlóan állítható mint a serviio és szintén nem akar működni pana profilokkal normálisan csak az auto felismert profillal, ahol ami akadt az akad de itt már legalább működik az átkódolás igaz kissé nehézkesen mert külön fájlokban jeleníti meg az összes hang és felirat sávot, de akadás nélkül megy minden igaz elég combos szerveroldali ramhasználattal.
Így fut az utóbbi két szerver aztán mindent visz a tv.
Nekem úgy tűnik a dlna egy elég laza szabvány aztán a pana értelmezte úgy ahogy, míg a Samsungnak sokkal jobban sikerült megoldani. -
virkir
veterán
Serviio-t használok semmi beállítást nem találok ami befolyásolná a lejátszást.
A plex meg már ment a kukába.
Bonyolult, nem bírom rávenni, hogy a tv-n könyvtárba rendezze a filmeket, van amit ötletszerűen ömleszt van amit könyvtárba rak. Und ugyan úgy nem befolyásol semmit a lejátszáson.
Próbáltam már az UMS-t is azzal meg feliratgondok voltak.
A tv-n meg kb semmi beállítást nem találok aminek köze lenne a lejátszóhoz, hálózathoz. -
Fürkésző
tag
Sziasztok!
Adottak: kábeles DigiTV és HBO előfizetés, SMART kártya és modul, Panasonic G30-as tévé. Ezeknek köszönhetően végre normális minőségben és végre box nélkül tévézhetünk. Érdekelne, hogy - akár ilyen, akár egyéb típusú, márkájú készülékeknél - másnál is jelentkeznek-e a következők és van-e megoldás rájuk:1. A kódolt csatornákon az EPG-ből kilépve a Nincs hozzáférése a csatornához. Vegye fel a kapcsolatot a szolgáltatójával. üzenet jelenik meg, ebből kilépve pedig a Kódolt csatorna felirat. Ez nem is tűnik el, nem is oldódik fel a tiltás, csak a csatornáról elkapcsolva, majd visszakapcsolva. Normális ez a fajta működés?
Ugyanez a helyzet Internet/SD/USB tárról való visszalépés után is.2. A nem kódolt digitális csatornákról SCART-kábelen keresztül készíthető merevlemezes asztali DVD-felvevőre felvétel a TV tuneréről, az EPG-ből időzítve. A kódolt csatornáknál azonban a TV-ről vezérelt felvétel elindulásakor azonnal kódolttá válik a műsor, Kódolt csatorna felirat jelenik meg. (A TV-n éppen látható kikódolt csatorna műsora SCART-on keresztül rögzíthető a felvételt a DVD-felvevőről indítva, de nem szívesen hagyom több órára/napra emiatt bekapcsolva a TV-t.
)
3. USB-s HDD-re való rögzítés esetén is kódoltra váltanának az HBO-k?
4. És CI+ -os DVB-C asztali felvevő esetén?
-
Stevenstyle
senior tag
Abszolút nem kötekedésből, csak az általánosítások elkerülése végett attól, hogy valami mkv még nem feltétlen jelenti azt, hogy tömörítésen esett át az anyag! Az mkv csak egy konténer fájl.
Mint azt korábban is említettem, hogy normális relas-erek körében rendkívül elterjedtek a remux verziók amik ez esetben az eredeti, tömörítetlen stream-ot tartalmazzák egy mkv konténerfájlba ágyazva. Ilyen esetekben a képanyag nem esik át semmilyen tömörítésen, csupán a menü illetve egyes hangsávok és felirat fájlok vannak eltávolítva tipikusan. A méretük is jellemzően 30-40GB körül szokott mozogni.
Sőt, amennyiben a Tv elboldogul az m2ts fájlokkal akkor még akár azzal is el lehet szórakozni, hogy ha kibontasz egy BD ISO-t és a Stream-ot tartalmazó fájlt kimásolod, majd a kiterjesztését megváltoztatod pl m2ts-re akkor simán a TV lejátszója is le tudja játszani azt. Persze mivel a legtöbb Tv belső lejátszója nem képes rá, így ezen esetekben a kadencia helyes megjelenítésről, lejátszásról el lehet feledkezni
Mondjuk sok értelmét nem látom a macerának, de érdekességnek és tapasztalatnak jó volt
-
Stevenstyle
senior tag
Ez azért nem így van. Az SBS és az OU is ugyanúgy elfogadott 3D-s szabály, mint a Frame packed BD 3D szóval maradjunk annyiban, hogy mindegyik igazi 3D ahogy te fogalmaztál. Elviekben szinte az összes Tv ismeri és kezeli őket.
Az már más kérdés, hogy valóban egy OU illetve SBS felbontása csökkentett a BD 3D-hez képest, így eleve nem nyújthatnak olyan részletgazdag képet, mint a BD 3D. A tömörítésből fakadóan, az esetek többségében egyébként sem, ha csak nem remux verzióról beszélünk, ami ezekben a körökben tipikusan a képanyag érintetlenül hagyását, a menü, extrák, "felesleges" hangsávok és feliratok eltávolítását és a "maradék", mkv konténer fájlba történő helyezését jelöli.
Viszont, SBS / Ou esetében, ha hozzáértők végzik a konvertálás, a felbontás vízszintes, vagy függőleges felezésének az ég egy adta semmi hatása sincs a 3D hatásr, annak mélységére... Hangsúlyozom, ha nem valami kontár munkával van az embernek dolga.
samecG: ha érdekel privátban küldök olyan relase nevet egyet kettőt, ami biztos rendben van ilyen szempontból és azokkal meg tudod nézni, ha azzal sem, akkor érdemes megnézni a 3D beállításokat is a Tv-n illetőleg ahogy a kolléga is írta, ha van külső lejátszód akkor BD 3D-t is illene megnézni, hogy azzal mit produkál.
-
Technoman
őstag
blakey
Látom, hogy azért te se hiszel szentül ezekbe a "mókusvakítós Hz értékekben. Lehet, hogy van valami előnye, de azt te is tudod, hogy inkább marketing az egész.(az értékek alapján egy külső szemlélő nem is tudná összehasonlítani pld a Pana-t a Sony-val, a Samuval, vagy a másik kétbetűssel)Daywalkerke
Vinyó: a Panák 3 TB-ig tudják lekezelni a vinyókat. De akár 4 Tb-s lemezekkel is kompatibilis lehet (ebben az esetben hálózatban kell használni) viszont, 500 giga felett, már a HDD-s feliratú USB2-es alj lesz a nyerő, mert a másik -USB 1 alj- valamiért nem tudta nekem sem az 500 gigás vinyómat felpörgetni (?)A filmek kompatibilitása már 1000x ki lett beszélve itt. Azt kell tudnod, hogy 100%-os kompatibilitással egyetlen egy TV sem rendelkezik, a 720p és 1080p filmeket szépen viszi, ha nem nagyon magas a bitrate-jük (lehetőleg ne a 40 MB bitrate-es Trinity-s, Star Wars-t próbáld vele lejátszani)
Szerviz:A Pana szervize kiemelkedően jó (ellentétben a sokat szidott Etele u.-i Sony szervizzel) Szürke import a Pana esetében nem nagyon szokott fennállni, mivel a cég az öreg kontinensen un. Pan Európai garanciát mellékel a dobozba (tehát a Samu/LG-vel ellentétben nem szűkített, regionális gart pakol a TV mellé) A lényeg, hogy az EU-n belül vásárolj. Ebbe ugye belefér a szlovák Mall.hu és a román eMag is.
A készülékre kivétel nélkül Mo.-n 2 év gyári garancia jár (időnként szoktak lenni 5 éves promóciók is, de téged ennél a modellnél ez nem érint) Főbb hivatalos forgalmazók: Videopart/Panaudio, Extreme Digital, Euronics, Auchan, Tesco, Media Markt. De ahogy írtam, veheted a SEFT Kft-től is (tényleg létezik ilyen bejegyzett cég!) a lényeg, hogy a TV dobozában, a magyar leírás mellett található garancia rendesen ki legyen töltve [link] és meglegyen a számlád.
Érdekesség: Ha esetleg Németországban vásárolod a TV-t -ebben az esetben értelemszerűen német számlád lesz-, az ottani garancia idő vonatkoznak rád (azt hiszem, hogy ott csak 1 év) de mivel mi is az unió lelkes tagjának számítunk (még) meggariztathatod idehaza is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- Battlefield 6
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Autós topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Energiaital topic
- További aktív témák...
- Gamer Notebook! Csere-Beszámítás! Asus Tuf F15 FX506H / 11400H / RTX 3050 / 16GB DDR4 / 512 SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- LG 27GP95RP - 27" Nano IPS - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 600
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest