Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • proof88

    addikt

    Hello,

    nekem az a kérdésem, hogy miért lehet az, hogy XP alatt a Hálózati helyeknél vannak olyan gépek, amiket a Helyi hálózat alá sorol, és vannak olyanok, amiket az Internet alá sorol be, pedig mindegyik gép helyi hálózaton van.
    Tehát van 2 laptop, 1 netbook, és 2 asztali gép, ezeken mindegyiken XP SP3 van, egy wireless router (TP-Link WR1043ND) osztja a netet meg ő osztja ki a helyi IP-címeket, a fájlmegosztás működik minden gépen, elérhetőek a gépek mindenhogyan, de zavaró, hogy ott a hálózati helyeknél néhány gépet az internet alá rak be, nem a helyi háló alá, és így azt feltételezem, hogy ez oka lehet annak, ha esetleg lassabb a kapcsolat 2 gép között. :F

    Illetve a másik probléma egy másik hálózattal kapcsolatos, ott semmi sem wireless, egy Linksys Etherfast Cable/DSL Router with 8 Port Switch-hez kapcsolódik 6-7 irodai gép, mindegyiken Win XP SP3 van, 1 gépen van Pro, a többin Home van, és a Hálózati helyekben ha járkálok ide-oda, előfordul, hogy néha megáll néhány mp-re az egész, azaz várni kell rá. Pl be akarok lépni egy másik gépre, van amikor simán belép, de van amikor jópár mp-et kell várni, mire megmutatja mik vannak megosztva a másik gépen. Hasonló problémám van, amikor a net use paranccsal szeretnék az lpt2 porthoz rendelni egy megosztott másik gépnél lévő nyomtatót, mert általában ott is várni kell kemény mp-eket, pedig ugye helyi hálóról van szó, ritkán meg egyből megcsinálja. Az a fura, hogy látszólag a net use parancs egyből lefut, mert kiírja asszem egyből, hogy sikerült a csatlakoztatás, de utána mégis várni kell néhány mp-et, mire folytatni lehet a munkát.

    Előre is köszönöm a segítséget! :)

    szerk.: természetesen mind2 esetben, a munkacsoportok neve ugyanaz a gépeken!

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák