Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • PumpkinSeed

    addikt

    válasz SalamanHype #25848 üzenetére

    Gondolom akkor a hálózat úgy nézz ki, hogy a modem azonnal csatlakozik a géphez, és elvben DHCP-n kap IP címet. Ha az adott interfész DHCP-re van állítva akkor elvben kapnia kellene IP címet a modemtől, ha persze a modem szolgáltat DHCP-n ip címet, de biztos szolgáltat, szóval még annyi lehet, hogy a Windows-ban a Szolgáltatásokban a DHCP ki van kapcsolva, akkor nem tudja mi az a DHCP és nem is tud azon keresztül IP címet kapni. Ha minden megy a gépen és DHCP-re van állítva akkor az lehet a probléma, hogy szokott olyan lenni, hogy a modemnek kell egy bizonyos idő miután az utána lévő új MAC-címmel rendelkező gépet megszokja (ez nálunk 12 órára van állítva), de ha betelefonálsz a szolgáltatóhoz akkor onnan újraindítva ezt egyből lesz internet. Na de biztos nem fogják ezt megtenni fél 9-kor.

    Az ilyen ellen úgy szoktak védekezni, hogy a modem után egy router-t tesznek aminek állandó a MAC-címe, ezért bármikor gépet cserélhetsz.

    "Akinek elég bátorsága és türelme van ahhoz, hogy egész életében a sötétségbe nézzen, elsőként fogja meglátni benne a fény felvillanását." - Kán

Új hozzászólás Aktív témák