Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • MaCS_70

    Topikgazda

    válasz bambano #32395 üzenetére

    Én azért nem látom az ördögtől valónak azt, hogy egy szolgáltatói kocka mindent ellásson, tíz emberből mondjuk nyolcnak most még biztosan jó az. Ők nem hiányolják a DHCP reservationt, port forwardingot, a DDNS-t, kisebb lakásban gyakran még az erősebb wifit sem.
    Az pedig, hogy kapcsolható, hogy hogyan kezeljem a LAN-oldalt (szolgáltatói vagy saját eszközzel) nekem nem tűnik szolgáltatói bénaságnak.

    Még csak nem is mostanában, hanem legalább két éve egy konferencián az egyik előadás éppen a SOHO-hálózatok integrációjáról szólt. Az IT-szakmai részét nem igazán értettem, a lényege kb. az volt, hogy a felhasználó számára legyen egy egységes elérési séma, ahol minden ügyeskedés és külön szoftver használata nélkül egy bökéssel lássa a saját otthoni webkameráját, a nyaraló termosztátját, a nagyszülők gázóráját -- tehát a digitális társadalomnak reklámozott szolgáltatások simán működjenek. Állítólag nagyon jó ötletek, megoldások voltak benne, főképp az, hogy elegáns és egyszerű volt az egész, ami nem igényelt hardveres módosításokat. A kávénál az egyik "nagy" ISP embere mégis azt közölte, hogy ők ennek a végsőkig ellenállnak, mert ha a felhasználók elkezdik triviális szolgáltatásnak felfogni mindezt, akkor ők belepusztulnak a helpdesk-igény kiszolgálásába.

    MaCS

    Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!

Új hozzászólás Aktív témák