Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • valenteen12

    csendes tag

    válasz csabsz13 #33163 üzenetére

    Bocsánat, hogy belekontárkodok, (#33163) csabsz13 (2016-03-02 14:59:18) hozzászólásának a 2. bekezdéshez csak annyit tennék hozzá, hogy a linkben írt DHCP tartományon kívüli IP szerintem nem fog működni. Bár hozzáteszem, soha nem próbáltam ki így.
    Tegnap este kapcsoltam össze két routert UTP-vel (LAN-LAN portokon keresztül). A fő router egy TD-W8970, itt kapom a UPC ADSL internetét a TD-W8970 modemén keresztül. LAN portjaira, egy számítógép és egy hálózatos nyomtató, egy NAS illetve most már egy TL-WR2543ND router van rákötve.

    Elsőként a 2543-ason az IP-t a fő router DHCP-je által kiosztható címek közül adtam meg és a DHCP-t kikapcsoltam. Megadtam a Wifi adatokat is, ami egyezik a fő router (TD-W8970) wifi adataival (SSID, jelszó, titkosítás). A Channel mindkét helyen Auto-n maradt, gondolom így nem zavarják egymást. Újraindítás, majd elvégeztem a bevezetőben írt LAN - LAN összekötést. A 2543-as egyik LAN-jára rákötöttem a másik számítógépemet és azóta működik minden. A telefonok a wifi-re felcsatlakoznak, probléma nincs.

    Azt még megemlítem, hogy én a wifi-n használok MAC szűrést. Ezt a 2543-as végzi, de az IP-ket a TD-W8970-es router osztja ki. Egyébként a fő routeren használom az address reservation lehetőséget is, így a NAS-om és most már a "switch"-ként használt TL-WR2543ND routerem is mindig ugyanazt az IP-t kapja. Port forwarding esetén csak a fő routeren kell beállításokat elvégezni.

    Azt javaslom, a DHCP által kiosztható IP tartományból használj egy IP-t a másik routerhez és akkor működni fog.
    ha szükséges részletesen leírom a beállításokat.

    Üdv
    valenteen

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák