Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • krealon

    veterán

    válasz ScrapUnit #33315 üzenetére

    "A mobilnet router tp-link MR3420, az adsl router és az egyik wifi router is tp-link, az emeleti wifi router asus. Jelen pillanatban csak az adsl router oszt dhcp-t, a 3420 és az ip rögzítő nálam van a munkahelyemen, itt a helyi hálózat szinte ugyanaz, itt tudom tesztelni, mielőtt kiviszem hozzá.

    A vicc az, hogy ugyanezekkel a beállításokkal ha a helyi wifire csatlakozok, akkor az átjáró a 3420 2-es ip tartománya..."

    A lenyeg, ha jol ertem, hogy ket WAN (internet) kapcsolatod van, es ezek kozott kellene elosztani a forgalmat.
    Ket lehetoseg van.

    1, A ket router kozul csak az egyiken aktiv a DHCP szerver (pl ADSL, erre fog menni alapertelmezetten az internetforgalom), LAN-LAN kerulnek osszekotesre a routerek (IP-k pl ADSL: 192.168.1.1, 3G: 192.168.1.2), es a klienseken kezzel beallitott gateway alapjan megy az interneteleres.
    Ezt ugye konnyu megvalositani, mert viszonylag buta eszkozokkel kepes mukodni, viszont a karbantartas es az adminisztracio remalom.

    2, Az ADSL router-t Multi-WAN kepesse teszed (firmware vagy keszulek cserevel) es szabalyokat hozol letre, hogy melyik kliens melyik internetkapcsolatot hasznalja alapertelmezetten.
    Ez az eset konnyen karbantarthato, viszont a megvalositas korulmenyesebb.

Új hozzászólás Aktív témák