Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • Ekkosh

    tag

    Sziasztok. Elnézést ha elég általános a kérdésem, de kicsit tanácstalan vagyok hol kezdjem. Építkezem, és szeretnék otthonra egy jó vezetékes és vezeték nélküli hálózatot. Jelenleg egyetlen Zyxel 325 NAS van meg belőle, ami baromi hangos, úgyhogy lehet az is cserés lesz. Csatoltam alaprajzokat. Én a bejárat melletti belső (x-el jelölt) szekrénybe, vagy a kályha melletti szekrénybe gondoltam rakni a felszerelést, és ott felvinni a felette lévő szobába és onnan szétosztani. Nagyjából 10 vezetékes kiállást szeretnék, (1 konyhapultnál, 2-3 nappaliban a TV nél (htpc, xbox, stb), 2 dolgozóban, és fent 1 minden hálószobában, és a gépészeti helyiség ) A kérdéseim akövetkezők lennének
    1. A Wifi megoldható-e egy komolyabb routerrel valamelyik szekrényből? Falak 20cm-10cm mészhomok, födém 22cm vasbeton. Jó lenne a kertben is jel, mondjuk 10-12 méterig. Ha nem akkor hova tennétek repeatert? Milyen nagy hatótávú wifi routert ajánlanátok?
    2. Milyen egyéb hálózati egységre van szükségem (switch..?) és miket ajánlanátok normális belépő szinten?
    3. Ha a szekrényt csukva szeretném tartani hogy csend legyen, akkor kell valami hűtés bele? Ha igen, akkor ezt hogyan lehetne megoldani?
    4.Gigabites kábel elég most, és időtálló lehet?
    emelet
    foldszint
    Előre is nagyon köszönöm.

Új hozzászólás Aktív témák