Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Smktrooper #31775 üzenetére

    :( Feleslegesen messzire megyünk vissza. Aktuális összefoglaló:

    TCP-vel mind a 9 kamera képe hibátlan. Az egyetlen gond, hogy így 4db X típusú kamera rendszeresen reboot-ol, csak 5db Y típusú stabil (így valószínű, hogy a TCP-s reboot-olás az X típusú kamerák eredendő hibája -> ezért erőltetném [az egyébként alapértelmezett] UDP-t, bár persze lehet, hogy a TCP-s reboot gond is megszűnne, ha eltűnne a másik probléma, ami az UDP-t is érinti...).

    UDP-vel soha sehol nincs reboot és egyszerre 1db (tetszőleges) X típusú kamera rögzíthető az Y-októl függetlenül, de egyszerre kettőnél több már használhatatlan.

    A problémás 4 kameránál semmi sem változott, mikor ott helyben switch-et cseréltem alattuk, vagy mikor kivittem oda egy laptop-ot is, és bekötöttem közvetlenül abba a switch-be, amibe a kamerák is kötnek és azzal is próbáltam rögzíteni (sőt, a szerveren Gentoo Linux, a laptop Windows 10 van).
    A kinti laptop és itthoni gépek közt ~10MB/s-el tudtam file-okat mozgatni. Zavartalan 100Mbps-el kommunikált a kinti switch-en át a laptop és az SXT olyankor is, mikor a kettő közül valamelyik épp rögzíteni próbálta a kamerákat, akár TCP-vel, akár UDP-vel.
    Mikor épp mind a 4 kamera vissza volt véve 0.2MB/s-re, gyakorlatilag meg sem látszott a fájlmásolási sebességen, ami előtte durván 9-11 közt, aztán 9-10 közt hullámzott.

    Szóval bárhogy próbálom körbejárni, csak a 4db Y típusú kamera okoz zavart, és azok csakis egymás működésében. Nem fullad le tőlük teljesen sem az egész switch, amibe bekötnek, sem más eszközök, amik ebbe a switch-be kötnek be, egymást viszont megölik (1fejenként ~4Mbps is sok lesz nekik).

    Mondjuk egy kifelé 8 vagy 9 portos switch odabent lehet pl. két darab 5+1 portos lapka, és talán ilyenkor az egyik ág lehal úgy, hogy a másik lapka felé is csak 10Mbps megy tovább, a másik ág viszont a többi porton 100Mbsp marad..? Viszont ha egy 10Mbps eszköz lefullaszt egy egész ágat, akkor a második ágat is ugyan úgy le kéne fullasztania a két lapka közti 10Mbps vonalnak, szóval... :U (Persze ha nem egyforma lapkák... de két különböző típusú switch-el is ez van...)

    Ping-elni is próbáltam már a kamerákat 1472 byet-os csomagokkal, letiltott tördeléssel. Nem igazán lehet észrevenni, hogy épp megy-e rögzítés róluk egy szálon, vagy sem.

    ..................

    Most valami olyan szálon próbálok előbbre jutni, hogy az ffmpeg és vlc vajon nem csak a saját, de az OS UDP stack buffer beállításait is átkonfigurálják-e, és volt-e esetleg olyan alaposan és ügyes valaki, hogy pontosan egy átlagos 1080p30 stream-re legyen elég, többre ne.

    De próbáltam UDP-t használni azokkal a kamerákkal, amik nem reboot-olnak TCP-vel és mióta alaposan átrágtam a WiFi beállításokat, azóta mehet velük az UDP (tehát egyszerre 5db Y típusúval is jó az UDP, de ha ezeket leállítom, akkor sem jó 4db X típusúval). Szóval ez megint nem látszik vezetni sehová.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák