Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • heaven

    tag

    Elakadtam otthoni fájlmegosztásnál: Linksys ADSL router van beállítva és adott két gép: egy noti és egy asztali, mindkettő Wlanon kapcsolódik a routerre DHPC címkiosztással.
    Mindkét gépen Vista Home Premium SP1 van, a hálózati és megosztási központot úgy állítottam be, hogy a hálózatfelderítést és a fájlmegosztást bekapcsoltam, a többi ki van kapcsolva. A Hálozatok menü alatt mindkét gép látja egymást :) A notebook-on látom az asztali gép megosztott mappáit, de amikor az asztali géppel próbáloma notebookot tallózni nem tud kapcsolódni, pedig ugyanúgy osztottam meg mindkét gépen a Dokumentumok mappát!
    IPCONFIG-al lekértem mindkét gép IP címét, amit a DHPC szerver kiosztott nekik és PING-el ellenőrizem a kapcsolatot. A következő az eredmény: mindkét gép tudja pingelni a routert (192.168.1.1), az asztali gép tudja pingelni a notebookot (192.168.1.100), de fordítva már nem megy (192.168.1.101 nem elérhető). A router maintance menüjében is találtam PING funkciót és onnan is megpróbáltam pingelni a gépeket, de csak a notebookot tudtam, az asztali gép nem válaszolt. Érdekes módon az Internet mindkét gépen bejön. Segítsetek, hogy tudnám a megosztást beállítani.

Új hozzászólás Aktív témák