Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Lczandris

    csendes tag

    Sziasztok!

    Tudom, hogy sokan kérdeztek már UPC kábelnet megosztással kapcsolatban, de ilyen jellegű kérdéssel nem találkoztam, ha nem voltam elég figyelmes elnézéseteket kérem.
    Szóval tegnap (09.11.21) költöztettünk egy második kerültei lakásból egy hetedik kerületibe. a második kerületben is UPC kábelnet volt, rajta fityegett egy trust 340 speedshare web station router.
    Erre volt kötve három gép és egy access point. Minden hibátlanul működött.
    Költözés után összeállítottuk ugyan azt a rendszert, még a router portjain is minden oda került ahol eddig volt, de nem akart működni a net. A két helyszín kötött a modemek eltérőek, és hogy az új helyszínen van digitális kábel tv is. A rendszer teljesen működő képes, a három gép látja egymást, és wifin is lehet csatlakozni a gépekhez, de a roúter nem kap wan oldalról ip címet.
    Elkezdtem kísérletezni hogy csak egy gépet kötök a netre, és akkor ért az első megdöbbenés, mert az egy gép is csak úgy tud csatlakozni, ha úgy van beállítva hogy helyi átjárón keresztül csatlakozik a gép, nem pedig közvetlenül.
    Kérdés h mit lehet csinálni, lehet e összefüggés a digitális tv és az említett probléma között? Lehet e az a gond, hogy elég régi a router?
    Előre is köszi!

    Banday

Új hozzászólás Aktív témák